VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaMali box za sadnju
LEGACY

Mali box za sadnju

42 odgovora4,152 pregleda

nov 2012.

Poatovani, imam pitanje... Znai, zanima me kolika je najmanja veliina boksa koja mo~e biti( u visinu). Da stane jedna bil ica, ako mo~e i viae, joa bolje, jel mo~e box bit neato manji od pc box-a? I kakva je rasvjeta potrebna za takvu veli inu? Kasnije u stavit slike kako sam ja to zamialjao.... Hvala :)

nov 2012.

a za kakvu velicinu, stavi ti te fotke pa da diskutujemo
GreenRyderLEGENDA

nov 2012.

....pa u pravilu mozes napravit upola manji box od pc-a stavit 2 CFL-ke jednu biljku i igrat se........
CreativeLEGENDA

nov 2012.

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/6454-pc-grow-box-1st-time-pozdrav-svima.html pogledaj si prvi post u dnevniku ;)

nov 2012.

Znai, veli ine te kutije su 40 cm x 40 cm x 15 cm, to je otprilike kao neka ladica, ali stane unutra dvije teglice samo tako, lampu imam ovu :1498.IPB Stvara jaku svjetlost, a i ne zauzima neki prostor... Dali se mo~e to nekako slo~it?
not smokeLEGENDA

nov 2012.

slaba je to lampa treba bar 4. brate mucis se rizikujes mnogo, a dobices jako malo singlicu na toj dimenziji boxa

nov 2012.

A kad druk ije nemogu, nemam gdje da stavim....
CreativeLEGENDA

nov 2012.

cekaj bolje dane frend...nije ganda sve u zivotu ...doce i tvoje vrijeme ... :)
Z&NZMAJ

nov 2012.

Pa dobro, igraj se, skupljaj iskustvo, ali sa ovakvom rasvjetom neea niata postii. Pogledaj si malo teme o rasvjeti i svakako za tako mali prostor nije niata drugo nego fluo, tako da si na dobrom putu. Grovali su likovi u puno manjem prostoru. Vidio sam grow u ~vu niku koji je manji i od midi PC ku iata i to sa MH lampom, tako da ono...nije nemogue :)

nov 2012.

A ja sam ve stavio sjeme na klijanje, znai imam joa kojih dan dva, maksimalno, nemam vremena baa za sve iskombinirat ponovo, danas ili sutra u napravit box ovako kako sam ja zamislio ppa vam ostavit slike da ka~ete dali ato treba zamijenit :)

feb 2016.

pozz,imam box 1m/1m/ 2m je visina.zbog buke ventilatora bi ga stavio na tavan gdje nebi smetao pa me zanima da ga spustim na visinu 1.70 lampa je 400w sa cool tubom dali bi to bio problem?
baobabLEGENDA

feb 2016.

Ne bi bio problem da smanjia visinu.

feb 2016.

jer sadim automatike pa mi ni netreba neka visina nego sam mislio zbog temerature u boxu?
baobabLEGENDA

feb 2016.

Neznam koja ti je temp. na tavanu, ali obicno je na tavanima hladno pa bas i nece biti dobro, bar dok ne zatopli malo. Mislim da je 18 neka donja granica sto se tice temp.

feb 2016.

ok Tnx ,mo~e joa jedno pitanje jer neznam baa kog bi pitao,novi sam u indoru,mislio sam da sam sve skop ao ali opet mislim da nisam,zna i taj box koji imamo ima cool tube za hlaenje lampe,filter na aktivni ugljen i jedan mali vent da puae oko bilj ica,jel to dovoljno ili treba joa ventilacije za zrak u boxu,mislim da se pod ovim pitanjem sku~i da sam novi.`ta bi se desilo da mi radi lampa a cool tube zagaaen zbog buke ventilatora ?
StipeZMAJ

feb 2016.

Znaci imas vent/turbinu na ct-u i jos jedan vent za cirkulaciju. Taj vent koji hladi CT ti je ujedno i ispuh tako da ga ne smijes gasit.

feb 2016.

imaa kakvu ideju kako malo smanjiti buku tih ventilatora,?ono malo mi je glupo rei starom da imam grow box u kuci,kua je donekle velika pa ni neide u neke prostorije ali ti ventovi se baa uju dosta
baobabLEGENDA

feb 2016.

https://www.vutra.org/threads/diy-prigu%C5%A1iva%C4%8D-venta-za-0-kuna.11150/

feb 2016.

a da se makne cool tube jer radi jedan vent za ispuh jedan za uspuh zraka ,ata bi time dobio?to ionako ja i frend kod mene stavili pa on kupio,onda bi ostala samo filter na aktivni uglljen i ventilatoric mali koji je meu biljkama i nia se ne uje,
baobabLEGENDA

feb 2016.

U svakom slucaju moras imati jedan vent bar za ispuh, a isto se skoro cuje bili jedan ili dva. Ovaj za upuh ti mozda i netreba. Mogao si slikati da vidimo kako ti je spojeno. I nisi procitao pravilnik foruma, nema growanja u mnozini.

feb 2016.

ajde sutra ti poaaljem slike pa mi da vidisa kako je to sve spojeno,hvala ti
baobabLEGENDA

feb 2016.

Nemoras meni slati slike :) postaj ovdje pa ce ti vec neko dati korisnu informaciju.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se