VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaKoji je najbolji način jeftine rasvjete bez obzira na struju?
LEGACY

Koji je najbolji način jeftine rasvjete bez obzira na struju?

34 odgovora2,834 pregleda

maj 2009.

Naslov govori sam za sebe , zna i svjetlo za dobijanje biomase ali bez obzira na potroanju elek.struje , ato me se ti e mo~e crpit 20kw , bez preporuka na natrijevu , imam halogeni reflektor od 500w , da na i kam joa jedan od 1000? htio bi neato ato ima disapaciju analognu sun evoj ali znam da je to nemogue :sun2:
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2009.

Iiiiiiiii...ato je pjesnik zapravo htio re i? :icon_lol:

maj 2009.

najeftinija rasvjeta/sijalica koja se zbog potroanje struje ne koristi , zbog ne-ekonomi noati , takva mi treba, koja bi to bila , imam Mh, natrijevu , florescentne, no ne vidim neke pomake pri poveavanju prema koli ini biomase , ne govorimo o komercijalizaciji , samo ~elim neato ato daje dovoljnu koli inu lumena, uz prekrivanje spektra , bez obzira na potroanju struje, zaato? imam razloge :icon_lol:
BeyondLEGENDA

maj 2009.

nikakve halogene reflektore. Zaato ne~elia natrijevu? Gle, nemoj izmialjati toplu vodu. Ne koriste bezveze svi HPS, ona je the best u svakom slu aju. A ako baa ~elia potroaiti puno struje priklju i u drugoj sobi elektri ni radijator ili sl.

maj 2009.

govorimo o vegetacisjkoj periodi , reflektori su se pokazali naju inkovitijim , apsorbancisjki pikovi u plavom spektru viae poguduju biljci , nije namjera namjerno troaenje struje na bilo ato , nago na dobijanje na biomasi, govorimo o mo~da 2 biljke, da ih se zdeblja , natrij daje luminozno dosta toga pogotovo za zaokretanje vegetacisjkog vraka pr lst-metodi , invitro propagaciji klonova, no ne pri vegetaciji .... blah stavit u im reflektor, natrij i florosecentne i pobrinut za temperaturu, ionako nisu moje , jadnice ..... :ohno:
gloss_zelenkyAMBASADOR

maj 2009.

jel ovo joa jedan makedonac?? :icon_lol::icon_lol:
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

pa uzmi MH za vegetaciju i HPS za cvjetanje ili HPS za sve te ~arulje koriste i domai i strani groweri, nije bez razloga a ako hoea fluorescentne, nabavi envirolite

maj 2009.

:knockknock: ah ato si ljubazan zelenki, teba mi samo jedna biljka da bucmasta i zdrava ne mogu je baa na prozoru dr~at, da je na kraju mogu :crash: , treba mi za akhm idemo re za eksperimentiranje ak rikne rikne, eksperimentalni podaci e bit dostupni svima, blah blah znanost bla bla drugu u vratit

maj 2009.

Sretno ata god napravia,iako se ne ea zelenila od halogene baa nagledati,ljudi ti daju savjete a ti opet dajea sam sebi odgovore,neznam zaato uop e otvaraa temu kad pomo ne prihva aa. A tu struju ionako neko mora platiti,a ti Mo~da i izbjegnea pravdi. :ohno:

maj 2009.

ma skini se sa brzine prvo:icon_arrow:
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

kako znas da je na brzini?
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

evo nasao sam je samo za tebe 10000w jel ti to dosta? il da nadjem neq od 100000w https://www.interlight.biz/light-bulb/ECR&ID=FROOGLE-US da i super je to sto ti ne treba grno nego direktno u struju(uticnicu)
Che*LEGENDA

maj 2009.

kazes da ti treba samo u stadiju vegetacije i da su samo biljke dvije..i da trebas sto slicnije suncu... pa sta ih ne odneses van tih mjesec dana i to je to... i ja iskreno ne kuzim sta sad hoces dobiti kad vec svi imaju 100% nacin dobivanja savrsene vutre u optimalnim uvjetima...
FlegyPOZNAVALAC

maj 2009.

auu za takvo sto sigurno trebas i elektranu hehe :D

maj 2009.

Ne izmisljaj toplu vodu.. Ako bas hoces moze HPI za vegetaciju i HPS za cvetanje Sve mimo toga je gubljeje vremena Pozzz iz GanjaLand
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

pade mi na pamet mozes preusmeriti struju da nejde preko meraca tj.sata pa pici dokle hoces.. :) sta se vi uopte maltretirate glupim pitanjima balkane zatvaraj ovo pozdrav..
Teglica_UnkaAMBASADOR

maj 2009.

ma super to kizo vec vidim naslov u novinama "KRAO STRUJU DA BI PROIZVODIO MARU" samo napred.... bas me zanima kolko bi popio?
ZOKIAMBASADOR

maj 2009.

ma ja sam se salio :) posto je o ovam sve vec na forumu hteo sam malo humora da nabacim ::):):

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se