LEGACY
Grow boxevi
48 odgovora7,570 pregleda
Bloodspiller
POZNAVALAC1.123 REP58%
→ Ambasador
BloodspillerPOZNAVALAC
okt 2006.
okt 2006.#1
Sve je viae pitanja na temu za boxeve. Bilo bi dobro da piaete o svojim boxevima ovdje. Dimenzije, svjetlo koje stavljate. Kako ste rijeaili ventilaciju, koliko vas je koatao box i tako. Pitajte ovdje sve ato vas zanima!
0 REP0%
→ Istraživač
nov 2006.
nov 2006.#2
ja u svoj box do sada nisam skoro utrošio niti èak 1oo kuna sve sam imao kuci sjeme gnojivo rasvjetu zemlju, postavio sam je u ormar oko 0,5 m kvadratnih izolacije nema a sada neznam dali bi bilo uistinu potrebno da to i napravim kupio sam jedino dvje žarulje obièno svjetlo od 60 w i montirao ih te jednu cool white i termometar sto me nije došlo ni nekih 100 kn - i do sada idu lijepo
Bloodspiller
POZNAVALAC1.123 REP58%
→ Ambasador
BloodspillerPOZNAVALAC
nov 2006.
nov 2006.#3
Do sada... Kasnije æe stat. Kupi pravo svijetlo, prokopaj malo po forumu!
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
bongashLEGENDA
jan 2007.
jan 2007.#4
Nakon 2 priruèna boxa nasao sam ormar koji mi savršeno odgovara. Manje od 50 eura na akciji. :wink:
D 52 x Š 80 x V 170 CM
4 REP8%
→ Istraživač
sep 2008.
sep 2008.#5
Pozdrav svima, nov san u ovome svijetu pa bih vas molio zasavjet.
Neki dan sam surfajui netom naletio na britansku tvrtku koja prodaje preko neta gotove growboxove. E sad, mene zanima ima li tko kakvih iskustava s takvim boxovima(dimenzije su: Du~ina-110 cm, `irina-40 cm, Visina-100 cm). U sebi ima ve ugraen jaki ventiltor, filter s ugljenom, 400W lampu(cool tube) i kompletni sustav za hidroponski uzgoj. Cijena je oko 6000 kuna. Znam da je to puno ali je sustav zato plug and play. Zanima me je li netko ve naru
ivao tako ato i kakva su iskustva s carine jer me ta stavka najviae brine. Bojim se da ju ne zapljene ili da mi ne navuku murju na vrat jer toga nije vrijedno. Unaprijed hvala i isprika ako sam fulao topic ali sam sve pregledao i tu mi se
inio prikladnim.
S jedne strane gledano ne bi smjeli zapljeniti(lampa, ventilator, filteri, sustav za irigaciju i ostale sitnice su sve legalne stvari koje se mogu kupiti u bolje opremljenim duanima.)
Zanima me ima li tko kakva iskustva, tj. da li je netko do~ivio ili
uo da je nakom doala policija s nalogom za pretres stana jer je takvo ato naru
io preko neta ?
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
doors_of_perceptionAMBASADOR
sep 2008.
sep 2008.#6
pa to po logici je opcija za odbacit... sve sam sastavia za troduplo manju paru + joa kupia sjeme dobro i gnojiva...ako ve imaa toliko para, igraa se pa kupia ph metar itd sitnice...ali 6 soma kuna je preprepre veliko bacanje para za jedan ormar u kojeg stavit ventilaciju i lampu s reflektorom...dan-2 posla...a i na grani bi ti otvarali, glupo riskirat da ti to oduzmi ili proslijede pa dou doma vidit ata si s time dobio:shit:
Highty
ENTUZIJASTA524 REP81%
→ Poznavalac
HightyENTUZIJASTA
sep 2008.
sep 2008.#7
Interesira me mišljenje o grow-boxu sa ove reklame šta se vrti gore - hidroponika, ima grow box - komplet, sve se dobije za 245€, cijeli box, 2 lampe, gnojivo, sve, sve, sve, samo morate sjeme stavit u tegle i rokate, radi se naime o hidroponskom uzgoju i interesira me, pošto sam provela pola dana surfajući ni u tražilici ništa ne izbacuje za taj hidroponski uzgoj, ako netko ima link ili informacije o tome da mi da URL foruma gdje je to. Najljepša vam hvala, btw, box izgleda ovako:
http://www.hidroponika.com/img/32671e7d0b3d4639c6cc700524b5f4e3
-molim mišljenje o tome grow-boxu!
