VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDIY perfect clonebox
LEGACY

DIY perfect clonebox

52 odgovora6,683 pregleda
StonerLEGENDA

sep 2008.

DIY CLONER Cilj ove teme je da se poka~e na koji na in mo~emo uz relativno malo novaca slo~iti Clone boks u kojem je otprilike 94 % vlage non stop bez potrebe apricaljke. Zna i za ljude koji rade i koji nemogu bit uz klonove 0-24 kako bi se reklo i mazilo ih i pazilo cijelo vrijeme. Potrebne stvari : Plasti na posuda za hranu oko 20 kn bilo koji shoping centar Pumpica za zrak (Akvarijska ) oko 70 kn Bauhaus Baumax Malo crijeva (Akvarijsko) oko 20 kn Bauhaus Baumax, Petshop centar Airstone (Akvarijski prozra ni kamen) oko 10 kn Bauhaus Baumax Cloner od tvrde plasike 40 kn Baumax Grijac za terarije (mora biti za terarije objasnit cu) 210 kn jebiga ovo je po izboru ali svakako bi preporucio . zna i sve ukupno za 150 bez grija a a 360 kn sa grija em. Ovako to izgleda kad je slo~eno: Nekad se mora i provjetriti pa mi se nije dalo cekat da se nabere vlaga i orosi cloner ali ovo je rezultat otprilike . E sad sistem je vrlo jednostavan a radi tako da pumpica za zrak pumpa kroz jednu od dve rupice zrak u posudu u kojoj je voda nato ena do pola , tada airstone-a radi mjehurice koji izlaze eksplodiraju u medjuprostor izmedju vode i poklopca plasticne kutije i time u tom malo prostoru nabiju vjerojatno 100% vlage i taj zrak radi pritiska koji pumpa stvara konstantnim dovodom zraka mora negdje otici e pa za to je ova druga rupica u koju mi uguramo drugo crijevo koje je zapravo oduaak i taj oduaak samo usmjerimo u kupljeni kloner i tada jednostavno kloner dobiva konstanto 100% vlage u kloner i time vas rjeaava velikih muka apricanja odnosno mistanja klonova . Ta voda bi se cak i jako lagano mogla zagnojiti sa nekim tekucim vegetacijskim gnojivom i klonove i se moglo pocet lagano prihranjivat od samog pocetka . Uz grijac ovaj sistem se pokazao kao stvarno rjesenje da se klonove moze rootat u potpunosti za otprilike 7 dana ato zna i da jiffy probiju na sve strane i spremni su za tegle i intenzivan rast. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- E da ovo je jedna stvar i za gljivare koja se isto tako mo~e napraviti pomocu ovog sistema samo ato sam ih ja ovdje zaredao 4 i pospajao i u sva 4 bilo je oko 90% vlage Pozz svim aktivnim korisnicima Vutra.org foruma a oni dobro znaju tko su :D
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Da, da to su ti ranojutarnji DIY :) Fino si to slozio
bruno93ENTUZIJASTA

sep 2008.

A jel mozes objasnit zaato mora bit grijac ze terarije(210 kn), jer kolko znam ima i jeftinijih?
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Ima senzor za temp? Pa se ugasi kad postigne odredjenu temp?
StonerLEGENDA

sep 2008.

pa ovako ato se ti e grija a postoje potopni i ne potopni grija i ato zna i da potopni grija mo~e raditi samo i isklju ivo pod vodom mislim mo~e i ovako no sa vremenom ce puknuti i on je obi no u obliku izolirane ~ice a ovo ato sam ja nabavio baa je podloga veli ine 20cm x 25cm ato je ujedno i to na dimenzija kupljenog klonera . proizvodja je JBL . zasto 200 kn pa eto ako ti znas negdje da ima jeftiniji napisi . a evo i danas konkretne promjene danas nakon to no 7 dana eto i prvih znakova probijanja korjenja.
bruno93ENTUZIJASTA

sep 2008.

OK, krivo sam bio skuzio. Mislio sam da grijac stavis u posudu s vodom tako da vlagu prenosis kao vodenu paru jer je tako vise vode u zraku nego kad je voda na sobnoj temperaturi. Vidio sam grijace za akvarije u pet shopu kod mene za 150kn, a neznam kolko kostaju za terarije.
StonerLEGENDA

sep 2008.

e pa to ti ka~em malo su skuplji ti za terarije jer su napravljeni baa kao grija a plo a i ne puca jer nije u vodi. Ovi potopni za akvarije se skrute sa vremenom i puknu .

nov 2008.

Dali je nuzno provjetravat svakodnevno clone box ili je dosta pustit otvorene otvore na poklopcu ili ako imas neku ideju kako rijesit provjetravanje tipa ventilator ili nesto? jer preko tjedna sam u nemogucnosti biti sa biljkama samo za vikend mogu im se mogu posvetiti. Pretpostavljam da ih ne treba zalijevati jer je velika vlaga ili sam u krivu?

nov 2008.

ako se grija u za aqvarijum pokvasi staklo koje nije slu ajno u vodi on puca i eto havarije
StonerLEGENDA

nov 2008.

llonca 13 da treba ih vjetriti jer dodje malo ipak previae vlage ato njima i paae no uz vjetrenje dnevno i puatanje svje~eg zraka u kloner a ato se ti e ventilacije ne onda gubia efekat jer vent raspuae vlagu skroz.
#34POZNAVALAC

avg 2009.

