VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaMisljenje o grow box kompletu
LEGACY

Misljenje o grow box kompletu

50 odgovora4,937 pregleda
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Pozdrav drugari, trazim misljenja iskusnijih za ovaj kompletic za 1 do 2 biljoze.Zanima me da li je dovoljna navedena oprema za tu dimenziju boxa..Ako sam pogresio temu, unapred da se izvinim.. Pozdrav drustvo i pisite misljenja :) Dimenzije : 80x80x160 Led cob panel 100w Ventilator fi 120
MedozarENTUZIJASTA

jan 2022.

Kontam da bi bilo dobro da 0.8x0.8m ide 200w led-a. To si naaao na Alliexpresu? Kolika je cena?
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Nasao sam komplet na Groovy Shop u RS, cena je 23.500rsd sto je nekih 200e
MedozarENTUZIJASTA

jan 2022.

Pa nije skupo, ipak je to komplet dobijea sve ato ti treba, mo~ea i od negde preko da naru ia ali bolje nemoj jer ea platiti carinu plus pdv 30%
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Da li ce mi biti dovoljno 100w u tim dimenzijama za jednu biljozu? Puno ti hvala na izdvojenom vremenu
MedozarENTUZIJASTA

jan 2022.

Koliko ja znam, za taj prostor ti treba 200w led svetla. Za 1mx1m treba oko 300w, 100W wati je dosta za 06x0.6m, ja bih pazario neki led panel od oko 200w za tu povrainu.

jan 2022.

Oni to sve uzimaju od 'Ponike btw Jeftinije ea proi tamo + vei izbor svakako, jedino ato mislim (nisam siguran) da 'Ponika viae nema komplete u ponudi, ali opet bi te izaalo jeftinije 100% 100x100x200 box im je bio oko 15K kad sam gledao poslednji put, zna i taj tvoj nije viae od 12K ma nema aanse, a taj COB panel ZNAM da je 'Ponikin, samo oni imaju tog Kineza u SRB (barem ja da sam video), i eno im stoji ve godinama tamo xD tako neato oko 5-6 hiljada
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

A kazite mi neki idealan box za jednu biljozu i sta trebam da pazarim od opreme? Puno hvala drustvo na izdvojenom vremenu :) Recimo ovaj box 80x80x160 sto je na Poniki 12.960rsd koje osvetljenje uzeti takodje tamo za takav box, a da bude po toj ceni sve ukupno sa svom opremom oko 200e
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Meni osobno idealan box za jednu biljku je 150x150 i 600W Led panel kakav god. 55-60 l zemlje i 70 dana vege s mre~om :D
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Znaci, interesuje me sada idealno resenje na 80x80x160 koje osvetljenje uzeti..Smatram da je vent fi120 dovoljan za te dimenzije, sad me samo buni osvetljenje koje uzeti :thumb:
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Koliko imaa novaca na raspolaganju za luster? To je jedino pitanje :D Ovaj gore mi izgleda retro. Ako planiraa jedan Grow, kontam da bi bio ok, medjutim ako ea stvarno sebi uzgajati jel 5-7 godina?
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Budzet je recimo nekih 200e za sve.Gledam box trenutno te dimenzije je oko 13.000rsd sto je malo jace od 100e, za ostatak para moram kupiti osvetljenje i neki vent..Sta mi predlazes? :)

jan 2022.

Pa uzmi za po etak one njihove HID komplete, ionako obaraju cene svako malo, poato svi preosmo na LED :D 400W, to bi ti bilo idealno pod uslovom da se izboria sa temperaturom, ili mo~da 250w ali previae mala razlika u ceni u odnosu na krajnji rezultat. Te panele njihove...ata znam, Kinez. Svaki malo druga iji, meni li no rizik, ali daleko od toga da se i sa njima ne posti~e rezultat. Moj ti je savet HID, skupljaj pare, odradi par growova i dotle ve skupia za neki Mars Hydro, Spider, ili Lumatek
BizzzoZMAJ

jan 2022.

probaj jos negdje ostrugati pa uzmi ovo. Deal: VIPARSPECTRA Pro Series P1000, P2000, P4000 LED Grow Light, with Upgraded SMD LEDs, Sun-Like Full Spectrum and Dimmable Function for Hydroponic Indoor Plants, Vegetables, Flowers id=B089QLYMV2;tld=de Ako naletia negdje na dodatne kinte onda ovo. Filter ti ne treba?
MedozarENTUZIJASTA

jan 2022.

