VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaUVB lampe za gmazove
LEGACY

UVB lampe za gmazove

10 odgovora2,310 pregleda

jun 2010.

Bok, novi sam na forumu i zanima me dali ima ikakve koristi od UvB za gmazove koja imitira suncevo svjetlo potrebno im za suncanje. zanima me dali to pomaze u proizvodnji thca, koliko dugo treba drzat tu lampu upaljenu i dali je uopce dobro upalit ju? radi se o ovoj 10.0 od 25W... hvala unaprijed http://www.exo-terra.com/en/products/compact_fluorescent_bulbs.php
TripENTUZIJASTA

jun 2010.

Ta ti je dobra samo za vegetaciju, da si ishao malo po forumu i chitao skontao bi to i sam. A imah i chat box za ovakva pitanja.
Z&NZMAJ

jun 2010.

Alo tripozni,odakle ti takva informacija!? Ajde podjeli,jer ja nisam takvu info nigdje na forumu vidio. Inae sa UV lampe (eh sad,koje...valjda ove za koje si dao link) koriste u cvjetanju kao dodatak ve postoje oj rasvjeti,ali svega nekoliko minuta u nekoliko navrata dnevno. Dakle,NIKAKO ne dr~ati stalno uklju enu UV lampu.
TripENTUZIJASTA

jun 2010.

Pa pishe lepo 6,7 soma kelvina.
Z&NZMAJ

jun 2010.

Repti Glo 2.0 Compact Full Spectrum Terrarium Lamp [*]Ideal spectrum for all reptiles & amphibians [*]Stimulates plant growth [*]High visual light output [*]Stimulates appetite, activity and reproductive behaviour through UVA radiation [*]High Colour Rendering Index of 98 (CRI) - 6700 K [*]Recommended in combination with Repti Glo 5.0 or Repti Glo 10.0, depending on the reptile's requirements Ova lampa je sa punim spektrom!!! Repti Glo 5.0 Compact Tropical Terrarium Lamp [*]Ideal for all tropical and sub-tropical reptiles [*]High UVB output [*]Effective up to 30 cm (12") [*]Provides necessary UVB rays for optimal calcium metabolism [*]Stimulates appetite, activity and reproductive behaviour through UVA radiation [*]Recommended in combination with Repti Glo 2.0 for a higher visual light output A ovo je UVB lampa!!! ovjek je pitao za UVB lampu,kontaa!? `to se ove "full spectrum" lampe tie,skupooooooooo :) Tree neu ni komentirati....samo ime dovoljno govori ; Repti Glo 10.0 Compact Desert Terrarium Lamp
TripENTUZIJASTA

jun 2010.

Pa vidish da sam permutovao, tj ja sam samo gledao tu prvu i reko ove ostale iste samo razlika u jachini. I shta me smarash brate napushio sam se ko stoka i ti me smarash. Jebalo vas i UVA i UVB i UVC, a ti shto otvarash ovakve topice koristi malo google i prochitaj bar neke osnovne stvari :) peace

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se