VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPomoc pri odabiru opreme za prvi grow
LEGACY

Pomoc pri odabiru opreme za prvi grow

160 odgovora14,393 pregleda

maj 2017.

Bok ljudi! evo ja ocekujem sjemenke i cim stignu idem u narucivanje opreme. Zamolio bi cijenjene vutrase da pogledaju sta mislim narucit i da savjetuju ako bi se nesto moglo promijenit na bolje.. 1. HOMEbox HomeLab GrowBox L (1mx1mx2m) - 1080kn (146€) - ovo je buđet verzija njihovog boxa pa me brine malo, jer u opisu pise da je unutrasnjost od srebrnog polietilena, za razliku od njihove ambient serije koja je bijele reflektirajuće unutarnje površine PAR+ tehnologije. ne znam kolika je to stavka? razlika u cijeni je oko 310kn (42€) 2. Prima Klima Cool Tube 125/480mm - 270kn (36€) - na ovom webshopu kazu da je ovaj najbolji izbor. ne znam. ovdje mi je nepoznato dali ce ovo velicina pasat za moj setup, jer nije specificirano, tj. ovo je S/M i sljedeci izbor je xxl, a meni bi vjerojatno trebao L. drugo sto me zanima je dali je bolji ovoakav cool tube ili sistem gdje je reflektor unutar kucista? 3. Sylvania HPS SHP-TS Grolux 400w - 215kn (29€) - djeluje u redu. ako ima bolje, a da nije preskupo javite :) 4. Magnetna prigušnica Elkosun 400W - 400kn (54€) - ovo mi je najveca nepoznanica. dali je pametnije ici na na neku digitalnu i koju ili su ove dovoljno dobre? ova je slovenska, tako da je u startu sumnjiva :D 5. BLAUBERG BB TURBO 125 G SA REGULATOROM BRZINE I SENZOROM TEMPERATURE - 600kn (81€) - u temi o ventovimase ovaj hvali dosta. ima bez senzora i regulatora za oko 300, ali nemam volje se igrat sa tim. s ovim izborom sam prilicno siguran. spominjao se neki koji bi trebao bit tisi, ali puno skuplji. plus je i 5 godina garancije. 6. CAN karbonski filteri promjer 100/125mm (ne kuzim bas zasto dva promjera?) i protok 425m3 - 360kn (49€) - po webshopu najbolji. ne kuzim bas zasto pise da je promjer 100 i 125? ima i 125/150mm. malo mi je nejasno 7. Elit F-14 BOX ventilator - 150 kn (20€) - preporucen vise puta u temi o ventovima. vjerujem da valja 8. timer mehanicki 35kn (5€) - ovo je bilo dosta jasno tako da idem sa tim iz bau, kauf i sl 9. ph metar 3 u 1 zeleni sa one dvije sonde ispod, sa alija - 30kn (4€) - puno ljudi kometiraju tamo. navodno radi kako treba.. 10. mali džepni mikroskop za promatranje živog svijeta na bilju. Vrlo snažno plavo svijetlo, mogućnost fokusa. Uvećava 60 – 100 x zoom – ugrađena LED žarulja radi na baterije 2 x AA (baterije uključene) - 130kn (17€) - a valjda. ne vidim ni koji proizvodac je pa da pogledam bolje.. Eto to sam uspio nekako odabrat. ako vidite da nesto ne stima ili da bi se moglo bolje nesto a da nije preskupo, bio bi zahvalan na infu :)

maj 2017.

polako, nemojte svi odjednom :D imam neke promjene, ako ikog uopce zanima... idem na ambient seriju boxa, zbog te bijele povrsine par+ koja bi trebala bit bolja. oko 300 skuplji. izbacujem cool tube i idem na Prima Klima Spudnik Air Cooled Reflector (675kn). zamolio bi preporuku za vent za njega.. dilema oko balasta rijesene. bit ce magnetski samo nisam siguran koji..
GreenlandLEGENDA

maj 2017.

