VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaCFL misljenja i strucni savjet
LEGACY

CFL misljenja i strucni savjet

96 odgovora6,114 pregleda
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Izvinjavam se ako sam promasio temu unapred. Zanima me samo strucno misljenje i savjet vezano za sijalice na slikama. Na akciji su i dosta bi me jeftino izasle. Prije nego postavim pitanje moj grow box je 90x90x150 cm. U planu su 4 indice bubbleicous fem. Grow box je od canvasa namjenski za grow bas sa otvorima za ventilaciju oblozen mylarom iznutra. E sad zanima me koliko bi mi trebalo ovih sijalica za vegetaciju a koliko za flower fazu. U pitanju su 4 biljke znaci koje bih drazao nekih 30-35 dana u vegetaciji a ostalo do harvesta. Ostalo sve manje vise imam ili mogu lako nabaviti. Razlog zasto pitam ovo je da vidim da li da idem na cfl osvjetljenje ili 400w hps. Potrosnja mi je bitniji faktor. Cfl bih isao radije jedino ako mi netreba sad brdo sijalica. Ukratko koji je optimalni broj sijalica za neki normalan harvest za navedeni box i za 4 biljke. Cool white su 6500K a Warm su 2700K. Evo slike:

mar 2016.

400W za taj boks.brdo malih ili jedna velika sta god hoces. takoder vec imas temu za cfl sijalice
L0oDZMAJ

mar 2016.

Mnogo rodjace :) sa takvin planom puno ce to kostat... racunaj da ti je optimalno za jednu biljku do 8000lm sto vise,to bolji harwest... a u taj prostor zelis 4 biljke,plus navedeni prostor... znaci trebalo bi ti oko 28000 do 32000lm za taj prostor i 4 cure ... to je donja granica... mozes i sa manje proci... al racunaj da je na cfl 1w/0.5g sad koliko para toliko muzike :)

mar 2016.

sijalice su kvalitetne i lumeni koji pisu su pravi, jedino sto bi ti za tu povrsinu trebalo jedno 15~16 komada
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Haze hvala na brzom odgovoru. Jos jedan razlog zasto ovo pitam jer kad krenu vrucine temp bi mogao lakse kontrolisati na cfl-u. Znaci nebih mora uzimati jake ventilatore. Na hps-u ventilatori moraju biti dobri i kvalitetni. Gledam da prodjem jeftinije koliko toliko sto se tice materijala a i potrosnje. Al kolko god citao uvijek zavrsim na hps-u. Nema druge neg odrijesiti kesu i gotovo.
TarzanZMAJ

mar 2016.

400w hps je bolji izbor ;)
baobabLEGENDA

mar 2016.

400 HPS, dvije biljke u taj box... i imat ces puno dima ako sve dobro napravis.

mar 2016.

nije hps tako skup jeftinije bi te izaso nego 15 cfl+grla+kablovi+ konstrukcija da ih sve povjeaaa a ako te vrucina brine cool tube radi cuda
L0oDZMAJ

mar 2016.

Ova tema je o CFL! aj nek i tako ostane.... peace ekipa:vozdra:
baobabLEGENDA

mar 2016.

Slazem se da je cijena priblizna, bolje investirat u HPS. Al po meni je bolje i investirat u malo jaci vent i picit bez cooltube-a, ja sam se uvjerio da to staklo oduzima dragocjene lumene i smanjuje rezultat na kraju. Ako ces growat po ljetnim vrucinama bez klime onda je cooltube dobro rjesenje.
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Covek s kojim sam sjedio i koji sije tentove profi mi je punudio 400w hps tube sa ventilacijom i taj grow box koji sam naveo kao i analogni timer za svjetlo. On bi mi spojio prigusnicu,starter balast itd. Znaci growbox, 400w hps tube, ventilacija, ventilatori i timer sve 250evra. Da uzmem to i gotovo? To je najnize koliko moze ici. Jel puno to kesa?

mar 2016.

