LEGACY
Sklapanje Grow Box-a
20 odgovora3,445 pregleda
hthc
POZNAVALAC1.223 REP69%
→ Ambasador
hthcPOZNAVALAC
jul 2020.
jul 2020.#1
Pozdrav,
Pretra~ivao sam forum i nisam pronaaao prave odgovore za moje probleme, zato sam se odlu
io da otvorim temu jer mi je zaista potrebna pomo oko sklapanja elektri
nih dijelova za koje nisam stru
an.
Ovo je moja prva tema i moja prva pitanja u vezi unutraanjeg uzgajanja s toga nadam se da ne kraim nikakva pravila sa ovim otvaranjem teme i da e ova tema u budunosti pomoi nekome drugome.
Ju
er sam kupio grow box sa sljedeim specifikacijama i dodacima:
" Sator 100x100x210.
" HPS set (priguanica, reflektor, e40 grlo, HPS Sylvania, 400W) & MH 400W.
" Tajmer 24h.
" Ventilator 250 m3/h
" Carbon Filter 50 / 1000m3/h.
" Savitljiva aluminijska crijeva.
" Termometar & Higrometar.
" PH Metar.
" BioBizz All Mix 3x 50L.
" Ovla~iva
vazduha D20M (Gorenje)
" Gnojiva nisam kupio, jer nemam pojam o tome niata, sve preporuke su dobrodoale.
Imam dva venta za izbacivanje zraka i za ubacivanje zraka.. prodava
koji mi je prodao mi je rekao kako nema potrebe za dva venta na ovom prostoru jer dole imaju 2 otvora zraka, jedan manji i jedan je vei od standardog, ja sam ga ipak kupio da imam.
Termometar i Higrometar nisu digitalni i to mi je problem, to sam tek vidio kasnije kada sam sve izvadio. Point mi je da se vent pali na odreenoj temperaturu kako bi regulisao temperaturu, dakle treba mi Termostat Regulator Temperature kojeg mogu spojiti.. nemam predstavu kako.
I sada sve to treba spojiti a nemam iskustva u tim nikako jer dr~im se podalje struje jer sam kao mali dosta imao problema sa treskanjem od istog, ne ide mi!:mad:
Takoer ako ima neko neku preporuku ata bih mogao joa dodati, oduzeti i tako.. sve je dobrodoali naravno. :)
Hvala vam za odvojeno vrijeme i oprostitite, ovo mi je fakat prvi put da se bacam u ovo sve, ako netko ima stru
an koji bi mi slikovito ili nekako objasnio kako sve da uradim a bez da se iata dogodi loae, platio bih.. jer cijenim tui trud i vrijeme.
Evo par fotki od svega toga, pa da vidite i slikovito.
Zna
i sve stvar
ice imaju ove ~ice koje treba spojiti valjda na ovu priguanicu, samo ne znam kako i gdje idu ove ~ice plava i smea.
Imam ogromnu prostoriju tako da mi niata ne predstavlja problem, ~ivim sam.. s vremenom bi dodavao nove stvari koje su potrebne, sada mi je jedina fora da osposobim ovaj box, zna
i da lampa radi, vent radi, takoer da mogu i tajmer na njega spojiti kada doe.
chiwas
ENTUZIJASTA291 REP23%
→ Poznavalac
chiwasENTUZIJASTA
jul 2020.
jul 2020.#2
Imas identicnu opremu kao kod mene :) Skoro sve ti je vec spojeno. Jos spoji sa startera zice na grlo, a sa prigusnice na uticnicu. Dva venta ti ne trebaju, dovoljan je jedan na ispuhu.
Nemas sta regulirat temp sa paljenjem/gasenjem ventilatora, pogotovo ako sad za vrijeme ljeta planiras grow. Stavi ga skupa sa lampom na tajmer ili drzi stalno upaljen.
Za pocetak ti je najbolje prouci ovo https://www.vutra.org/threads/kompletan-vodi%C4%8C-kroz-unutra%C5%A0nji-uzgoj.19848/ i prelistaj par dnevnika uzgoja.
Onda kad budes spreman nadji mentora https://www.vutra.org/forums/mentorski-kutak.60/ i pomalo ::listomahanje::
hthc
POZNAVALAC1.223 REP69%
→ Ambasador
hthcPOZNAVALAC
jul 2020.
jul 2020.#4
Nadam se da te dobro slu~i? Hvala ti stari. Probat u. :wave:
Pa planiram sada od 1. avgusta startate prvi grow, sjemenke imam.. naru
io sam to prije grow box :)
Ali vidio sam da ljudi to imaju, ne dr~i mi se stalno upaljen vent ako za tim nema potrebe?
Pro
itao sam dosta dnevnika uzgoja i tutorijala sa ovog foruma za unutraanji uzgoj, ali nisam vidio nigdje spajanje pa me to zabrinulo malo...
Hvala ti stipe, probat u sada ovo, imam nekog drugara elektri
ara poslat u mu ovu fotku pa neka on meni to lagano preko video poziva sve objasni haha. Ako bude ata po
elo gorit. Ja sam. ::ludak::
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jul 2020.
jul 2020.#5
nisi zavirio ovde, gomila primera a tema se zove Spajanje... :)
https://www.vutra.org/threads/spajenje-hps-mh-lampe.10094/
hthc
POZNAVALAC1.223 REP69%
→ Ambasador
hthcPOZNAVALAC
jul 2020.
jul 2020.#6
Hvala ti, ali nisam pronaaao svoju priguanicu niti sli
no spajanje, prelisato sam 58 stranica realno..
Naiaao sam samo gdje
ovjek pita da li je ova priguanica za HPS/MH lampu i to je sve...
hthc
POZNAVALAC1.223 REP69%
→ Ambasador
Сјај
ZMAJ19.728 REP
jul 2020.
1 / 11
jul 2020.
16d