VUTRA
ForumUzgajanjeOpremagrow box
LEGACY

grow box

128 odgovora5,800 pregleda
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Nov sam ovdije i nemam iskustva. Ovaj forum mi je pomogao ali ne dovoljno. Neznam jesam li premalo citao ili odgovora nema ovdije. Zelim napravit box 50*50*100 cm. Primjeren za uzgajanje lowrider-a za kojeg se sjemenke mogu kupit na www.kanabis.org. Namjeravam ovdije kupit sjemenke jer se placaju pouzecem jer nemam kreditnu karticu(ako postoji drugo rijesenje mili preporucite mi nesto). Sa foruma sam doznao da mi za ovoliku povrsinu(o.25 m2) treba 12500 lumena. 50000 lumena po m2. Na forumu nisam jedino uspio doznat gdje se stavlja filter zraka i je li potreban, gdje se stavlja filter mirisa jer ne zelim da mi kuca smrdi, gdje se stavlja prigusivac i koliki mi ventilatori trebaju za ovaj box. Trazim pomoc ili da me uputite gdje se nalaze odgovori. Unaprijed hvala.
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

Nisi rekao s kojim svjetlom zelis uzgajat? HPS, MH, CFL? Filter za zrak ide na logicno mjesto, tj. ventilator/e koji vuku zrak van iz boxa. Dobri bi ti bili 120mm ventovi koje imas computer shopovima
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Mislio sam za vegetaciju sa MH 150W(10000lumena), moze li se stavit u cooltube? Jesam li ovo dobro nacrto(shvatio): sve se ovo nalazi unutar boxa 1. filter s aktivnim ugljenom 2. ventilator 3. prigusivac 4. lampa u cooltube 5. izlaz iz boxa
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

1. To ti je u WC-u boxa 2. Na stolu, da te hladi preko ljeta 3. Na vrhu pistolja 4. Ovo ti je izvan da osvjetljava stol 5. Na ulazu Daj barem procitaj dvije teme vezane za uzgoj pa ces si odgovorit na ovih 5 pitanja sam:ludaci_lol:

jun 2008.

Cemu ti sluzi ovaj prigusivac i kako ga mislis napraviti? Ja bi to izbacio. Ventilator ti ide na izlaz. Znaci filter, cooltube, pa ventilator na zidu boxa tako da izbacuje vazduh. To vazi ako radis sa obicnim ventilatorom, recimo za pc. E sad imas i te neke koji bi se mogli ovako ugraditi, ali to su ti oni zatvoreni u nekakvom kucistu, sto lice na pumpe za vodu.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Prigusivac je da smanji buku od ventilatora jer ovi ventilatori od 120 su dosta bucni a zivim u kuci sa starcima pa ih ne zelim uznemiravat.

jun 2008.

Ma razumem, samo kako to napraviti. Govorim to iz licnog iskustva. Ja sam smisljao sve moguce kombinacije za box i na kraju se vratis na najjednostavniju varijantu. Ali dobro, ako si naumio i imas ideju samo napred, mi smo tu da pomognemo jedni drugima a ne da se demoralisemo medjusobno. Inace buka jeste mali problem.
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

Za tu velicinu bi ti smrad bio veliki problem... Ili dosta para za carbon filter ili ne uopce
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Smrad sam mislio rijesit filterom sa aktivnim ugljenom, a prigusivac sam vidio kako se radi na nekom strabom forumu.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

evo shem prigusivaca: http://img99.imageshack.us/my.php?image=57509849vd0.png
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

potrebno je: mrezasta cijev promjera ventilatora(npr 120 mm) staklena vuna koja se omota oko mrezaste cijevi (npr 50 mm) metalna cijev koja se navuce preko staklene vune(npr 220 m(mora biti deblja od mrezaste cijevi za debljinu vune(50+50=100+120=220 mm))) dva poklopca da zatvore staklenu vunu(vanjski promjer 220 mm, unutarnji promjer 120 mm)

jun 2008.