Meni se čini baš to prava stvar!!!!!!
12 REP24%
→ Istraživač
sep 2008.
sep 2008.#8
to ti je super grow box komplet, i jeftinije neverujem da ces igde naci
hidroponski uzgoj ti je klasichan hydroponics... nije teshko uopshte, vidi kucaj u googlu hydroponically grown marijuana pa chitaj!
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
sep 2008.
sep 2008.#9
http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/1666-hydroponic-sistemi.html
ostalo e ti baa re ako google ne pomogne :ludaci_lol:
0 REP0%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#10
Pazite se growboxova sa bijelom poglogom.ima jako puno imitacija gdje je umjesto pe ubacen pvc.pvc daje klor i biljke zute i umiru.
jebeni kinezi.
0 REP0%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#11
http://www.growlife.nl/Growtent.gif
ovo su vam najbolji growboxovi. Secret Jardin (Francuzi)
0 REP0%
→ Istraživač
ilija9
ISTRAŽIVAČ93 REP29%
→ Entuzijasta
ilija9ISTRAŽIVAČ
okt 2008.
okt 2008.#13
da li bi neko mogao da mi pomogne grow boxa?treba da napravim box za AK47 x LOWRYDER # 2 Type: hybrid autoflower ukupno 5 biljaka koje rastu do 70 cm ,ne znam koje bi dimenzije trebao da stavim i koja bi sijalica mogla tu da ide,bio bi zahvalan na svim informacijama...
fĿőШ∆S┬eЯ
AMBASADOR1.900 REP11%
→ Legenda
fĿőШ∆S┬eЯAMBASADOR
okt 2008.
okt 2008.#14
minimalno metar kvadratni ma viae
ak
http://img237.imageshack.us/my.php?image=050608mo6.jpg
owdje u toj wazi je bilo 4 lowR#2...
u Boxu dimenzija 93x52x150(moguih 170)
a widi kako su se pri kraju gu~wale i to pod minimalnom raswjetom...
http://img237.imageshack.us/my.php?image=hpim1317ls6.jpg
po meni 250w HPS + 5 plawih CFL_a(ata ka~e laid u kutowe ih roknea i da vidia)
Sretno"!
47 REP94%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#15
dali mi je dovoljno da u box 08.m x 0.8m x 1.5/1.8m stavim
E40 grlo + 5m Kabla
CFL Sijalica 200W - Plava, kasnije CFL Sijalica 200W - Crvena
2 kompjutorska ventilatora
Mylar - Reflektivna folija airina 122cm - 4 metra
Mera
temperature i vla~nosti vazduha
to si mislim narucit preko hidropolika.com
hoe li to biti dovoljno za dvije biljke ?
Hvala, pozdrav!
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
47 REP94%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#17
da, gledao sam na hidropolici i pise da mogu CFL:
"...Na kraj se na zahtev kupca mo~e postaviti i klasi
an utika
tako da mo~e da se koristi i sa CFL (Compact Fluorescent) sijalicama, kojima ne trebaju predspojni ureaji jer ih imaju ve ugraene u sebe."
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
bongashLEGENDA
okt 2008.
okt 2008.#18
I ti si iz toga zaklju
io da atedne idu na E40, a dobro ... :)
HazeSeeker
ZMAJ21.171 REP
HazeSeekerZMAJ
okt 2008.
okt 2008.#19
bongash ... idu stedne i na e 40 i na e 27 ... siguran sam ...
meni su 3 stedne na e 27 , a prva lampa i prvo grlo koje sam kupio su spomenuti e40 i stedna 865, ali mislim na obicne stedne , a ne na cfl 200w...
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
bongashLEGENDA
okt 2008.
okt 2008.#20
Proguglao malo, stvarno ima CFL za E40 ... moram priznati da nisam susreo takve.
33 REP66%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#21
Moj prvi box (Zvucnik)..
Eto odlucio nabacit slike pa da cujem koje misljenje,kritike,ideje itd.
Dimenzije su:
Visina :45cm
sirinaxduzina: 22x22cm
evo par slika:
Jedino jos ventove neam a ni vutre tako da ovo je samo pocetak.
Unutra je obicna stedna 6400k,dolje podloga obljepljena izolirkom tako da ako se i prolije voda slucajno da drvo nezajebe jer ipak je to zvucnik,unutra planiram drzati samo jednu biljku..