Koliko para ulazes bolje da si uzeo dva hansa i da sklepas ili kupis neki box i gotova prica...

maj 2017.

dva hansa??? ne mislim kupovat svake godine i stalno cackat oko tog pa gledam da odmah kupim nesto sto valja. mozda sam fulao, ali inace kad idem na sklepavanje, uvijek nesto nije kako treba.. sa 1000kn razlike od najjeftinijeg se necu obogatit..
GreenlandLEGENDA

maj 2017.

Pa ako gledas da kupis nesto i da valja i da traje, onda je to definitivno hans...

maj 2017.

zar nije hans led lampa, tj panel??
GreenlandLEGENDA

maj 2017.

Led panel, da...

maj 2017.

hvala na preporuci. pogledat cu malo o tom..

maj 2017.

procitao malo u temi o ledicama. svje je to lijepo i vjerujem da moze bit dobro, ali ipak bi isao na sigurniju i provjerenu opciju. do sad sam kupio sigurno preko 150 led zarulja, sve sa ali-a i vec znate svi kako je to. super su one i mogu izdrzat (neke imam vec vise od 5 godine, ali nisu kroz cijelu godinu u pogonu), ali isto tako moze crknut ako ju krivo pogledas. drugo su kinezi koji lazu cim zinu. pisu da je ledica od 20 ili vise watta, a u biti nije ni 5w. morao bi i cekat da dode iz kine. koliko sam shvatio tamo i vi narucujete te panele. vjerujem da ce s vremenom led zamijenit sve sta se trenutno koristi, ali ne jos. trenutno bi ledice koristio samo kao neku dodatnu opciju ako bi bilo potrebe, sto sumnjam.. a i zadnjih dana sam procitao dobar dio foruma o lampama, ventilaciji i drugim dindama pa sad iz inata nebi mijenjao :D svejdeno hvala na sugestiji
GreenlandLEGENDA

maj 2017.

He he he, evo nek ti brat @hazeri objasni malo o hansu i koliko je sam kinez :joint: Ja napustam temu :sun2::cool23:
hazeriZMAJ

maj 2017.

Bonsai hero..stranica

maj 2017.

ok, ovo izgleda dosta dobro. vidim da pise da panel od 70w pokriva 50x60, znaci za 1x1m bi dva takva bili dovoljni? dali bi imao bolje rezultate nego sa jednom 400w hps? ima garanciju sta je najbitnije, ali ipak da nesto crkne, dok ja posaljem natrag u njemacku ili uk i on meni novi panel vec prode tjedan dana i vise. da tog ima kod nas i da mogu odmah dobit zamjenu, vjerojatno bi se vise zagrijao..
TriptankLEGENDA

maj 2017.

Dva takva panela pokrivaju 100x 60 cm ili 120x 50 cm, nikako 1mx1m. Bolje rezultate bi dobio sa 400w hps nego sa dva led panela od 70 w, to je sigurno.

maj 2017.

ok hvala

maj 2017.

Danas trazio mestra sta radi fasadu u ulici da mi da kante kad zavrsi. Uzeo kante misleci da su od 25 litara (iste kao one velika kanta od jupola), ali vidim na njima da su 15 litara. Googlam i vidim da jupola od 25 litara nema uopce, a prilicno sam siguran da je netko na forumu rekao da su te velike kante od jupola 25 litara. malo me zbunilo i nastavljam potragu za posudama od 25 litara. Di kupujete posude od 25 litara? Idealne bi bile cetvrtaste, ali okrugle bi isto bile ok..
hazeriZMAJ

maj 2017.

Bauhaus,Pevec,svi veci vrtni centri..ne mozes faliti;)Ali jupol je sasvim ok:)

maj 2017.

ok, mislim da cu si kupit kockaste posude od recimo 45cm promjera, tako da popunim box
ZelenkoSkrozZEleniISTRAŽIVAČ

dec 2018.