Ma da, kapiram ja to, samo ko ce se jebati sa time, ali svakako je moguce. Za tako mali box ja bi se zadovoljio jednim obicnim ventom od 120mm. Cak ni filter ne bi pravio. Zadnjih par nedelja pokrijes malo miris stapicima itd. Posto brzo prebacujes na cvetanje, namestis da se pali nocu, kada ti matorci, pretpostavljam, ne ulaze u sobu i onda zvuk samo malo smeta tebi kad legnes da spavas, ali navikne se covek, veruj mi. :rasta1:
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ima li ko iskustva sa www.kanabis .org (da li je neko narucivo sjemenke od njih)? Mislio sam od njih kupit big bang ili lowrider?
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Slobodno naruci sa kanabis.org-a ,da si citao video bi sta kazu clanovi za kanabis org,a ne da otvoris temu i pitas od A do Sh...Sve sto si pitao mogao si procitati...
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

NHF, ali ako ovo 93 predstavlja koliko godina imas onda ti najtoplije preporucam da se ostavis vutre opcenito a pogotovo uzgajanja bilo koje vrste.. Moj iskreni savjet.. Ne treba ti to i mogao bi se vrlo lako opeci, kasnije ce ti u zivotu biti zao.. Nadam se da si shvatio sto zelim reci..
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ako mislis na policiju to sredeno. Tatin prijatelj je sef necega u upravi kriminalisticke policije.
bongashLEGENDA

jun 2008.

ALERT ! ALERT ! We have dete kreten on board !
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

Decko, ne shvacas ti jos mnoge stvari. Okani se uzgoja jer ces najebat zesce
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Kako su najebat? Uzgajat cu to u sobi i kad naraste osusit i popusit.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ja samo zelim probat. Ako mi uspije pozvat cu prijatelje i popust to s njima.
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

:ludaci_lol::ludaci_lol::ludaci_lol: Ma bravo care, onda je sve u redu :icon_mrgreen:
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

BINGO!! tocno o tome se i radi dakle da ti pokusam objasniti.. Posto nas je 99% takvih bilo pa ti zelimo pomoc... dok ti i ako pocne rasti, zvat ces frendove da vide kak ti vutra raste jer je to kul onda ce frendovi rec frendovima pa ce saznat neciji starci pa ce se svasta pricat o tebi po selu/gradu pa nedo bog da murija to sazna pa pa pa i jos milijon pa... vjeruj nam kad ti preporucimo da se okanis toga zasad.... da ne pricam kako ce ti majka bit ponosna kad sazna da "uzgajas drogu" :)
bongashLEGENDA

jun 2008.

Ako mene pitaa, ovo treba prepustiti sudbini ... mlad je de ko, valjda mora okusit na svojoj ko~i ? Sve e mu se samo kas'ti kad naraste.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Zanimljivo. Ako se ja okanim toga zasad, koliko bi bilo to okanivanje zasad bilo(sta do 18>)? Ja sam namjeravo napravit box, kupit lowrider 2 na www.kanabis.org i to uzgajat, kasnije osusit i podjelit s prijateljima?
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

a gle, sluzbeno, da, do 18 barem. ovako skupi tu i tamo neke pare pa kupi i pusi ako bas moras, u svakom slucaju bolje nego pit alkohol al kazem ti sto se uzgajanja tice, mani se toga dok i ti ne budes malo zreliji. Imam burazera tvojih godina i znam kako bi mi bilo da njemu tako nesto padne na pamet. bajdvej, ako podijelis s prijateljima isto ti je kao da si i prodao a ako te nedaj boze murija copi onda ces bit kriv za uzgajanje preprodaju i omogucavanje uzivanja a to ti je sranje tesko... uzivaj u mladosti bez paranoje hoce li ti murija pokucati na vrata ili ne i rasterecen prica okoline. Jer vjeruj mi to moze takodjer biti teret kao i murija. bilo bi steta da nakon svih nasih dobronamjernih savjeta se ipak dogodi sranje :( pamet u glavu
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Nije da ja moram nesto nego ja to zelim tek tako da imam sta radit. Na mor neidem da mi ne sprzi kozu sunce, presto sam igrat kosarku i nogomet jer su svi negdje otisli(na ljetovanje), gitaru mi se neda svirat po ovakvoj vrucini, bavio sam se pilotiranjem jedrilica na grobniku ali sam odusto je nema klime unutr, imam mladeg brata koji sam hoda okolo i nikad nije kod kuce, skola je zavrsila i namam sta radit samo lezim i dosadujem se na kompjuteru. Zelim to uzgajat jer ako sad pocnem zavrsit cu nogdje oko pocetka 9 mj i proc ce mi ljeto, a skola pocet. Ako budem ovo uzgajo imat cu sta radit cijelo ljeto.

jun 2008.