Malo ti je to para, iskreno, skup je ovo sport, relativno, to ne startujea, posle kad pazaria sve ato ti treba si miran. Zna i ph metar, ovla~iva , pa neki komplet zemlja i ubrivo, seme ti treba neko,..., dok se komletiraa treba ti love. I uvek gledaa da uzmea bolje jer normalno treba ti za du~i vremenski period, ja sam puko para ne znam ni sam i joa mi stvari treba.....
DizairPOZNAVALAC

jan 2022.

Sve mi je jasno, problem je sto mi biljoza vec uveliko raste u pitanju je OG kush, pa hocu na brzinu nesto da uhvatim da sklopim da stavim bijcicu unutra.Sa lovom sam trenutno ogranicen, pa zato uzimam neku jeftiniju varijantu..Filter mi trenutno ne pravi toliki problem, ali vremenom cu sigurno uzeti neki :thumb: Koju tacno mi preporucujete od 250w za relativno pristupacnu cenu, napisite nazive da narucujem odma :D Hvala svima jos jednom na odgovorima.
čapo_AMBASADOR

jan 2022.

Ako oces jeftinije da prodjes napravi sam panel od obicnih e27 led sijalica 10x bolje od kineskih svetala, a kosta do 50e sav materijal (krovna letva za ram, grla keramicka, kablovi, sijalice, hosafi)
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Ovo sto ti capo ka~e. Neces naci gotov panel i box i vent za to novaca sto imaa. Odi kupi sijalice i smontiraj neki panel sam. A onda kad budea imao novce uzmea nesto poateno.
ČađaraAMBASADOR

feb 2022.

A ata je sa onim boxom ato si ti pravio? Cfl i to? Mens ini da je tebi vrh growa otvoriti temu i pitati za mialjenje o stvarima od kojih nema niata.

feb 2022.

Ne kužim, što je tu cijeli komplet? Ni turbine, ni filter, samo box, sitnice koje imam u kupaoni i pot nađem u vrtu, stavim ga pod vruču vodu i eto ti sterilno i radi posao! U 100ki(100×100×200),imam 2 biljke, bez ventilacije, neki ventilator, koji toliko slabo puše, da nisam siguran, jel uopče radi... Biljke bombon! Kupi box, hps komplet od 400w(imaš ih tu u oglasu) i peri. Da sam za svaki ormar, box i sl.pitao jel bi mogao stavit biljke i uzgajat, još bi uvijak postao i maštao. Prvi grow, odpilio sam dio ormara i puknuo dvije biljke! Stavi na glasanje, dali da kupim box ili ne? Onda uzmeš mentora, da uzgaja umjesto tebe :) i za 3 mjeseca imaš za pušit :) @Čađara ,pokažem ti poruke... Više od pola foruma slaže svjetla. Linkova milijun, ni jedno svjetlo, nitko nije napravio:) Te 20 stripova, na 8 drivera, pa malo spuste loptu na 15 stripova, a box 40×40 i još je u izradi:zvizd: Ja imam dosta boxeva, ali kad vidim kutiju od bojlera, več vidim biljke u njemu:) Uglavnom, tko hoće, krenut če, bez pitanja. Njih če u toku odradit! @Dizair ,ovo nije išlo tebi, samo polako, ali rađe uzmi HPS, pa s vremenom promjeniš na LED. Mada i ispod HPSa budu iste kvalitete, led uštedi struje i traje dulje od lampe, koje su isto dosta skupe! Ovaj panel je za 40×40 sa HPSom, dobit češ više i bolje!
ČađaraAMBASADOR

feb 2022.

