VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaGde kupiti aktivni ugalj
LEGACY

Gde kupiti aktivni ugalj

76 odgovora40,000 pregleda
i20ISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Interesuje me gde u srbiji kupiti aktivni ugalj, vidim da mnogi spominju pet shopove iliti zoo prodavnice ali u njima sam nailazio samo na pakovanja od po 250gr.... Posto sam ja osmislio da filter napravim od starog filtera za vazduh skinutog sa kamiona u njemu staje dosta uglja i trebace mi barem par kilograma...... Pa me interesuje gde bi mogao to da kupim ... evo kako izgleda taj filter samo jos da ga napunim loool ovo je rasklopljen filter ostaje samo jos da ga zalepim silikonom i napunim ugljem......

maj 2009.

odli an filter svaka ast na ideji imaju ta mala pakovanja deklaraciju sa proizvodja em nazovi njega i uzmi na veliko
Che*LEGENDA

maj 2009.

hoce to tebi biti spojeno na ormar ili cijelu kucu :) :) :) :) predobro..... :D
i20ISTRAŽIVAČ

maj 2009.

looool Na ormar velicine 2.2m x 1.5m i visine 2.5m pa sam hteo da budem sigurn da ce biti dovoljno veliki, mislim da postoje ovakvi filteri i u manjim velicinama ali sam ja na ovaj naleteo, ako nekog interesuje kako da ga rastavi neka se javi .........
Che*LEGENDA

maj 2009.

hehehe... ovo je XXXL extra large filter.. i bit ce dovoljno velik.... i gledam ga malo..stvarno je dobar...kroz ovo ne bi smjelo nista smrditi...ali mi se cini da ces ti trebati puno vise od kilograma ugljena...koliki je ovaj promjer prostora gdje ces ugljen trpati??
i20ISTRAŽIVAČ

maj 2009.

U sustini i nije ogroman visok je 33cm a precnik sire mreze je 23cm a uze 12cm , sto znaci da ce debljina uglja biti 5.5 cm svuda u krug
Che*LEGENDA

maj 2009.

fino fino...odlican...samo pazi kad kupis onaj sitni ugljen da imas i neki ventilator koji ce to potiskivati prema van ,jer 5 cm ugljena dosta je ''onak nepropusno''ak me kuzis... ali stvarno fino...ja bih ga na dimnjak spojio zimi :) :) :)
i20ISTRAŽIVAČ

maj 2009.

ja sam nesto racunao i vidite do cega sam dosao ako je povrsina kruga pi x r2 = (11.5 x 11.5) x 3.14 = 415.26 cm2 povrsina veceg kruga (6 x 6) x 3.14 = 113.04 cm2 povrsina manjeg kruga ( 415.26 - 113.04 ) x 33 = 9 973.26 cm3 zapremina mesta za aktivni ugalj a na sajtu firme CST Doo koji prodaju aktivni ugalj na 600 din/kg pise da je Gustina pakovanja, g/cm3 0.48 - 0.54 Gustina u filtru, g/cm3 0.42 - 0.46 Gustina granula, g/cm3 0.70 - 0.75Ja sam uzeo neku srednju vrednost od 0.5 g/cm3 i dobio da mi je potrebno 4.5 kg aktivnog uglja
Che*LEGENDA

maj 2009.

pa tebi ce trebati podosta..jer ja sam u svoj stavio cirka 600 grama a puno je manji od tvog... to bi ti i bilo realno ,2-4 kg na taj promjer od 5cm...

sep 2009.

i20 kako se rastavlja taj filter? nabavio sam slican, i ruke sam skroz isekao u pokusaju da ga rastavim :) Svaka pomoc bi mi dobro dosla. Unapred hvala

nov 2009.

Ima prodavnica na Novom Beogradu, prodaju aktivni ugalj. Imam samo mobilni 063/7720-776.
kiLDerPOZNAVALAC

nov 2009.

Zoo Hobi u Cara Dusana (blizu raskrsnice sa Francuskom) ima aktivni ugalj na kg i cena mu je oko 500 din.

mar 2011.

Jel zna neko u HR dal ima na kilograme da se kupi aktivni ugljen?

mar 2011.

Odgovor za to bi i meni dobro dosao za ubuduce... Malo mi je preskupo davati 600 kuna za karbonski filter... ako netko zna nek napise i za SZ Hrvatsku!
SekachAMBASADOR

mar 2011.

