LEGACY
upravljanje na daljinu
20 odgovora2,188 pregleda
13 REP26%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#1
Pozdrav ekipa..
Evo nisam dugo
lan foruma ali pratim sve ato ima na forumu. Svaka
ast svima na trudu!
Puno sam nau
io od vas!
I sam sam posadio "nekoliko" biljaka, ali sam naiaao na jedan problem koji do sad nitko nije spomenuo.. ili bar ja nisam vidio.
Radi se o susjedima ili znati~eljnim likovima koji su oko mjesta gdje se sadi.
SVAKI PUT SE NA`AO NETKO KO JE BIO SUMLJIAV PREMA TOME `TA JA SAD ODJEDAMPUT SKORO SVAKI DAN IDEM U VIKENDICU, `TA JA TO RADIM U GARA}I, ZA`TO SAM PREUREDIO BALKON ITD ITD....
Uglavnom, i ja postao paranoi
an da slu
ajno nebi netko od "njih" proku~io ata ja ustvari radim i da ne zove momke u plavom.. (bilo je i slu
ajeva da je jednog tipa kojeg znam vlastita stara prijavila)..
Odlu
io sam da neu riskirati tako dugo dok ne naem rjeaenje. I naaao sam ga!!
Meni najbolja stvar od svega je da mogu sve napraviti preko interneta ili spajanjem preko rutera i da nemoram svako malo na mjesto "zlo
ina".
Mogu provjeriti temp., vlagu, ja
inu svjetla, podizati i spuatati lampe, provjeriti koliko mi je vode ostalo, koja mi je ph vrijednost i joa brdo toga....
Isto tako mogu promjeniti re~im rada cjele instalacije preko neta ako je potrebno.
Za to mi nije bilo potrebno vui nove instalacije nego je sve ialo na stare.
Namjeravam kupiti kamere i ubaciti ih u grow room da mogu vidjeti kako moja "djeca" napreduju a da nisam s njima u istoj prostoriji.
Firma koja mi je postavljala svoj sustav, bavi se kunom automatizacijom.. Imaju proizvode koji se mogu upotrjebiti za moj problem.
Ja sam im izmislio neke isprike zaato mi treba njihov sustav, de
ki su odradili svoj posao i nisu previae ispitivali. (mo~da su shvatili o
emu je rije
, al me frend, preko kojeg sam doaao do njih, uvjerio da s njima nemam razloga za brigu iako sam ja dosta paranoi
an ato se takvih stvari ti
e).
Evo kroz manje od mjesec dana ide 3. tura van i sve radi i nema nikaakvih problema.
U sve to vrijeme ja sam bio na mjestu "zlo
ina" svega nekoliko puta ato mi je vrlo bitno jer ~ivim ipak u dr~avi u kojoj ~ivim. Ubojica e dobiti godinu dana zatvora ko i
ovjek koji popuai frulu. :clap:
Poato znam da nesmijem reklamirati nekoga na ovom forumu nisam stavio ni link ni kontakt.
Ako neko ima isti problem kao i ja neka mi se javi pa u vam drage volje dati kontakt.
pozz!!:leafblunt:
xxrobixx
AMBASADOR4.300 REP80%
→ Legenda
pc.grower
ENTUZIJASTA201 REP0%
→ Poznavalac
pc.growerENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#3
mo~e i meni link, slike neke mo~ea stavit ode... zanima me to upravljanje i mjerenje.. jel imaa neku elektri
nu shemu
jbt za upravljanje su potrebni i elektro-motori, elektroni
ki sklop s mikrokontrolerom , a mikrokontroler trebaa isprogramirat- jako zanimljivo- moga bi se toga pokuaat uvatit - prona par shema na netu... budem baa me zanima- javin vam... znan- bia san slabostrujaa u srednjoj
Falcon
ENTUZIJASTA555 REP89%
→ Poznavalac
FalconENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#4
Bok!
Bilo bi lijepo kad bi to malo popratio slikama i opisom...siguran sam da ima dosta zainteresiranih za takve stvari,a o linku onda na kraju ako se tko odluci sto se tice toga,lako mu na PM sendas
13 REP26%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#5
bok!!
ata se ti
e ovih sema spajanja. Netrebaa NI`TA SPAJAT!!! tako da ako ho
es sve mo~ea izvaditi i preseleti na drugu lokaciju! Dobijea prekida
e (za njih trebaa jedino napajanje, a to ve sigurno imaa jer ina
e nebi imao svjetla tamo gdje trebaa). Releji, senzori, uti
nice i ostale stvari koje dobijea meusobno komuniciraju BE}INO! Treba samo struja!
Ako mislia na slike ureaja - radi se o crnoj kutiji veli
ine DVD player-a s kablom za napajanje, relejnim ulazima, 2 serijska porta i zbilja joa puno priklju
aka.
Imam joa garanciju 2 godine pa nisam otvarao da vidim ata sve ima unutra.