Ja sam uzgojio 3 automata u pola ormara i to onaj dio gdje idu ofingeri pregradio sunscreen folijom od auta da odvaja od ~enine odjee :lol: nikakav ispuh upuh unutra jedan pc vent i 60w led e27 poredani na jednu letvu :rofl: Ne ohrabrujem i ne savjetujem nekog da pokuaava to ali meni je bilo cilj zapalit svoje i sklepo sam ata sam mogo. Sad uzgajam fotoperiodne i evo ih 7 dana na 12 12, pokazuju prve pistile a ja joa uvijek prepravljam box i oko njega. Svako malo kupim nesto, pc vent, stupni, folije ovo ono. }ivota mi sam is ito tema i tema, sigurno jedno 50% foruma o uzgoju i opremo, hrpu spama i gluposti zbog kojih zaboravia pola bitnih informacija pa tra~im opet. Godinu i viae sam tu, mo~e svako vidjeti da ne piaem puno a svaki dan sam tu. Ubacia sjemenke u vodu, pa maramicu pa u zemlju i sam pratia razvoj situacije i trudia se dr~ati sve unutar smjernica koje imaa na forumu i ako gdje zapne onda priupitam. Jer dok ti svojim o ima ne vidia problem i ne rijeaia mo~ea ti itati koliko hoa ili dok te taj problem ne sje*e ne znaa niata o tome. Negdje sam pro itao da je box ko kua, vazda nesto prepravljaa i gradia. Ja napravio panel led e27, ~ena izbacila svoje stvari pa sad gledam kako da dodam jos sijalica sa strane. Vent za ispuh mi sad unutra, smeta da dignem panel a i bu an pa evo ekam da se mala probudi pa idem rezat plafon da ga stavim na tavan i kontam kako da spojim ono crijevo na njega. Raspisa se ja bezveze valjda moderatori nee uzeti za zlo.
DizairPOZNAVALAC

feb 2022.

Iskreno puno svima hvala na preporukama i ata initi dalje, OG kush sam posadio pre skoro mesec dana, privremeno sam reaio i improvizovao stari ormari, ubacio cfl i raste ko luda, ubacicu par fotki u toku dana kako to izgleda, verovatno cu odraditi vege u tom mom ormaricu pa u kupiti boxic neki fini i reaiti sve unutar njega, pa staviti na cvetanje u tom boxu..Hvala puno svima joa jednom na svim savetima.PS. izmedju sam posadio joa neko seme iz paketa, takodje aiba kao ludo.. :D Evo i par fotkica kako to izgleda..Vea biljozica je OG kush, a druga je random seme iz paketica :) Izvinjavam se ato piaem post za postom, nemam mogunost da editujem..Moje izvinjenje :D Piaite kako vam deluju Listi i na OG su malo pecnuti ovi dole, nadam se da ne akodi niata
DipsyAMBASADOR

nov 2023.

Pozdrav svima Djelim slike mog prvog boxa, radi se o mammoth pro 80x80x180 te je kupljen u kompletu s :  digitalni rasvjetni komplet Plug& Play S Sylvania HPS dual spectrum ~arulja 400W, Horti Eco Power digitalna priguanica 250-600W i Hammered reflektor s kabelom i utika em  ventilacijski komplet Plug&Play (Ventilator Vents TT 125 s dvije brzine (220/280 m3/h), CAN filter (300m3/h, 125mm), 1m AluFlex cijevi 127mm). Trenutno su vam na akciji kompleti u ducanima Igrow s popustom od 20% na gotovinu ili 10% preko karticu. Komplet me je izaaao 340 e te sam super zadovoljan s njim. Box ima ukupno 3 rupe za ventilaciju te 2 rupe za kablove, sipke su aluminijske te su stvarno cvrste tako da se nemorate bojat se naslonit na njih, zgazit ih itd... Imate 2 bocna prozora te glavni veliki ulaz, kada se sve zatvori unutra je potpuni mrak te svijetlo ne ulazi ni kroz patent. Postavljanje je za prvi put trajalo malo duze i teze al sada bi ga uspio montirat cijeloga u max 30min posto je jako prakticno. Ps za montazu vam ne treba nicija pomoc.. Sada sam spreman na svoj prvi indoor, sjemenke dolaze sutra, otvorit cemo dnevnik te cu uz pomoc iskusnih mentora napokon bit miran te cilu godinu pusti lipu travu koja nije prskana, popisana itd itd Ukoliko vidite da nisam nesto dobro napravia ili da bi se moglo bolje, slobodno pisite Isprike na pravopisu kome smeta al mene bas za to nije neka briga
DjedMrazENTUZIJASTA

nov 2023.

:clap:::respect: svaka cast., prekrasno opisano, sretno u nastavku price. Sa ovim setup-om imas zaista potencijala da ti biljke budu vrhunske.:thumb:

pre 14d

Nije li mnogo malo samo 60w sijalica,Za koliko je to biljaka,i kolika ja povraina grow boxa?

pre 14d

a li imaa nekoliko semenki autoflowera da poaaljea prijatelju?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se