VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaFolije za grow box
LEGACY

Folije za grow box

98 odgovora13,900 pregleda
minimallISTRAŽIVAČ

avg 2012.

pravim svoj mali kutak 80x80x135 i kupio sam foliju sa jedne strane je bela a sa druge metalna pa me zanima koja strana ide u box a koja van njega inace folija je kupljena u Becu pa se i nisam najbolje snasao u razgovoru sa prodavcem

avg 2012.

da li je ta "metalna" strana sjajna ili mat, ako je sjajna kao ogledalo mozed dobiti hot-spotove (eventualno da je naguzvas), ako je mat onda moze, u nacelu, moze i cisto bela (zavisi i sta ces od rasvete koristiti)
minimallISTRAŽIVAČ

avg 2012.

cfl 250vati 2700 a cinimi se da je sjajna sa rupicama
CreativeLEGENDA

avg 2012.

nek ti nebude lijeno pa nabaci koji slikicu od nje i sigurno ces dobiti i bolji odgovor iako ti je Power sve rekao :)

avg 2012.

cfl je mlecno mutna lampa, mislim da onda mozes staviti i tu sjajnu stranu, da je u pitanju "bistri" hps onda verovatno ne bi bas valjalo, mada ne znam sta ti je "sjajna sa rupicama" al samo furaj, kod cfl je mogucnost hot-spota mala
gbytePOZNAVALAC

avg 2012.

sjajna sa rupicama bi trebala biti mylar diamond samo s guscim rasporedom ja ju imam u kombi s hpsom 250, samo sisaj s tom stranom..
minimallISTRAŽIVAČ

avg 2012.

to je ta folija ali problem je u velikoj temperaturi 35 ispod ne mogu da dobijem cak sam i veliki kucni ventilator stavio u box i nista greje se ko ludo.suse li se listovi naj verovatnije da ce i koren stradati postavio bi slike ali za to ce morati da prodje jos koja nedelja..lampa mi je ugrejala i sobu na 35 stepeni tako da ispod nemogu sta da radim ? svetlo radi celu noc a preko dana je kao mrak

avg 2012.

ja sam zimus zavrsavao grow sa automaticima na 34~36 bez problema, hladi kako i koliko mozes i nadaj se da ce temperature uskoro pasti ;)

avg 2012.

pokushaj nekako zashtiti korijen tj. posudu..da temp. zemlje bude shto nizha..jer..nadzemni dio biljke podnosi 38c bez problema ( i vishe-ovisi o ostalim uvjetima i vrsti ) ali podzemni se nesmije kuhat..

avg 2012.

Sta je bolje, sjajna strana ukrasne folije (za poklone) ili beli zidovi? CFL je u pitanju. Hvala!

avg 2012.

Bijeli zidovi. Folije za poklone treba u 2-3 sloja bar staviti, smaranje je to postavljati. Farbaj ako mo~ea.
crobiggENTUZIJASTA

feb 2013.

Vidi postoji tema ova ve, dobro je koristit pretra~iva :) Situacija: Imam box 50dx60ax70v, 8cflki daju oko 11 000lumena, tamne su stranice zidova, preljepio sam to sa debelim sjajnim papirom onim od zidnih kalendara, dobio puno viae odbijanja svijetla. Bio zadovoljan do neki dan dok nisam vidio u duanu te papire za poklone i uzeo jedan 0,7x1,0m oko 5 kn. Stavio bijeli papir i tu foliju jedno do drugog i uperio svijetlo, na zidu sam imao sljedea odbijanja: ovo je slikano sa blicom uperio svijetlo u pod (tamno zeleni tepih) i slikao zid, to je ono ato od poda se reflektiralo na zid ovo sam uperio svijetlo u bijeli sjajni papir od kalendara i slikao reflekciju na zidu ovdje sam uperio svijetlo u tu foliju za poklone i dobio to na zidu a ovo je ista usporedba, upereno svijetlo pola na foliju, pola na bijeli sjajni papir preporuka: ako se stavi ova folija na isti bijeli papir i izravna se, dobije punooo bolja reflektcija svijetla nego na samom bijelom papiru ili obojanim zidovima u bijelo... naravno box sad izgleda ovako: i tu rade samo 6cflki od 8.. kamera i sami znate ne mo~e uhvatit toliko koliko ljudsko oko vidi, ali razlika je ogromna.. itao sam prije nego sam iaao troait sate na ovo po viae foruma da nije dobro to, bolja je bijela boja, itd itd.. no neato me vuklo da napravim ovo i nisam pogrijeaio. :spliff:
swizzzENTUZIJASTA