Dragi Bruno93 razmisli dobro sta radis ! u nasim krajevima vrlo je rizicno uzgajati pa i samo za sebe a kamoli da jos netko zna da si ti uzgajao...ako si vec odlucio uzgajati onda NIKAD NE RECI NIKOME DA UZGAJAS ,NE POKAZUJ NIKOME I PROSTOR GDJE SE ODVIJA TVOJ GROW SHOW DRZI UREDNIM I CISTIM TAKO DA NE POVLACI NEPOTREBNA PITANJA...PLACAJ RACUNE REDOVITO ITD... Dobro razmisli da li ako te itko slucajno drukne zelis biti u zatvoru i mozes li si to priustiti... Toliko od mene
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

eto, nisi mi burazer pa se necu vise truditi... kao sto na glavnoj stranici pise, ispravna informacija - ispravan izbor mi smo ti dali ispravne informacije sad je na tebi da napravis pravilan izbor.. radi sto hoces, neka ti bude sa srecom i nadam se da neces upasti u govna. Ni sa starcima ni sa murijom.. A do 9og mjeseca sumnjam da ces biti gotov.. cak i da budes i da ti super uspije, sta onda? napusavanje za vrijeme skole? 0 bodova.. ali kao sto rekoh izbor je tvoj, mi smo te upozorili sretno
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Zasto onda vecina forumasa ovog foruma uzgaja to ako je tako rizicno?
NarquilaENTUZIJASTA

jun 2008.

Zato sto moja mamica i tatica nece odgovarati za mene ak me uhvate:dunce: p.s. ovo sam odgovorio u svoje ime
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

vecina forumasa ovdje nema 15 godina...

jun 2008.

Daj i ti njima koji savjet,ti mos i ubit lokalnog serifa i pomocnike,neces u zatvor jer si maloljetan,mos eventualno u popravni dom ako bude mista,to ti je ka da ti neko kaze ne kupuj auto jer mos poginit,nesmin vise pisat jer ce me proglasit pedofilom OK?
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

odlican savjet, mlad si pa si mos usrat zivot jer ti ne moze nitko nista.. Ma bravo.. Kanije posljedice nisu uopce bitne.. Svasta..

jun 2008.

Jimmy Carter je usra zivot:http://www.fcda.org/tenthings.html
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ova je tema krenula u krivom smijeru. Meni je jasno da to nije uredu, ali zelim probat sto cu i ucinit. Napravit cu box 60*60*100 cm. Za vegetativnu fazu MH 200W, za cvjetanje HPS 200W. 2 ventilatora promjera 120mm(jedan zidni, a jedan cijevni za cooltube). Homemade cooltube 120mm. Homemade cijevni filter sa aktivnim ugljenom. Homemade prigusivac. Na dno boxa stiropor 3 cm. To je to. Ako mi ocete pomoc pomozite, ako ne ne.
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

sto je pjesnik ovime htio reci? usporedjujes americkog prdsjednika sa 15godisnjakom forumasem? lol naravno da bi kazne trebale biti manje, ali nisu.. Osim ako ti mozda zivis u nekoj izmisljenoj zemlji... btw, krajnje je neogdovorno nekome tko ima 15 godina savjetovati da nek radi sto hoce i da mu nitko ne moze nista a i takav savjet osim sto je amoralan, mislim da se i kosi sa samom politikom ovog foruma.. edit: uletio mi je sa postom.. dakle, kao sto rekoh radi sto hoces.. nadam se da neces najebati.. previse.. isto tak brijem da ce ti ta dva venta biti premalo..

jun 2008.

Ti njemu ne pomazes,svi smo imali 15 god:http://www.youtube.com/watch?v=cpBzQI_7ez8&feature=related
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ako ne uspijem nabavit sjemeku na ulici od nekog diler onda cu kupit sa kanabis-a lovryder 2 ili big bang tako da ce mi box bit od pocetka rasta pa sve do kraja jer lowryder moze narast samo 60 cm.
NarquilaENTUZIJASTA

jun 2008.

