LEGACY
Kupio sam box zanimaju me misljenja ovo ce mi biti prvi grow
10 odgovora1,844 pregleda
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2013.
okt 2013.#1
GrowBox dimenzija 90x60cm i visine 160cm
Reflektor Standard ,Sijalica MH 250W ,Sijalica HPS 250W ,Prigušnica 250W
Ventilator Turbo φ100
Carbon Filter φ100
Tajmer za svetla i ventilator
ako treba jos nesto napisite citam ovaj forum toliko da me boli glava nzm sta cu pre :D
narucio sam od sensi White Diesel 3 menke i Jack Flash #5 isto 3 ali kontam da sad stavim samo jednu ovu i jednu ovu jer mi je prvi put da ne sjebem nesto bezveze da mi dodje kao praksa. .
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#2
PH metar? Termometar/vlagomer? Ja mislim da je to to, mo~da ea morati joa koji vent da ubacia po potrebi. Najviae ea skontati ata fali kad krenea. A ako ve idea samo sa dve, taman mo~ea i malo experimentisati sa LST-om da ih raairia po celom boxu! ;)
Ajde sretno!
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#3
to i jeste box za dve biljke, a ako je kupovni sta ima da dajemo misljenja po pitanju boxa, dopuni malo opremu, to sto je joker napisao, + kvalitetna zemlja i djubrivo pa kreni, onda ima smisla da komentarisemo grow, ajd sretno dalje i da se vidimo u nekom dnevniku, lepe su sorte u igri ;)
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
okt 2013.
okt 2013.#4
Ako je to paket box iz HP, a sve mi deluje da jeste, dobija se i termo-hidrometar, dakle samo joa pH metar (i to pod obavezno), kvalitetna zemlja, prihrana i to je to. Jedino ato ea imati problema sa bukom ventilatora. Dere se ko neiskusna mlada prve bra
ne noi. Jbg.. Ako to nije problem onda mo~ea odmah da startujea.
Joa bih ti predlo~io da koristia Slavol dok pokrenea biljkice (skoro su pustili u prodaju poseban koji slu~u baa za klijanje).
Dve biljoze su prava merka za po
etak, mada ne bi falilo da nabavia i CFL-ku od 125W kao dopunsko svetlo ali i ova zavraava posao.
Pa sve u svemu uspeanu ~etvu ti ~elimo poljoprivredni
e!! ;) :D
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
okt 2013.
okt 2013.#6
Ja sam pokuaavao na razne na
ine da izolujem vent, oblagao ga koje
ime i jedino ato sam uspeo je da mu joa viae poja
am akustiku! :icon_eek:
I onda pove~em tri pc venta (jedan za uvla
enje vazduha, jedan na CT i jedan po biljkama) i solidno su odradili posao, mada za sledei grow obavezno joa dva mala od 8cm dodajem...
A ato se ti
e tog preglasnog venta, moj planiram da ve~em na potenciometar (cenim da e zavratiti posao onaj obi
an ato ide uz prekida
za svetlo) pa da mu smanjim broj obrtaja a samim tim i decebela, trebalo bi da upristoji buku koliko bilo. E sad meni nije bitna previae njegova snaga jer imam gomilicu pc ventova ali tebi ako je jedini vent predla~em da obavezno obezbedia joa neku dodatnu ventilaciju ukoliko oboria protok vazduha "drekavcu". :)
Hesi je generalno jako popularan kod uzgajiva
a, mada sam se ja u poslednjem trenutku preorjentisao na BioBizz, isklju
ivo zato ato je organska prihrana, nije neophodno ispiranje biljki pred berbu i sli
no (mada ne akodi) a i psihi
ki momenat savesnog (ekoloaki osveaenog) poljoprivrednika mi je bitan. ;) Ukoliko uzmea Hesi valjalo bi da probaa ovaj najnoviji ato je u ponudi za cvetanje, takoe organskog porekla a i cena mu je relativno pristupa
na.
Uglavnom, manje viae spreman si, samo da potegnea seme i da znaa, bie tu nervoze poprili
na koli
ina dok doea do kraja!! Al' nije doaao samo onaj ko nije ni krenuo... :lol:
okt 2013.
1 / 6
okt 2013.
okt 2013.