FORTRADE d.o.o. Rijeka Tamo sigurno ima... =)

sep 2012.

ako nekom treba aktivni imam ja jos pola bureta,cena za 1 kg-2e,velicina od 2mm do 5mm
crunkisiLEGENDA

nov 2012.

U vecini Pet-shopova imate ak. ugalj... ljudi koriste vecinom za akvarije pa malo pogledajte. Da li je na kg ili kako pakirano najbolje provjeriti, nisam siguran ali glavno da je dostupno
noobčinaENTUZIJASTA

nov 2013.

Bejah u dve pet shop radnje i to onako ozbilje, smrdi ubija, i niko nema ugalj niti je uo za njega. Da li neko zna gde mo~e da se nadje u Bgu?

nov 2013.

http://www.svezakucneljubimce.com/proizvod/552/resun-aktivni-ugalj-1-kg.html
noobčinaENTUZIJASTA

nov 2013.

Hvala.
SLO-EraLEGENDA

nov 2013.

kad kupujete ugalj najbolje je kupovati po standardu uglja naprimer CTC55 e vam valjati za jedan ili dva growa, CTC70 e odraditi 5 growa bez problema ako je filter i turbina kompatibilna po m3/h

jan 2015.

Pozdrav, ispri avam se zbog o~ivljavanja teme, no trebala bi mi informacija - gdje u ZG mogu kupiti aktivni ugljen na kilograme, a da nije 50 kn 300g?

jan 2015.

http://www.hempatia.si/aktivni-ugljen 8,14 € (62,45 HRK) 1KG. 300g 50kn je iz PET shopa pretpostavljam.

jan 2015.

Da, to je cijena koju sam vidio u pet shopovima... Ok je ovo na hempatiji, no oni nemaju nikakav ducan u ZG, zar ne? Nevolim baa dostave i openito bilo ato gdje trebam ostavljat ime, prezime adresu... Em nisam prijavljen na adresi gdje ~ivim, em posjedujem ilegalne supstance :) Zanima me zna li itko gdje ugljen mogu kupiti keaom u ZG?

jan 2015.

Bilo je u Pevecu po 17 kn pola kile ali proslo ljeto neznam dali ima sada.Po Pett centrima je bilo bar 3 puta skuplje

jan 2015.

zaato troaiti novce na skupi aktivni ugljen kad obi an drveni ugljen radi isti posao za puno manje pare? razlika izmeu "aktivnog" i drvenog (koji se isto radi iz bambusovog drva) je samo to ato aktivni ima veu povrainu pa e dulje trajati. drveni ugljen se mo~e razdrobiti u sitne komadie (ne u praainu jer e jako guaiti protok zraka) i napravi se filter za par kuna. mislim da vrea od 5 kila ugljena za roatilj ne koata viae od 20-30 kn...

jan 2015.

Jesi siguran da je dovoljan obi an ugljen? Koli ina nije problem.
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Ovo i mene interesuje, samo je u pitanju Beograd. Gde kupiti a da nije hidroponika gde prodaju 8(!)kg za oko 50 eur??
BizzzoZMAJ

maj 2015.

Probaj u Zoo shopu. Uae ovo ono? Ima ih u Beogradu kontam koliko hoces...
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Ok, negde procitah da loptasti ugalj ima bolju propustljivost vazduha od stapicastog.. Mislim da ne zagusim filter? Planirana debljina sloja uglja oko 1 - 1.5cm. Budalastina ili ima istine?
changadmtLEGENDA

dec 2015.

zvao sam jedan pet shop da pitam za aktivni ugalj, i oni me pitali da li mi treba za dijareu kod macaka i pasa, ili za akvarium...jel mi igraju ulogu oba,ili?

dec 2015.

pa ako ti treba za filter uzmi taj za akvarijumske filtere. kapsule ili tablete su sigurno i skuplje i treba ti toga pun k**** gde ces od ovoga praviti filter :)
changadmtLEGENDA

dec 2015.

haha, e stvarno sam magarac,sad sam i sam izguglao...malo pre ih zvao, i kad me presekla sa pitanjem za sta mi treba, ja brze bolje na forum, a da nisam ni proverio sta je sta...hvala :)

dec 2015.

Imas li neki tel.?
L0oDZMAJ

dec 2015.

:djede::djede::upiii: javi mu se na privatnim porukama i tako sredite dogovor... kakvi telefoni... ovo je balkan :udarac:s obzirom da je taj post pre 3 godine,mslm da nema vise :D
mrmrvaISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Ako ima neko info gde u Srbiji kupiti ugalj za normalne pare neka mi pusti poruku
BlenstoniusPOZNAVALAC

jun 2018.