Za sada je temp 30c do 32c,ali kad stavim ventilatore mislim da ce to biti ok..
Eto toe to za sad,sta mislite?
Stoner
LEGENDA5.558 REP6%
→ Zmaj
StonerLEGENDA
okt 2008.
okt 2008.#22
vidim da si se potrudio i pro
itao ata ti treba i pretpostavljam da si mlai pa ~ivia sa starcima i ovo mora biti totalni stealth grow. Ovak za po
etak ventilacija ti je neizbje~ni dio koji moraa staviti u tvom slu
aju to su pc ventovi ato i sam znaa sad ato trebaa napraviti je napraviti par kalkulacija koliki ti je volume tog zvu
nika i o tome si uzmi pc ventove (ja
ina i koli
ina) i moj savjet ti je odi na ili 3 min izmjenu kompletnog zraka ili min to napravia na sljedei nain visxdu~xair jednako volumen prostora ili volumen zraka u kubicima ili m3 i dalje znaa pogledaa koliko su ti ventovi deklarirani da imaju protok pa vidia koliko ti treba da bi postigao ovo ato sam ti predlo~io . dalje morat ea poja
at svjetlo ako ~elia imat neke budove uope jer jedna atedna te nee spasiti (Bauhaus ili Spiel d.o.o. atedne ~arulje od 45W do 125W oba dva spektra). 3 ovo ato si napravio sa grlom zaljepio ga samo to ti je jako loae i to izbjegavaj . imaa u bauhausu grlo koata 15 kn i mo~e se aarafiti horizntalno i vertikalno . vlagu rijeai sa nekom krpom jer ti je unutra sigurno katastroga ato se ti
e % rh a za smrad se ne brini jer ni nee smrditi jedna tako jako i to samo zadnja 3 tjedna dost.
bilo bi ti
ak bolje da si bijelim mat sprejem pofarbao zvu
nik iznutra jer ti ovo nakuplja toplinu i upitna je disperzija svjetlosti (da nebi radilo hotspotove) .
Uzmi si dve Chint atedne od 65 w to ti je 280 kn i na konju si mo~da bi proaao i sa jednom tko zna (moj reflektor je (2x65 +2x45 =200W CFL)
Ulaz ostavi pasivan a izlaz stavi ventove .
Rupe za ventove ti je najbolje zabuaiti sa krunom ako mo~ea doi do nje ona ti ide na buailisu i buai krug razli
itih promjera.
posluaaj me i bit e ti ok
uglavnom
itaj i dalje informiraj se stalno i sve pet
malo sam zbrda zdola pisao post al jebiga nemre svaki biti pregledan i uredan
33 REP66%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#23
hehe nie bed..thx za odgovor i prjedlog i vjerovatno cu tako i napravit ;)
ovo cu najvjerovatnije onda vadit vanka, pa onda mat bijela kako kazes,jer nisam razmisljao o hotspotovima....
a stedne,hmm,morat cu prvo vidjet kolika je dimenzija zarulje jer i ovako sam imo problema sa ovom,pa samo moro ipak iz kuta stavljat zarulju da stane unutra.
A ako cu stavljat zarulje sastrane, zauzet ce mi opet previse mjesta,jer mali je box.
Sta mislis dali bi prosle dvije takve stedne od 6400k? Koliko sam citao za vegetaciju bi prosla ova jedna,a sad za cvjetanje..
pokusavam smanjit troskove :D
Smrad me nebrine ni najmanje,moze smrdit koliko god hoce :D
cak ni buka,jer komp mi radi 24/7 tako da... :)
eto,kad napravim preradu postam slike,a mozda napravim i drugi box jer ocigledno je ovo premalo..
barem sam ovim stekao neku praksu..
33 REP66%
→ Istraživač
nov 2008.
nov 2008.#24
evo nova slika,
stavio sam ventove,gornji vuce zrak van jer je kod lampe pa da odma vuce toplinu a donji puse unutra...
kasnije jos ide jedna stedna ali za sad je ovak ok...
mislim da vlaga nece stvarat problem jer ovi ventilatori su dosta jaki..a opet neka vlaga i mora bit..
ova folija me jos jedino muci,ali to cu mjenjat kada budem imo jos para i neku dobru ideju da nemoram sve vadit van...
nemorate spominjati kablove dobro ce biti izolirani ovo je samo slika dok sam spoio sve ;)
okt 2006.
1 / 25
okt 2006.
nov 2008.