VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaCfl grow pomoc
LEGACY

Cfl grow pomoc

88 odgovora5,605 pregleda
admiralPOZNAVALAC

jun 2012.

pozdrav svima sa foruma treba la bi mi vasa pomoc oko cfl rasvete planiram box 50x50cm visina 60cm znaci ne zelis neku veliku gramazu zelim da izvucem 50 grama od 1 grow-a od opreme imam tajmer... imam teramagmu imam imam termometar .imam foliju ventilatore od rasvete za sada imam cfl85w 6700k e sada ja vas da pitam kolko jos cfl sijelica da ubacis i koje da bih izvukao tih bednik pedesetak grama...??? a da sto manje dam novca ... box mogu i da smanjim ovo sam ja ovako po mojim procenama nemojte mi odgovarati da kupim hps pitam samo za cfl :) E da napomenem da imam reflektor od 500 w da li je to neko koristio u growu i jel korisno

jun 2012.

Reflektor ne mozes koristiti jer biljke ne koriste to svijetlo. Koliko novca imas na raspologanju?
QuixISTRAŽIVAČ

jun 2012.

za po etak dobrodoaao :signs046:obi na aluminiska folija nevalja ako si na nju mislio, rae uzmi ou od ipsa. koliko ventilarora i kakvih imaa (cfm, velicina)? taj cfl sto imas je ok za vegetaciju ali za cvjetanje ces trebat 2000k - 2700k koliko mislia biljki posadit, i kolike su ti posude? to je obi ni halogeni reflektor kojeg ne mo~ea koristit jer ne daje spektar boje koji biljke trebaju(tj daje zeleni spektar koji biljke ne vide) ! nemoj atedit na njima jer e i one na vrhovima i kvaliteti

jun 2012.

nabavi jos jednu takvu cfl ali 2500 il 2700K i sibaj, al za kolicinu ti niko nista ne moze garantovati, nisu samo lumeni u igri edit: hteo bi da das sto manje novca a da dobijes bar 50gr. ajd razmisli koliko kosta 50gr. na ulici pa vidi kakav setup mozes za to da napravis, i da ti traje
SulundarAMBASADOR

jun 2012.

momak verovatno nije u situaciji... za vegetaciju ti ne treba mnogo svetla,mozes da odradis sa tom jednom 85w opusteno. za cvetanje nabavi sto vise,bar jos jednu. Obicna folija zavrsava posao,ali kvalitetnija je ona zastitna za shoferku. Trajace ti godinama. Treba ti djubrivo za vege i cvet i par kulera...NA tolikom prostoru izvlacis 50g sigurno! Koristi neki trening lst,toping...bice i vise ;) Dok udjes u fazon ...modifikovaces box vremenom i postaces zaludjenik kao i svi mi;))) Growaj i uzivaj ! ;))

jun 2012.

samo cepaj dodaj jos par komada 2700k
admiralPOZNAVALAC

jun 2012.

foliju imam onu za soferke ventilatori su za komp oni veci... neznam koji su a nema nikakva oznaka imam 2 komada nacicu jos 1 za mesanje vazduhaodlucio sam kupicu jos 2,3 2700k cfl a seme ako ne koristim femiz. stavicu 2 u boxa ako odlucim da kupim stavicu 1 a za reflektor sam pitao cisto iz radoznalosti znam da nije nista posebno al aj reko da pitam :) bice neki trening 100% verovatno scrog PowerSeed 50g na ulici kosta trenutno kod mene 150e a moze i za 100 da se nadje ... a za 150 e moze da se kupi hps 400w kolko sam shvatio sa hps moze da se izvuce od 100-300 g tako da je ova "hteo bi da das sto manje novca a da dobijes bar 50gr." recenica suvisna :D pozz
SulundarAMBASADOR

jun 2012.

