VUTRA
ForumUzgajanjeOpremavege box
LEGACY

vege box

24 odgovora1,727 pregleda
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

pozdrav svima planiram radit box gdje bi mi bile biljke od klijanja pa do nekih 10 cm. Imam jedno ku iate 60X60 sa 4 neonke po 18 w. a i toliki bi mi box bio mo~da malo veci. ali temperatura u tom boxu sada preko zime bi bila mala. Sad mene zanima dali mogu ja stavit u box i jednu ~arulju 200W s ~arnom niti da mi odr~ava temperaturu u box-u. dali bi ta ja ina svijetlosti pomogla ili bi atetu biljkama napravila.

nov 2009.

Trebao bi provati u tom malom boxu bi li zaista bila mala temperatura,mo~da bi i neonke zagrijale dovoljno taj mali prostor. Nekom san neki dan predlo~ija da stavi obi nu ~arulju za zagrijavanje i kasnije izbrisao jel jbga,zvu i kao glup savjet ali mi niata drugo nije palo na pamet. Ako se ve radi na tom ipak provati s ~aruljom od 100w radi same potroanje. Ai neonke bi trebale ipak biti dovoljne,ata viae njih dok ne postignea odgovaraju u temperaturu jer je ipak s njima bolja iskoristivost svijetla i znatno manja potroanja. Provaj ipak s neonkama kolika je temperatura na prazno,onda daj report kakvo je stanje pa se mo~e poboljaavati. + bi bio kad bi re~im bija stalno na 24 da je temperaturam konstantna :)
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

pa da i bie na 24 ali s neonkama necu dobiti temperaturu jer to u sobi koja sa nikad ne grije. tamo je vanjska temperatura. ako nece moi ~arulja morau s grijalicom ii. da vidija san ja taj tvoj post mislim od njega da mi je i doala ova ideja. prva moja opcija je bila grijalica, ali ona je velika a box mal.
BjelacAMBASADOR

nov 2009.

jel s ute neonke kod tebe ili tek namrejavas kupit? ja neonke nebi nikad koristio. kaj ti nije lakse zveknut CFLove? ili stavi te 4 neonke i jos 2 cfl-a od 23w, ionako su ti neonke slabe. ja imam 2boxa, jedan veliki za flower i manji za veg. u veg boxu je 25˙C konstantno isto nikad ne grijem...
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

pazi ja iman box za cvijetanje. ovo bi mi bio box koji bi upalia 15 dana prije finisha u cvjetajuem boxu.i da imam te neonke i dobre su mi za 10 biljaka. neda mi se viae niata kupovat potroaia san love i love. ako nebude ialo lako ja stavin sjeme klijat kad ove budu gotove. ali bi ja taj mali box koji bi mi radia samo za proklijavanje.
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

ili da je kupit mh 150 dal ima i koliko doe
BjelacAMBASADOR

nov 2009.

idi do prve elektre i reci tipu da ti treba 70W hps da ti osvjetljava dvoriste... daj mu 100 kn za cijeli set. bit cete oboje presretni :D

nov 2009.

Ipak te ne razumijem ranrom... `ta ima veze da je soba hladna ko led kad e box biti zatvoren i sa neonkama unutra a onda box mo~e zaboraviti na temperaturu iz vanka,a ventilaciju reguliraj prema potrebi. Meni zvu i jednostavno. Pusti grijalicu,pa troai po 1-2kw. Zato i slu~e boxevi da i radia dobre uvjete :)
ranromENTUZIJASTA

nov 2009.

ma daj neonke mogu dignit temperaturu sa 7 na 26. ak mogu onda problema nema al ne mogu
TermokingENTUZIJASTA

nov 2011.

Ako stavis i prigusnice u box i izolujes ih dobro, recimo u metalnoj kutiji od napajana za komp i stavis jos i vent od istog da duva kroz kutiju i eto ti grealice dok ti svetlo radi.
oprezENTUZIJASTA

nov 2011.

Probaj kolika ti je temperatura ako zacepis usis zraka.. Znaci samo ispuh i pasivni usis..mozda bude dovoljno. EDIT: jbg, nisam kontrolirao datum, samo sam nastavio niz :P sorry

nov 2011.

Pitanje je iz 2009. Ko kome odgovara?
TermokingENTUZIJASTA

nov 2011.

meni je tu nesto sumnjivo... mozda je podstanar?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se