VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPomoc pri spajanju lampe i ostalog
LEGACY

Pomoc pri spajanju lampe i ostalog

66 odgovora11,541 pregleda
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

Evo, ovaj post je repost ali me nitko ne ferma ocito u mom dnevniku uzgoja... (prosli put sam spajao po nekoj postojecoj shemi na ovom forumu i grunula mi je zarulja..) pa molim vas ako netko moze pomoc: cim spojim ovu novu lampu (150W Master Son-T Pia Plus), a da pritom ne eksplodira - prelaze na cvjetanje.. pa bih vas molio za asistenciju pri spajanju ovaj put...: shema na prigusnici: shema na potpaljivacu: inace, potpaljivac je Z 400 MK i na njemu pise da je za HPS lampe od 70(DE)W do 400W... sad ja nemam pojma kaj to znaci, ali covjek koji mi je prodo novu lampu je rekao da bi to trebalo funkcionirati... a ja mislim da sam i proslu lampu dobro spojio i da je grunula, pa neznam jeli kompatibilno sa ovom lampom? edit: prigusnica je philips BSN 150 L302-ITS edit2: klik na sliku je poveca
OkiyKikuENTUZIJASTA

mar 2008.

Sheme ti nisu bas neke... Najbolje ti je da pitaa nekog elektricara da ti spoji.. Ili ako oces daj uslikaj potpaljivac i prigusnicu na jednoj slici pa ti ja onda docrtam to gore...
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

a nemam ja fotic :s ... mogu samo nacrtat isto ovak u paintu, ili eventualnu u autocadu ako treba... kada kliknes na sliku se poveca shema, a tocno je precrtana sa elemenata... evo slika u paintu ako ti to ista pomaze.. mislim isto je kao da je fotografirano valjda... opet mozes kliknut da se poveca, a samo povuci linije u paintu koja zice ide di... hvala ;)
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

@Lighter :)) evo ovo je moje misljenje , ali mislim da bis trebao pricekat jos nekoga . edit : s ovako mjesanom opremom nisam imao toliko iskustva, ali uglavnom problem se javlja jer je na shemi od upaljca prigusnica sa 2 izvoda, a tvoja philipsova je sa 3 . i jos jedna opcija koju bi ja probao . pozz
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

da weedman, primjetio si :) rego sam se tamo samo da bi rijesio ovaj problem, i nitko ne odgovara... hm, ako se nitko ne javi kroz par... vremenskih jedinica (neznam jos kojih).. - probat cu sa tvojom metodom, ali me strah da mi ne grune opet, popizdio bi davat 200 kn ponovno. hvala ti na tvom odgovoru ;) hh, lighter... edit: po ovoj prvoj shemi sam identicno ja bio spojio prosli put kad mi je roknula zarulja.... evo opis kako sam spajao, a to je to: http://forums.vutra.org/54800-post7.html p.s. 50 postova, drugi listic, jeee ;)
M_wEeDmAn_88POZNAVALAC

mar 2008.

da, samo ne razumijem kako ti je bljesnula ! ja sam jednom imao neku lijevu unknown prigusnicu i philipsov starter . i pokusavao ja to spojim na bezbroj nacina .... jest da se zarulja nije palila , ali bogami nije ni riknula .... nemam pojma sta bi ti reko . SRETNO .
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

jel bi mogao neki admin poslati mail korisniku: i20 . on mi je prosli put spojio i koliko sam primjetio decko se stvarno kuzi u to.. a ima zasticen mail pa mu ja nemogu poslat.. neznam jel previse trazim, al puknut cu vise sa ovim.
KaraJackPOZNAVALAC

mar 2008.

Stari zasto ne pogledaa shematiku elektronike, najbolje si skini doku o kompletnim i ne kompletnim priguanicama sa pripaljiva em, isti problem sam imao ali samo ata je kod mene sve na jednome. Pitaj nekog sa faksa elektro tehnike ili tak sli ne ljude... pitanja ne koataju jer svatko ko se ku~i u struju e ti rei i pomoi... Struja nije za svakoga :D
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Uzmi tu fakin lampu, kupi 2 hladne pive, odi do najblizeg elektricara, daj mu pive, vrati se kuci sa spojenom lampom, mirna bosna. :))
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

a da znam nekog elektricara koji nije prijatelj od starog, vec bi to bio napravio... a ovako, jbg.

mar 2008.

i ja imam taj problem, spojim po shemi na prigusnici i pukne, kupim drugu i spojim po propaljivacu i opet pukne. samo moja je 250w. ni u elektri nisu mogli spojiti. pa mi dali "zdravo seljacku" prigusnicu i novu zarulju. ali sad mi ova stoji doma, neznam sta cu, a i fali mi svjetla pa bi htjeo spojiti. ajde pomoc iskusniji na forumu. zahvaljujem
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

dali su ti novu zarulju i prigusnicu? kakvu zarulju?, di si iso u elektru?
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

evo, savjetovali su mi da slikam sve pa da ce mi onda mozda netko i odgovorit.. pa sam slikao i photoshopao... slike su koma jer je slikano web kamerom. (a slike shema sa elemenata su u prvom postu ove teme...)

mar 2008.

novu zarulju i rabljenu prigusnicu vossloh, al ja na philipsovoj imam 4 ulaz/izlaz. moja je HPS+MH

mar 2008.

[bez sadržaja]
KaraJackPOZNAVALAC

mar 2008.

