VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaSpajanje hps-a 400
LEGACY

Spajanje hps-a 400

56 odgovora6,989 pregleda

maj 2010.

Pozdrav sivima na forumu.. Nabavio sam svu opremu pa bi poceo groowat ve jednom :icon_lol: Muci me samo jedna stvar.. Balast i starter su u jednom komadu.. http://www.growland-hydroponics.com/400W-HPS-Remote-System-Sylvania-Grolux Mislim muci me spajanje..Sa ljeve starne imaju 4 ulaza pise da je za 220v/50hz a sa desne strane je za lampu Faza i nula.. Ljudi pomozite moram za vikend zavrsit sve...
mali.medoPOZNAVALAC

maj 2010.

jebbbo sve prvi put vidim ovakav sistem.. valjda e se na neki elektri ar da rijea ovaj problemi u suprotnom danas radi valjda neki el.majstor u tvom kraju..? se v semu sretno i zdravo..

maj 2010.

Ne mogu dobit lika od kojeg sam kupio(slovenija), a izgleda da je jednostavno za spojit al se ne usudim :(

maj 2010.

Ljudi pomozite! nisam pandur :) samo sam novi na forumu

maj 2010.

btw.Nemojte mi pisat da koristim "search" jer sam pregledo sve vezano uz moj problem... Evo slika : http://img6.imageshack.us/img6/6900/08052010143.jpg http://img340.imageshack.us/img340/4513/08052010142.jpg http://img265.imageshack.us/img265/7977/08052010141.jpg Slikano sa mobitela..bolje ne moze..
Z&NZMAJ

maj 2010.

Rado bih ti pomogao,ali ne vidim shemu na priguanici.Ako imaa foto aparat uslikaj makro snimku sheme pa postaj i onda u ti moi pomoi.Ovako 0 bodova! Btw,ne piai post za postom-imaa edit opciju :) Edit: Sorry,tek sam sad vidio da su dvije slike :) Ovako,jednostavna stvar,da jednostavnija ne mo~e bit. Lijevo ti piae L,L-to su ti dvije kleme za fazu,dakle mo~ea "brikati" dalje,recimo ako bi stavljao dvije ili viae lampi,odnosno priguanice.Ista stvar je i sa slijedee dvije kleme gdje piae N,N.To moraa spojit na kabel koji ea onda u uti nicu ukop at i PAZI da je faza tamo gdje piae L jer bi moglo bit problema ako pobrkaa ~ice. Na klemema desno gdje piae lamp,N oznaka-klema ide na kontakt na grlu koji je na NAVOJU,a s druge kleme ide na donji kontakt. }uto/zelenu ~icu spajaa na uzemljenje(to su ona dva kontakta na uti nici gore i dole-kao opruge) i na reflektor-na lim,odnosno na neku metalnu masu kako ti se nebi desilo da ti negdje probije faza pa te struja mazne. Eto,nadam se da je jasno! Ako te joa neato mu i,pitaj.

maj 2010.

Hvala puno..i mislio sam da je tako samo sam trebao potvrdu od nekog ko kuzi... Znaci samo pazit da je faza faza...:icon_lol:
Z&NZMAJ

maj 2010.

No problemo! :) S tim stvarima nikad dovoljno opreza,jer i ja koji sam kao stru an hehe,provjeravam 100 puta kako ata spojit.Samo pii i javi se u temi Dnevnik uzgoja kad sve poslo~ia. Pozz

maj 2010.

Hvala puno na pomoci.Box je gotov i sve sljaka..testirao sam 2.sata i temp je 25 c... Sutra cu pocet sa dnevnikom uzgoja jer nemrem vise...ruka mi sama trazi ubodnu pilu:icon_mad:

maj 2010.

jedan problem,ako mi netko hoce pomoc..,napokon imam ja mislim sve,philops-t son agro 400w,propaljivac,dva ventilatora,prigusnica.., e sad me zanima koje su dimenzije za to ok,i od kojeg materijala da slozim..,hvala !
Z&NZMAJ

maj 2010.

https://forums.vutra.org/content/192-Svetlo-i-ventilacija https://forums.vutra.org/content/191-Profi-box-za-uzgajanje-marihuane https://forums.vutra.org/content/222-kucni-uzgoj-marihuane Zaklju ak: Nepotrebno pitanje,sve piae u gore navedenim temema. Al' eto,da ne ka~ea da sam pi****,za tu lampu 1mx1m povraine,a visina prema mogu nostima(2.5m bi bilo super,manje od 1.5m je ve malo nisko) Materijal po izboru.Dosta jeftin na in je konstrukcija od drvenih letvi i mat bijeli najlon (crno/bijeli po mogu nosti,da ne propuata svijetlo),zatim aperplo a ili lesonit pofarbano u mat bijelo ili rigips,knauf i slino...Malo maate i puno itanja.

maj 2010.

Pozdrav ekipa! Novi sam na ovom forumu, te bih zamolio za malu pomo. `to se tie struje, totalni sam neznalica oko spajanja ovih naprava. Nabavio sam indenti ni kit kao i gosp. IndigoZg, ali ga ne znam spojit, pa ako mi mo~e netko detaljnije objasnit kako to udo spojit bio bih jako zahvalan. Indigo, ako bi uslikao to kako si pospajao i postavio sliku, bilo bi od veeeeelike pomoi. Sigurno e se na joa netko blentav kao ja sa istom opremom. Hvala i pozz!

maj 2010.

