LEGACY
Trim bin (tacna) by Bizz
54 odgovora3,992 pregleda
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#1
Pozdrav vutrasi. I tako ja vec neko vrijeme snimam da si naručim trim tray. Tacnu na kojoj cu trimati na suho. I nema na stanju doslovno nigdje. Svih 5 proizvodjaca. I tako ja kliknem mrežicu od nehrđajućeg čelika 80 mikrona, 1m x 0.3m. Letve sam imao. Narezao na mjeru. Pištolj za eksere i ove klamerice Takodjer. Da ne idem korak po korak, poprilično je jednostavan proces. Finalni rezultat je tacna kroz koju cu i trim protjerati prije nego cu kolače praviti. Investicija total 14 € za obe ako kupujete i letve. Mrežica je 12€ taj komad od 1mx0.3 koji sam za ove dvije tacne popolovio.
kad protjeram harvest kroz njih, i formiran ovdje s količinom kief-a i tako. Ako imate slične tacne možete ovdje prijaviti rezultate ;)
.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#2
Zanimljivo! Nisam imao pojma da ovako neato postoji. Baa me interesuje koli
ina kiefa koju ea nakupiti. Trimaa na suvo ili sve~e?
Grona
ZMAJ15.076 REP
GronaZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#4
Super! :thumb:
A mo~e i poslu~it za neki micro mosquito net technique :D smiley9934
Dvije mre~ice imaa iz razloga da imaa dva trim traya ili ima neki drugi razlog? S obzirom da su obje 120mic. ako se ne varam?
:respect:
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#5
@Jolly Joker
Nisam probao na mokro, nekako mi nema smisla jel. Sad kad gledam na netu, lijepi se sve kad je mokro. Tako da ostaje samo na suho. Sto se ti
e koli
ine, biti ce zanimljivo da. Na 150 mikrona(veina komercijalnih tacnu) cirka 2g dobivaju na 100g otrimanog. Ovdje je 120, pa cemo da vidimo. Iaao sam na to da dobijem bas ekstra kvalitet a opet da nije 80 mikrona jer to je bas malo.
@Sjaj o
iju
Hvala
@grona
Znas, o~enjen sam. I ovo sve sa slike moram otrimati, pa se nadam da ce ~ena uletiti s asistencijom. Radi toga 2 tacne :D
Herb Gardener
ZMAJ35.724 REP
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#7
4 biljke samo otrimane iznad tacni. Niata nisam po tacni vukao nego direkt u vreicu. S obzirom da je mre~a 80 mikrona ovo su samo glave doslovno na papiru :) evo zapalio sad i zvi~di sve u usima. :D jednu vreu trima (cirka okom oko 150g) sam stavio u zamrziva
da se dobro smrzne. Kad zavrsim trimanje i druge polovice koja se jos uvijek suai, smrzne i taj trim, cu ga protjerati kroz ~icu finalno. Tu bi trebala biti kiaa trihoma :)
budalin
ZMAJ54.653 REP
budalinZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#8
Super stvar za maksimalno iskoristiti biljku, a da ne pricamo o 10 tegli trima i par grama u kutijici kifa :D u svakom slucaju zna se sta je bolje. Bra'o Bizzz, korisna stvar
ica do yaya :thumb:
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#9
Znas sta, od cijelog growa to trimanje je stvarno Ajmo reci najgori dio. I onda eto, ako niata drugo nakon obavljenog teakog posla kao sto je trimanje, imaa za 10-15 odli
nih pljugi koje nemaju veze s normalnim pljugama. ::listomahanje::::listomahanje::
truare
ZMAJ18.804 REP
truareZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#10
Evo jedan video gdje lik koristi stati
ni elektricitet koriatenjem obi
ne kutije za dvd-e (pred kraj videa), da postigne 99%
isti sift/kief
ftppdfZG_kE
KARTMEN
AMBASADOR1.572 REP2%
→ Legenda
0Marac0
ZMAJ74.634 REP
0Marac0ZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#12
Odli
na tema!
Namjeravam te pitat, o toj mre~ici, jer za isto se mogu koristiti okviri za sitotisak.(ve smo pisali o tome). Je svila, ali odli
no radi posao i poslo~ene su od ve
e(ve
i microni), ka manjoj..
Htio sam stavit video, ali isto kao kod kolege @truare ,izgleda!
Ja sada tra~im mre~icu, a imam okrugle okvire od drveta, ato je baka koristila za sito. Trima ima, jedino mora u frizer, a mjesta je malo:)
Hvala @Bizzzo ,ne
kam se, hou/ne
u, trebala mi je potvrda, da
e funkcionirat. Okviri za sitotisak su preskupi, skuplji od vre
a za extrahiranje!
Za sada skupljam, preko grindera i u sat vremena, oko 3,4 grama kiffa.... i to mi je za poja
avat bluntove, prije spavanja!
Mre~e kupia u du
anu, tipa Bauhause i sl.
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2021.
mar 2021.#13
Da da, to je poanta. Sitotiskarski okviri su ok, medjutim uvjeren sam da ce ovi moji trajati du~e. Ako se s njima oprezno Ajmo reci rukuje, i vje
no. A sto se ti
e kief-a, nema bolje pljuge nego kad kief dejstvuje skupa s njom. :D ekam sad drugu turu da vidim rezultat. Prvom, s obzirom da nisam niata ni sifao, sam ekstra zadovoljan. :D
Mrezu sam kupio na Amazonu. Vjerovatno ju ima bilo koja zeljeznara ili Obi/Bauhaus
0Marac0
ZMAJ74.634 REP
0Marac0ZMAJ
apr 2021.
apr 2021.#14
Evo, dok
ekam mre~icu, jedan odli
an na
in sakupljanja kiffa. Kutiju imam, a ostalo
u probat na
i u gara~i!
