VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPerfect PC Grow Box
LEGACY

Perfect PC Grow Box

84 odgovora10,373 pregleda
ja0ENTUZIJASTA

jul 2008.

evo planiram napravit perfect PC box... skupilo se nesto para pa aymo... planiram uzet ovo kuciste i onu lampu iza planiram stavit jedan ventilator da vuce zrak van, a bocni vent ce upuhavat hladni zrak u kuciste.... da ne bi trebao stavljat "prihuaiva e" svijetla mislio sam stavit dvije plave neonke da "prikriju" svjetlo.... sta preporucate da stavim, napravim itd joa?
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2008.

Koje kuciste? Koju lampu? Daj neku sliku... Bocni vent ti nikako nece proci ako mislis ici na stealth. Dvije neonke da prikriju svjetlo - losa ideja Dva venta naprijed, dva venta straga, envirolite 125w 6500k i 2700k i to je sve sto ti treba za dobar pc grow. Samo budi siguran da ventovi dobro vucu zrak i da ima protok.
bruno93ENTUZIJASTA

jul 2008.

owaj PC grow box ima dva bocna ventilatora promjera 250 mm i kosta 750 dolara(oko 530 eura) sto znaci da je poprilicno profesionalan s obzirom na cijenu.
gloss_zelenkyAMBASADOR

jul 2008.

bruno, to ti je serversko kuiate...
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2008.

Ajde bruno napravi dobar homemade pc box sa bocnim ventilatorima... @gloss Nope, ovo gore je hydro box. Fina stvarcica, ali ljudi pricaju da nije bas najbolje rijesenje i da treba jos modifikacija nakon kupnje.

jul 2008.

ako je to hydro box (vidio sam i unutrasnjost) onda ga svako mo~e napraviti kui i to ovoga asa sem ako nije na lapa topa mnogo para za glupost i mnogo malo prostora jedino za mama san biljozu treba barem PC tower i to neki stari sa debelim limom ako ima to kie joa bolje
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2008.

edit:ne citiraj bez potrebe Ljudi rade hydro u pc-u bez beda, stvar je samo u tome da li ti se da zajebavat sa slaganjem ili si gotovan :thankyou:
ja0ENTUZIJASTA

jul 2008.

@laidback- linkove sam bindao sa rijecima, klikni na ovo kuciste i onu lampu da vidis sta mislim. imas slike na stranici. zanima me koja rasvjeta se najmanje grije, tj. ne grije....
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2008.

E jebes ga, tko bi to skuzio :D Kuciste je jebenjak, moglo bi to ispast odlicno ako mislis dat 350kn za njega ;) Sto se tice lampe - kazu da je kao dual, tj. da je spektar i za veg i za cvjet (navodno 4400k), ali to mi je malo sumnjivo jer nisam bas na netu to uspio naci. Lampa bi ti bila savrsena, jer daje masu lumena (10000-12000), a malo grije (nema lampe koja ne grije). Kanabis.org mi nije znao odgovoriti na pitanje koji je tocno spektar lampe, tako da se pazi sa kupovinom.
bongashLEGENDA

jul 2008.

Za 530 jura napravia avion u kunoj radinosti. Viae ti se isplati oti do Dama i napuaavat se hibrida za te novce. :D

jul 2008.

nisam ni rekao da ne mo~e mnogo je malo a to ato su oni slo~ili je stvarno smijeano za te pare ja bi bongasa poslusao :icon_mrgreen:
ja0ENTUZIJASTA

jul 2008.

napravio sam pokus sa radijatorima.. preko noci je sa pumpom na max(800l/h) i ventovima na 12V sa 3* CLF 30W temp dosla do 39-40 stupnjeva... ipak treba cirkulacija zraka... ugl. sada sam u kuciste starog napajanja stavio pregrade i ventilator. tako ce zrak izlazit kroz napajanje, al bez svijetla zahvaljujuci pregradama... vent se ne cuje jer sam stavio gumene aajbice. kuciste jos nisam narucio. al polako spremam djelove... znaci ubrzo :spliff:
gloss_zelenkyAMBASADOR

jul 2008.

Samo polako majstore ;) Taman rjeaia stvar do 9.mj i onda laganezzi... probaj,ako nejde razmisli gdje bi mogla biti greaka i tako.. igranje :D :maryjane:
ja0ENTUZIJASTA

jul 2008.

ma nie meni guzva. donjeo frend 60g nekog hybrida pa camo to polako. ja cu radje polako pa da bude savrseno(i svrseno) nego brzo, brzo pa da bude sranja:respect:
ja0ENTUZIJASTA

jul 2008.

sutra idem u metro. planiram uzet lampe. znaci, CFL 100%, sada preporucate 2*20W coolday + 2*20w warm white? il nesto drugo? kuciste isto uzimam. ventove imam. jedan izlaz zraka kod napajanja(vent na 6V) ulaz na stra~njoj strani vent na 7.5V. "konfa" tiha i ne izlazi svjetlo. slike stavim prekosutra.
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2008.

