VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDIY- smeče i neupotrebljiv 50w chip 250w led light sa ebaya
LEGACY

DIY- smeče i neupotrebljiv 50w chip 250w led light sa ebaya

22 odgovora2,170 pregleda
HosimirAMBASADOR

apr 2022.

vozdra ljudi kako ste, nije me bilo 2 godine i kusur al vracam se na scenu pravim grow light led sa led chipovima sa ebaya pa reko da vas ukratko provedem kroz postupak mozda nekom bude valjalo Ovo je budjetni build sto manje para i posla to bolje Nemam iskustva sa unutrasnjim uzgajanjem imam vani 5 uspjesnih sezona Chipovi su punog spektra 2.5 eura jedan 220V mains napajanje ne treba ispravljac 1000-1999 lumena pise u specifikaciji mozete je naci na linku evo link sa ebaya od chipova : https://www.ebay.com/itm/125003525947?var=426076950182 Dakle nabavio sam 5 kulera intelovih istih da ih mogu lakse precvrstiti kulere sam djaba skonto tako da i dalje sam na trosku od 25km chipove sam precvrstio sarafima za drvo izmedju reski hladnjaka izmedju hladnjaka i chipa termalna pasta naravno evo chip jedan proba bije malu djecu nasao sam dvije sine aluminiske sa rupama tako da sam samo izvadio fabricke zabice iz kulera i stavio umjesto njih sarafe i posarafo na te sine i evo kako je to ispalo kuleri vuku 0.6A struje medjutim kad se pale povuku preko 1A pa cu koristiti ispravljac 2A ostalo je jos da pospajam to i updjetam vas onda Koliki bi mi trebao biti ormar otprilike za ovakvu vrstu osvjetljenja? Nadam se da nisam fulio kategoriju za ovaj moj post Svako dobro

apr 2022.

Na~alost, ti COB-ovi su prili no loai... neefikasni (potroanja u odnosu na PAR, tj lumene) i greju se mnogo, to je - i pored jeftinoe - jako loae reaenje.. mnogo ti je bolje klasi ne LED E27 da reaa, kolega @sone1 je uradio odli an tutorijal migro je uradio COB review, mo~ea pogledati ovde : OnaVr2Cgspc
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Nema 7 dana da je tip napravio isto sto i ti. I odustao iako je imao sve djaba kako je on rekao. Nazalost, ne ide. Da ide, sto mislis da bi netko kupio panel od 800 ili 1000 eura? :D Nije da se nisi potrudio i za to ti skidam kapu. Ali da nisi barem malo akicnio ata kupujea i na ata troaia vrijeme. Eh eh
HosimirAMBASADOR

apr 2022.

nije valjda da ne mogu da podignu biljku nikako ne treba meni nista pretjerano dobro nije valjda da mi ne gine ponovo vani uzgajati haha
sone1ZMAJ

apr 2022.

Da ne mislis pogresno, sve 5 za trud i rad, ali recimo da sam platio sijalice duplo manje nego ti cipove, pa nekom fale hladnjaci, plus treba dve struje dovesti gore jel i 220 i 12v, itd itd i onda ispadne da i nije bas budzet varijanta, a ni bas jednostavno :) Ovo te kolege samo savetuju da ne trosis vreme i zivce uzalud ako moze bolje ;) ako bas zelis pocni sa par sijalica i par ovih cobova ako imas prostora pa uporedi rezultate :thumb:

apr 2022.

Mo~ea s njima zapo et grow. Klijanje i 2,3 tjedna vegetacije,ali kasnije ih treba stavit jako blizu,a onda pale biljke. Uz to,PAR im je premali za cvat! Uzmi par sijalica i sa njima uzgajaa ko ovjek i nemaa problema sa vru inom,nedo bog po~arom i sl. Pripremio se jesi,a i ja sam ih kupovao,tamo 2018', Ima nekoliko growowa sa njima,ali u micro boxevima. Zovu se COB plo ice,pa probaj na i preko tra~ilice. Sretno i nemoj odustat :thumb:
HosimirAMBASADOR

apr 2022.

Hvala vam na odgovorima, znate onu ako zvuci previse dobro da bude istinito vjerovatno i jeste tako haha, nista nabavit cu drugu lampu a ovu posto sam vec ovo napravio ostavit cu nek cuci kuci da sprema biljke za vani tamam dvije sedmice mi treba da mi se ne slome. Moja greska trebao sam malo procitat po forumu prije, al nema veze svakako su jeftine. Neka preporuka za lampu tip i snaga ormar 200cm visine 150cm sirine i 70cm dubine ne mora led bit vidio sam ima jeftinih hps i mh
MravakLEGENDA

apr 2022.

Vege jos i moze koliko toliko... Samo radije prebaci na neko drugo svjetlo, ove ostavi sa strane za grijanje ako zatreba tako sam ja :D moja preporuka su phillips led meni su se pokazale super ako sam radis panel a za boje i kolicinu vidi od @sone1 diy https://www.vutra.org/threads/jos-jedan-diy-e27-led-v1-bez-grla.21221/
PalmaLEGENDA

okt 2022.

Imao sam priliku vidjeti te kineske 220v cobove u praksi. Konkretno 450w u 100x100. Ne griju niata manje nego HPS od 400w, biljke se izdu~uju ako se rasvjeta ne dr~i blizu, sto je opet problem zbog topline i vrhovi budu prozra ni. Ali mogu potvrditi da ne rikavaju( ovi guraju cca godinu dana) i mo~e se zavraiti grow s njima. Krajnji rezultat naravno nije ni do koljena profesionalnoj rasvjeti, ali ato o ekivati od ipa koji koata 2 dolara po komadu.
ĆyroZMAJ

okt 2022.

Evo ako se odlucis na HPS ja imam a ne treba mi. Javi mi se u PP i mogu ti ako zelis poslat jednu ili dvije prigusnice, sijalice i cool tube. Doslovno se rjesavam toga a ne zelim stavit u kupi/prodaj temu jer ne zelim da nekome poklonim a on proda..mslm jebe me se, al nije red :p Ozbiljno, ako zelis, pisi i saljem. Nikakav problem. ;) Btw imam hps 400 i 600 pa biraj. Ove od 600 su nove i prigusnice i lampe. Odradile jedan grow. Ove od 400 su stare 10g ali odradile dva growa.
PalmaLEGENDA

okt 2022.

Hvala ti koda jesi, ali ne treba mi. I ja sam svoj set poklonio jer sam preaao na led, a chipovi koji se spominju u temi ne koristim ja.
ĆyroZMAJ

okt 2022.

Daaa znam da si na ledu Palma, mislim da @Hosimir mozda treba. Ma bilo tko da zeli growat s tim, ja saljem np ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se