9Oqkg1XR-30
tocc
ENTUZIJASTA203 REP1%
→ Poznavalac
toccENTUZIJASTA
nov 2021.
nov 2021.#18
Zna netko gdje u Zg ima za kupit te mreze..mesha..120 ili 150 mikrona???
Ili ako netko ima za prodat recimo 50×30 cm ili takvu neku velicinu da si slozim jedan trim bin.
0Marac0
ZMAJ74.634 REP
0Marac0ZMAJ
nov 2021.
nov 2021.#19
I ja tra~im tako,neato...
Ako si mo~ea priuatiti, dobre su ti mre~e za sitotisak.
https://geadata.hr/proizvod/okviri-za-sitotisak-a2-format/
Ozna
avaju se druga
ije sa slovom T(35t,45t itd), ali na internetu, naea tablicu za microne i poslo~ia okvire. Ina
e, Bauhaus i sl.ti imaju mre~e!
Ili ukucaa "mre~a od 100 microna" i ima ih...
http://m.hr.dxrmesh.com/stainless-steel-wire-mesh/5-20-100-500-micron-stainless-steel-wire-mesh.html
Ako mo~ea editat, makni moj citat:) ne smije se citirat, pune se strane!
tocc
ENTUZIJASTA203 REP1%
→ Poznavalac
toccENTUZIJASTA
nov 2021.
nov 2021.#20
]Hvala ti..ovi za sitotisak su ocito malo napuhali cjenu zbog okvira.Nisu ni jeftini.Hvala svakako
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
nov 2021.
nov 2021.#21
Kontam da mo~ea naci tu ~icu i zeljeznariji. Mo~da neces naci u prvoj gdje dodjes medjutim naci ea. Koriste je kod izrade inox ograda i tako.
rastagenetic
ZMAJ52.321 REP
rastageneticZMAJ
dec 2021.
dec 2021.#22
Evo ovako sam ja napravio, kupio dvije najjeftinije tacne u trgovini mislim da su kostale oko 11kn komad. na jednoj sam izrezao dno, i vrucom plastikom zaljepio 120mikrona mrezu koju sam narucio sa aliexpresa. Kocka 1x1m ne kosta puno. 20-ak kn samo se treba
ekati da stigne. Na tacni s mrezom sam napravio male nogare da bi bio razmak izmeu mreze i tacne od ispod, nogare sam takoer zaljepio sa plastikom. U tegli je suhi trim koji sam usitnio u tegli nakon sto se osuaio(kasnije u od njega praviti oil hash) i onda sam to prosijao kroz tacnu i dobio ovu koli
inu kifa oko 3,5g na 40-50g trima. Kif u kasnije umijesati u oil has da has ne bude pre mekan
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
dec 2021.
dec 2021.#23
Ekstra nema sta. Cu morati i ja napraviti ovakvu verziju jer ove moje su poteake. Jesi probao zapaliti kief, sta ka~e?
rastagenetic
ZMAJ52.321 REP
rastageneticZMAJ
dec 2021.
dec 2021.#24
Ovau turu jos nisam probao pusiti jer
uvam za has, u prijasnjim turama je bio dobar
Jednom sam ga stisnuo u haa, stavio kif u papir izmeu dva papira za pe
enje i sipao vruu vodu u teglu i valjao dok se nije spojilo u jednu masu
Mogu ti rei da je jos bolje nego kif
tocc
ENTUZIJASTA203 REP1%
→ Poznavalac
toccENTUZIJASTA
okt 2022.
okt 2022.#26
Evo i moja da se pohvalim.Mesh jedva nasao..Ljepio sam ga topljenjem plastike...zavrsit cu sa epoksy smolom.
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
okt 2022.
okt 2022.#27
Svaka cast. Mesh je malo problematican za nabaviti, medjutim pozitivno je sto traje :) Ajd javi rezultate :)
tocc
ENTUZIJASTA203 REP1%
→ Poznavalac
toccENTUZIJASTA
okt 2022.
okt 2022.#28
Jedva sam ga nasao..I to komad 60×60cm I to mesingani mesh u obicnoj zeljezari.Brinuo sam se kako cu ga napet a vidio sam foru za napinjanje za drveni okvir kao tvoj.Posuda je 50kn na placu.Duboka,crna pa sam ju odrezao da je plica.Probao sam sad na jednoj biljci I na trimu koji mi je ostao I odlicno radi.Moram uzet jos.jednu posudu isto crnu u koji cu skupljat kif.Trenutno sam rafio na stolu pa sam skuzio da ak mislim rafit za stolom normalne visine morat cu I dva otvora za ruke izrezat kao na ovom s ebay-a.Uglavnom zadovoljan sam.Napravio sam I dry box od stiropora za podno grijanje...Imaos am 58rh I 20°c I dry time 12dana..najbolji uvjeti za susenje do sad.Imam vec dva viparspectra v 300...I neku fivlju kao.trecu.Fale mi dve da pokriju 100×100 Sator
mar 2021.
1 / 28
mar 2021.
okt 2022.