Pozz svima...Naime pravim box 50x50x120 mislio sam jednog ili dva automatika ubacit i trenirat e sad rasvjeta me pati znam da je 150 hps idealan za ove dimenzije boxa ali sam vec uzgajao pod tom lampom i jako je to dobro izgledalo ali sada moram zbog preseljenja i nemogucnosti transporta iste kupiti svu opremu ponovno pa bi nekako probao ugurat u taj box maleni 250 w hps ili ovo https://www.amazon.de/Niello-Pflanzenlampe-Vollspektrums-Innenanlagen-Hydrokultur/dp/B078YPFF51?SubscriptionId=AKIAJA54JMESX73IGPXQ&amp=&ascsubtag=999286524-7-769042748.1544381198&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B078YPFF51&linkCode=xm2&psc=1&tag=best-deals0f-21&th=1......ili isti takav od 150 w glavna dilema je dali je kod tih panela makar tocno to sto napisu mislim wataza i lumeni za kvalitetu nepitam jer to vjerovatno nezna ni kinez koji ga je pravio. I koja ventilacija bi mi trebala uz hps i za led naravno sa filterom.Lp
dedskinAMBASADOR

jun 2019.

Ja sam uzeo 2 x ViparSpectra 450W , i sam sam mislio uzeti HID , HPS,MH,CMH , ali ovi su paneli sad jeftini i idealni su za indoor , zbog temperature i pokrivenosti biljke svetlom I tu onda nema sta , ako na LEDu pise lupam 200W , slobodno to na pola dakle 100W i to je onda ekvivalent HID A prava snaga podelite sa 3 , sto za 200W panel bude oko 70W , tako necete mnogo pogresiti ,mada ima i onih sto stave 10x vecu snagu nego sto jeste .
satarushLEGENDA

jul 2019.

slicna su i moja pitanja kao i od otvaraca teme, tj gledam i pokusavam sve stavit na papir sto mi treba od opreme, pa mi je ovo dosta zgodno... Vidim da se i kod kupovanja (nisam dobar u DIY) lijepo isplati kupovati odvojeno, nego sator s kompletom za sve. @dedskin planiram sator 80x80x180, hoce li se kompletna rasvjeta za sator (i u vege i u cvatu) rijesit nabavljanjem 1 ovog ViparSpectra 450W panela ili je bolje da idem na hps i mh lampe...
dedskinAMBASADOR

jul 2019.

@satarush Oce , savrseno , meni je HPS skuvo biljoze u takvom boxu , tako da se na to ne vracam , znam ja to koristiti i namestiti da valja , ali trebala mi klima , nestalo struje nije se upalila , ja nisam bio tu preko vikenda i eto ga biljoza skuvana .Dok sa ledom toga nema . Razlika od 2-3 stepena nije mnogo, ali ako je to razlika izmedju 35-7c i 38-40, e onda je mnogo . Tako da necu se zezam sa tim vise u malom prostoru , ne svidja mi se ni sto zuji , ni sto se greje ni sto blica , tako da meni LED . Ali ne moze se reci da HPS ne radi , radi i bolje , ali dosta komplikovanije a to meni nije u cilju , ja gledam da to bode cool chill , uzivanje , ne da se patim i ugradjujem klime , placam 1000 din za klimu mesecno , gledam oce mi neko snimit racun . ( a jeste ) Sve to ulazi u racunicu , mnogo sam srecniji sa 100W hladnog leda , pa nek je i 100g manje , nema veze
ledeni6AMBASADOR

jul 2019.

Odgovorio vec @dedskin ali eto potvrda i od mene, ja imam Mars hydro ll Sto je jako slicno Viparspectra panelu. Box je istih dimenzija kao tvoj planiran i samo nemoj pretprati s biljozama i ima da bude to odlicno, Sretno

avg 2019.

Pozdrav ljudi treba mi mislenje za ovaj Led Panel id=B07P8NK7CN;tld=de jel koristio neko nesto slicno, kako bi se pokazalo ovo u recimo 1.5 x 1.5 box
FatOneZMAJ

avg 2019.

Kinezi ko kinezi ovo ako ima realnih 300w dobro je. Moja preporuka ti je da se klonis tih kineza. I proucis kvalitetnija svijetla tipa hlg ili zeus. Zapamti da skrtica plaa duplo.
1310ZMAJ

avg 2019.