Prvo- ispri avam se ato podi~em temu iz naftalina. Htio bih pitati da li je nekomu palo na pamjet ili ak probao i da li je isplatljivo, ukoliko ne mo~ete nai grija za terariji (bzvz iz kog razloga-kinte, dimenzije i sl.) da se stavi kloner u vei sud pun vode te da se koristi obi an grija za akvariji koji da grije vodu, koja da grije dno klonera.
StonerLEGENDA

feb 2010.

malo kasnim al bolje ikad nego nikad xD nije ni potrebno iskreno ide to fino i bez toga i sto se tice provjetravanja samo ostavi malo odskrinuto naravno ih pospricas sa "mist bo icom" vode tu i tamo i to je to puno manje brige to je i bila poanta spravice no vidim da su i slike nestale tako da cu ih okacit skoro
JedanISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Poato ja imam ogromnih problema s kloniranjem koje traje i viae od mjesec dana da pusti ~ile ako ih pusti, ja bih postavio dva pitanja. Kolike je snage taj grija ? Jer posjedujem dosta razli itih grija a. I da li si probao zemlju kao medij u koji si stavio klon?

apr 2010.

Jedan pa kako mjesec dana?!?! Pa ata im radia prijatelju?Opiai malo tvoj postupak da ti znamo pomo i. Ljep pozdrav!

apr 2010.

Jedan pa kako mjesec dana?!?! Pa ata im radia prijatelju?Opiai malo tvoj postupak da ti znamo pomo i. Ljep pozdrav!
TropicoLEGENDA

apr 2010.

mene isto zanima sta koristite za klonove? Dal je rok vul jedino pravo rjesenje ili moze i zemlja recimo??? i gdje da nadem rok wul...trazio u baumaxa itd ali nemaju.....gdje bi u zagrebu moga nabaviti Rokvul??
TropicoLEGENDA

apr 2010.

mene isto zanima sta koristite za klonove? Dal je rok vul jedino pravo rjesenje ili moze i zemlja recimo??? i gdje da nadem rok wul...trazio u baumaxa itd ali nemaju.....gdje bi u zagrebu moga nabaviti Rokvul??

apr 2010.

E Tropiko neznam gdje mo~ea u Zg da naea rockwool ali ide fino i sa zemljom. Bitno je da imaa roothormon i da napravia rupu u zamlji da ne skine hormon kad stavia bilj icu u zemlju. Pa lagano zatvoria prstima oko bilj ice i to bi trebalo biti to. Ljep pozdrav!

apr 2010.

E Tropiko neznam gdje mo~ea u Zg da naea rockwool ali ide fino i sa zemljom. Bitno je da imaa roothormon i da napravia rupu u zamlji da ne skine hormon kad stavia bilj icu u zemlju. Pa lagano zatvoria prstima oko bilj ice i to bi trebalo biti to. Ljep pozdrav!

apr 2010.

Jiffy plo ice si su meni naj bolje . Ima ih u baumaxu i sl. ili ti .... treset tablete

apr 2010.

Jiffy plo ice si su meni naj bolje . Ima ih u baumaxu i sl. ili ti .... treset tablete
TropicoLEGENDA

apr 2010.

Jiffy ploccie...to su one male okrugle debljine oko 1 cm? Pa kako cu klon u njih zabiti??? ili ih treba staviti 5-6 komada jednu na drugu??? Ne kuzim se u to pa da pitam I sta nisu one za klijanje???
TropicoLEGENDA

apr 2010.

Jiffy ploccie...to su one male okrugle debljine oko 1 cm? Pa kako cu klon u njih zabiti??? ili ih treba staviti 5-6 komada jednu na drugu??? Ne kuzim se u to pa da pitam I sta nisu one za klijanje???
joza beracISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Te tabletice zalijes ili pokvasis , onda ti zemlja ili stogod vec , u njima nabubri i one narastuuuuuuu i tad posadis klon unutra.
joza beracISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Te tabletice zalijes ili pokvasis , onda ti zemlja ili stogod vec , u njima nabubri i one narastuuuuuuu i tad posadis klon unutra.
joza beracISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Rokvul - kamena vuna http://www.hidroponija.com.hr/hidroponija/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=24 A za jeftiniju verziju mozes koristiti i kamenu vunu koja se koristi u gradevini za termo i zvucnu izolaciju. Na ovom sam forumu nasao da nema bas razlike izmedju ove dvije gore spomenute - http://www.beke.co.nz/forum/showthread.php?t=158 Znaci odes ponovo u bauhaus i trazis kamenu vunu u ploci - tvrdu (ima i u bali mekana) kojih 1m2, ali mislim da ne mozes kupiti manje od par m2. Druga opcija odes negdi na gradiliste i trazis 1m2 kamene vune i kazes da ti treba za zvucnike ;) i das deckima pivu.
joza beracISTRAŽIVAČ

apr 2010.

Rokvul - kamena vuna http://www.hidroponija.com.hr/hidroponija/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=24 A za jeftiniju verziju mozes koristiti i kamenu vunu koja se koristi u gradevini za termo i zvucnu izolaciju. Na ovom sam forumu nasao da nema bas razlike izmedju ove dvije gore spomenute - http://www.beke.co.nz/forum/showthread.php?t=158 Znaci odes ponovo u bauhaus i trazis kamenu vunu u ploci - tvrdu (ima i u bali mekana) kojih 1m2, ali mislim da ne mozes kupiti manje od par m2. Druga opcija odes negdi na gradiliste i trazis 1m2 kamene vune i kazes da ti treba za zvucnike ;) i das deckima pivu.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se