...Nisi shvatio. Samo se opusti,niko ovde ne misli da te zajebe;)

jun 2012.

da, nismo se razumeli, htedoh reci da ako 50gr. mozes da kupis za najmanje 100e, onda bolje te pare uloziti u opremu i kvalitetno seme pa ces dobiti verovatno i vise, + oprema i box ti nece trajati samo za jedan grow nego mozes da okrenes 10-ak sa jednom lampom... jedna od poenti ovog foruma i jeste da naucis kako da opusteno growas za sebe umesto da periodicno punis dzep dilerima... u tom kontekstu ti je i quix napisao:"nemoj atedit na njima jer e i one na vrhovima i kvaliteti" znam da je situacija sa parama uvek tesna, ali gledaj da napravis sto bolje mozes jer ce racunica na kraju uvek da bude u tvoju korist u skladu sa celom pricom je i savet da bolje kupis kvalitetno fem. seme nego da zabadas dve semenke iz buxne i ne znas sta ces dobiti, naravno, ako se para nema za seme kontam, onda prvu turu probaj sa nn semenom, pa za drugi grow nabavi nesto provereno, izbor je velik ;) ajd sretno dalje
mali_1.3AMBASADOR

jun 2012.

dobro su ti rekli, spoji najbolje sto mozes i ne ocekuj nista, 50g suhog i nije bas malo za 50x50, imas nase domace sajtove za kupnju sjemena i narucis neke, bar 3kom samo da su ti fem i bezbrizan si, ima ih stvarno jeftinih, ulozi u to neces pozalit, al onda kad to bude gotovo na ulici nitko nece imati vutru ko ti, a i ti ces biti ponosan sto je to tvoje

jun 2012.

mozes li da mi posaljes linkove od nasih domacih sajtove u poruci :)

jun 2012.

Bok ljudovi!!! Evo novi sam na forumu. Pa da ne otvaram novu temu imam sline poteakoe kao ovaj gospon koji je otvorio temu. Zapravo napravio sam sve ato se ne smije napraviti pri prvom growu. Hitio sam sjemenke u zemlju da vidim ato e biti. Kada su nikle tada sam pokuaao spaaavati situaciju bez imalo znanja o uzgoju. U meuvremenu su se biljkice napatile a ja sam slo~io box. BOX: 60x60x90cm LIGHT: CFL 3x23W Samsung Pleomax Spiral 6400K 1x36W TE} 2700K ZRAK: 2x80mm PC Fan ( upuh i ispuh) , stime ato planiram za ispuh stavit vent od 200mm da stvorim taj "underpressure" ZEMLJA: no name iz supermarketa 13kn 10l (izgleda da u po svemu sudei ato sam pro itao kupiti composanu) Evo pitanje. 1.Na baumaxovim stranicama ima katalog i ima viae razli itih composana (za citruse, kaktuse, zeleno bilje, cvijee) -koja od njih mi je najbolja? 2. Je li mi to dovoljno svjetla za box tih dimenzija. :vb_wave:
Z&NZMAJ

jun 2012.

1.Univerzalna sa perlitom i agrosilom! 2.Nije! Treba ti oko 15000lm ili viae.

jun 2012.

Super! Hval a na savjetu. Ima za nabavit Midea 65W 6500K, ali nigdje ne piae koliko lumena. Ra unam da e uz postojei setup joa takve dvije biti dovoljne za vegu.... `to ti mislia? Hvala unapred na odgovoru. Trenutno sam ih pribli~io na 2,5 cm od ~arulja. Temp mi je izmeu 25 i 28 stabilan, a vlaga mi aee od 40 - 58%..... :ridinghorse:

jun 2012.

Evo i par slikica 980.IPB

jun 2012.

Kompa, svijetlo je OK za vege, znam iz iskustva al zemlja ti je koma. Nemoj se ljutit al biljke ti jako nakaradno izgledaju. Jesu li ti od pocetka lampe bile na toj visini? Mislim, ne trebam ni pricat, vidis i sam da su se izduzile jako, imaju malo internoda a primarne grane su slabo razvijene.

jun 2012.

zaboravi CFL - uzmi si HPS 150 W bar ( pa ak i 250 bi iala unutra ali onda ventilacija mora biti cakum-pakum) za taj box bit e ti idealan. Najbolji savjet koji ea dobiti, olakaat ea si grow za duplo i sa guatom ea ga odraditi ovako ea se samo napatiti s upitnim rezultatima `to se ti e trenutnog stanja, izdvoji 2-3 najbolje, presadi ih vee i dublje posude,kvalitetna zemlja i probaj ih ato viae ukopati, pa mo~da i uspijea neato spasiti. 11 saksija imaa unutra, previae je to pogotovo za cfl osvjetljenje i za ovaj box, neka budu 3-4 maksimalno. Pa neki ljudi na metar kvadratni i pod HPS 400 ne stavljaju toliko biljaka koliko si ti stavio pod 4 atedne, gadan zajeb u startu, izdu~ile su se podosta jer su konstantno tra~ile svjetlost Trebaa joa itanja frendu

jun 2012.

