VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaelektro problemi
LEGACY

elektro problemi

10 odgovora1,967 pregleda
dzokosISTRAŽIVAČ

mar 2011.

ovak; do sada sam bio uvjeren da imam ok slozen HPS komplet 250W ali sam nedavno skontao da nesta ne valja sa intezitetom svijetla.. ustanovio sam da umjesto balasta za HPS imam balast za ~ivino svjetlo: ne razumijem se bas u elektriku ali mislim da zbog toga nisam dobijao 100% svjetla uglavnom, kupio sam novi balast 250W za natrijevu i MH ~arulju ali ovaj balast ima totalno drugaciju foru spajanja pa ako ima tko pametniji da mi objasni kako i gdje spojiti ~ice na novom balastu... evo slika sa shemom spajanja: i slika balasta sa konektorima na koje trebam spojiti ~ice ali nije mi jasno kako i na koji nacin spojiti jer ovo nije klasicna vrsta konektora koje sam viao na balastima (obicno ima dvije rupe i vijci sa kojima se pritegnu ~ice): i jos slika prigusnice koja mislim da ce biti ok ali nije mi jasno moze li MH sijalica na nju ili samo Na i HGL:
Z&NZMAJ

mar 2011.

Shema za tvoj balast i propaljiva Ovdje sve bitno piae,ako negdje zapne (drugi tip prig. i prop.,ali ista pravila vrijede). Kontakti na tvom balastu su tzv. "push terminali". Poato vjerojatno koristia meki kabel (fino~ini)-ako ne koristia,trebao bi- neea moi ugurati ~ice unutra i ostvariti dobar kontakt.Uzmi zato luster kleme i dva komadia ~ice presjeka jednakog onima u tvom kabelu.Te komadie ~ice samo uguraj u rupe u kojima su kontakti,a na drugi kraj tih ~ica stavi luster kleme i spoji na njih kabel.Nadam se da ti je jasno ato hou rei :)

mar 2011.

Svaka ast .... pa ovo je bilo stvarno brzo ...od obojice !

mar 2011.

Yebemu kolega, i mene je bila trtica kad sam prvi put spajao, evo ti teme jer sad nemam vremena a takoer nisam stru njak. Mo~da ne naea na slikama baa isti komplet ali je princip isti.
dzokosISTRAŽIVAČ

mar 2011.

hvala zlo! vec sam spojio prije nego sto sam vidio tvoj reply... samo sam ugurao u 240V konektor jer sam mislio da pishe 220V :) hoce li biti bed ako to ostavim do sutra na 240V il bi trebao odma ici staviti na 230V? trenutno je mladim damama sunce pa da ih ne uzrujavam previse sa gasenjem svijetla... ps. jel moze MH sijalica u moj sistem? brine me sto na prigushnici ne pise MH vec samo Na i HG
Z&NZMAJ

mar 2011.

Ma ostavi tako,mada,pogledat u joa specifikacije,pa javim jel treba prespojit. Propaljiva je zbunjuju,ne priguanica.Priguanica je ono ato si mjenjao,metalno,teako :) Ugl,mo~e MH... edit: Ok,ovako...10V nije bitna razlika po meni.Nisam niata konkretno naaao na stranici proizvoa a,tako da ne mogu ni tvrditi da mo~e ovako ili onako...230V je naj bli~e stvarnom naponu,osim ako ti trafo stanica nije prvi susjed :D Ako si spojio na 240V i dobro radi,nemoj mjenjati,a ja vjeujem da ni nema neke vidne razlike.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se