Bravo Brainchip, to se tra~i, baasam se pripremao da uploadam dije iju skicu !! Good job Ali ata je sa onim kompletnim priguanicama kao ova =>

mar 2008.

2brain: a pomoc meni, sve isto iz prethodnog posta osim:
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

Hvala Brain. Spojio sam i radi ;)

mar 2008.

pomagajte ljudi

feb 2009.

Trebam pomo pri spajanju opreme. S obzirom da sam totalni po etnik u unutarnjem uzgoju i spajanju ovakve opreme zamolio bi nekog od vas profesionalaca da mi pomogne. Zbunjuje me spajanje jer su mi u duanu rekli da mi treba silikonska ili visokonaponska ~ica (2,5 m2, ili 2,5 mm2 - tu sam se ve zbunio!) za spajanje balasta (400W) i potpaljiva a (400W). Sheme koje ste postali su jako korisne i pregledne ali mi nije jasno kakve ~ice se koriste izmeu odreenih spojeva... Nadam se da nije nitko ve postavio ovakvo pitanje jer stvarno na netu nisam niata uspio na ato bi mi dalo odgovor. Oprema je: - potpaljiva Elektrokovina 400W - balast Elektrokovina 230V 50Hz 400W za HPS lampe - grlo za HPS lampu - HPS lampa Sylvaia GroLux 400W

feb 2009.

Trebam pomo pri spajanju opreme. S obzirom da sam totalni po etnik u unutarnjem uzgoju i spajanju ovakve opreme zamolio bi nekog od vas profesionalaca da mi pomogne. Zbunjuje me spajanje jer su mi u duanu rekli da mi treba silikonska ili visokonaponska ~ica (2,5 m2, ili 2,5 mm2 - tu sam se ve zbunio!) za spajanje balasta (400W) i potpaljiva a (400W). Sheme koje ste postali su jako korisne i pregledne ali mi nije jasno kakve ~ice se koriste izmeu odreenih spojeva... Nadam se da nije nitko ve postavio ovakvo pitanje jer stvarno na netu nisam niata uspio na ato bi mi dalo odgovor. Oprema je: - potpaljiva Elektrokovina 400W - balast Elektrokovina 230V 50Hz 400W za HPS lampe - grlo za HPS lampu - HPS lampa Sylvaia GroLux 400W
bongashLEGENDA

feb 2009.

Odea u duan elektromaterijala i pitaa ~icu od 2.5 kvadrata (5 metara bi trebalo biti dovoljno), poslikaa sve i mi ti 'spojimo' virtualno, a onda to spojia IRL. Ra unaj da e ti trebati kabel za sve to prikop at u uti nicu i muaki utika naravno. P.S. Ka~e se propaljiva

feb 2009.

Na slici je moja oprema. Hvala na pomoi!
rasmcAMBASADOR

feb 2009.

ima ovo ve na 20 mista crtano :vb_whip: evo i 21 samo za tebe! nije mi jasno da niko nevidi tipku search (pretraga) ~arulju zaaarafi u grlo a utika u uti nicu i to je to:sun2:

feb 2009.

Hvala puno na pomoi!!! Zna i priguanica i propaljiva meusobno se spajaju silikonskom / visokonaponskom ~icom?!

feb 2009.

U Srbiji i Crnoj Gori se kaze starter za propaljivac. Ja mislim. Neka me neko ispravi ako grijesim.
grga77AMBASADOR

mar 2013.

ma kaze se i kod nas samo sto sad izmisljaju neke nove rijeci, hahaaahhaa
BladeZMAJ

mar 2013.

yeap starter je starter svugdje na balkanu....
Smoke_WeedPOZNAVALAC

mar 2013.

upaljac, propaljivac, starter
nenashPOZNAVALAC

mar 2013.

Tema iz 2009.Pa eto da je i ja ukenjam postom...
LakoManENTUZIJASTA

mar 2013.

evo da i ja nesto upitam! :P znaci spojio sam i sve po shemi sa upaljaca i po semi sa prigusnice! nista se nedesava! u cemu bi mogo bit problem! znaci kolko sam skuzio nista se nije desilo ni sa zaruljom a nisam primjetio da nesto se pali (prigusnica/upaljac)! :/
Z&NZMAJ

mar 2013.

:P i tebi! :P zato ato nisi stavio ni shemu ni sliku, pa odakle sad da ti ja znam rei dal si dobro spojio i imaa li uope kompatibilne elemente, poato niti to nisi naveo. Evo ti joa jedan :P :icon_lol: Koja vam je to fora beljit se ljudima tek tako, ccc.... :)
LakoManENTUZIJASTA

mar 2013.

budem sutra posliko! sumnjam da cu danas! al mislis da bi moglo nesta bit pogresno od komponenti? nije mi jasno da bas nista se nedesava kak god spojim! kondenzator nije potreban zar ne! imam i njega al ljudi ga slabo koriste kolko sam skuzio!
Z&NZMAJ

mar 2013.

O upotrebi kondenzatora pro itaj ovdje - https://www.vutra.org/topic/1189-upotreba-kondenzatora-u-hps-sustavima/ O spajanju hps-ice viae ima ovdje - https://www.vutra.org/topic/10094-spajenje-hps-ice/ Tamo i postaj slike, jer ovo u zatvoriti kako nebismo na 2 strane pisali o istom.

🔒 Ova tema je zaključana