VUTRA
ForumUzgajanjeOpremanovi pochetci .... hteo bih da chujem par saveta...
LEGACY

novi pochetci .... hteo bih da chujem par saveta...

26 odgovora2,343 pregleda
bvanaPOZNAVALAC

jun 2009.

pre nego shto bilo shta kazem pozdravio bih sve chlanove vutra.com a pogotovo aktivne chlanove koji redovno posecuju forum i pomazu shirenjem znanja (zanata :D) .... kako chitam forum nailazim stalno na " cao , ja sam nov ovde pa me zanima ...." ja i ako samo chitam postove svaki put se najezim kad to prochitam a mogu samo da zamislim kako je vama koji odgovarate i po vishe desetina puta na ista pitanja - pa sam zbog toga odluchio da moj prvi post ne pochne tako.... ali ipak jesam novi i polako se spremam za mog prvi grow. uz dosta korisnih informacija koje sam nasho na forumu pripremam se za pravljenje mog prvog box-a , pa da pochnemo ... : - hteo bih da istaknem da box ne mora da bude stealt , tj. da imam celu prostoriju na raspolaganju(visina 2.5m - vishe nego dovoljna ) -hteo bih da napravim kao mr.Green jedan box za cvetanje , jedan za vegetaciju (dosta mi se svideo njegov snimak i nachin na koji on radi , samo shto cu koristiti ja zemlju i zalivati ga sam...)ali sve u svoje vreme a i ekonomska kriza je udarila po novchaniku , tako da za sad samo box za cvetanje -box je dimenzija 1mx1m (moze i 1.5x1.5, kao shto rekoh imam celu prostoriju) -u box za cvetanje sam planiram da ubacim HPS Philips MASTER Green Power 600W ili HPS Philips MASTER Agro 400W (josh nisam odluchio) sa philips bsn prigushnicom i snd upaljachem + reflektor (dajte glas za sijalicu) box ce biti drvene konstrukcije (homemade) ali cu mu samo napraviti ivice i iskoristi zidove ko stranice , za za druge dve stranice bih koristio PVC foliju 1. zanimam me kako se zove ona pvc folija shto je sa jedne strane crna a sa druge bela i njena cena u srbiji. ili neka druga moguca varijanta 2. zanima me dal moze hps 600w da radi bez CT i koliko je opasnost da se neshto ne zapali, ne pukne ili da ne pregori sijalica? (ct φ120×400MM sa ventilatorom Dospel TURBO φ125 210m/h je negde oko 100e a ako to nije obavezna investicija nebih odmah ubacivao ) drzo bih ih na 12/12. u sluchaju bez CT jer bih moga da koristim dva kucna ventilatora za ventilaciju boxa? 3.poshto samtram da je skupo ceo box oblagati Mylar-om nadam se da ce mi PVC folije iz 1.pitanja posluziti zar ne ? il je ipak Mylar nezamenjiv? prvi grow sam zapocheo sa nepoznatim semenom, dok mi je za sledeci vec prirasto za srce blueberry zasadio sam pre nekih 2 nedelje (vec su visoke 10-15 cm) i na moju neverovatnu radost chak 80% posadjenog je uspeshno izniklo (vishe nego shto sam ochekivao), u pitanju je indica! sad imam male ,lepe biljchice koje traze box pa sam odluchio da ga napravim shto bolje i shto brze , traze svetlo kao lude !!!!! ako imate neke predloge ili bilo shta shto moze da mi pomogne tu sam da saslusham - shto ne skodi- koristi unaored hvala.....:dog_walk2:
mr.skunkAMBASADOR

jun 2009.

ej sto ne odgovori covjeku kad te pitao jel istina da si snimio novi spot s ajsom a sto se tice sijalica nemam pojma , javit ce se neki indoraa pa ces sve saznati e al kako si nabrojao nemas sta da brines bilo sta izabrao.
bvanaPOZNAVALAC

jun 2009.

bvana iz lagune ..... nisam taj ..... ali respect za 43 -23 :D:D
ZonoMAMBASADOR

jun 2009.

Ako se odlucis za 600 hps,imam ja nov nekoriscen komplet.znaci 600 hps,600 mh,starter,prigusnica i reflektor, i da bih ga za 80 evra.Sve je Phillisps original.Ako ces 1,5x1,5 600w ti je ok a ako ces manje ona je i 400 dovoljno,al od viska glava ne boli.:rofl:

jul 2009.

ocu ja da kupim za 80 evra 100%... ali sledece nedelje jel mozes da me sacekas???? znaci trebaju mi svetla hitno
bvanaPOZNAVALAC

jul 2009.

anyone ???? ... .
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

ja bi ti reko da idea sa ve om varijantom za cvjetanje ipak e biljkama trebat viae svjetla i prostora u cvatnji.nemogu ti re cijene folija u srbiji to stvarno neznam,ako je box visine 2 i pol metra i mislia stavit dobru ventilaciju,naravno da ti netreba cool tube...budi samo siguran da koristia dobar reflektor da usmjeri svu svjetlost prema dole,ne e ti ~arulja pregoriti ni eksplodirati sigurno,ipak je zato napravljena,eksplodirat e jedino ako na nju apricnea vode ili neato dok radi!neznam ata te viae mu i samo tvoj zdrav razum ti mo~e odgovoriti na sva pitanja,imaa masu materijala na internetu o pravljenju growrooma i ne e ti nitko sad objaanjavat kako da napravia growroom kad neznaju s im raspola~ea i jednostavno ih boli kita...filmove imaa,tamo e ti sve objasnit od konstrukcije,ventilacije do svjetala i ostalih aema is joa ea sve vidjet golim o ima,mogu ti samo re guglaj brate u srbiji hidroponika aopovi za plasti ne folije ili bilo koja od onih agro sranja moraju to imat sretno!
bvanaPOZNAVALAC

jul 2009.

hvala ... sklopio sam mali box ,ali pretpostavljam kasno , jer biljke su bile bez svetla vec neko vreme , shto je izazvalo sushenje , sad kada je box na mestu mogu da pochnem i ispochetka , al ne zelim da bacim "moje prve ljubimce " kupio sam preporucheno djubrivo za fazu vegetacije i proshlo je par dana i vec mislim da ima napredka ali otom potom videcemo , kad budem pocheo novi grow pravicu dnevnik pa cete moci da dajete savete i komentare na osnovu svih podataka i slika ...
bvanaPOZNAVALAC

apr 2010.

aaaaaaaaaaaaaaa
bvanaPOZNAVALAC

apr 2010.

aaaaaaaaaaaaaaa
Che*LEGENDA

apr 2010.

spamate tudji dnevnik.
Che*LEGENDA

apr 2010.

spamate tudji dnevnik.
bvanaPOZNAVALAC

apr 2010.

ovde sam pokushavao da postavim slike , da vidim kako pa sam posle editovao post
bvanaPOZNAVALAC

apr 2010.

ovde sam pokushavao da postavim slike , da vidim kako pa sam posle editovao post

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se