mar 2013.

ja znam da nas je puno novih i da bi ovaj forum bio kolaps zesci da svi mi pisemo svasta svugdje ....al ja trazim danima "temu" di kupit tu foliju .... tu na mylar ... i nisam nasla podatke di tog ima .... kakva je tocno to folija ..... ja u ducanima vidim samo alu-foliju i onu za voce prozirnu a gdje da ovu trazim ????? savjeti ..... i sorry za OT al eto ..... morala sam vas pitat......jer sta god ja upisem u trazilicu ili nema ili mi spominje tu rijec tko god ju spomene .... hvala i ako smeta mozete delete :D

mar 2013.

minimall velia da ti je CFL od 250w ugrijala sobu na 35 stupnjeva :ohno: ? De reci koje je to marke lampa, brijem si odjaviti plin i centralno i grijati cijelu kuu na par CFL-ki ak je tako,
Smoke_WeedPOZNAVALAC

mar 2013.

nije dozvoljeno reklamiranje i zato ne mozes naci... pitaj google, mozda on zna ;) mozes da stavis foliju za sofersajnu. sluzi za zastitu od sunca
iprezimeAMBASADOR

mar 2013.

znam da nije dozvoljeno reklamiranje ali jedan slovenski shoping centar upravo prodaje foliju koja ide iza radijatora za odbijanje topline i tako to, uglavnom savrsena, role su 0,5x5m, cijena 50kn, kupio sam cetiri prije koji dan, nadam se da sam ti pomogao
roguz2ENTUZIJASTA

mar 2013.

ja sam upravo postavila temu hps/mh/led,ZELENA STANICA,moa enika 15 zagreb,sve se mo~e tamo uzeti od folija preko lampi a mo~ete kupiti gotove boxove za uzgoj
klada1115POZNAVALAC

okt 2015.

Koje su onda preporuke i koje se folije koriste u boksovima, imam obi nu alu kuhinjsku ali je to mislim najgora varijanta. Znam da je tema stara al eto. I koliko je dobro ak imamo neki ormar skroz bijel, dal mo~e bez fokija.
StipeZMAJ

okt 2015.

Evo neki brzinski redosljed mylar diamond (diffusion) i mylar anti detection mylar silver, heavy duty white-black (bijela cerada) mat bijela boja kuhinjska folija i folija za poklone
baobabLEGENDA

okt 2015.

Stipe me preduhitrio, al kad sam se vec potrudio izvadit slike postat cu. :) Diamond Mylar Silver Mylar Black Mylar Ako vec imas obicnu kuinjsku alu, okreni je da ti bude ona mat strana prema van.
klada1115POZNAVALAC

okt 2015.

Ljudi svaka ast, na tak brzim odgovorima i ~eljom za pomoi... Forum i pojedini lanovi koji su uvijek tu i najviae postaju veliko hvala i jebeno svaka ast:clap::
orange-lionENTUZIJASTA

feb 2016.

pozz,znam da je tema stara a ja sam novajlija...ali baa zato poato je 2016g. tehnologija ide napred,a ja radim u toj branai ve 10tak godina.na tr~iatu ima mali milon vrsti folija od mat do sjanih,od rflektiraju ih do upijaju ih ,pljekarenih,cast folija.mylar,kevlar,karbon...zaista ih ima mnogo.i nije teako do do njih,a nisu ni pre skupe.ovo nije reklamiranje samo ka~em koliki je izbor.ja sam se odlu io za foliju koja se koristi za reflektiranje prometnih znakova,uskoro po injem prvi grow.pa emo vidjeti.ako netko ima ve iskustva sa istom slobodno mi javi.

feb 2016.

