VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaSamo jedna biljka-koju rasvjetu koristiti
LEGACY

Samo jedna biljka-koju rasvjetu koristiti

28 odgovora3,697 pregleda
m@l@AMBASADOR

jan 2013.

Pozdrav! Zanima me rasvjeta za samo jednu bilj icu Big Bang-a, koja je stavljena na klijanje prije 5 dana i u meuvremenu posaena.. danas su joj izbili prvi pravi listii i visoka je oko 1.5cm. Zamialjeno je da bude u sobi, neato kao polu-otvoreni box u kombinaciji sunca i ~arulja. Pronaala sam HAMMERED REFLEKTOR E40 za HSP i MH ~arulje, te MH 400W; kombinacija mi se ini jako dobra ali se bojim da e to biti pre jako svjetlo za samo jednu biljku, pa vas molim savjet za neku zamjensku ~arulju koja bi pasala za taj reflektor. U sobi je temp.21, vlaga uglavnom 40. Biljka bi po potrebi bila u boxu pored kojega je prozor uvijek otvoren na kant tako da ima zraka. Koju bi mi ~arulju preporu ili za bilj icu? Puno hvala!
Big LLEGENDA

jan 2013.

ko prvo, nee bit previae, izrast e super pod tim svijetlom, ali ko drugo, mislim da ce joj bit vrue bez ventilacije, nemozes racunat na prozor :)

jan 2013.

ja se bojim da ce da bude prejako za tebe u sobi :) ajd, sretan grow, inace za biljku nema prejako, ima preslabo
m@l@AMBASADOR

jan 2013.

Zato i pitam koja bi druga ~arulja bila dobra, jer je ova prejaka.. ne mislim spajat ventilatore jer se fakat ne ku~im u to, a imam onaj sobni vent. zato mi treba neka slabija ~arulja koja bi bila dobra a da ne zagrijava previae.

jan 2013.

pa frendice, na sunce ne racunaj previse u sobi u ovo doba godine, a u zavisnosti od toga kako je "ogradis" mozes jednu zavrsiti i sa 150w i sa 250w
Big LLEGENDA

jan 2013.

gle, probaj stavi taj sobni ventilator da puae i ogradi to s onom folijom za auto i otvori prozor pa ces vidjet... jos da imas neki termometar i zmjeris sve bi bilo rjeseno... ne kosta te nista da probas... bolje to nego kupovat nove lampe a da ni neznas kako bi s ovima bilo
m@l@AMBASADOR

jan 2013.

Hvala de ki :) Imam onu foliju iz termo vreice, a i box je od ormara mat boje... kupila bi ovo novo sve jer stvarno nije skupo, barem ovo ata sam naala ako su to joa uvijek aktualne cijene. Reflektor i lampa bi me koatali 30 eura, s time da niata ne treba spajat nego drito u struju. Pogledat u joa neke slabije ~arulje.. u svakom slu aju hvala :)
m@l@AMBASADOR

jan 2013.

Pozzz.. evo mene opet s pitanjem: da li bi jedna CFL 40W - 6400K bila dovoljna za vegetaciju jedne biljke, i jedna CFL 40W - 2700K, za cvjetanje? Sutra idem kupiti pa molim za odgovor.. Hvala I da li bi MH 400W ili 250W bila dovoljna za vege i cvatnju?
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

MH - vege HPS - cvjetanje i nebi nikako te lampe bile dovoljne, jedino 2 takve za neki pc grow... a posto ti imas u sobi biljku i trebala bi ogradit s necim prvo prostor di ce biljka rast i onda po velicini prostora biras lampu... nisi nigdje napisala na kojem prostoru misli bit biljka tako da neznam sta da ti napisem... sretno s big bangom :)) peace out !

jan 2013.

ne bi mh ali bi hps. sa jednom cfl 40w ne mozes nista, eventualno sa 4 takve
m@l@AMBASADOR

jan 2013.

Tnx na odgovorima! Onda je najbolje uzet Sun Muster HPS 250W za vege i cvat, a nije tak ni skupa: 188kn, tak da u gledat to uzet

jan 2013.

potpuno si curo u pravu, cfl nema tu moc a 4 komada bi te kostala vise (sem ako bi uzimala kineske:) i naravno dala manje lumena, sretno dalje, dobar izbor, ja radim sa 250w isto, nemas brige sa tom lampom :)

feb 2013.

bok ima jednu biljku, koja mi je rasla u prostoru 1 m visine i 0,5 m airine dubine nisam imao para za HPS lampu, pa sam joj stavio dvije spiralne ~arulje za terarijsko bilje i ~ivotinje: 1. 24W, temperatura svijetlosti je 4000K i lumena svijetlosti 1100lm (~arulja oponaaa daylight u ungli, ne znam koje spektrove ima ali svijetli ~utom bojom) link 2. 15W, temperatura svijetlosti je 6500K i lumen svijetlosti 350lm (~arulja oponaaa UV spektar ungle, daje 5% UV-B zra enja, svijetli plavom bojom) link itao sam kako biljke ne ~ele izrasti iznad 10 cm bez adekvatnog svijetla, moja je velika preko pola metra (3 mjeseca je rasla na tu veli inu) i stvarno je prava razgranata, gusta ljepotica. sad bi ja to polako pripremio za cvijetanje ali nemam opet novaca za HPS, pa me zanima sljedee: dali da je pustim nek raste dalje dok ne nabavim HPS ili da pokuaam sa ovim ~aruljama, pa eventualno obojati jednu obi nu ~arulju u crveno da dobije crvenog spektra. tj hoe li biljka procvijetat pri 5% UVB, 1450lm svijetlosti i 10500K temperature svijetlosti, sa ~utom, plavom i dodanom (obojanom obi nom ~aruljom u crveno) "crvenom" bojom u prostoru 1 m visine i pola m airine i dubine ? i jedno podpitanje: di naete te HPS po 200kn, ja kad odem u trgovinu govori mi da ne mogu proi ispod 500kn jer lampa zahtijeva kuiate i svoj vlastiti strujni krug

feb 2013.

drug, bas ti treba citanja po forumu, slabo je to svetlo, ne mozes farbati obicnu sijalicu da bi dobio crveni spektar, nije to taj spektar :) i naravno, hps lampa zahteva svoj balast, starter i grlo... o svemu imas detaljnije na forumu

mar 2013.

evo na gore navedeno sam dodao jos samo gro-lux neonku od 25 W, biljka je vec 7 dana u fazi cvijetanja i poceli su mali pistilici jos sam dodao mjesecevu zarulju 12 sati preko noci bit ce cini se meni nesto od te biljke i bez HPS, ali da nikoga ne dezinformiram javit ce rezultate za mjesec dana

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se