predpostavljam da novo vrjedi toliko ja sam boks od 70x70x170 cool tube 400W 2 venta platio 150evra polovno
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Nema sta onda cu uzeti taj komplet pa sta mi Jah da :. Hvala svima na brzim odgovorima. Pomogli ste mi. Thx. Od nirvane sam danas dobio mail kao: Your seeds are shipped better prepare your grow room :. Tako kad sve spakujem i postavim update cu vas sa slikama. Samo nek neko napise gdje da postujem slike i izgled boxa u koji thread. Kad to sve uperim. Hvala jos jednom ljudi. Bili ste od pomoci. Happy grow.
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Nema sta onda cu uzeti taj komplet pa sta mi Jah da :. Hvala svima na brzim odgovorima. Pomogli ste mi. Thx. Od nirvane sam danas dobio mail kao: Your seeds are shipped better prepare your grow room :. Tako kad sve spakujem i postavim update cu vas sa slikama. Samo nek neko napise gdje da postujem slike i izgled boxa u koji thread. Kad to sve uperim. Hvala jos jednom ljudi. Bili ste od pomoci. Happy grow. Da sve novo. Pozz

mar 2016.

imas dnevnike unutarnjih uzgoja pa tamo mozes pocet cim ih stavis u zemlju ako mislis vodit nekakav dnevnik.
SoulAMBASADOR

mar 2016.

Thx bro. :thumb:Pardon sis :.

mar 2016.

za sve daljne informacije mozete me kontaktirati preko pp od 08:00-16:00
FarmerLEGENDA

mar 2016.

Super cijena i da uzimas direkt sam u ducanu. Mene je u growshopu izaslo 240E za 400w sistem (zarulja, balast-starter, reflektor) + 280m3 turbina + CT. Tu nije uracunato jos redukcije, stezaljke, cijevi. Jos ti ovaj nudi i montazu, tako da samo naprijed :thumb:

dec 2019.

U právu si AmneziaHaze,noví set,400CT+ovakvih dim.tent/250,pa koji evro,ima onda I popusta/ak je pojedinaćno-set, kupljen.ja dobivam 15tku -uvek,al nad 50€kupovine...jbg
philip_laneISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Cisto pitanje jedno, isplati li se kupiti cfl kod kineza u radnji, znatno su jeftinije ali ne znam vrede li cemu?

jan 2020.

Ne isplati. :D
philip_laneISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Ok hvala na odgovoru. U ponudi imam jos neke ne kineske od 45w pa sam mislio da uzmem tri te. Box je 27x38 visine 56cm. Jednu biljku planiram, prvi grow je u pitanju. koliko moram da dodam cfl 2700k za cvetanje?

jan 2020.

Bolje bi ti bilo da uzmes nesto poput sijalica sa slike iz prve poruke ove teme, one osram 23w,bolje vise sijalica manje vati,nego manje sijalica sa vise vati, sad plavi spektar ides za vege, za cvjetanje crveni, za taj tvoj boks bi bilo dovoljno 4-5 takvih sijalica od 23w, ja bi uzeo 2 po 6000k i 5 po 2700k, za vege fazu stavis dvije ove i tri one ako planiras drzati u vege, kad prebacis na cvjetanje odvrnes one dvije plavog sprektra i zavrnes 2700k i udri. I da napravis veci boks za iduci put, bude vise, bude bolje, ljepse, sve :D
philip_laneISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Sve razumem samo je izbor cfla tuzan kod mene ovde, danas sam obisao par prodavnica, trazio primarno od 23w neke, nigde nisam nasao. Nadjoh neke od 18w al cena ubija. Box i ne mora da bude taj, to je neki stari deo od kuhinje pa sam mislio da ga iskoristim. Odjednom sam nekako odlucio da pocnem a kod mene je tako ili sad ili nikad pa gledam da sto pre pocnem semenke vec polako pustaju klice, za sl put ide sigurno nesto ozbiljnije, sad bih bio zadovoljan samo da uspe pa koliko god da bude

jan 2020.