Daj prestanite weed i high-prepirete se kao djeca oko sitnice:signs054: ovaj bruno93 djeluje ozbiljnije od vas dvojice (ak naravno izuzmemo ovo sto zeli growat ;) ) bruno93 dvaput razmisli o tome sta mislis da radis
mr. GuchoAMBASADOR

jun 2008.

ko prvo ona aema za priguaiva nije baa ok... aema je priguaiva a kao kod motocikla, ali treba ondje ljepae to sredit tako da zrak djelomi no struji kroz vunu 2. zajebat ea se gadno s tim uzgojem, ve ina forumaaa uzgaja zbog velikih uli nih cijena, a ne zato da proba, ja ve par godina puaim pa ne uzgajam, nego planiram ve dosta, ali ekam da se situacija poklopi da se sve so~i, nemoj se ~urit s tme uvjek ea neato zajebat rae kupi kod dilera, bar toga ima okolo, skipi se s ekipom za koju znaa da ne e srat i kenjat, moda prv vas 2-3 pa onda viae ako baa ho ea i skupite negdje 300kn i dajte dileru, i re ea mu da ti da recimo 10g illi ako nekim ljepim sku ajem uspijea dobit viae i onda to spuaite i onda tek planiraj sve ako uzgojit napravi prvo box prazan i zledaj reakciju staraca, jr zamisli dou oni, paf, ata ti je ovo, onako kad je prazan prodaa da je za neki drugi *****... ina e toplo ti nepreporu am da to radia... odo, prazna baterija
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

E ovako...Stariji sam godinu od tebe i prvi uzgoj sam imao u martu prosle godine...Naravno bio je outdoor i puno je bio sigurniji...Imas matorce na gajbi brate,pa nemoj na pamet da ti padne da pravis box u istoj gajbi...Keva ce ti i vutre naci sa namerom da pocisti kucu,a kamoli da sakrijes box od nje... Mnogo ce biti gusta i burna reakcija roditelja,jer saznanje da dete u 15 nepunih godina growa je stvarno katastrofalno...znam kako je izgledala moja keva kad sam joj rekao da pusim,a kamoli da je sama otkrila... Znam da si mlad kao i ja i lud isto toliko,ali nemoj kusati srecu brate,to je za tvoje dobro...Jos uvek puno toga neznas i nemas pojma o podmuklosti ljudi...ako te sjebu u ovako ranim godinama,ceo zivot ces biti obelezen...Pusi sto redje ako vec toliko zelis pusiti,i mani se growanja ukoliko 100posto nije sigurno... Svako od nas ti najbolje misli,i videces vremenom i iskustvom koje ces dobiti s godinama da su svi bili u pravu... Imam burazera tvojih godina,i nemogu ga odvratiti od pusenja cigareta...A ne bi verovao koliko aktivno pusenje unistava mlada pluca tek spremna za formiranje... Svi clanovi koji su pisali su puno stariji od tebe,kao i od mene,i veruj mi da znaju bolje...Ali sad su godine kada mislis da sve znas i pijes svo znanje sveta... Poslusaj me kao vrsnjaka,mala je razlika,i sacekaj jos malo...Da sam znao prosle godine ono sto znam sada,pazio bih dobro sta radim... Potpuno dobro znam da nijedna od ovih reci ne moze da te odbaci od te misli za growom ako ti to ne zelis... A na tebi je sve...Par godina cekanja nisu nista,ali nemoj da zbog par godina uzivanja sjebes ceo zivot...
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ja nisam aktivni pusac(povucem jedan dim u mjesec dana ako je obicna cigara, a vutru 1g u mjesec dana) tako da bi ja uzgajo vise radi uzgoja, da mi bude hobi, a ne radi pusenja. Jedini problem kod svega ovoga je da mi sakrit od roditelja.
ZOKIAMBASADOR

jun 2008.

ma nije o tome rec brate joj kako nekontas al sta ces vec nije bitno dal pusis il nepusis bitno je dal znas sta radis... i tako mislim da neznas sta hoces milim sta moze covek u tvojim godinam da misli nije da te podcenjujem al brate kad bi sve tako lako bilo nebi ti ni pito nista .. pozzdrav i radi sta misli da je ispravno...

jun 2008.

kako je momci ato se radi :vb_kez:
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

Nisi aktivan puaa ??..u mj. obicna cig??.. a vuva samo g??... i nakraju konca pilata "da bi ja uzgajao radi uzgoja??..heeee??... ALLO MURIJOOOOOOO!!!!!!!!!!!! Alo, za tebe ovo nije hobi a kamolio ono drugo, ja se pitam sta ti trazis?
rasmcAMBASADOR

jun 2008.