Znam da nakaradno izgledaju. Ovo trenutno je spaaavanje situacije. Kao ato sam ve prije objasnio - napravio sam pri ovom (PRVOM) growu sve ato se nesmije napraviti. Hitio sam ih u zemlju i kad su po ele nicati P A N I K A!!!!! Ni love ni znanja. Malo sam itao ali u nedostatku love biljke su prvo bile ispod onog ato sam imao doma (2 x 7w 2700k CFL):ludakZAto su se tooliko izdu~ile. PA su malo bile na prozoru. Pa sam dodao jednu neonku od 8W. Onda je stigla plaa i glomazni otpad. Nabavio ormar. Pofarbao ga u bijelo. Kupio grla i ~arulje. Slo~io ventilaciju - Sve u jedno popodne. ...U meuvremenu su se ove jadne biljkice napatile, ali sve pokazuju znakove oporavka. Rastu svakodnevno novi listovi. Takoer sam imao problem sa prezaljevanjem.. ak sam u meuvremenu se pobrinuo za zalihe gnojiva od koprive (/jedno 20l koncentrata domae izrade) Sada ekam da vidim ato e biti, a nove sjemenke su ve na klijanju. U utorak idem po ovu krasnu zemlju iz par postova iznad. Dr~ite mi fige.... Zahvaljujem na svakom savjetu... Edit: E, da skoro sam zaboravio. DA li da kupujem ja e CFL-ke.???? Mogu nabaviti od 65W 6500K ali su mi skupe -90kn komad ili je ovo dovoljno???? Za zemlju mi je jasno da sam zezno situaciju, ali kad nemaa love....hmmmm..
Z&NZMAJ

jun 2012.

Upravo tako, skupe su. Za manje od 350kn imaa 150W hps komplet (bez reflektora)! Vjeruj mi, ako sad nastavia sa kupovinom cfl-ki, kasnije ea se isto kao i ja pitati kog si vraga bacao pare na to :icon_lol: Moje su po lusterima zavraile sve :icon_lol:

jun 2012.

Da, poslusaj Zlo. Ako ces nesto kupovati, kupi HPS, nema greske. Sad cu ti poslat link preko poruke, uopce nije skupo. Ako se ne kuzis u HPS, ni to nije problem, samo ti kupi mi cemo ti doslovno nacrtat kako se spaja.

jun 2012.

E da sam znao prije...... hmmm... U jednom shopu u ZG! (neu ih besplatno reklamirati) cijene su toliko prenapuhane... Pa mi je ra unica bila na strani cfl-ki. Ali sada to mijenja stvari.... ...brijem 150W mi je dovoljno za taj prostor. Moram rijeaiti bolju ventilaciju (dodatni troakovi)- to grije ko ludo.... Eventualno napraviti cooltube. Za sada u ipak morati ostati na cfl-u. Lova mi je velikiiii problem. ak mi je i 350kn veliki troaak. Zato sam i krenuo u uzgoj. Skupo mi je davat 700kn za 25gr. Ne sjeam se kad sam zadnji joint zapalio. }ena mi je ostala bez posla pa mogu razmialjati o hps-u tek kad ona po ne raditi... Do daljnjega moram gurati ovaj grow i malo se praksati.... EDIT: Osim toga moram imati dvije zar ne. Jednu za vegu i drugu za cvijetanje. to je joa paaara....

jun 2012.