Jbi ga, skup cfl, skup led, sve skupo :D a najskuplja je trava sa ulice Jesi rijesio ventilaciju? Nista kupi onda te 3 od 45w pa se oprobaj prvi put :)
philip_laneISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Probacu ja ipak da nadjem vise tih manjih ako ne onda te od 45w, za ventilaciju imam na raspolaganju 6 pc kulera, jedan upuh, dva ispuh i dva unutar boxa, bar sam tako nesto isplanirao. Inace imam neko random seme 7 kom, planiram da stavim bar 4 i od toga ostavim jednu zenku, koja mi se najvise svidi haha...znaci odmah 12/12 rezim da sto pre vidim pol? joj moracu dnevnik otvoriti veec vidim hahaha

jan 2020.

Samo rokaj, otvaraj dnevnik nego sta :D uzmi onda 4 warm i 1 cool white i rokaj od starta 12/12 Na upuhu ti ne treba nikakav vent, totalno bespotrebno, tu ostavi samo rupu, samo napravi neke light trapove da ti ne ulazi svjetlost u box za vrijeme spavanja biljoza i lagano, da ne spamamo po temi ipak je ovo CFL, ajd zivio i polako

jan 2020.

Philipe-jane,probaj uzet,1.2.,pa probaš, imaš I aplikaciju dá skineš i měříš lux.i tak.al já sa cfl.nisam nešto radio,samo led(e27navoj),I žarnica "tornado"..isto e27.. Tak,da,probaj da 2kako svetle,pa onda odluči...sada,koliko vredi "kinez" Sam odluči,al neke stvari,mogle bi valjat.kraj kraju,skoro sve dolazi s Kine.lol Ja sám "klio"pár random sjemenki pod LED običnim žaruljama (Philips,13w*4,e27navoj),i uredu sam ZADOVOLJAN Metodom(al to je nešteto drugo da ne skrenem..) Uzmi,pa vidi,kinez nije skup.pozz By Lovetogrowe ✌️
philip_laneISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Stanje se malo promenilo, napravih ja box casom hehe, sad imam 45x45x70. Kupio 5x 25w 2700k i 2x 25w 6500k, jedna nazalost stigla naprsla i bacena je...sad sam u dilemi da l uzeti jos 6500k ili da probam ovako?

jan 2020.

Mozes uzeti jos po jednu i warm i cool , samo vidi nek su manje wataze, bolje vise sijalica manje wati a mozes i tako, od volje ti, samo samo sa boljim svjetlom bolji i urod :) ja bi na taj tvoj prostor ubacio 150w hps, najbolje bi bilo :D
petarsjenaISTRAŽIVAČ

nov 2020.

Pozdrav, ima li razlike izmedu grow i bloom cfl lampi, odnosno treba li bloom imati viae w od grow? vidio sam da neki cfl dnevnici imaju 125w grow lampu a 200w bloom lampu. moj box je 64x48cm airina dubina. koristio sam isto tako 125w grow i 200w bloom jer kada sam kupovao nije bilo 125w bloom u ducanu. ali ta od 200w mi uzme jos par cm visine boxa ato mi puno znaci. sada moram kupit novu bloom jer mi je ova pegorila i ne znam jel mi treba 200w ili mi je 125w dosta. ato bi vi preporu ili?

nov 2020.

Moje iskustvo sa cfl je definitivno viae manjih nego jedan 200w uravo zbog dimenzija konjskog k. A i bolje iskoristivosti fata i pokrivenosti, pa i ak rikne koja fata lako je zamjenia, a mjenjaa ih mislim kelvina~u zavisno o stadiju biljke... imaa milion tema i dnevnika sa cfl..
petarsjenaISTRAŽIVAČ

nov 2020.

ma ovo mi je sve spojeno vec, necu sad spajat vise grla. imam 65cm visine pa sa low stress trainingom na autosu bude ok. samo mi je pitanje sad dal da kupim 125w il 200w. ne znam jel mi 125w bloom dovoljno za 1 autos na tom malom prostoru. ili se stvarno isplati uzet 200w

nov 2020.

Viae je bolje :)

nov 2020.