Ako si tako navalia neato uzgajat onda uzgajaj pomidore ili ljute feferone i u~ivaj u plodovima svog truda!!!:181: pozz
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Mozete mi objasnit kako cu si upropastit zivot, sta je najgore sta mi se moze desit?

jun 2008.

pod drugim nickom drugi post mu je bio "koliko mogu prodat gram shita kad ga napravim" tako da mi je sve jasno dete degen ili se pravi smara i spama
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

To pitanje nije postavljeno u komercijalne svrhe na samo da vidim kolko vrijedi?
LaidbackPOZNAVALAC

jun 2008.

Mora da se pravi, jer bi neke stvar vec i ptica skuzila... I say :crash:
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Nisam ptica pa ne kuzim.

jun 2008.

a jel osjeas neato nita kako niata pa ni kljun ni nogice ni glavu ni krilca nita!
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ne zelim se ni skim svadat. Zelim samo pocet uzgajat za svije potrbe(da se zabavljam). To sto ja imam 15 godina je moj problem, a ako vama smeta jednostavno zaobidite ovu temu.
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Mozes mi malo to pojasnit. Ja sam vidio jako puno touriala na nekom stranom porumu i to se tako radi kolko sam skuzio.
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

hehehehee uff kako se nasmijah, heheheee
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Ste se imas smijat. Samo zelim uzgajat. Vis od pola postova ovdje ne pripadaju jer me pokusavate odgovorit, ali ja sam odlucio da zelim uzgajat i to ce tako bit.

jun 2008.

aj reci jesam li te odgovara ili nagovara na nesto?
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Za tebe nisam nista reko. Ti si mi sve objasnia(mogu radit sta ocu, ako sta bude mogu u popravni dom ali ako je pon cu ostat kuci). :D
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Trazio sam po internetu i naso slucajeve kao ovi koji bi se meni dogodit. U vecini slucajeva maloljetnici od 15 - 17 godina su dobili uvjetnu kaznu u trajanju od 2 godine(kazna za uzgoj i preprodaju opojne droge marihuane). To nije tako strasno kao sto vi govorite.
bongashLEGENDA

jun 2008.

Ja stvarno ne znam zaato se digla tolika praaina oko ovog klinca ? Mali o ito nije svjestan posljedica svojih postupaka i sranja u koje e uvu i sebe i roditelje. Mi se kao organizacija trebamo ogradit od njega ... iako ga ve vidim kako pla e pandurima i upire prstom u vutra.org, tu kriminalnu organizaciju koja maloljetnike podu ava proizvodnji droge.
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

to je i meni misao vodilja cijelo vrijeme ali on ocigledno ne kuzi tezinu sveg tog skupa.. "samo uvjetna 2 god" hha.. sam ce na kraju vidjet da nije to bas samo... katkad treba glavom opizdit u zid da se uvjeris da je stvarno tvrd... a nedajboze da i vutra.org strada zbog toga. :(
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

Jbte, forum bi trebao biti od 18god, jer maloljetnici uopce neznaju sta rade, nije ni cudo sta nizozemci su rekli tek od 18god u coffeshop smijes uci i mislim da bi ovaj forum isto trebao. Ja bi malome dao savijet neka radi sta je do sad radio ali sa grow neka pocne kad se iseli iz kuce, jer najvise ce mu starci patit nedajboze da imas super starce i nakraju popusis sve ali bas sve... Ali ja mislim sasvim drugo jer mislim da moze biti sve, u biti ko zna ko iza kojeg nika stoji i tako dalje, sami postovi su jako cudni, ako 13god more sastavit cijevnu bombu a upute skinuo sa neta onda more i grow zdelat samo ova pitanja su mi prejaka.

jun 2008.

a mozda bi njegovi starci(pa nisu stari) rado uzgajali al zaziru od njega,da se sazna imali bi vise problema
bruno93ENTUZIJASTA

jun 2008.

Odes ovdije www.vutra.org i odma ispod predgovora pise to.
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

bruno Tvoj qoute mi nista ne znaci, jer joa nosia peleni i mozda joa pogreano d.gkaa pa ti ka~em za tebe dobro ohladi malo i imaj malo respekta, od tebe sam dosta ranije po eo i proaao evropu i zajebo dosta stvari kad ono prosvijetlio i naaao sebe nakon nekih zaleta u zid ohh da svijet je tako malen da se svi na kraju znamo i ~elimo da ne znamo.. Plz.. easy i hvataj se za penis i tra~i relax Ok!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se