VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaIzrada PC BOX-a (midi)
LEGACY

Izrada PC BOX-a (midi)

90 odgovora7,089 pregleda
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

Pozdrav svima! Prikupio sam vecinu potrebnih materijala i ambiciozno krenuo u izradu boxa koji bi sluzio za jednu do dvije manje bilj ice (lowryder#2). Odlucan da sve napravim uredno i to dokumentiram te slozim u cjelinu i postavim na vutru, jucer sam poceo rastavljati kuciste i naisao na prepreku. Vec se dva dana zahebavam sa zakovicama kojima su spojeni elementi kucista sa okvirom. }ivce sam izgubio, i nakon dva dana, doe mi da uzmem fleksericu (koju niti nemam) i prepilim cijeli boks! :crash: Vjerujem da su neki od vas takoer naiali na taj problem pa me zanima kako ste ga rijesili? dali postoji neki alat za skidanje i gdje ga mogu nabaviti? evo par primjera kako izgledaju:
Che*LEGENDA

jan 2009.

uzmes fleksu i sastruzes ih sa vanjske strane...ne mozes drugacije...i ja sam se najebao s njim .ali sam uzeo fleksu odmah u ruke...
SuperAngelPOZNAVALAC

jan 2009.

Zakovica se lako rjeaia. Uzmi buailicu i nai svrdlo malo aire od rupe u zakovici. Onda jednostavno zapalia buailicu i gurnea u rupu :eyebrows: Zakovica pukne na unutraanji i vanjski dio i problem solved, ak se to ne dogodi uzmi ve e svrdlo i to e to Edit: brz si Che:respect:
Che*LEGENDA

jan 2009.

A cuj ,uvijek sam tu negdje ..hehe :D Mozes i ovo sto SAngel rece...ja sam uzeo fleksu jer mi je bolje...sve sam izrezao za 5 minuta ...
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

hvala na odgovorima, budem sutra posudio busilicu pa cu probat... vjerujem da je mozda lakse sa fleksom ali sam u stanu pa mi je to malo nezgodno... javim kak je proslo
IvoryENTUZIJASTA

jan 2009.

Ma uzmi cekic i udri =)
bongashLEGENDA

jan 2009.

Don't get me wrong, ali sudei po ovome ata vidim, isto sumljam da e biti uredno. :icon_smile: ... a ni buailicu nemaa, leleeee. :vb_kez: Sad kad te po*rah (onako za poticaj), de da te malo i ohrabrim, GO GO GO, ne gubi volju, samo naprijed !
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

previse vremena sam izgubio na citanje i nagovaranje cure da mi dopusti grow da nebi bilo uredno... haha... hvala na poticaju
Che*LEGENDA

jan 2009.

O samo nedaj da te zena maltretira :)))))))))))))))))))))))))) i pod kljuc to da ti sve ne popusi buahahahhahah :P
bongashLEGENDA

jan 2009.

onda obavezno pop zakovice skidaj bushilicom jer ces sa brusilicom raskomadat kuciste ili nedajboze ruku. sretno sa uzgojem, a za curu preporucam www.vutra.tv
TarkiPOZNAVALAC

jan 2009.

Pa covjece te zakovice skines s kombinirkama (i, ili cekicem) Nije to sharaf na osovini od kamiona to je mala zakovi iiiiiiica.
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

mala zakovi i ica koju sam jedva uspio skinit sa busilicom... na nekima sam izgubio i po 5 minuta drilanja ;) ali kako godt, sad sve tece svojim tokom, obljepio sam kuciste s duckom i izrezo foliju. sutra cu je zaljepit, postavit ventove a onda se bacam na elektriku. by the way, sutra cu poslat i narubu za sjeme u alien - Low#2 evo i slikica:
Fukna svaka ast, radia taman ono ato ja planiram kroz par tjedana. Nadam se da ces redovno updejtati napredak a bio bi iznimno zahvalan (ne samo ja) da malo detaljnije opiaea kako si elektriku povezao, kako si rjeaio problem s mirisom (meni bi recimo to predstavljao problem) te naravno, jesu li sjemenke uspjeano stigle? Edit: i naravno dimenzije ku iata? I ja imam neko staro midi tower pa sam razmisljo da ga okrenem da dobijem par cm na visini ili ce biti dovoljno u normalnom polo~aju?
bongashLEGENDA

jan 2009.

