VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaRookie pitanje za PC box...
LEGACY

Rookie pitanje za PC box...

16 odgovora1,470 pregleda

dec 2014.

Poz. Prvi post i odmah pitanje :) Nisam nikada niata uzgojio osim plesni na siru u fri~ideru :) Nedavno sam otkrio "toplu vodu" - PC grow box :) To mi je jedina opcija. Za sada imam par jednostavnih pitanja jer nisam stigao sve pro itati, pa ako je negdje opisano - ebg. Dakle sve je namijenjeno za PC box. 1. Rasvjeta - da li uzeti LED reflektor ("topliji / ~uti" ili "hladniji / plavi") ? Mala potroanja, malo zagrijavanje, puno lumena u odnosu na FC i sl. Mislim da 50w daje oko 5ooo lux-a. EDIT: Vidio sam kako 50w LED reflektor svijetli i u kuiatu bi jedan ili 2 komada bili "eksplozija" svijetla i da li ga mo~e biti previae ? Recimo po dimenzijama bi 2 komada taman stala na vrt nekog veeg towera. Ako ne LED - ato ? Nije mi problem niata slo~iti. 2. Koliko je okvirno ukupno vrijeme uzgoja u PC-yu ? To je onaj dio ato nemam pojma o ikakvom uzgoju, a nisam joa pro itao sve. Tehnikalije mi nisu problem (limarija, bravarija, elektronika, mo~da koji PID kontrolet ako bude problema sa temperaturama i sl.). Tj lakae bih sve to "automatizirao" nego uzemljio tu malu baju :) Hvala unaprijed. A ja idem i dalje itati i tra~iti staro serversko kuiate :) Sad imam potpuno druga iji pogled na rack ormare :)

dec 2014.

u led se bas ne kontam, a ovo drugo, racunj 3~4 meseca

dec 2014.

Sad vidim da sam ~ivio u neznanju i zabludi. Ja sam mislio na "obi ni" LED refletor. Sad itam o cijeloj nauci o LED grow rasvjeti.
StipeZMAJ

dec 2014.

neznam na sto tocno mislis pod obicni led reflektor, al ako imas za nabavit i ako stanu, 2 od 50w bi mogla bit ok, naravno ako se radi o normalnim led panelima sa 1 ili 3w led chipovima. ne moras nuzno ic na crveni i plavi panel zasebno, jeftinije je full spektrum panel odma od poceteka do kraja. ja bi ti savjetovao da stavis HPS. 70 ili 100W ovisno o velicini kucista. Naravno uz dobru ventilaciju.

dec 2014.

Prvobitna ideja je bila (zanemarimo cijenu, link je samo za info) kLink ak sam naaao samo led 50w bez kuiata i napajanja (ato bi mi bilo prakti nije za DIY i jeftinije). To sam mislio pod "obi ni" LED. Nikakav "grow" led. A sad itam o tim spektrima i sl. A zaato HPS vs LED ? HPS - kipue ! LED - ladan :) To mi je bila prva ideja vodilja.
StipeZMAJ

dec 2014.

Vidim da si ti izgubljen u svemu tome pa bi ti savjetovao da ne eksperimentiras sa led-om, osim ako ne kupis gotov grow led. (upisi "ufo led" tak nest ti je najeftinije, makar ne stane bas u pc, al ima i drugih kockastih panela) Ovo tvoje ne funkcionira u growu. To 50w je samo led chip. za njega trebas hladnjak i driver(napajanje). Jedna ti nije dosta. Trebas plavi i crveni spektar barem. Malo bolji imaju 2 spektra red i 2 spektra blue....pa cak neki skulji paneli imaju i 3 plava 3 crvena, bijeli, IR i UV spektar. LED nesto manje grije od hps-a ali daleko je on od hladnog. HPS kipuc? koji.... 70w ili 1000w ? ;) ...stavi 100w hps u server, 2 dobra venta za ispuh....i uzivaj...led ostavi za sljedeci grow kad se upoznas sa growom i forumom

dec 2014.

To da sam izgubljen - to stoji :) HPS koje sam viao su bile 600w pa sam to odmah povezao s "vru inom". Ali zaato sada kupovati HPS pa onda LED ? U svakom slu aju hvala. Idem dalje poraditi na edukaciji :)
StipeZMAJ

dec 2014.

Pa ne moras...to sam samo hipotetski rekao...ako se bas oces igrat sa ledom...radije ostavi to za kasnije. hps-a imas 70,100,150,250,400,600 i 1000w. imas par led dnevnika i par pc grow dnevnika pa se baci na citanje...bit ce ti puno toga jasnije ;)
mercijanaPOZNAVALAC

jan 2015.

ako se smijem ubacit ako vec nemas a htio bi led imam ti jedan panel veoma povoljno ako te zanima moj je prvi grow odradio ja sam vise nego zadovoljan ...neam dnevnik ali imam slike u mentorskom ako ako te znima javi .... :D sretan grow

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se