LEGACY
Cool tube snižavanje temperature
16 odgovora5,054 pregleda
bobi whitewidow
ISTRAŽIVAČ99 REP33%
→ Entuzijasta
bobi whitewidowISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#1
Alo ekipa,
Koristei vaae savjete i ine druge sastavih box dimenzije 1x1x2 m + mylar folija unutra, nabavio svu potrebnu opremu:
svijetlo: HPS 400W (Osram 2000K), MH 400W (Osram 5200K), CFL 125W (6400K); reflektor
zemlja: Terra magma + Humus + Perlit + rije
ni pijesak (odgovarajui omjeri)
gnojiva: Plantella list + cvijet i Bcuzz
isti PK 13-14 (naravno za kasnije)
ventilacija: dolje-usis Sunon 120mm 220V 108m3/h; gore-ispuh Sunon 120mm 220V 161m3/h
mjera
i: ph metar Adwa 100, hygro/temperatura digitalni mjera
iz opreme se vidi da nije bilo atednje...hehe radim ovo skupa s frendom pa je lakae ato se ti
e financija
veinu stvari nabavio u hempatia.si u Isoli ...preporu
am svima lik je ok ...btw prodaju i sjemenke
po
eo sam s testiranjem jer sam u duai perfekcionist i ~elim sve prvo isprobati...
s cflkom koju namjeravam koristit u prvoj fazi vegetacije (klijanje) cca 10-14 dana nema problema ato se ti
e temp/vlage
s MH temp mi je malo previsoka cca 30 u boxu (svejedno gdje spustim reflektor) a vlaga je 30%
s HPS temp je oko 28 a vlaga cca 35%
.. e sad iz brojki je vidljivo kako imam neato veu temperaturu od ~eljenje i malo ni~u vlagu... htio bih ih dovesti u ~eljene vrijednosti vlaga npr vlaga da mi bude 45-65%
a temp da spustim za nekih 5 stupnjeva...znam da su temp i vlaga meusobno povezane vrijednosti ...
pada mi napamet da se joa jenom zaletim do hempatie i kupim ovaj cool tube http://www.hempatia.si/izdelek_Cool-Tube ...cijena je priihvatljiva s obzirom na druge growshopove
moje pitanje je ato bih konkretno dobio s njm po pitanju regulacije vlage/temperature...otprilike koliko bi mi on mogao smanjiti temp i poveati vlagu...ima ko kakva iskustva s cooltubovima... ili je mo~da bolje da spi
im joa ventilacije (mo~e savejte gdje i koliko...)
ina
e hvala vam ekipo :thankyou: na puno korisnih informacije do sada koje kao ato vidite (uspjeano?) primjenjujem u svoj prvi malo ozbiljniji grow... do sada je bilo viae amatreskih pokuaaja (neato se i postiglo)... ali ovo mi je prvi put da idem malo ozbiljnije pa ~elim da sve bude tip top :icon_lol:
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
apr 2009.
apr 2009.#3
Evo ja ju
er izradija jedan homemade cooltube,danas nabavija staklo samo joa nije montirano,koriaten reflektor s grlom od 100-120kn.Sve ostalo aba!
Okruglo staklo je teako i skupo na
i,ravno za kupiti bi me bilo doalo 500kn(lopovi)
Staklo
e i
i iz pe
nice,ali iz 2 komada.:sick:
bobi whitewidow
ISTRAŽIVAČ99 REP33%
→ Entuzijasta
apr 2009.
apr 2009.#5
ok zna
i cool tubovi aljakaju... a mo~e samo prema iskustvima vaaim koliko ta
uda prosje
no smanjuju temp odnosono di~u vlagu... hou li dobiti ono ato mi treba?
Tnx!
bobi whitewidow
ISTRAŽIVAČ99 REP33%
→ Entuzijasta
apr 2009.
apr 2009.#7
ok greenpower hvala... kupljeno! Idem odmah u ponedjeljak do Izole nije mi daleko
bacit u i neke slikice poslije kad za to njih doe vrijeme..
Hvala svima!
caooo
ENTUZIJASTA345 REP36%
→ Poznavalac
caoooENTUZIJASTA
maj 2009.
maj 2009.#8
spustiti vlazhnost vazduha na 30% je vrlo teshko (pod predpostavkom da je napolju nekih ~60%)...
"hygro/temperatura digitalni mjera
"
ja sam promenio 5-6 ovakvih meracha i mogu ti rechi dok ne puknesh 60-70e za higrometar nema rezultata, svi ti "digitalni" imaju neki krsh od senzora koji se vrti bash tako oko 30%... chak sam i ovlazhivach vazduha stavljao u box i tako jednom prilikom ostavim ovlazhivach u boxu jer mi je vlaga gistro bila 30% i obidjem posle par sati i imam shta da vidim... unutra sve mokro, puno vode, ko da je akvarijum a ne box a moj digitalni merach skochio na 50-55%...
kasnije se ispostavi da sa dobrim merachem vlaga mi je u startu bez intervencija bila 55%... prijateljski savet, loshe mere nikad ne mogu dat dobar rezultat...
Herb Gardener
ZMAJ35.724 REP
Herb GardenerZMAJ
jan 2016.
jan 2016.#9
vidim da je tema mrtva vec neko vrijeme,izvinjavam se,sad se odjednom kao ja tu pojavljujem..
ali ne mogu da vidim ovu sliku koju je postavio @Avantura ,pa ako nije problem da je opet stavis,da vidim kako to izgleda.
izvinjavam se zbog upada jos jednom,
unaprijed hvala.
apr 2009.
1 / 9
apr 2009.
jan 2016.