Ne moras imati MH za vegu i HPS za cvijetanje ako koristis iskljucivo HPS crvenog spektra (2700K). I ja sam tako razmisljao, rekli su mi na forumu da se s crvenim spektrom moze isfurati vega bez problema, nisam im vjerovao pa sam uzeo CFL. Nije da sam se zeznuo, CFL radi posao, ali 150W HPS daje vise lumena od CFL za duplo uz manje troskove struje. Vidi... ti sad imas dovoljno svijetla za vege ali za cvijetanje ces trebati vise lumena od toga sto imas. Mislim, bit ce vrhova ali biljka tokom cvijetanja trosi vise snage, vise gnoja vise svijetla vise vode... treba proizvesti te vrhove. A ne samo vrhove, ona u cvijetanju i dalje raste, znaci treba joj puno vise energije svih vrsta. Moje misljenje je ovakvo: Imas dovoljno za vegu ali to sto imas ti nece biti dovoljno za cvijetanje. Ne zbog lumena nego zbog spektra boja. Morat ces zamijeniti ove stedne s plavim spektrom (6900K) s onima s crvenim spektrom (2700K). Na slici imas jednu 2700 (zuta) i 3 6700 (plave). Znaci, morat ces uzeti minimalno 3 zute a to je jos 60-100kn. Ma bit ce to super za prvi grow, samo opusteno. Dobit ces 20g ako sve odradis kako treba, garant. Pogledaj ovu temu: https://forums.vutra.org/projektiranje-prostora-za-uzgoj/10171-najjeftiniji-moguci-growbox.html?highlight= I sto god napravio, samo nemoj kupovati CFL 125W 6900K jer sam uvidio da nije nesto, cak su i stedne zarulje bolje od nje. A mozes i otici u ovu temu: https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/7853-prodaja-razmjena-opreme-za-uzgoj.html Reci da trebas 150W komplet, mozda se nade netko tko ce ti prodati za 200kn
Z&NZMAJ

jun 2012.

Sve pet osim temp. boje ;) 2000 ili 2050 K je hps :) Vege ide bez problema sa hps-om, ali naravno da nije isto kao sa MH npr, al to su ve finese. Meni osobno obine fluo rade odlian posao za seedling, ali nakon 15 dana viae nije isti napredak jer je intenzitet svjetla pre slab za ozbiljan rast. Ako kupujea dodatne cfl-ke ipak, uzimaj 2700K i kratka vege. Ja bih te biljke zapravo ve prebacio na 12/12 i ekao da poka~u spol, Ostavi jednu ili dvije lijepae cure, a ostalo ato nije muako ili van negdje presadi ili napravi salatu :icon_lol:
matiaAMBASADOR

jun 2012.

Nemoj gledat tako, taj hps ti je investicija za budue uzgoje :)
SiDAMBASADOR

jun 2012.

di vi živite, da uzimate 50gr za 100-150€... idem ja tamo :rofl: (mora da su mudanti) nego, slušaj savjete za lumene i spektar boja žarulja, svi bi mi voljeli da možemo uzgajati pod reflektoricama i živinim žaruljama... sve je detaljno opisano, i hvala bogu na forumu ima hrpa pa i još toliko završenih dnevnika sa doslovno SVIM vrstama jačina žarulja, pa narode navalite... netko je spomenuo da se pod HPS bez problema uzgoji 50gr suhoga... baljezgate gluposti, niti je spomenuta wattaža, niti je to toliko jednostavno... prvo odradi grow ili dva pa onda reci kako je lako uzgojiti 50gr vutre na nekoj omanjoj kvadraturi.. dobro pa niste spominjali 50gr po biljci u indoor uslovima.. p.s. jako me čudi što ovaj post nije bačen u smeće od člana zlo i naopako, jer na takva pitanja nismo baš prevoljni odgovarati... SiD!! uživajte, nek vam je sunce... :banana:

jun 2012.

evo komposana kupljena i vee tegle. izdvojio sam najbolje biljke 5 kom i dobro ih zakopao. (slikice uskoro) pribli~io ih svjetlu maximalno. Dobro zalio i uklonio koliko sam mogao ove stare zemlje a da ne oatetim korjenje. Za par dana dolaze CFL 2x 65W 6500K da poja am lumene.... Imam grla i elektrika je rijeaena. samo ih trebam zaaarafiti. Ove ostale sam bacio na balkon pa ata bude...... Hps dolazi uskoro, ali onda idem da mi narastu barem metar. (mogu nabaviti viae ~arulja(ne pitajte kako) besplatno. Samo treba kupiti grla i balaste. Ovo je trenutno malo igranje i eksperimentiranje.... Edit: Ove 2700K mi i nisu baa neka skupa investicija. Naaao sam u intersparu od TE} (kupujmo hrvatsko) 36W za kakvih 40kn pa kad doe do cvijetanja onda mijenjam... ...ja sam mislio da ih joa malo pustim da se prilagode novoj zemlji, razviju korijenje, liae, joa malo narastu u visinu (joa barem 5cm) i onda prebaciti na 12/12. Sada su mi na 24/0

jun 2012.

Sve super, sve pet samo nisi procitao sto pise na TE} zaruljama. Made in China. XD rofl. Tezova tvornica je propala, ne proizvode, sada samo trguju i broje cash. :vb_wave:

jun 2012.

nije bitno. samo da je jeftino.

jun 2012.