@Seal za boks 1,5x1,5 islo bi 9 cobova od 36V pogonjeni sa 1400mA sto iznosi 50W po cobu iosvjetli ti 50x50cm. Devet cobova u seriji nije naj, naj je do 6 na jednom drajveru. Matematika u € je momentalno, estonac na ebayu 12,5€ citizen 1212 cob kom. postarina avio uracunato, dođe za tri dana. smanji apetite pa uzmi drajver za 40-60€ MW ima kod nas zastupstvo i cijene su nize nego bilo gdje drugdje jer ne placas postara pa sa 4 coba osvjtlis 1x1, trebas jos hladnjake, artic u Linksu 60kn i neko napajanje za ventice 100kn max. Cobove moras najmanje 5 kom kupit. 5 cobova 62,5€ + drajver ELG serija oko 40€ ( tri tjedna dostava) , hladnjaci 32€ i napajanje nek je 10, sitni pribor i alu profili 30€ = 174€ , za poboljsanje rasprostranjenosti svijetla lece 120° bile su oko 10€ kom.100mm s postarinom i deri misko 15-20godina 200W potrosnje. Yutub filmica i uputstva za sastavljanje kolko hoces. Ledgarden npr ili grow maus. Nije to tesko za sastaviti a ako se malo vise angaziras i potrudis s trakama se dade cudo napraviti. Ili bordi , nesto skuplje, duplo zapravo.
dedskinAMBASADOR

avg 2019.

@1310 e a tebra jel mi mozes malo objasniti lece kako idu , jel kad bi kobove ganjao jel mora leca ili moze i bez , bas sam razmishljao da narucim 2-3 koba, cisto eksperimenta radi , da vidim ako uspem staviti na neki CPU hladnjak pa ofarban u crno mozda to i izgleda kako treba , plus ta leca , idi begaj ko babrika , nisam znao da imaju lece da se uzmu
LupusHerbivorAMBASADOR

avg 2019.

Pricao mi je covjek u Njemackoj da on uzme sjemenku Skunka i posadi u 100 litrenu glinenu teglu koju napuni sa 30 do 50 litara zemlje. U njoj gaji jednu biljku pod stednim zaruljama i kaze da je ne sjece cijelu nego vrh po vrh i tako mjesecima drzi u tegli dok sve ne ode a onda zasadi drugu pa sve ispocetka. Nisam vidio ne znam, prica mi bas ne drzi vodu al dalo bi se nes iskombinirat. Stedne zarulje su dokazno najjeftinija i najbolja opcija za pocetnike na nasim prostorima. Best buy.

avg 2019.

Sefovi molim pomoc. Dali bi ove sijalice radile posao i koliko kvalitetno? id=B07D2DGM8Q;tld=de

avg 2019.

Fat zas si mad? Jel sam fulo temu?
FatOneZMAJ

avg 2019.

Ovdje si dobio odgovore nakon toga si isto pitanje ovdje pitao.
klipanISTRAŽIVAČ

sep 2019.

Pozdrav ljudi ne znam da li sam se obratio na pravom mestu ako nisam izvinite zbog mog neznanja, nov sam na forumu pa ne baratam bas najbolje jer nisam neki preterani korisnik foruma uvek sam ih izbegavao, ali ovaj necu. Da predjem na stvar, hteo bih kupiti neke od GB kompleta u prodavnicama u srb, ali ne znam za koji da se odlucim jer sam totalna njubara i apsolutno nista ne znam o tome pa bih vas zamolio ako mozete da mi pomognete jer mi oci ispadaju od kompjutera i informacija i sto vise citam sve manje znam. Sve u svemu hteo sam neki vec GB da uzmem i novcano sam manje vise neogranicen ali necu bas ni da pukenm lovu da kazem nesto uzmedju srednje u najskuplje cene. Hvala unapred.
StipeZMAJ

sep 2019.

Nadji ovako nesto onda u srbiji. https://www.hempatia.si/growbox/kit-box/kit-growbox-600w u tom kompletu je manje vise sve sto ti treba iako mozes i odvojeno uzet pa umjesto jeftinog reflektora uzet nesto bolje tipa adjust a wings reflektor umjesto el.mag. prigusnice u tom kompletu uzmes neku digitalnu (gib, lumatek, gavita) npr.
klipanISTRAŽIVAČ

sep 2019.