Sva srea da ve nije bilo par tema o growu u kuiatu ... :signs046:
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

Sto se tice okretanja kucista, mislim da ti to nije potrebno ako ces uzet neku dwarf sortu. Ja mislim raditi scrog (nije jos 100%) trazit cu savjet kad doe vrijeme za to. O elektrici znam malo, gotovo nista ali uz pomoc googla i dobrih djedica vutre cu valjda i to uspjet sklepat ;) oko mirisa se dvoumim, nemam bas previse mjesta za neki snazni vent pa sam razmisljao spojit mali filter od ugljena na 80mm vent. takoer, ventove za upuh (2x) i ispuh (1x) spojit na razlicite adaptere tako da mogu kontrolirat brzinu upuha ovisno o tome koliki mi bude ispuh. sjemenke su danas narucene, sutra saljem i lovu.
A vjerujem da je tema vec bila, al znas kak je to kad dodjes na novi forum;) Ma pikiro sam jedan lowryder s visokim postotkom thc-a i finim kickom al ko za vraga baa on ima izrazito jak mris pri cvjetanju pa moram nekako rjeaiti taj miris, rjeaenja u obliku neke cijevi sto izlazi na balkon ne dolaze u obzir jer ukucani (aka roditelji) ne smiju shvatiti sto je u mom "novom PC-u kojeg paralelno spajam s sadaanjim :D " enivejz, fukna slikaj sto vise
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

evo mali update... folija je zaljepljena za kuciste silikonom Dnevni timer kupljen u chipoteci, Termo-Higrometar u centru za mikroklimu a ostalo mozete naci u bilo kojoj trgovini elektricne ili informaticke opreme. E sad... kupio sam kabel, za koji mi je lik u prodavaonici rekao da cu s tim moc spojit zarulje paralelno. nazalost, nisam ga se sjetio pogledat u trgovini a kada sam dosao doma uhvatila me neka frka da to nije to ;) ... evo i primjer kako izgleda pa mi recite dal sta valja. na njemu pise ICC 2*0,75mm´2 Također, vidio sam često da se postavlja pitanje kako spojiti ventilatore i žarulje. iako je na forumu vise puta objasnjeno, i ja cu objasniti ovdije, prvo za ventove a onda i žarulje, samo ja sam napravio jednu malu greskicu i kupio ventove za proc koje nemogu okrenit da upuhuju nego samo ispuhuju zrak ;))))) haha dakle... odrezete 3pinski konektor sa ventilatora te konektor sa adaptera. ogolite zice adaptera i venta (samo crvenu i crnu) te ih spojite i izolirate i pali! -cuvaj prste *ovo sto pisem pisem za ljude kao sto sam ja, bez iskustva u uzgajanju, radovima sa strujom itd. nadam se da nikom ne smeta:angry015:
gloss_zelenkyAMBASADOR

jan 2009.

..................

jan 2009.

eeee, mene je jebala elektrika ... ali sam nekako sve skonto.. u svakom slucaju dobro ti to sve dokumentiraj za sljedece generacije ...
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

ajd molim vas da mi netko pogleda taj kabel i kaze jel mogu s njim pospajat ~arulje ili ne. kako? da koristim obje ~i ice unutra ili da ih razdvojim!? :eyebrows:

jan 2009.

HM....widis owo ti losa fora mogao bih da pogledam od ortaka za kuciste oko sutruje mi ne trreba pomoc (mislim da necu spojiti na masu ccc) e yedino sta ye mozda problem to sto ce domaja biti u njemu...
ZOKIAMBASADOR

jan 2009.

Gudrafy a sta je tu problem????? mislim sto je problem domaja???
dedaZMAJ

jan 2009.