Nisam to mislio, uopce. Zarulje su jako kvalitetne, mislim... kvalitetne. Biljkama se svida, imam 2 komada doma ;) Nije da ja growam, samo kazem :)

jun 2012.

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DtMp8xzyw6ms

jun 2012.

1019.IPB.jpg]forum malo ateka, ne ~eli u itati slikice...

jun 2012.

Ubuduce koristi opciju EDIT, ne smijes pisati post za postom. Uglavnom, posto su se jako izduzile a imas jos mjesta u teglama, sipaj jos zemlje. Vidis da ti je jedna pocela padati. Znaci, nasipaj jos zemlje da ih ucvrstis, to ce im se jako svidjeti. Ova skroz lijevo na slici, sto se najvise nagnula, slobodno zatrpaj zemljom taj donji par listova, to su ti pocetni listovi, kotiledoni, oni sluze biljci samo kad je jako jako mala. Zatrpaj slobodno.

jun 2012.

To mi se je od vode zemlja slegla. Budem zatrpao. Sku~io sam na jednoj prijaanjoj, da kada zatrpam ona horizontalno iz stabljike po ne puatati korijenje. (tek sam po eo a ve sam se zaljubio u ovo) :dada. Ovo nee stati samo na ovom growu. Imam kuu na selu - tamo sljedee proljee stavljam prvi outdoor. Daj mi reci. Kupio sam joa vre icu perilita (za svaki slu aj) i one glinene kamen ie ato se stave na zemlju (dekorativne) - To sam onako bezveze uzeo jer je jeftino. Jer mi ti kamen ii ata koriste u o uvanju vlage - da moram manje zaljevati - ili da ih ne stavljam. Takoer sam sku~io da neki ljudi prekrivaju vrh tegle alu folijom radi refleksije. Jel ima to smisla.????? EDIT: Jel se itko na forumu ku~i u gljive? Mo~da postoji tema kakva ili dnevnik? Stgle mi ju er spore iz holandije Lizzard King

jun 2012.

Glinene kuglice sluze i za drenazu a i za ukras a i za ocuvanje vlage. Ja ih koristim na dnu posude da mi se zemlja ne ljepi za odvodne rupice a prestao sam ih koristiti na vrhu tegle jer onda zaboravim da nisam zalio itd. Ali da, sluze, meduostalom, i za zadrzavanje vlage. Nema greske s tim. Vrh tegle mozes prekrit alu folijom ili bilo kojom reflektirajucom folijom, ali ako ne radis LST, ne vidim zasto bi to pomoglo. Biljke bez treninga uzimaju svijetlo koje dolazi odozgora i sa strane ali nisu navikle primati svijetlo od ispod, kao u prirodi, Sunce je gore, ne izvire iz zemlje. Ali vjerojatno si mislio na odrzavanje vlage. Mozes ti staviti i obicnu foliju nad zemlju za odrzavanje vlage... ili nesto drugo, svasta mozes. A gljive: Vutra Organizacija | Marihuana i Priroda.

jun 2012.

Hvala na brzom odgovoru. Baa sam itao onaj dnevnik uzgoja Kalaanjikov. Frajer je odradio LST i Grow perfektno. Mislia li da bi imalo smisla da probam sa LST ili da prvi grow odradim bez toga pa da eksperimentiram kasnije. Uope ne znam hoe li ato biti od ovih, a do~ivjele su tooooliko stresa. itao sam da od stresa i nedostatka svjetlosti mogu ispasti sve muake ili dvospolci...

jun 2012.

Dobro si procitao. Zato sam ti i rekao da piknes nove. Ali gle... biljke su biljke, mozes sam sebe trenirati na njima. Uzmi par komada na kojima napravi LST a par komada ostavi da rastu proizvoljno. Makar ako se ne varam, ne da mi se sad opet citati, ti si onaj sto ima maleni ormar koji nije visi od metar. Znaci, nemoj se uopce pitati da li raditi LST ili ne... morat ces ga raditi zbog visine.

jun 2012.