hvala na pomoci, samo da potvrdim, da li bi ovako nesto bilo ok Komplet sadrzi: -grow box 100x100x200 -sijalice MH iHPS -ballast 600w -cool tuba 120 x500 -nosac reflektora -merac temperatura vlaga -aluflex crevo 2m. -Auto-pot sistem od 4 pota i rezervoar. -Zemlja-podgrod H. 70l Osovna prihrana: canna tera vega,tera flores a ima i ovako nesto Komplet sadrzi: -grow box 100 x 100 x 200 -Digitali balast Sumaster 660w -Super bloom sijalica 600w -cool-tube BatWig 120x500 -Easy Roller -Vetilator mtg 120 -M.Turbia 120 -Aluflex crevo 2m -Carbo filter 120 x200 -Grow bag saksije 10kom -Merac temperature i vlage -Komplet osove prihrae: Jungle Juice MICRO,GROW,BLOOM od 1l. i sta bi dodao na ovo a da ne moram da menjam nista, jer ako budem nesto od komponenata menjao napravice mi zbrku u glavi, a moram od neceg poceti dok ne steknem malo iskustva pa mozda posle i sam da napravim, sve u svemu koji od ova dva bi bilo bolje uzeti
StipeZMAJ

sep 2019.

ovak bi ja -grow box 120 x 120x 200 -Digitali balast Sumaster 660w -Super bloom sijalica 600w -adjust a wings ili npr azerwing -Easy Roller -4 clip fana za unutarnju ventilaciju ili mozda 2 neka bolja -turbina 120 za ispuh -Aluflex crevo 2m -Carbo filter 120 x200 -4 pota od 18-25L -Merac temperature i vlage -Komplet osove prihrae: manje vise bilo koji komplet je ok. (hesi, canna, plagron...) -zemlja (ima tema o zemlji pa vidis tamo koju da nadjes) ako ides na 100x100 box onda je mozda bolje ic na 400w lampu i prigusnicu. ostalo sve je manje vise isto
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

Pozdrav, itam ve nekoliko dana i ima toga poprili no i doala sam do nedoumice pa bi vas molila za pomo a i nisam znala kamo da stavim pitanje pa odlu ila ovdje, , mo~da sam pogreijeaila sorry unaprijed. Imam problem da li su ove dvije lampe dobre za rast i cvjetanje OSR ~arulja NAV-T 250W Super 4Y E40 OSR ~arulja HQI-T 250W/D Pro E40 skinula sam sa neta i opis , gledala spektre koje imaju, hm hm meni se ini da jesu ali..., a i valjda su to te lampe . i zaboravila sam navesti tj. pitati da li je to prejako za 50x65x160cm

mar 2020.

nije,moze to u taj box bez problema,Color temperature 2000 K i 33k hps ovo ti je sijalica za cvetanje a ona druga mh sijalica Color temperature 5500 K 19k za vegetaciju,odlicne su inace.
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

puno hvala koliko sam shvatila OSR ~arulja HQI-T 250W/D Pro E40 je za rast, a OSR ~arulja NAV-T 250W Super 4Y E40 za cvatnju kupujem:)

mar 2020.

}elja~ivota tako je;)
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

hvala joa jednom, nego moram ih kupiti na nain da ih platim net-bankingom pa me malo strah, ne volim puatati tragove, ata mislite je to previae rizi no

mar 2020.

Halo drug,pa 2020 godina je,kakvi tragovi? radi lampe? pa sta ce tek biti kad upalis tu lampu ;)
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

a strah je vrag, a izra unala sam struju, pove ala bi mi se potroanja za cca. 220kn :plac:

mar 2020.

Nema tu straha, pogotovo ne ako je za lijek kao sto si pisala. Jezik za zube i nemas brige, neki od nas sade 5-10-15 godina pa niko nije nikad imao problema. Al pamet u glavu. Da ne spamamo ovde. Ne sikiraj oko kupovanja opreme jer oprema je legalna. Uzmi si mentora i polako kreni. Sreno
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

hvala na podraci i prijedlogu
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

kupljeno :skot::, samo zbog ove situacije ni sama neznam kako do sjemena:fuck::fuck:
StipeZMAJ

mar 2020.

provjeri jel i dalje salju. jucer su slali, za danas ne znam. https://www.hempatia.hr/sjemenke
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

zvala danas i ka~u dok ne proe ova situacija ne mo~e se platiti pouzeem, a za plaanje karticom preko neta me je straha i ne znam koje sjeme bi izabrala tj. naala sam neko ali oni to nemaju, ali i joa sam daleko od te faze
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

ma ve su me jednom zvali na poreznu zbog gluposti ato sam kupovala preko ebay-a, pa sam morala dokazivati ato od kuda
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

a kako si tako siguran, daj me malo ohrabri nekim dobrim razlogom
kekAMBASADOR

mar 2020.