1. ato fali kabelu?ima dvi ~ile? koliko vidim ima, mo~da boje nisu standardne,ali tvoje pitanje kako da spojia me plaai!!! grlo od ~arulje spojit? vezat cipele? mislim, nemoj zamirit ali to je u tom rangu... na normalnim kabelima su boje smea i plava. smea je faza , spaja se na grlu u duboka lamela plava je nula spaja se u grlo za na obod ~arulje koliko vidim taj tvoj je neki aareni, ali ako te buni kupi normalni kabel, to bar ne koata. 2. ato maataa da taj vent ne mo~ea primordenat da upuhuje? primordenat= prepravit vidim da raspola~ea s bud~etom ali ti kreativnosti fali! na rupama di idu vide izleti s du~im vidama prema gore, mo~ea ak na vrh vidi stavit drvene letvice da ti ispadne ko okvir, montiraa i to je to. a znaa li ato zna i paralelno spojit? uzmi redne kleme, ona mala plasti na udesa ato imaju one male vide di s jednim kabelom uea, prividaa i onda na drugoj strani razvodia struju dalje. e, ti ui s jednim na jednoj strani, a izai na drugoj sa onoliko koliko ti treba, odnosno u tvom slu aju sa etiri. ono, ogolia ~ice, prislonia jednu uz drugu, malo zavrtia, najbolje s kombinirkama da mo~e u u klemu i to ti je to. zna i u klemu s jedne strane jedna nula i u rupu do jedna faza, a na drugu stranu izlazia na 4 ~ice nule i do na 4 ~ice faze, i onda od tu na grlo. ali ko ovo zna u init razumi ato piae, a ko ne, nee ni razumit. a jednostavno je do neba!
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

pitanje se odnosilo na to da li je kabel dovoljno "debel" i da li je pogodan za spajanje takvih stvari, te da li da za paralelno spajanje koristim samo jednu zicu iz kabla ili obje, sto mislim da nije debilno jer pojma nemam o tome. spojit zarulje znam, to mi nije problem, ali ocito nisi razumio pitanje. -a mozda sam ga i ja pogresno postavio...
dedaZMAJ

jan 2009.

kako mislia koristit samo jednu ~icu iz kabela?ja to ne razumim! stavljat ea atedne jel da? i to vjerovtno one od 23w? mo~ea na taj kabel bez beda!
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

ma samo sam trebao pocet spajat... klizi... i da... stiglo sjeme... :bananallama:
ZOKIAMBASADOR

jan 2009.

ok je to a lmoz bolje... kako objasniti.... mislim da je bolje tj. nemislim nego ja sam hteo isto tako al su mi preporucili da joj kako da objasnim znaci tamo gde su ti plave zice u tu rupu samo jednu plavu zicu sve ih spojis i za jednu zicu na kablu naravno plavu.. tamo gde su ti braon zice u svaku jednu braon sve ih spojis i za kabl naravno za braon zicu... znaci imas 4 braon i 4 plave i sve plave za kabl plavi i sve braon za kabl braon... valda si me skontao.. da jos sam ozaboravio u tvom slucaju prva sijalica dobija najacu struju druga manje jaku pa sve manje i manje a u mom slucaju sve isto dobijaju.. mislm to je logicno samo malo promozgaj...

jan 2009.

MA brate Nema sta da pogresis samo nemoj da spojis zice nista wise....A sto se tice domaye....ne znam tacno do koliko moze onda da raste u to kucistu ili malo wece m boxu koji bi naprawio...ako ye berem malu da li ima isti smek kao kad se razwije kontas?

jan 2009.

pa ono ne znam do koliko da ye pustim da rastem kad da ye berem i to ? kapiras zoki? neiskustwo ye moje iskustwo :P
ZOKIAMBASADOR

jan 2009.

Gudrafy ako ides 12h noc 12h dan iz semena onda nemas problem sa visinom i ako bude problema malo isavijas i eto ponovo nema problem imas brdo toga na forumu citaj malo brate ...

jan 2009.

pa dobro....citao sam ali opet to 1% sto ya znam o tome....any way prwo da naprawim box pa cu onda da sadim....od ortaka cu da iznindzujem ono seme i ona krece sex
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

evo da i ja napravim update... box je gotov, sve je pripremljeno, sjemenke stavljene na klijanje, pa uskoro otvaram i dnevnik... par slikica... ...s tim da na mjestu napajanja fali plocica koju moram izraditi koja ce zatvoriti i tu rupu...
dedaZMAJ

jan 2009.

