VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDa li moze u 80x80 600w sa CT
LEGACY

Da li moze u 80x80 600w sa CT

44 odgovora5,180 pregleda
CheechPOZNAVALAC

maj 2015.

Mene zanima da li je neko od vas do sad radio sa linijom organskih gnojiva General Organics ??? Jer sam uzeo i ovaj GO Box a prvi put se susrecem sa istim eventualno neka iskustva i preporuke i sta bi to moglo biti da posebno obratim paznju i sl... Uzeo sam sator perverzija :) 80x80x180 Za bezbrizan ulazak u tople dane tu je Cool Tube Prima Klima125/400mm... Ventilacija je znaci vrh samo najbolje od najboljih Prima Klima ventilator sa 2 brzine 220-360m³/h, 125mm i Prima Klima Coco Eco karbonski filter 125/400mm (360-480m³/h)... Sad sam se odlucio odraditi zalet u sezonu sa ovom koju sam uzeo HPS Sylvania SHP-TS Grolux 400w, ali vec ubrzo razmisljam na prelazak na 600w, vec sam nesto i ugovarao na tu temu sa gore spomenutim shopom... Ovaj tip mi takodjer savjetuje da idem i na veci sator kad predjem na 600w... Mene zanima i vashe misljenje pogotovo ovi koji su duze groweri da li mogu ostaviti ovaj sator i ventilaciju samo da ubacim 600W u Cool Tube na ove dimenzije boxa 80x80 cm Evo da podjelim sa vama i par fotki od ove opreme pa tako i ocekujem od vas eventulne sugestije i nedostatke vezano za iste ukoliko uocavate pri odabiru i sl... Zasto to kazem jer mi je on licno za ovo dao same rijeci hvale, kao sto je i zasluzan za sami odabir ovog seta ali svaki cigo svog konja hvali :) * * * 11. Reklamiranje je zabranjeno pwrsd
StipeZMAJ

maj 2015.

https://www.vutra.org/threads/pravila-ponaaanja-na-vutra-org.599/ 11. Reklamiranje je zabranjeno Jel daju i set no~eva Mirkl Blejd?

maj 2015.

Bome si im dobru promociju napravio, ~eau reklamu. Mora da su te dobro platili. uhhhh.
CheechPOZNAVALAC

maj 2015.

Ma koja promocija i koje placanje, jednostavno iz zadovoljstva vishe sam bacio link zbog raje iz Sa i BiH koji smo najugrozeniji kad je u pitanju nabavka bilo cega za grow... Bdw lijep je osjecaj prosetati kroz grad i odes prazan a kuci se sa kafe vratis sa svim sto ti treba, sad bar znam da sam se rijesio citave improvizacije smeca, LIMOVA zastite sa sajbu na autu i sl stvari...

maj 2015.

Lijepo je lijepo. Ja nikad nejdem na kavu sa 1000 eura u d~epu. Znaa zaato, zato ato ih nemam. I iskreno rae bih bio siromah nego imao para pa bio kur evit kao ti i pljuvao po trudu i opremi ostalih, te to isto nazivao smee. Ti si isti dokaz kako novac kvari ljude.
CheechPOZNAVALAC

maj 2015.