Samo naru ivaj.... ja sam dobio paketi iz amsterdama u petak, nitko niata. To da te netko zvao iz porezne wtf prvi put ujem, pa onda bi bio svaki dan na poreznoj koliko toga naru ivam zadnjih deset god, nikad niata.... mo~da jer si neato naru ila na ato je trebalo platitit carinu?!
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

problem je ato sam obrtnica pa ovi vragovi iz porezne pregledavaju moj ra un
kekAMBASADOR

mar 2020.

pa ne ea kupovat sjemenke preko firme... izaberes koje ea uzeti i platia privatnom karticom.

mar 2020.

Kada kupujea svjetla na R1, to je ok, ali sjeme Cannabisa??? Da imaa firmu/obrt bilo bi ti jasno! Porezna te mogla pozvat na razgovor u slu aju, da si na karticu kupovala preko e-baya i to na R1, jer ja imam preko 200 kupovina na e-bayu u 2019.(sve vezano uz svjetla i grow opremu) nitko me nije zvao! Quantum boardove naru ujem preko firme, jer gdje piae, da se ta svjetla koriste samo za uzgoj cannabisa? Vragovi iz porezne nemaju ata gledat tvoj privatni ra un!!! Sjeme ponekad naru im na adresu od firme, nekada na ku nu, ali ih platim osobnom karticom, ne karticom od firme... Nikada nisam imao problema!
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

Bila se raspitala mo~e se preko predra una platiti u poati, to mi se ini OK. Sada joa da izaberem nekakve sjemenke, tj. naala ja neke ali ih Hempatija nema, a i ini mi se da se ovdje ne smije pri ati o sjemenu, nego u drugom postu, ispravite me ako grijeaim.

mar 2020.

https://www.vutra.org/threads/naru%C4%8Divanje-sjemenki-zabranjeno-reklamiranje.1759/page-48#post-277558 https://www.vutra.org/threads/kupovina-semenki-bez-opisa-pakovanja-i-relevantnih-podataka.1870/page-72#post-676036 U odgovaraju oj temi, br~e ea dobit odgovor! Nije, da ti ne e nitko odgovorit,budu... U ovim temama ea mo~da i sama na i odgovor! Sjeme sada naru ivat, je loto.. Ne e ti otvarat paket, nego pitanje je koliko e trebati da stigne! Sretno

mar 2020.

evo ovde imas temu konkretno o sortama,pa tu pitaj sve sta te interesuje oko tvog izbora semena. https://www.vutra.org/threads/iskustva-sa-sortama.6807/page-70#post-676629 a ovde imas vec po nesto pisano i objasnjeno u vezi izbora sorti pa prelistaj ,vidi sta kako,dosta toga ima zanimljivog pa vidi sta tebi odgovara. https://www.vutra.org/threads/cannabis-sorte.9443/ https://www.vutra.org/forums/strain-report.72/
ŽeljaživotaENTUZIJASTA

mar 2020.

hvala na uputama

mar 2020.

Zdravo ljudi, hteo bih da uzgojim 2 biljke white widowa, pa me zanima koja mi je najbolja solucija za manji box( ormar ofarban u belo) 50x50cm. Budzet do 100eura.
.i.ZMAJ

mar 2020.

Najbolja solucija ti je koristiti pretragu na forumu... ali da ti malo skratim LED u bilo kojoj varijanti, ovisno ato ti je dostupno, LED e27 ~arulje sigurno jesu.

mar 2020.

A sta mislis o onim blurple kineskim panelima brendova mastergrow virsspectra bestva itd? Koliko watti bi mj trebalo?
.i.ZMAJ

mar 2020.

sasvim u redu odrauju posao, ubij me za watte treba ti 150-tak w realne snage za dvi biljke, sad koliko je to kod kineza????? ko zna, imaa na forumu par dnevnika sa takvim svjetlima pa malo pogledaj https://www.vutra.org/search/368413/?q=viparspectra&o=relevance https://www.vutra.org/search/368414/?q=bestva&o=relevance

mar 2020.

