VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaOrmar grow
LEGACY

Ormar grow

16 odgovora1,795 pregleda
ZeleniISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ovako...jel mogue u ormaru sa HPS-son-t 400W uzgojiti ali bez buaenja ormara, zna i unutra mali vent. za HPS da duva toplinu van. Ormar bi bio stalno otvoren a ispred njega veliki vent. za biljke. Mjesta ima, i pokraj ormara su balkonska vrata i prozor tak da bi mo~da s tim dobio na spuatanju temp. mrak isto nije problem u tome svemu. dali bi ovo aljakalo u praksi?:prof10:
ManInTheBoxISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ne znam shta smatrash malim ventom, ali zaboravi na hladjenje 400W HPSa sa nekim kompjuterskim ventilatorom. U teoriji to bi moglo ovako: Jedan stoni ventilator koji stoji ispred otvorenih vrata na zemlji i duva svez vazduh u orman tj. na biljke i jedan ventilator u visini sijalice koji duva preko nje i napolje. Ovako bi stvorio neophodno strujanje vazduha i hladjenje ormana. Ostaje ti problem 12h totalnog mraka koji je potreban biljkama u cvetanju. Ukoliko u tom periodu samo mala kolicina svetla dopire do biljki moze ti se desiti da dobijesh hermice ili da se cvetanje produzi sa smanjenom potencijom finalnog proizvoda. Veruj mi, dovoljno je vrlo malo svetla da se ovo dogodi... recimo tinjalica na produznom kablu!!
mali.medoPOZNAVALAC

sep 2009.

...recimo tinjalica na produznom kablu!! malko si pretero.. za doneklo hlaenje HPS-a trebaa min.1-2venta od servera(ja i,ve i) al opet bez rupa u ormaru...neznam,toplina mora nekudvan, odjebbbi zadnju stranu ormara (gore za ispuh dole kontra za upuh) ubodnom pilom il buailicom rupicu do rupice nije valjda neki antikni..!??!
ZeleniISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Tamne zavjese+rolete, u sobi je apsolutno mrak. Potrudio bi se da, kad je vani mrak da je i u sobi mrak-zna i kad budem morao prebaciti sa 18/6 na 12/12( recimo od 07-19 i od 19-07mrak). Mogao bi izbuait rupice ali nebi bile od neke koristi zbog zida. Mislim da cu probat s ovom teorijom koju smo gore naveli. Zna i jedan, dva venta za HPS i jedan dole ispred ormara za biljke. Ormar je dosta visok-oko 2,20m. police se daju izvla iti i staviti na odreenu visinu(dosta je prakti an) i kako reka, balkonska i prozor su pokraj ormara, mora da bude svje~e:) Mislim da bi moglo upalit! Probat cu s nekom auto sortom- AK-47(serious seeds) :b_woot:
DinsENTUZIJASTA

sep 2009.

kad je vec tema otvorena....koliko bi bilo pozeljno stavit CFL-a u ormar od 1.5m visine i 55cm duzine i 50cm sirine? biljek su sad u fazi vegetacije te koliko bi bilo pozeljno drzati ih udaljene od lampi?
TropicoLEGENDA

sep 2009.

Najmanje 10 cfl-ova jacine 1500 lumena, par cm od vrhova biljki
ManInTheBoxISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ko se na mleko opece, taj i u jogurt duva. :crash: Kada sam promenio produzni jer mi je trebalo josh mesta i stavio taj sa tinjalicom, u roku od 10 dana sve biljke mi pustile jajca. Stavio izolir traku preko tinjalice i pokidao im jajca i vratile se u normalnu. Mozda nije do nje, ali shto je sigurno - sigurno. :bis:
ZeleniISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Tinjalica? zamisli da mi krijesnica uleti u ormar i sabotira sve! :sun2::mrtva_banana:(zezam se):respect: Neka se javi netko, tko je uzgajao u ormaru ili sli no. Meni se ini da bi funkcioniralo samo mi treba potvrda.
ManInTheBoxISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ma shta te koshta da probash? :D U teoriji, moglo bi funkcionisati, tako da ... go go go!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se