Dajte ljudi molim Vas pomagajte! Krivo sam spojio i otialo skoro sve u p.m. Kad sam uateko u struju spalio sam uti nicu, utika te mi se je i osigura istopio. Dobro da i mene struja nije spalila. Nadam se da mi balast nije izgorio, ne osjeam nikakav smrad iz njega. Please help me!

jun 2010.

evo dobro procitaj sta je napisao zlo i naopako: Ovako,jednostavna stvar,da jednostavnija ne mo~e bit. Lijevo ti piae L,L-to su ti dvije kleme za fazu,dakle mo~ea "brikati" dalje,recimo ako bi stavljao dvije ili viae lampi,odnosno priguanice.Ista stvar je i sa slijedee dvije kleme gdje piae N,N.To moraa spojit na kabel koji ea onda u uti nicu ukop at i PAZI da je faza tamo gdje piae L jer bi moglo bit problema ako pobrkaa ~ice. Na klemema desno gdje piae lamp,N oznaka-klema ide na kontakt na grlu koji je na NAVOJU,a s druge kleme ide na donji kontakt. }uto/zelenu ~icu spajaa na uzemljenje(to su ona dva kontakta na uti nici gore i dole-kao opruge) i na reflektor-na lim,odnosno na neku metalnu masu kako ti se nebi desilo da ti negdje probije faza pa te struja mazne. Eto,nadam se da je jasno! Ako te joa neato mu i,pitaj
Z&NZMAJ

jun 2010.

:ohno::knockknock: Uploaded with ImageShack.us Do kad u ja svima ponaosob crtat,bem mu misha... Ako ti je izgorila uti nica,izbio osigura i tko zna ata joa...najvjerojatnije si neato i od opreme skurio,al' probaj joa spojit ovako... (jeftinije bi bilo da si elektri aru nekom odnio da ti spoji) Ovo sam prije ve post-ao u drugoj temi,al' ajd',evo joa jednom... Uploaded with ImageShack.us Tako se spaja kad su priguanica i propaljiva odvojeni...

jun 2010.

Hvala na odgovorima, rijeaeno je! Nije niata fala Bogu skureno, osim uti nice i osigura a. Lampetina svijetli ko na stadionu, straano! Puno ste mi pomogli i od srca Vam se svima zahvaljujem. Box v:2,0m, a:0,80m i d:1,60m je gotov, joa da uredim neke sitnice i grow mo~e krenit. Uskoro kreem s dnevnikom, ali posao i fax me usporavaju. Pozz i joa jednom veeeliko hvala!
SvetilistPOZNAVALAC

jun 2010.

a ja joj nemoj da se bilo ko igra strujom ko nije siguran, kao ata ka~e zlo radje elektri ara zamolite (tj, bilo tko nezna ata radi)

jun 2011.

Ajd' da ne pravim novu temu, imam jedno pitanjce. Kupih danas CT i ostali pribor, pa vidim da su priguanica i upalja uredno povezani na uzemljenje. Jel mo~e da bude problema sa samim radom lampe to ato u prostoriji u kojoj nameravam da je koristim nemam izvedeno uzemljenje? Nisam baa u mogunosti da ga sad pravim. Znam da je zbog same bezbednosti veoma va~no uzemljenje, al.. eto. Jel se nee pokvariti neki deo lampe zbog toga? Balast je Philips BSN 250W HPS/MH,upaljaa isto filipsov.
SekachAMBASADOR

jun 2011.

Nemas problema sto se toga tice...raditi ce bez problema... =)

jul 2011.

Huh, sad mi je puno lakae :) nije sve to jeftino.
diablo123ISTRAŽIVAČ

maj 2013.

imam pigusnicu i upaljac od 400w standard od obicnih reflektora treba li za hps neki specijalni ili moze ovaj

maj 2013.

a sta je obicni reflektor?
Z&NZMAJ

maj 2013.

Ovisi ato podrazumjevaa pod "obi ni" reflektor. Mnogi samo gledaju koliko je W, a ne gledaju koja je vrsta ~arulje u pitanju. Treba biti za natrijevu, pa vidi koje su oznake na priguanici i upalja u. Ako ne budea znao deaifrirati, postaj ovdje (mo~ea i sliku) pa ti ka~em onda jel valja ;)

jun 2017.

Moja je lampa 600w 400v. Dali to znaci da joj treba trofazna struja? Montirao sam joj utikac i ukljucio u normalnu monofaznu uticnicu i nece da upali. U pitanju je e-papillon 600w 400v rasvjetno tijelo.. Molim kolege koji znaju oko struje za savjet..
StipeZMAJ

jun 2017.

Nikakva trofazna struja. Radi na 220V, a sto se desava sa naponom nakon prigusnice, to je manje bitno. Spoji kabel u balast i ako je sve ispravno, mora radit.

jun 2017.

Nece drug, dosao je originalni kabal spojen u balast ali bez utikaca, samo gole tri zice, pa zato mislim da je trofazna lampa, iako trofazna struja u stanu dodje preko 5 zica... A i na lampi pise da je napon 400v.
StipeZMAJ

jun 2017.

Pa jesi usteko smedju i plavu u struju?

jun 2017.

Jesam, faza, nula i zutozelena uzemljenje, i nista.. Mislim se ako bih uzeo jednu od tri faze, iz trofazne uticnice, i povezao s lampom dali bih onda dobio napon od 400v?

jun 2017.

koliko vidim specifikacije, lepo pise 220V-240V / 400V, ne znam sta si se zakacio za tih 400V, imas fazu, nulu i uzemljenje i mora da radi na 220V ili je neispravno. i sta ces u temi o hps 400 kad radis sa 600, ima posebna i aktuelna tema o spajanju hps-a, ovde se pre tvog posta poslednji put kucalo 2013 god.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se