hoe li ti bi~at malo svitla ovamo di je vent, ili imaa neku shemu sa ime pokrijea jer ako se vidi ~arulja iz vana, onda je i obrnuto. edit:aaaa onaj nacrt, to je za pokrit jel da... uglavno, good luck... e, a u kolike pitare mislia sadit biljku, koliku visinu ea imat, efektivnu?
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

posude su 18x18x15(visina) a prostor između krajnjeg ruba posude i zarulja je 20/21 cm, i to mi je prostor za grow, mali, ali je scrog mrezica vec pripremljena i kombinirat cu s lst-jem. na klijanje sam stavio dvije sjemenke jos u petak navecer, u nadi da kada proklijaju i malo narastu zdraviju i lijepsu biljku ostavim a drugu izbacim van iz box-a (jbg ima se viska;) i da... sjemenke nakon 24h ne reagiraju... nista, ni da se maknu... prekrio sam ih mokrim papirom, stavio na mracno mjesto (kutiju od cipela) i ostavio u natoplijoj prostoriji gdje se temp krece od 20 - 25°... nadam se da ce uskoro proklijat pa da mogu dnevnik otvorit
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

imam jedan mali problem... naime, 2 venta sam spojio na 600mA AC/DC adapter... vent za upuh je slabiji (1500rpm) a ispuh jaci (2000rpm). Kod regulacije na adapteru ventilatori uopce ne rade dok ne podignem voltazu na 7,5V, a na max dvanaest rade puno slabije nego isti ventilatori spojeni na napajanje u kompu... jesam nesto propustio ili je to normalno? btw, gdje u RH mogu nabavit vent od 3000 ili vise rpm-a? edit: nakon dana testiranja, min temp u boxu je 19° bez grijanja ukljucenog u sobi, a max 32° sa zapicenim zaruljama... malo me to zabrinjava, jer kad biljka krene rasti i kada se na neki nacin sprijeci protok zraka sigurno ce temperatura biti i za stuipanj dva veca pa bi htjeo osigurati bolju ventilaciju...
bongashLEGENDA

jan 2009.

Moram priznati da si me ugodno iznenadio, izgleda puno urednije nego sam o ekivao, a sad, primjedbe, dobronamjerne naravno ... :vb_kez: 1. ne bi bilo loae da si stavio reflektirajuu foliju iznad lampi 2. potpuno si u pravu glede protoka zraka i temperature, 32 stupnja je neka gornja granica 3. ti tvoji ventovi imaju ru~nu naviku da riknu bez najave 4. pogledaj u chipoteci ata imaju od ventova GL !
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

ahhh bongash... uvijek je lijepo vidjeti pohvalu od iskusnih vutroljubaca... :family1: 1. na zalost ne mogu, jer mi nacin na koji sam spojio svjetla to nedopusta... 4. vec sam trazio i nemaju nista slicno... ...netko ideju o naponu i ventovima iz prethodnog posta?
klorofilISTRAŽIVAČ

jan 2009.

jel ti ne smeta ovo svjetlo ato isijava iza ? ugl. meni to smeta, vjerujem da bi filter to rjeaio, a postoji li nekakva 'bezfilterska' alternativa za ovaj problem i ? btw. lijepo zapo eto, ~elim ato bolji urod :vb_whip:
FreddyFAMBASADOR

jan 2009.

imas par postova iznad nacrt po kojem moram izradit plocicu koja ce zatvorit i tu rupicu... ;)
mr. GuchoAMBASADOR

jan 2009.

nije logi no, a ne samo da i nije logi no nego nije tako on je spojio paralelno i nema straha da ikoja pregori i da se sve pogase, snaga u svakoj je ista, nije to ko voda pa ako prvi potroaa pusti vodu drugi dobijaju manje sve je dobro spojio

feb 2009.

Moze mi tko reci naziv ove folije ili sta je vec kojom je oblozno kuciste???
FreddyFAMBASADOR

feb 2009.

to ti je obicna folija za zastitu auto stakla... imas u svakoj vecoj prodavaonici (bauhaus/max etc) i specijaliziranim trgovinama za auto opremu...
krasta-zgPOZNAVALAC

feb 2009.

To ti se zove mylar folija:pat:
peri.leeISTRAŽIVAČ

feb 2009.

...ma kaki mylar...
FreddyFAMBASADOR

feb 2009.

nije to mylar, barem ne ono sto ja poznajem kao mylar... mozda je eventualno izraeno od te mylar folije sto sumnjam...

feb 2009.

Pa zato i pitam, gledam na slikama ali vidim da nije Mylar pa me zanimalo koja je ako niej ta :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se