Sto se ugljena tice, mozete koristiti i ovaj iz peci na drva ako netko lozi... samo prije nego se u sami pepeo pretvori... ja to znam koristit kad imam dijareju, kad netko kaze da nema a ugljena i ne radi ljekarna dam mu taj savjet, tako i pavijente savjetujem... i nitko se ne buni tako da slobodno... mislim, cist je.. u vatri se steriliziro ziher tako da... zapali vatru i posluzi se ;)
deda76ISTRAŽIVAČ

dec 2018.

Da osvezim temu! Ima neko info ili link gde kupiti aktivni ugalj za filter vazduha u srbiji? Kako sam kopao po netu ugalj koji se koristi za prociscavanje vode u akvarijumu nije istog sastava kao ugalj za prociscavanje vazduha?!?!
SchlomoENTUZIJASTA

dec 2018.

Da ja prodajem ugljen po skupoj cijeni i ja bi za svoj tvrdio da je zbog ne ega poseban :) Ugljen funkcionira za filtriranje vode, zraka, jer je strukture poput spu~ve,a vjerojatno jer ima i elektri na svojstva ( provodi struju ). A takve je strukture jer prilikom pirolize drveta, prvo sagorjevaju ulja koja se nalaze u porama drveta. Nakon ato ulja izgore,a drvna materija pougljeni, sve one pore sada ostanu prazne i spremne su napuniti se esticama iz zraka/vode. Mogue je da neki ugljen bolje funkcionira za filtriranje vode ili zraka, ovisno o veli ini tih pora, ali u principu svaki funkcionira. Tko ~eli, vrlo lako mo~e napraviti svoj ugljen. Nije najefikasnija, ali najjednostavnija metoda je da gdje god mo~ete nalo~ite poatenu vatru i kada se dobro razgori i ugljen se po ne pretvarati u pepeo, po nete dodavati nova drva na gornji sloj i tako konstantno hraniti vatru dok ne dobijete ~eljenu koli inu ugljena. Balansirate izmeu toga, da ~elite da sva ulja iz drveta izgore, da drvo pouljeni, ali da se ne pretvori u pepeo. Fora je u tome, ato svaki put kada na vrh vatre dodate novi komad drveta, ono za svoje sagorjevanje po ne koristiti okolni zrak, ato zna i da slojevi ugljena/drveta koji se nalaze ispod, ostanu bez zraka, ali bivaju izlo~eni toplini. A to je piroliza, sagorjevanje bez prisustva zraka. Kada napravite ~eljenu koli inu ugljena, sve jako dobro polijete vodom i nastane vam ogroman oblak pare. Ako ste itali o aktiviranom ugljenu, ka~u vam da je tretiran parom, kako bi se pore ekspandirale zbog djelovanja hladne vode na u~areni ugljen, a vi ste upravo sada to napravili. Ako ~elite, sada taj ugljen mo~ete potopiti u vodi i ostaviti neko vrijeme. Ono ato ostane plutati, nije vrhunske kvalitete, jer nije u potpunosti pougljenilo. Pluta jer joa ima ulja u sebi. Ako ~elite samo the best stuff, uzmite si samo ono ato je potonulo. Ovisno za ata vam treba, usitnite ugljen do ~eljene veli ine nekim od kreativnih metoda, gnje enja, lupanja, skakanja, blendanja... Ako vam treba za filtriranje zraka, osuaite ga i upotrijebite. Ako vam treba za filtriranje vode, koristite takvog kakav je. Ako vam treba kao dodatak za supstrat za sadnju, trebate ga natopiti u gnojivu, urinu, kompostnom aju/ekstraktu... Za bolje rezultate, drva mo~ete paliti u ba vi ili iskopati rupu u zemlji, tako dobijete neato veu temepraturu i manje pristupa zraku. Ako ~elite joa bolju kvalitetu ugljena, obratite pozornost na ono ato palite. Pretpostavljam da su kalori nija drva bolji odabir jer e od njih ostati viae praznih pora. Mislim da imaju viae kalorija, jer sadr~e viae ulja u sebi. Tko nema pristup drvima, mo~e koristiti i pelete iz duana, koje se mogu za 25kn kupiti. Sretno
bubinhoAMBASADOR

mar 2019.