Mogao si i neku sliku stavit da vidimo kak izgleda ta folija, i di to ima za kupit?
StipeZMAJ

feb 2016.

Folija za naljepnice. 3M, mactac, avery.... pretpostavljam Ima raznih vrsta i kvaliteta. Treba samo vidjet koja ima najbolju refleksiju i najmanje hotspotova i kojoj je kvadrat/duzni metar najjeftiniji :D Nekako imam osjecaj da mylar diamond je najjednostavnije rjesenje.....a mozda se i varam hehhe
orange-lionENTUZIJASTA

feb 2016.

slika ide ve sutra,za kupit u zagrebu i okolici ih ima na par mjesta(ne znam dali bi trebao reklamirat)na naae tr~iate dolazi dosta nepoznatih proizvoa a pa su i cjene manje.ova je ini mi se 3Mova ,oni imaju jako velik izbor.Mylar diamond je provjereno najbolji odabir.a ja u probati sa ovom ima u sebi sitne kristali e i koristi se za prometne znakove,uskoro otvaram dnevnik samo da proklijaju...pa emo vidjet kakva je.:wave:
GrobnaJamaAMBASADOR

feb 2016.

Druze moj sredi ventilaciju pod hitno, moj cfl od 200W grije na 24C na 5-10cm od lmape uzmi neki ventilator jaci da baca tu toplinu van, ako mozes van prostorije jos bolje stolni ventilator ti nece smanjiti temperaturu, nego samo vlagu...ako nista bar mice dirketnu toplinu sa biljke u krajnjem slucaju otvori prozor, zima je :) Meni su moje cure na 32C i ne izgledaju mi kao da im nesto previse smeta nakon sta im zavrsi dan mozes, pricekat jedno 15-20min da se ohlade i poprskaj listove malo da se oporave od temperatura

feb 2016.

Da nisi fulao temu?:)
GrobnaJamaAMBASADOR

mar 2016.

Kolko sam skuzio covjeku je poceo temu vei problem mu je postala temperatura od folije, pa reko da podjelim neke svoje metode `to se tice folije potpisujem za diamond :D
L0oDZMAJ

mar 2016.

kod mene je grow box folija i odlicna je,a u drugi daimond i ona je super :D al to je razlog samo da upadnem u temi i izjavim da se dobro vozi grobnajama,samo je mogao citirat ako odgovara nesto iz 2008 primer :D :D :D hahaahhah:razvaljen:: stomak me boli :lol::lol::lol:smiley9934smiley9934
GrobnaJamaAMBASADOR

mar 2016.

hahahahah... boze sacuvaj ovaj harvest je urodio mojim sve jacim provalama na forumu :oops: ajde bas mi drago da sam neke i nasmijo :D srecom pa ne vozim kola :rasta::razvaljen::

mar 2016.

da li bi mi preporucili neku foliju imam 3 lampe po 400 w?

mar 2016.

Mylar?
1310ZMAJ

mar 2016.

Kupio sam u Hempatiji maylar dymond platno, cjena cca 3,5 e, fotka proizvoda na njihovoj stranici, sve stima. Prevara, nit je dymond jos manje platno, masna PVC folija koju je gotovo nemoguce zaljepiti. Testirao sam sanitarni silikon , Sika specijalnu masu za brtvljenje koriste je krovopokrivaci, Pattex uiverzalno ljepilo, nista od toga nemoze trajno zaljepit los proizvod. Na kraju sam kupio dvostruku samoljepivu traku i nekako to zakeljio, frce se za popizdit. Efekt rfleksije je OK, temperatura u boksu porasla za stupanj dva. Pravu Mylar dymond platnenu foliju vidio sam prije par mjeseci u Ilici kod Britanca, onu sa fotke od Hempatije i sad se hocu pozderat, prevarila me firma s kojom sam imao dobru suradnju i skoro sve kupovao kod njih i ovdje na forumu isticao njihovu profesionalnost, gubit kupca zbog par evri, sad kad u Hrvatskoj postoje ducani s pribliznim i istim cjenama, neznam, palac dolje i firmi i proizvodu
orange-lionENTUZIJASTA

mar 2016.