Sve ostale gore navedene stvari koje kupia izgledaju kao i obi
ne. Senzori rade na baterije pa ih mo~ea postaviti gdje ~elia. Relajni kontak je samo spojen u strujni krug (za podizanje lampi).
Kada smo meni ugraivali sve je bilo gotovo za par sati. Najvise vremena im je uzelo programiranje da sve to proradi kako bi trebalo raditi.
Mislim da nebi bilo isplativo smialjavati protokol za be~i
nu komunikaciju koja bi bila sigurna i stabilna! Definitivno nebi ~elio da mi neato zaka~e u nekom trenutku. I onda ponovo raditi neato novo.
Ako bi iaao na rjeaenje s ~icama imaa stvar koju
ea dugo postavljati i NEE` JE MOI PRESELITI...
Mikrokontroler nee biti dovoljan! Nemo~ea se spojiti na net ni niata. A kad bi iaao sve to raditi sam mislim da bi potraio viae nego na pojedine elemente nego da kupia gotov proizvod koji eto, nije namjenjen baa za tu upotrebu ali funkcionira.
A i imaa 2 god garanciju pa te boli qurac! U te dvije godine, sve se to isplatit financijski.
Al ako se ipak upustia u sve ovo ~elim ti mnogo sree i oekujem da ea nas obavjeatavati kako napredujea... Mene zbilja interesira!!!
13 REP26%
→ Istraživač
nov 2010.
nov 2010.#6
`to se tie slika njih nemam, niti mislim slikati a pogotovo stavljati na forum. Neznam tko sve
ita ovo pa se neu izlagati bilo kakvom riziku.. Znam da je viae manje sigurno al ipak...
Nadam se da imaa razumjevanja! mogu ti opisati ako te neato konkretno zaanima..
pozz!
pc.grower
ENTUZIJASTA201 REP0%
→ Poznavalac
pc.growerENTUZIJASTA
nov 2010.
nov 2010.#7
za samostalno raenje svega toga mislin da je pre pre pre komplicirano da se upravlja sve interneton
meni je box doma- u sobi
tia bi napravit neata ata i ti samo minijaturno jer mi je i box 42x38x60 (da ga ne otvaram nepotrebno)
spominja san mikrokontroler jer sam ja sebi zamislia ovako:
upravljanje temperaturon mikrokontroleron (samo ata to iman)
automatsko zaljevanje -- ata mislia o tome??? - treba mi pumpa, spremnik vode, neka uzbuda koja e pokrenit pumpu m tajmer koji e zadavat da pali pumpu svako dan ipo recimo i koji e zaustavljat tok vode-- ali opet je sve to mikrokontroler!!!
pokuaat u napravit bar to navodnjavanje jer san izaaa iz akole ima 2 godine pa je sve isparilo skoro al baa se sian da smo imali predmet o mikrora
unalima - i u
ili smo spajanje i programiranje ATMELovih mikrokontrolera , a ja san doma joa u
ia i s PIC-evin mikrokontrolerima jer me to baa zanimalo tra~it u na internetu o tome , ako ne naen dovoljno informacija jbg. odustajen
imaa li joa neata ata ja ode nisan napisa osim podizanja i spuatanja ~arulja- to u ru
no hehehe
i daj mi na privatno link da malo pogledam o tome pliz
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
nov 2010.
nov 2010.#8
Zaboravili ste da treba biljku uzgojiti a ne igrati se elektri
ara:icon_lol:
plant_bob- nevidim svrhu otvaranja teme i pri
anje u prazno bez slika,imaa finu teoriju ali daj prezentiraj sistem u praksi,nitko nije nadrapao radi 3 slike,niti 30 slika i videa.Bar neato.
pc.grower
ENTUZIJASTA201 REP0%
→ Poznavalac
0 REP0%
→ Istraživač
feb 2011.
feb 2011.#10
Ideja je jako zanimljiva i sam sam vise puta razmishljao o ovako necem. U sustini najbolje je izbaciti za pocetak mikrokontrolere iz igre i zameniti ih tajmerima posto bi to pojednostavilo dosta toga... Ako bas neko hoce da se igra mikrokontrolera onda moze da ubaci i neki RTC pa da programira pojavu svetla tacno onako kako je u prirodi ali opet to je vec mnogo van domena jednostavno i prostog... Svojevremeno sam nailazio na seme po netu kojima bi mogli da se ukljucuju uredjaji preko net-a...
Data
AMBASADOR2.928 REP41%
→ Legenda
DataAMBASADOR
feb 2011.
feb 2011.#11
ne treba....najjednostavniji automatski na
in zaljevanja je preko sistema za infuziju koji ima jednostavno cijev i kota
i za regulaciju protoka a da se fino izra
unat koliko kapi treba ii po min/satu da bi biljka dobila dnevno tolko i tolko vode...
nov 2010.
1 / 11
nov 2010.
feb 2011.