Ocigledno je da sam pogresno shvacen samo zato sto tako ti zelis u gore navedenom... Ja sam za ovo cekao 7-8 mjeseci i pravio pauzu cijelo ovo vrijeme i borio se da ustedim novac kao da i isti zaradim jer sve ovo sto sam nazvao smecem se odnosilo na moje prethodne korake u ovom hobiu i na moju dosadasnju opremu... Prije svega neznam da sam spomenuo bilo kakvih 1000eura kad sam mnogo jeftinije prosao :) Evo jos malo reklame :) ipak je komplet oprema u pitanju a na takve stvari uvjek idu nize cijene !!! Iznenadio si me sa ovim postom do sad sam ocekivao mnogo korisnije nesto da mi napises bilo kakvo saznanje o spomenutim gnojivima i sl da li kao direktni korisnik istog ili kao poznavaoc nekoga ko je imao sa njim susret... A reci cu ti da sam poceo sa PC kucistem i cflkama i dosao do 400w naravno sa reflektorom od lima, ali nikad nisam bio u prilici da napredujem u pravom smislu bash zbog nedostataka opreme koja je definitivno kljucni faktor u sto sam se uvjerio prosle godine... ( bez alata nema zanata) I bas zbog toga sam i rekao da mi je drago sto sam se rijesio limova i ostalih stvari koje su mi bile improvizovane jer koliko god pokusavao to nije to... Manjak fosfora Mg-a i sl zbog neadekvatnih gnojiva i sl, Hotspotovi over heat i sl stvari su me natjerale da stanem i sacekam bolje dane i krenem u ovakav pohod i ovakvu investiciju... Vjeruj mi da ove pare nisu pale sa neba a sto se mene tice ja ti zelim da svoj hobi dovedes u 10 puta bolji stadij nego sto je sad i da budes u prilici da radis sa najidealnijim stvarima pa da se i sam uvjeris koliko si novca bacio bezpotrebno do tad kao i koliko je utrosenog vremena na rezultate koji uvjek mogu biti bolji samo zbog tog nedostatka ili sredstava ili ne biti u poziciji doci do opreme... Bdw kafa je bila isplanirana samo tad sam zapasao vecu kolicinu kesha i prosetati se gradom, jer ovi su jos uvjek u fazi trazenja idealnog posl. prostora u Sarajevu pa za sad rade online i na susret sa kupcem na kafi naravno...

maj 2015.

Znaa kako ka~e pravilnik "piaite kvalitetno". Iz tvog drugog posta meni si ostavio dojam kao snob koji je iziaao sa punim d~epovima para na kavicu pa usput kupio kompletan grow box sa opremom, a improvizacije si nazvao "smeem", pa i sam mo~ea zaklju iti da je dijelovalo podcijenjiva ki prema ostalima jer mnogi ljudi improviziraju i snalaze se kako mogu. Ja se ispri avam jer sam krivo shvatio, iako nije moja greaka ;) . By the way kad netko od moderatora bude onlajn vjerujem da e ti editirati naslov i prvi post jer je zabranjeno reklamiranje. Dovoljno je i grow shop sarajevo bez imena i web stranice, ako je jedan nai e ga ljudi lako.

maj 2015.

Ma to mi radi :) Cestitke na novoj opremi da te dobro posluzi i hvala za obavjestenje za ovaj shop mada bilo je ovo i prije samo neaktivni su tad bili slab asortiman je bio kad sam im se javljao Od onog sto su imali na stanju jedino mi Big Bud odgovarao... Sad ne rade ni sa Advancedom vishe,,,, Ja se nadam da ce ove godine konacno 100% poceti sa radom i odrediti sjediste tog shopa jer duze vrijeme vec odlazu to nesto ...

maj 2015.

ja jos nisam sreo nekog da je radio sa 600w u 80x80, a i za 400w ce ti preko leta sigurno trebati ct. podseti se sadrzaja pravilnika, reklamiranje i spam nose 50 negativnih i suspenziju sa foruma na 15 dana, tako da smanji malo tvoje ushicenje i bez reklama i direktnih linkova. imas i temu Prodajna mesta po gradovina kao i temu Koja gnojiva koristite. Koja je poenta uopste ove teme sem tog pitanja na koje si odgovor mogao naci i na forumu, pored toga sto su ti vec i oni sugerisali veci sator za tu lampu. ovaj put editovan naslov i prvi post, sledeci put nesto slicno povlaci suspenziju
MarkerAMBASADOR

maj 2015.

Imam istu dim boxa zasad je 400 unutra dok je vege al kad krene cvijetanje jedno 2,3 tj ide 600w unutra ...U vegi nemas potrebe imat jace od 400 :)
predragvukISTRAŽIVAČ

apr 2016.

pitanje za tebe Cheech, kako si prosao sa general organiks fertilizantima, jesu li se dobro pokazali i jesi li zadovoljan ?

apr 2016.

samo budi strpljiv, Cheech je poslednji put vien(a): 05.05.2015 ;)
roki123LEGENDA

maj 2016.

