LEGACY
Seed cracker, pomoc kod klijanja sjemena
16 odgovora988 pregleda
beštija
ZMAJ165.637 REP
beštijaZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#1
Posto imam nekoliko starih sjemenki (pod tim racunam 10+ godina) odlucio sam da napravim uredaj koji ce mi omoguciti da opna sjemenke pukne i omoguci visok postotak klijanja. Idea prvenstveno nije moja nego sam samo prekopirao sto se nudi online https://www.cannapot.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10140
Oni naime tvrde da ce svako sjeme niknuti nakon tretmana puknute opne. Posto mi je bilo malo bezveze dati 20€ sa postom, odlucio sam vidjeti sto imam kod sebe i pokusati izraditi svoju verziju. Koristio sam okruglo bukovo drvo 30mm promjera, moze i drska od metle. Drveni vijak sam uzeo od klinca (ionako ih ima hrpu :D) i izbusio rupu sa busilicom. Stolna busilica bi bila idealna ali uspio sam i ovako iz ruke. Navoj nisam narezivao nego sam izbusio rupu tek toliko da vijak stane u nju onako na knap i to je to. Nakon dva tri zavrtanja vijak si napravi sam navoj. Dolje se izreze prostor gdje cete ubaciti sjemenku i to je to. Nista komplicirano. Laganim zavrtanjem sjemenka punkne skroz lagano, cuje se lagani krc i to je to. Nista na silu ili jako stiskat nego skroz lagano. Sjemenka je puknula i stavljena u vodu na klijanje. Javim rezultat kako je proslo.
Evo iskreno se nadam da ce ovo biti od velike pomoci i da se i vi okusate u svojim radovima.
Tramontanac
AMBASADOR2.285 REP22%
→ Legenda
TramontanacAMBASADOR
jan 2024.
jan 2024.#2
Princip je ok, ali bilo bi bolje da sjemenku mo~ea staviti na kant, a ne polei na bok. Tako da pukne samo na spoju, kako ina
e puca kod klijanja
rastagenetic
ZMAJ52.321 REP
rastageneticZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#3
Zanimljivo, da li si probao jednu staru sjemenku proklijati na klasi
an na
in?
Wendigo
ZMAJ59.626 REP
WendigoZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#4
:clap::big respect za ideju! Ovo u da probam sigurno :D
Ne znam samo ako prvo provede 12H ~ 24H u vodi, koliko e olakaati, obzirom da bi morala da omekaa opna, pa ne znam koliko da je stara :)
u probam i 'vako i 'nako :D
beštija
ZMAJ165.637 REP
beštijaZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#5
@Tramontanac pa nemam pojma iskreno, i oni su samo stavili sjemenku unutra i zavrnuli. Nisam primjetio da su okretali na kant ali evo budem i to probao nekada. Kad vec pukne opna onda je svejedno jer ce vlaga sigurno doprijeti do sjemena unutra. Kada krene onda ce razvaliti ovaj ostatak sto je ostao.
@rastadreams nisam ali budem, ako bude ovdje uspjeh onda cu i klasicno probati jer u svakom stadiju mogu opet krcnuti menku ako sto krene krivo.
@Wendigo hvala drug, imam smisla i jedno i drugo. Ako ne zeli milom onda ce silom :D
Tramontanac
AMBASADOR2.285 REP22%
→ Legenda
beštija
ZMAJ165.637 REP
beštijaZMAJ
jan 2024.
jan 2024.#7
Jeste, nisam je sadio u zemlju. Sad sam stavio jos jednu bez pucanja da vidim.
rastagenetic
ZMAJ52.321 REP
jan 2024.
1 / 9
jan 2024.
feb 2024.