A dao si sam sebi odgovor onda u pitanju...kupi koju mo~ea
BubamaraPOZNAVALAC

nov 2020.

Sla~em se da je bolje viae malih CFL, ali ih je teako nai. Mislim da sam desetak on-line prodavnica kontaktirala i iako ih svi imaju u ponudi, nemaju ih na stvarnom stanju. Najslabije su im od 125W.
GetSomeNutsPOZNAVALAC

nov 2020.

Misle na obicne stedne sijalice koje mozes kupit u skoro svakoj trgovini
BubamaraPOZNAVALAC

nov 2020.

Znam na koje sijalice misli. U mojoj okolini ih nema, a ni on-line.
dzidzoLEGENDA

nov 2020.

Online mozes kupiti tenk, a kamoli par zarulja :fuck:
nesalaLEGENDA

jan 2021.

da ne otvaram novu temu... kupio sam CFL 200w, marke elektrox...riknila je nakon 20dana ili 320 sati rada jel imaju kaku garanciju te ~arulje?

jan 2021.

Mislim da je najbolje da pitas buraz tamo gdje si kupio, ako si u mogucnosti. Neki kazu i da cfl i led imaju garanciju i to nesto dugo sati rada, sta znam ja nisam reklamirao nikad, kupim novu i cao. mozda neko jeste pa se javi. Usput treba ti i fiskalni ra un za reklamaciju.
nesalaLEGENDA

jan 2021.

poslo sam im mail, al jbg ne rade viae...pa reko da pitam i ovdje... sam je malo problem jel sam kupio u hemaptiji...a u hr sam...slanje ovo ono ak postoji garancija... na kutiji mislim da bi pisalo da ima...ne piae niata... al sam skonto kako da proradi....spojio sam je preko priguanice od 600w... sad radi...

jan 2021.

Wtf onda nekaj kod tebe ne atima, mada.. to kaj je hempatija nema veze, garancija vredi ak imaa ra un. Nemoj kemijat
nesalaLEGENDA

jan 2021.

mogue...sam kak je onda radila 20dana? imam nekih problema sa strujom...doduae u stubiatu... a i susjedu je jednom iskoio osigura kad sam koristio buailicu i neat se po elo puait iz buailici... jel ne slu~i zato balast da izravna to ato ne valja u struji...a to cfl ima ugradjeno?

jan 2021.

Prigusnica od 600w,a cfl od 250..nisam siguran da je to dobro..ok da je prigusnica od 250w a lampa od 600 to zvuci bezopoasno !..ovako mi mirise na problem! Zapaljivo ,eksplozivni problem!!
nesalaLEGENDA

jan 2021.

ne znam, jue je normalno radila 16h na priguanici... danas nee se opet upalit... spojim direktno i radi...hehehe ne moa vjerovat...

jan 2021.

Najjace mi je to sto u naslovu pise Slike! , a nidje jedne slike u temi nema..:razvaljen::

jan 2021.

Kod njih firma ima veliku ulogu! Imam jednu od 200w i jednu od 125w. Rade obje, ali ova od 125w,vu e 125,a ova od 200w,vu e malo viae od 125w. Superplant se pokazala puno bolja, mada je slabija. Ovu drugu sam zafitiljio ispod stepenica . Superplant Za mini grow, odli ne! Vidio sam, kako je frajer slo~io pc box i grlo montirao van boxa, tako da u box ide samo staklo... Sa obje strane i stanu dvije, a za taj prostor bi trebale valjat! Ako imaa mail od Hempatije, koji si dobio kad si kupio, on ti je ra un i njega copy/paste ili screenshoot. Oni su po tom pitanju, korektni, ali ne znam koliko ti se isplati. Pogotovo, ako si rastavljao!
nesalaLEGENDA

jan 2021.

moja je elektrox 200w poslo sam mail hempatiji... al sam skonto sino da je izgleda do timera... sad sam stavio drugi pa u vidit... zasad ~arulja radi... taj elektrox je njema ka proizvodnja... vald je onda ok kvalitete? UPDATE: danas isto radi...izgleda da je bilo do timera...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se