2x Phillips 23w 865 (coolday) + 2x Phillips 23w 827 (warm) - 30kn svaka ventovi Sta su ti ulaz i izlaz na istoj strani kucista? Nece ti zrak uopce strujat kroz box, nego ce ti samo hladan zrak koji ulazi, odmah usisat izlazni vent.
ze markoAMBASADOR

sep 2008.

bok akvadro, napravio sam sve za pc grow i jedina stvar koja me mui je gdje nabaviti cool tubu za zarulju od 70w u zagrebu? PS: moze li zarulja od 70w ici na cool tubu za zarulje od 250w nadalje. Svugdje se prodaju cool tube za zarulje od 250w pa nadalje. hvala
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Dosta bi mogao gubiti na cooltubeu jer hps 70w nema bas previse lumena. Mozda bi ti cfl bez coola bio bolji izbor
ganjaPeopleISTRAŽIVAČ

sep 2008.

@ja0 za savrsen box ce ti trebat box sa puno prostora, sto znaci da filtar, svu elektroniku i kablove strpas na sto manje prostora, da ti sto vise ostane prostora za grow, moras smislit kako... mislim da bi mogo ulozit u neku dobru elektroniku (citaj: odi u chipoteku i potrosi 200kn na dobar adapter i sklopke i potrosi dan dva da to napravis kako spada) i slozit da mozes kontrolirati brzinu svakog venta posebno i savrseno nastelat da rade najefikasnije good luck, nadam se da ce box super ispast!
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

i ja narode hocu da napravim PC box ali ne znam koje osvjetljenje da stavim, stavit cu jedan vent 12x12 cm za ulaz vazduha i 2 takva za izlaz, tj jedan na zadnji dio kucista, ispod napajanja a jedan na gornji dio kucista tj, odmah iznad osvjetljenja. preporucite mi neko osvjetlejenje, ovo radim prvi put pa ne znam sta jos treba da stavim..
Teglica_UnkaAMBASADOR

sep 2009.

kako te ne smori da isto pitanje postavis na sest mesta??? ima toliko pc dnevnika uspelih i neuspelih pa ti malo prouci dok skupljas lovu za jos jedan vent
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

pa ne smori me jer mi niko nije dao odgovor!!! a ti ako nemas sta pametno da odg nemoras nista ni da pises!!! dok skupljas lovu za jos jedan vent??? wtf?
grivaENTUZIJASTA

sep 2009.

Pc grow=3 meseca zezanja za 5-10 mgra vunje sa velikom sansom da te matorci provale(jos bolle da te vide kako zalivas komp pa zovu hitnu :))
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

PC grow je isto sto je nekima akvarij , nekima terarij , a meni je bio herbarij . Odli an na in za u enje !
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

hahahahhahahhaha. ma libo me za matorce, ovo ce mi biti prvi grow, ako prodje ok idemo na vece :) sto se tice matoraca, imam svoju ogromnu sobu i totalnu privatnost. samo me interesuje to osvjetljenje... nadam se da ce mi neko napon dati odg, koje stedne sijalice da stavim i koliko kom, hocu 3 biljcice :)
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

sta nije jasno oko cfl -a ?Odi u trgovinu i kupi 827 i 865 (oznake spektra) sa ato viae wata ...23, 25, ---85w Kombiniraj plavi i crveni spektar u vegetaciji , a za cvijetanje dodaj malo vise crvenog ili zamjeni plave ~arulje sa crvenim ... Nije bitno dali ~elia 3 ili 13 biljka ali za PCbox dovoljno ti je 4-5 cfl od 24-25w. Savijet je da prou ia LST jer e ti dobro do u malom prostoru ... http://img26.imageshack.us/img26/4481/lst.jpg https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3786-zavrseni-dnevnici-uzgoja.html- prelistaj ove dnevnike i izvuci iz toga sve sto ti treba.:2flip:
#34POZNAVALAC

sep 2009.

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3501-cfl-pc-growbox.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4058-clf-big-box.html https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4722-cfl-big-tower-box-lowrider-2-a.html I ika google ato zna neke stvari i uvik odgovara ak glupim pitanjima. Al prvo http://vutra.org/pravilnik gdje piae da koristia search prije postanja.
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

e bas ti hvala stari na odg. sutra nabavljam svu opremu.
TropicoLEGENDA

sep 2009.