ja sam svoju izvadio iz prve pomo i...(mylar deka za prvu pomo ). isti k.rac i super slu~i.kakve novce davat,glupost.

maj 2016.

Da li moze da se koristi ona asura za suncanje sto ljudi na plazi koriste da privuku sunce da dobiju boju, ja sam time oblozio ceo boks i zanima me kolika je ucinkovitost mog izuma i da li je dobro uopste?
sbcjeceoLEGENDA

jun 2016.

Mozes da je koristis ali da ima mnogo bolje ima :)

jun 2016.

sumnjam da privlaci sunce ali zato dobro reflektuje, ta strana mislim da ide na pesak a lezis zapravo na asuri. nije to bas ni tvoj izum, no, nebitno. ja je vec duze vreme koristim i meni je ok za moj poluotvoreni vege box

jun 2016.

Da li je dobro resenje folija od cipsa, smokija? Primetio sam da ima super reflekciju, na neki nacin besplatno je i lako se spaja lepljivom trakom, meni se trenutno pokazuje super i jos nisam naisao na neku negativnu stvar ali da ne bih dosao do nje voleo bi neki savet nekoga sa iskustvom :) ko se vise razume, hvala unapred.
ChanZMAJ

jun 2016.

Izolaciona folija sa onim mehuricima sasvim solidno zavrsava posao, cena oko 1€m2 Skuplje ce te izaci sav taj cips i smoki od mylar diamond folije
orange-lionENTUZIJASTA

jun 2016.

i to je bolje od nikakve...nisam neki stru njak:).svaata ljudi u po etku stavljaju.mislim da je bit svega ti ne radi hot spotove a dobro reflektira svi ~elimo iskoristiti svaki lumen,ako si je nagu~vao onda super...moje skromno mialjenje. i dobro doaao:Dno eto @Chan Chan je mudro zborio.
mgzrPOZNAVALAC

maj 2017.

pozz, dali je okej ovakav bijeli ormar bez folije?
h0ndaZMAJ

maj 2017.

je, moze proc!
L0oDZMAJ

maj 2017.

ok je...
StipeZMAJ

jun 2017.

Iako vec pod 50ti put...
pajo8LEGENDA

sep 2019.

Sta kazete na ovo jel dobra za LED rasvijetu?
Dejvara55AMBASADOR

apr 2020.

Pitanje: Kupio sam crno bijelu foliju s Hempatie Ide u kombinaciji s 250w hps. Jel bude dobra kombinacija i koja boja ide van?

apr 2020.

Logika govori da bela boja reflektuje svetlost sto znaci da crna ide van. Edit: @Dejvara55 Ne treba da citiras ako odgovaras na poruku iznad, nepotrebno se zatrpava forum, procitaj ceo pravilnik a ovo je samo deo
Dejvara55AMBASADOR

apr 2020.

Hvala
KoronaguyAMBASADOR

maj 2020.

Pitanje ako moze neko iskusan savjet, zavrsavam boks i nisam siguran za foliju. Mylar i sl. Nemam u okolini, imam 2 opcije ne znam jel moze : Folija za zastitu auta od sunca Reflektirajuca folija za podno grijanje?
GronaZMAJ

maj 2020.

I jedno i drugo, ali mo~da ove za podno grijanje imaa viae ha?
KoronaguyAMBASADOR

maj 2020.

Kupio sam ovu za auto, idem montirati to i vent pa da se pristupi ozbiljnije sa dnevnikom :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se