Evo ja cu ici sa 400w lumatek u 60×60... je neko radio tako nesto ...hvala

maj 2016.

Ja u 50x50 150w HPS . Postoje tabele i jasno odreene mere koje i kakvo svetlo optimalno pokriva prostor da ljudi ne bi lutali ,i (niata li no roki) pitali ovakve gluposti .
roki123LEGENDA

jun 2016.

May men irieman znam da pucaa od znanja /niata osobno/ pitao informativno da li je nrtko radio tako neato. 0. 6m za 250w bla bla bla 1m2 400.. Pitanje da li bi atetilo na tako malo prostora podosta svijetla zna i 60*60 lumatek SL 400w. Sad joa es predavanja vrait. Daylight cool anf worm.... Ma sve 5+
sbcjeceoLEGENDA

jun 2016.

A koja ti je visina u tih 60x60?
roki123LEGENDA

jul 2016.

180
baobabLEGENDA

jul 2016.

Zasto ne probati, uz dobru ventilaciju mislim da bi moglo ici, ali bi ipak trebalo pricekati da proe ljeto. Da sam na tvom mjestu u takav box isao bi sa jednom biljkom...
t@maraZMAJ

jul 2016.

To i je prostor za jednu foto biljku i ~arulju od 250w. 30 dana vege i on je full pun... A rezultati odli ni. Mo~e se staviti 400...ako uspijea ohladiti to,nema razloga da ne valja. Jedino je to bacanje novaca i rasipanje svijetlom koje biljka nee niti iskoristit. A kako ea dr~ati vlagu u optimalnim uvjetima....mislim jako teako Ja sam se borila sa vlagom u tom prostoru sa 250w. Pola prostora ti na kraju zauzmu ventilatori i ovla~iva i. Uglavnom ti probaj i otvori dnevnik pa da vidimo ;)
DegustatorLEGENDA

jul 2016.

ja sam furao u malom frizider/boxu sa PCkulerima. S'obzirom na malu visinu,bio mi je neopgodan super spreader. Ide to lagano. Obrni turu pa siri prostor,lakse se dise ;)
roki123LEGENDA

jul 2016.

cooltube sve rijesava Ako smo se razumili box kupljen pirate 60*60*180 sada rokam sa 250 4 kom auto.... I mogu rec da IDE.. Naravno malo ih izduzit da idu u visinu.. Tem. I vlaga kako treba bit.. Naravno s cooltubom a imam I diamond reflektor isto dobro samo malo zeza vlaga..
StipeZMAJ

jul 2016.

@Degustator Daj pojasni :D Ti su u 60x60 imao 400w sa pc ventovima??? Sa ili bez klime? @roki123 nemoj pisat post za postom i citirat. Poanta price je da mozes, al je malo neekonomicno i ovisi o godisnjem dobu u kojem uzgajas, i da li imas klimu ili ne. Neki u 60x60 stavljaju 150w a 80x80 250w. Ti bi u 60 stavio 400w. Zar nije jednostavnije povecat box i olaksat si zivot. Stavit normalan reflektor umjeto glupog CT-a. Al da....ako bas hoces, mozes uz neku opasnu ventilaciju i/ili klimu ako je toplo u prostoriji. Racunaj neku idealnu temp 25-28°C
roki123LEGENDA

jul 2016.

[bez sadržaja]
roki123LEGENDA

jul 2016.

Ne mogu povecat prostor o tome se radi. Mene zanima ne dali ce se to moci izvest. Nego cvijetovi da li bi se napumpali jace. Sto se tice opreme svega ima... Ugl izlaz 65wPK125 280 do 400 kubika, dva unutra I jedan ulazni 125 oko 200 kubika. Ohladim ja to . ma isprobam ja to com malo zahladi. Peace and love

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se