Sad vidim evo ViraSpectra vuce 200w iz zida, dovoljno za dva white widow auta? Imam je za 100eura sa shippingom ponuda jos danas i sutra....

apr 2020.

Pozdrav svima, ocu da napravim box za 4 biljke,imam sve potrebno i vec odredjeni period listam forum i istrazujem. Imam nedoumicu sa rasvejtom. Naime imam led osvjetljenje saljem vam slike pa me zanima dal mogu da ga iskoristim ili je mozda previse za ovo sto ja zelim .(pravim box 1*1*2 )

apr 2020.

Ubih se prvo gledajui a potom i tra~ei. Mogao si to bolje uslikati, vidia da mi sijaju o i. Jedva raspoznah ali tek kada sam slikao pa uveli ao tvoju fotku. Zna i radi se o modelu GW DMD150, jel tako? Na netu jedino sli no tvom modelu se prodavalo na amazonu od firme king. Taj tvoj nema njihov logo? Maksimalna snaga 900W ali nikad se diode ne gone na max. Evo slika ato sam pronaaao, li i a da li je baa to??? Po meni, tu ima mo~da 200 do 300W realne snage. Da li je mnogo za tvoj prostor? Mo~da je bolje pitanje da li je dovoljno. Probaj, prati reakciju biljaka, druk ije ne vredi, dok ne probaa neea znati... B00V64PMFW Edit: ne mogu da uploadujem slike, neki problem sa forumom ili...? Idu slike, sve ok.

apr 2020.

nema logo ali to je ovo isto sto si poslao. Uglavnom ova lampa je uredu da sa njom odradim grow? mozda 3 biljke da stavim ne moram 4?

apr 2020.

To nisam rekao jer je nisam koristio, sa ekaj odgovor nekog ko jeste, ako ima takvih. Ako ih nema, budi ti prvi pa nam prenesi rezultate. Ti osvetljavaa prostor, ako ima dovoljno svetlosti tu mo~e i jedna da naraste, ogromna a mogu i viae uz krau vegu. Ako nema dovoljno svetlosti nee rasti ni jedna. Mislim hoe rasti ali pitanje kakve rezultate ea postii. A ata da sam ti rekao to niata ne valja? Odustao bi? Kad je ve imaa, startuj dnevnik, svi emo pratiti i savetovati da to bude ok. Sa ekaj joa neki savet, ovo je samo moje mialjenje. Edit. Za svu pomo oko growa, tu su naai mentori. Odaberea jednog i samo njega sluaaa. On te vodi od po etka do kraja, nema greake ako pratia njihova uputstva. Ovim putem im se ujedno zahvaljujem na vremenu koje izdvajaju da bi nama pomogli da neato uzgojimo. Zato treba biti ljubazan, pro itati sve ato ka~u, da nau ia da prepoznaa ata ti biljka govori, ata ~eli, vodu, hranu, ako je pr~i svetlo, baa sve.

apr 2020.

ok,sacekacu onda jos koji dan,mozda neko bude imao neki konkretan savjet sto se tice ovog osvjetljenja. A pokrenucu i dnevnik jer mi je prvi grow i sigurno ce mi trebati pomoci u citavom procesu
Bob marlyISTRAŽIVAČ

maj 2020.

Pozdraav Imam pitanje da li bi mi ovih 6 lampi bilo dovoljno za box velicine 100 100 200?

maj 2020.

Imam pitanje za tebe bobe, da li si pro itao pravilnik? Ponavljaa pitanja na viae mesta a to je strogo zabranjeno pravilnikom. Upoznaj se sa forumom da ne bi naljutio moderatore. https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/
Zeleni MačorPOZNAVALAC

avg 2020.

Pozz raja, planiram uzeti manji box za ~2 automatika pa sam nasao neki gotovi box, zanima me misljenje iskusnijih growera, da li je ovaj box sve sto mi treba za ta dva autosa ili ipak fali nesto ovdje? https://www.grow-shop24.de/low-budget-growbox-komplettset-s-80x80x180
TrulyoZMAJ

avg 2020.

trebalo bi,po mojem skromnom misljenju

dec 2020.