sve to tako ili malo drugacije u zatvorenoj posudi zagrijavati drvo. bitna je aktivacija, iako ce i ovako raditi. aktivator mozete skinuti sa warez stranica, boot u safe mode i aktivacija, hehe. nego sad za ozbiljno, na engleskom, mrzi me prevoditi a imate i translator pa mislim da cete se snac. [*]How to Make Activated Charcoal Activated charcoal, sometimes called activated carbon, is useful for purifying contaminated water or polluted air. In emergency situations, activated charcoal can be used to remove dangerous toxins and poisons from your body. Before you can activate the charcoal, youll first need make homemade charcoal by burning wood or fibrous plant material. Then youre ready to add activating chemicals, like calcium chloride or lemon juice, and complete the activation process. Part 1 Making the Charcoal 1 Build a medium-sized fire in a safe area. An outdoor fire will likely be the easiest for making activated charcoal, but you can also do this in your home fireplace. The fire should be hot enough to cause wood pieces to burn.[1] [*]Take safety precautions when lighting a fire and always keep a fire extinguisher nearby. [*] [*] 2 Pack a metal pot with small pieces of hardwood. If hardwood is not available, you can substitute almost any dense, fibrous plant material, like coconut shells.[2] Insert your hardwood pieces or plant material into a metal pot, then cover it with a lid. [*]The lid of your pot should have a vent hole, though airflow to the inside of the pot should be limited throughout this process. You could use a camp cookware kettle so the air can escape through the spout, for instance. [*]The material you burn should be as dry as possible before you put it in the pot.[3] [*] [*] 3 Cook the pot on an open fire for 3 to 5 hours to make charcoal. Set the lidded pot on the fire. As the material cooks, you should see smoke and gas escape from vent hole in the lid. Doing this will burn away everything from the material except the carbon (charcoal) in it.[4] [*]When no more smoke or gas seems to be coming from your pot, its likely finished cooking.[5] [*] [*] 4 Clean the charcoal with water once it cools. The charcoal now in your pot will stay hot for a while. Give it plenty of time to cool down. When its cool to the touch, transfer the carbon to a clean container and rinse it with cool water to remove ash and any remaining debris, then drain the water.[6] [*] 5 Grind up the charcoal. Transfer the cleaned charcoal to a mortar and pestle and grind it up into a fine powder. Alternatively, you could put the carbon in a durable plastic bag and crush it up into a fine powder with a tenderizing mallet or a hammer.[7] [*] 6 Allow the charcoal powder to air dry completely. If you used a plastic bag, transfer the powder to a clean bowl, otherwise you can leave it in the mortar. In about 24 hours, the powder should be dry. [*]Confirm the dryness with your fingers; the powder should be fully dry before you move on.[8] [*] [*] Part 2 Activating the Charcoal [*] 1 Combine calcium chloride and water in a 1:3 ratio. Be careful when you mix these substances; doing so will cause the solution to get very hot. Youll need enough of the solution to cover the charcoal completely. For normal-sized batches of charcoal, 100 g (3.5 oz) of chloride mixed with 1.3 cups (310 ml) of water should be enough.[9] [*]Calcium chloride can be bought at most hardware stores, home centers, and general retailers. [*] [*]2 Use bleach or lemon juice as an alternative to the calcium chloride solution. If you cant find calcium chloride, you can substitute it for bleach or lemon juice. Just use either 1.3 cups (310 ml) of bleach or 1.3 cups (310 ml) of lemon juice instead of the calcium chloride solution.[10] [*] 3 Stir together the calcium chloride solution and charcoal powder. Transfer the dry charcoal powder to a stainless steel or glass mixing bowl. Add the calcium chloride solution (or the lemon juice or the bleach) to the powder in small increments, stirring it with a spoon as you do so. [*]When the mixture reaches paste consistency, stop adding the solution.[11] [*] [*] 4 Cover the bowl and let the charcoal sit for 24 hours. Cover the bowl and allow it to sit untouched. After that, drain as much of the remaining moisture from the bowl as possible. At this point, the charcoal should be wet, but not saturated.[12] [*] 5 Cook the charcoal for another 3 hours to activate it. Return your charcoal to the (cleaned) metal pot and put it back on a fire. The fire will need to be hot enough to boil water for the charcoal to activate. After cooking for 3 hours at this temperature, the charcoal will be activated.[13] nije moj tutorial, mozete ga naci na https://www.wikihow.com/Make-Activated-Charcoal
iggimPOZNAVALAC

nov 2019.

Aktivni ugalj, ok cena, u inbox. Srbija

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se