VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaCool tube snižavanje temperature
LEGACY

Cool tube snižavanje temperature

16 odgovora5,054 pregleda
bobi whitewidowISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Alo ekipa, Koristei vaae savjete i ine druge sastavih box dimenzije 1x1x2 m + mylar folija unutra, nabavio svu potrebnu opremu: svijetlo: HPS 400W (Osram 2000K), MH 400W (Osram 5200K), CFL 125W (6400K); reflektor zemlja: Terra magma + Humus + Perlit + rije ni pijesak (odgovarajui omjeri) gnojiva: Plantella list + cvijet i Bcuzz isti PK 13-14 (naravno za kasnije) ventilacija: dolje-usis Sunon 120mm 220V 108m3/h; gore-ispuh Sunon 120mm 220V 161m3/h mjera i: ph metar Adwa 100, hygro/temperatura digitalni mjera iz opreme se vidi da nije bilo atednje...hehe radim ovo skupa s frendom pa je lakae ato se ti e financija veinu stvari nabavio u hempatia.si u Isoli ...preporu am svima lik je ok ...btw prodaju i sjemenke po eo sam s testiranjem jer sam u duai perfekcionist i ~elim sve prvo isprobati... s cflkom koju namjeravam koristit u prvoj fazi vegetacije (klijanje) cca 10-14 dana nema problema ato se ti e temp/vlage s MH temp mi je malo previsoka cca 30 u boxu (svejedno gdje spustim reflektor) a vlaga je 30% s HPS temp je oko 28 a vlaga cca 35% .. e sad iz brojki je vidljivo kako imam neato veu temperaturu od ~eljenje i malo ni~u vlagu... htio bih ih dovesti u ~eljene vrijednosti vlaga npr vlaga da mi bude 45-65% a temp da spustim za nekih 5 stupnjeva...znam da su temp i vlaga meusobno povezane vrijednosti ... pada mi napamet da se joa jenom zaletim do hempatie i kupim ovaj cool tube http://www.hempatia.si/izdelek_Cool-Tube ...cijena je priihvatljiva s obzirom na druge growshopove moje pitanje je ato bih konkretno dobio s njm po pitanju regulacije vlage/temperature...otprilike koliko bi mi on mogao smanjiti temp i poveati vlagu...ima ko kakva iskustva s cooltubovima... ili je mo~da bolje da spi im joa ventilacije (mo~e savejte gdje i koliko...) ina e hvala vam ekipo :thankyou: na puno korisnih informacije do sada koje kao ato vidite (uspjeano?) primjenjujem u svoj prvi malo ozbiljniji grow... do sada je bilo viae amatreskih pokuaaja (neato se i postiglo)... ali ovo mi je prvi put da idem malo ozbiljnije pa ~elim da sve bude tip top :icon_lol:
orbitLEGENDA

apr 2009.

a mozes i uzet komad ~ljeba, oluka, razrezat otvor i napravit istu stvar ;)

apr 2009.

Evo ja ju er izradija jedan homemade cooltube,danas nabavija staklo samo joa nije montirano,koriaten reflektor s grlom od 100-120kn.Sve ostalo aba! Okruglo staklo je teako i skupo na i,ravno za kupiti bi me bilo doalo 500kn(lopovi) Staklo e i i iz pe nice,ali iz 2 komada.:sick:
orbitLEGENDA

apr 2009.

eto . . izgleda predobro, pa ti sad vidi oces li davat 50+ € za istu stvar iz grow shopa

apr 2009.

ok zna i cool tubovi aljakaju... a mo~e samo prema iskustvima vaaim koliko ta uda prosje no smanjuju temp odnosono di~u vlagu... hou li dobiti ono ato mi treba? Tnx!

apr 2009.

Ja kontam da e temp.minimalno pasti za 5 stupnjeva,uvjeren san.Ina e sam reflektor je diza do 29,bez ikakve ventilacije.Zna i oko 25 bi tribalo biti.

apr 2009.

ok greenpower hvala... kupljeno! Idem odmah u ponedjeljak do Izole nije mi daleko bacit u i neke slikice poslije kad za to njih doe vrijeme.. Hvala svima!
caoooENTUZIJASTA

maj 2009.

spustiti vlazhnost vazduha na 30% je vrlo teshko (pod predpostavkom da je napolju nekih ~60%)... "hygro/temperatura digitalni mjera " ja sam promenio 5-6 ovakvih meracha i mogu ti rechi dok ne puknesh 60-70e za higrometar nema rezultata, svi ti "digitalni" imaju neki krsh od senzora koji se vrti bash tako oko 30%... chak sam i ovlazhivach vazduha stavljao u box i tako jednom prilikom ostavim ovlazhivach u boxu jer mi je vlaga gistro bila 30% i obidjem posle par sati i imam shta da vidim... unutra sve mokro, puno vode, ko da je akvarijum a ne box a moj digitalni merach skochio na 50-55%... kasnije se ispostavi da sa dobrim merachem vlaga mi je u startu bez intervencija bila 55%... prijateljski savet, loshe mere nikad ne mogu dat dobar rezultat...

jan 2016.

vidim da je tema mrtva vec neko vrijeme,izvinjavam se,sad se odjednom kao ja tu pojavljujem.. ali ne mogu da vidim ovu sliku koju je postavio @Avantura ,pa ako nije problem da je opet stavis,da vidim kako to izgleda. izvinjavam se zbog upada jos jednom, unaprijed hvala.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se