Ormar je mali. 60x60x80cm ali imam plan B. Ova cijela apajza u kojoj je ormar se mo~e raskr iti. }arulje popikam na neki home-made reflektor u roku sat, dva. Ili ako stigne do tada taj hps - upotrijebim njega. i selim ih iz ormara u apajzu pa mogu do 2m visine ako treba. Zidovi su fine bijele boje. Preko prozora stavim dasku te veliine s 2 venta (oni ugradbeni iz bauhausa 100kn kom fi 140) - jedan za upuh (samo iz njega spustim PVC cijev na dno apajze), a ispuh ostaje gore. `pajza je veli ine 1.5X1.5x2.2....
Z&NZMAJ

jun 2012.

Nee bit dobro tako. Zrak iz vana nije dobro u grow box/room ubacivat, jer ponekad je pre vru e, a ponekad pre hladno. U biti vrlo rijetko je dobro :) Iz unutraanjosti kue ulaz zraka, ne mora bit aktivan, dakle ne treba vent (ali mo~e-ti odlu ujea), a ispuh samo vanka i to je to. Joa eventualno spustit cijev do reflektora da direkt sa ~arulje odvodi toplinu, ako me ku~ia. https://www.themajka.com/

jun 2012.

Hvala Zlo&Naopako! Vidia o varijacijama vanjske temp. nisam uope razmialjao...... Edit: Evo naaao na akciji u jednom duanu CFL 25W 4000K za 30kn Marke Daylux... To je isto o.k. za vegu ima 1580 lumena. Bum piknul danas jednu....... baa da vidim... Edit2: Evo malo gledam po netu - da li bi se ovo moglo iskoristiti ikako: Visokotla na ~ivina ~arulja, HPL 4 125W/642 E27, Hladno bijela, kom. 58,75 Kn ili VISOKOTLA NA }IVINA }ARULJA TE}, VtFE, 400W, 220-240V, grlo E40, Elipsa BJ120 66,25 Kn Primjenjuju se u vanjskoj rasvjeti za osvjetljenje autocesta, mostova, parkiraliata, ~eljezni kih stanica, gradiliata i utovarnih rampi, dok se u unutraanjoj rasvjeti koriste za osvjetljenje industrijskih hala, skladiata i staklenika. Nakon gaaenja ~arulje potrebno je 3 do 5 minuta za ponovno paljenje ato ovisi o tipu ~arulje i uvjetima hlaenja.
SulundarAMBASADOR

jul 2012.

Mirko,ove biljcice se nikako ne isplati ozivljavati...ali ni u kakvim uslovima, kad vec mozes da procitas poruku! -Previse su upropascene,nova tura semenki,znaci sve da ostje isto,samo novo seme prethodno naklijavano u vlaznoj maramici ...garantovano prestize sa rastom,na kraju i urodom,tvojim iskustvom. Poslusaj,neces zazaliti.(Ostavi jednu da bi se sam uverio,dok ne vidis tesko da ces poverovati) Ne znam kako da te ubedim,ali gledam i kao u ogledalu vidim burazerove biljke u prvom growu. Neverovatno:)) Voleo bih da se vratim u proslost i kazem mu isto,ali kad bih vec mogao da se teleportujem,vratio bih se 20god u nazad i gurnuo u koprive dok kenja sa panja !!!! pozz,sretno!

jul 2012.

oTVORIO SAM DNEVNIK. NOVE SLIKICE. NAPREDUJU.... PA I AKO NE BUDE HEDOVA - BAR SAM PRVU BILJKU U }IVOTU UZGOJIO. PRVA A TRAWA.... : https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/10672-cfl-improvizacija-i-doma-ica.html
minimallISTRAŽIVAČ

avg 2012.

imam cfl od 250 vati i oznaku 2700k za koliki je ona prostor zna li ko i posto su ovih dana vrucine da li bi mogla da se odmakne od vrhova biljaka i koliko cm hvala

avg 2012.

za prostor je pitanje koliko lumena daje, al recimo da moze da ide u npr. 0.75 x 0.75m (kao hps 250), za 3~4 biljke, po nekima plafon 6 komada... udaljenost 5~10 cm, to moras sam testirati, nisam koristio tako jake cfl pa zaista ne znam koliko greju

avg 2012.

Ja imam 125 watne, skoro ne griju uopce, drzim ih na cent dva od biljaka. Ove tvoje od 250 sigurno grije malo vise, stavi ruku pod njih pa vidi.
minimallISTRAŽIVAČ

avg 2012.

toliko greje da nesmes pipnuti cevi pored svih vetilatora temperaturu nemogu spustiti ispod 35 a cela soba je ko sauna

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se