Pozdrav narode dugo itam forum i evo napokon sam se odlu io za kupnju GrowBoxa. Imam namjeru zasaditi 3-4 biljke, pa bih trebao savjet, da li "poja ati" svjetlo ili mo~e i s HPSom koji je stigao po defaultu. Evo i specifikacija Boxa:  HOMEbox Ambient L (100x100x200cm)  rasvjetni komplet Plug&Play M/L (Sylvania HPS dual spectrum ~arulja s Pro Gear priguanicom od 400W, s utika em i Almeco Son-T reflektorom s kabelom)  ventilacijski komplet Plug&Play L (Ventilator Vents TT 125 2 brzine (220/280m3/h) s EUP kabelom, CAN filter 300, 1m AluFlex cijevi 125mm). Hvala na odgovorima!

dec 2020.

Ok je to sve, svjetlo je ok za taj prostor, ventilacija takodje. Znas da trebas termo-higrometar, isto i neki vent unutra da duva izmedju biljaka i lampe, ujedno mjesa vazduh i njise i ja a biljke, gnojiva i to jos sitnica sto je potrebno za grow.

dec 2020.

Preporu am otvaranje dnevnika uz hps mentora, sretno u avanturi ::listomahanje::

dec 2020.

Da da odabir zemlje, gnojivo, ph itd ...samo me to za rasvjetu zanimalo....a dnevnik svakako budem vodio hvala na savjetu....samo evo pricekat cu dok stigne...dok nabavim jos neke stvarcice....htio bih si automatizirati rasvjetu i odrzavanje temperature....vidio sam tu na forumu da je netko objasnio....badi cini mi se...uglavnom....dok jos prolistam forum....i pohvatam neke stvari...msm da bih kroz dva mjeseca trebao biti spreman za eksperimentiranje....

jan 2021.

Pozdrav svima, upravo sam u fazi kupovine prvog Grow boxa, pa me zanima vase misljenje o cijeni, da li nesto fali, itd... Cijena je 370e sve ukupno Grow box: 100x100x200 HPS set (prigusnica ,starter , kondenzator , e40 grlo) snage 400W HPS 400W Osram sun-T MH 400W, temperatura 6000 K, Efikasnost 81Lm/1W, 34 000 Lm Reflektor Tajmer 24h Ventilator 250 m3/h Ventilator 160 m3/h Savitljiva aluminijska crijeva Termometar Higrometar PH Metar

jan 2021.

Na slici vidim filter koji treba a nije naveden u tekstu. Jedino ako ti mirisi ne predstavljaju problem, mo~e bez filtera. Takoe, ne vidim potrebu za kupaonskim ventom (na slici ispod saksija) a fali ti vent za meaanje vazduha. Ne znam ata je prikazano u donjem desnom uglu, mo~da je to taj vent. Menke, hrana, zemlja i teglice e uskoro biti pune. Mogao si se potruditi da daa detaljniji opis opreme jer filter mora biti usklaen sa ventom, svojim protokom i pre nikom. Produ~ni kabal se podrazumeva u svakom setupu kao i mogunost podeaavanja visine reflektora.
.i.ZMAJ

jan 2021.

Doli desno je cooltube, fali vent za mjesanje zraka

jan 2021.

Hvala momci na brzom odgovoru i izvinite ako spamam, ali stvarno moram pitati jer vas nisam shvatio Stvarno se ne razumijem u ove ventilatore, mozete vi meni samo napisati po imenu, oznaci i snazi koje ventove da stavim i koliko njih posto vec 7 dana citam samo o ventilatorima i mozak me poceo peci, jedni kazu ovo drugi ono, jedni kazu kupaonski dobar drugi ne itd. hvala unapred

jan 2021.

Pro itaj neke zavraene dnevnike unutraanjeg uzgajanja, gde u oznaci stoji 400W HPS, pa ea znati koje ventove koristi ekipa. Obi no je sve navedeno u prvom postu dnevnika pa ti vidi ata odgovara tvom bud~etu.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se