5-10 grama, aj ne ser.i...sta mi je pun k...c takvih komentara...da zakljucim, neznas sta pricas. Uglavnom da nebude oftopi tebi trebaju cfl zarulje, a ako si iz cro onda imas jeftinih u chipoteke, a za sve dodatne info. potrazi na forumu malo, imas sve i svasta... I SAMO DA KAZEM ja sam od svog prvog dobija 25-30 g u 2 miseca od sjemenke do branja tako da ovo sta grivica trabunja obisi macku o rep, al naravno prije toga dosta dosta procitati na forumu...
PCboxGrowerISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ok, kupit cu sutra svu opremu, pa cu obavjestavati kako je proslo :))) iz bosne sam al valjda ima u pevec-u tih zarulja pa cu se snaci vec nekako. ne odustajem ja od pc grow-a nema veze, koliko bude bude. ovo je samo experimentalna faza.
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

ImA u pevecu dobrih zarulja ...trazi phillipsove od 23-24w ima ih u plavim i crvenim kutijama ... te su uz osramove najbolji izbor .
grivaENTUZIJASTA

sep 2009.

Ti se ne racunas ti si Supermen,prica se da ce NASA da te otme da radis za njih(ako na 20x20x50 kad se odbije saksija 20 cm i 20 cm za zarulje kakva bi tek cuda uradio na vecem prostoru mada mislim da ti raste nos ko u pinokija
TropicoLEGENDA

sep 2009.

hahahahaha lol...mislim da bi se iznenadija oko toga koliko govorim istinu a nit cu se tebi dokazivat a niti cu se "otkrivat" macicu poput tebe...znaju oni koji tribaju znati... LAMA!:icon_lol:
#34POZNAVALAC

sep 2009.

Halo ba rajo, aj bez usporeivanja kita plijz.
Che*LEGENDA

sep 2009.

Ne kuzim u cemu je problem...ja sam redovito odradjivao PC grow..u vise navrata --- i dobijao redovito preko 30grama...cemu svjedoce i dnevnici ovdje... u malo truda,i odredjene sorte moze se bez ikakvih problema izvlaciti preko 30g ili u slucaju 2 bljke u isto vrijeme u kucistu ..preko 50grama. evo slikica necega sto ima prek 30 grama u PC boxu...

sep 2009.

nemogu virovat da tako neata veliko mo~e bit u PC box-u ja se bar polovici nadan jer tu mi je neata sumnjivo :)
Kushonja O.GAMBASADOR

sep 2009.

Ljudi itajte zavraene dnevnime uzgoja ... i po nite vjerovat ,.
Che*LEGENDA

sep 2009.

imas sliku u dnevniku..stoji Cappy od litre sa strane cisto za primjer visine..nije to toliko visoko.Ali je bilo finooooo :P Ali...moram priznati,i ono sto su mi drugi rekli.To mi je bio najkvalitetniji urod,sto se tice high-a.jer stvarno uz puno truda se stvaraju cuda.Tu sam prokuhavao vodu,pazio na svaku sitnicu.. I s vremenom kad se ufuras u to shvatis da je bitno paziti na sve...kao sto sad imam na prsotor velicine 0.6x0.3x0.6 visine 4x 23w cfl i 1x 70w hps. svaka sitnica je vazna...rasvjeta koja ce naporaviti cuda ak je dovoljno ima.Zemlja koja mora biti u savrsenom omjeru i kvalitete tak das biljka dobiva i kisik i hranjive tvari. Gnojiva...ja koristim Hesi,cijeli komplet. Ventilacija..e tu svi vole malo kenjat ali u biti svi se slazemo sa istim... Moram ju imat :) KOd mene donji ventiklator promjera 8 cm radi na 3v a gornji za van na 4.5V,zasto? jer stvaran negativan pritisak koji pase biljkama a i sav zrak ide prema filtru a ne kroz sitne otvore u kucu..jbg. trava stvarno smrdi... stoga ovdje ima hrpa savrsenih dnevnika kao prikaz sta se sve moze. I ne treba pretjerivati,krene se lagano ... nisam ni ja ustao i rekao ..e idem potrositi 2000 kuna na grow..ali s vremenom kupim ovo,ono...i sad imam sve..cak sam si i povecalo kupio da vidim kad su trihinomi optimalni za berbu... stoga..samo polako...i kako kazu... Rome was not built in a day
grivaENTUZIJASTA

sep 2009.

Che u Big Tower ima logike jer ti imas 60 cm za kakvu takvu manipulaciju sa biljkama kad se odbije saksije i svetlo
Che*LEGENDA

sep 2009.

a ne...ovo sad sam sklepa drugi box...pc big tower je bio puno manji od ovoga ,ali slika je iz pc growa... :) vjeruj mi u pc boxu sustabljike bile ponekad kao u redovima poslagani vrhovi..nisam znao sta bih sa svima.. :) ali da se...samo treba zeljeti ...kao U Petar Panu...jedna sretna zelja i letis :P
ReacherPOZNAVALAC

okt 2010.

Che* imam pitanje....zanima me kolike su dimenzije ovog tvog boxa ? da znam koliko mi minimalno treba za 2 biljke ?
Che*LEGENDA

okt 2010.

...pa kuciste od PCa..izmjeri njega i eto dimenzija...a i pise na predhodnoj strani da se ne vracam...
SimasZgAMBASADOR

mar 2011.

e, a jesi spojio printer :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se