LEGACY
Pomoć oko programiranja timera
58 odgovora10,872 pregleda
domino
ENTUZIJASTA251 REP13%
→ Poznavalac
dominoENTUZIJASTA
feb 2008.
feb 2008.#1
Kupio sam danas timer i jako me je sramota... Nemam pojma kako da ga nateram da radi... Najgore od svega je ato u pitanju nije digitalni ve analogni timer a uz njega nisam dobio nikakvo uputstvo... Hajde, molim vas, pomozite mi da skontam...
evo i slika:
Buni me ovaj crveni prekida
sa strane, kada ga stavim u gornji polo~aj (on) timer radi ali ne gasi struju, pokuaavao sam da stavim ovaj krug malo ispod vrednosti 1 i
ekao malo viae od sat vremena da ugasi... niata.... a kada ga stavim u gonji (t), niata se ne deaava...
Ne svetli lampica i nema struje... Mo~da je neispravan? A mo~da sam ja previae high... U svakom slu
aju, zna
ila bi mi pomo...
Kako da ga namestim na 16/8?
Hvala puno!!!
i20
ISTRAŽIVAČ108 REP39%
→ Entuzijasta
i20ISTRAŽIVAČ
feb 2008.
feb 2008.#2
Treba da stoji na poziciju T a vidis ovaj crni krug okolo kruga na kome pise vreme, vidis da je sastavljen iz puno manjih podeoka i svaki ti vazi 15min podesices ga tako sto ces za period u kom zelis da bude upaljen da ih gurnes na dole tj unutra, vreme ces da podesis po vremenu sa tvog sata i ukljucis ga u struju
Ograz
ISTRAŽIVAČ148 REP65%
→ Entuzijasta
OgrazISTRAŽIVAČ
feb 2008.
feb 2008.#4
podioci su po 15 minuta. Stisnes prema dole dok zelis da ima struje. I narihtaj si sat tj. tajmer da radi preko noci, recimo od 8 navecer do 8 ujutro. Da ne smetaju babe, ocitavanja plina stuje, gosti ne kuze svjetlo i tako dalje.
: mama : sta ti to svjetli?
: ma raste mi trava.
: mama : hahahaha
: ne, ozbiljno
: mama : nemoze, pa vani je minus 10
: aj dobro. Os kavu?
?
b r a i n c h i p
AMBASADOR3.453 REP56%
→ Legenda
b r a i n c h i pAMBASADOR
feb 2008.
feb 2008.#7
Evo drago mi je da se rjeailo. Ina
e za probleme sa tajmerima, Mika cigan, legenda, nema ata ne zna :hehe:
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
feb 2008.
feb 2008.#9
mikoooo
miiikkkoooooooo
e
kako zna ovaj tajmer koja je ura
pa to ti bre NASA napravila
preko satelit be
ne prodam ja sranja
aaa
miku na stranu
ti mu sam okretanjem kruga ka~ea koliko je sati
i on to prati
Doktor
POZNAVALAC891 REP32%
→ Ambasador
DoktorPOZNAVALAC
feb 2008.
feb 2008.#10
Tamo gde ti je strelica na krugu tu ti pise koliko je sati to pre stavljanja u struju okranes na vreme koje je i stekas u struju!
Pogledaj u tom delu izmadju kruga i plastika tajmera ima ko mali prekidac!!!!
Kada su izbaceni oni podeoci od 15 min. oni stisnu taj prekidac i tajmer propusta struju a kada su ubaceni onda se taj prekidac opet otkaci i nema struje!(cuje se klik klik kada se pali i gaci!
Obavezno stavi onaj crveni ne T i onda testiraj!
Cekaj malo da prodje to vreme!!!!!
A vrlo je moguce da i neradi tajmer!!!
Meni od 7 sto sam kupio 2-3 prave sranja i ponekad ili nepale u uopste ili negase!
Na HPS bolje stavi digitalni jer tamo nema zajebancije sa foto periodom, a ovak krs od tajmera je veliko sranje pa moze da se desi na pola puta da zasere stvar!!!!
b r a i n c h i p
AMBASADOR3.453 REP56%
→ Legenda
b r a i n c h i pAMBASADOR
mar 2008.
mar 2008.#14
Sla~em se sa OkiyKiku, za vee snage, obavezno samostalni sklopnik. Ni ja nebi vjerovao timeru.
Ali ako je timer normiran za 3kW mislim da bez straha mozete na njega 600W (na te snage mislimo kad pricamo o uzgoju za osobnu upotrebu)
Normalno da e vrisnuti ako spojis na njega par komada od 1kW....
Sunflower
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
SunflowerISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#15
Meni se cini da su na mome tajmeru,ove plasticne kukice sto se spuste po 2 sata svaka,a vidim vi pisete o nekih 15min...:signs054:
Znaci ja sam spustio prvih 10 kukica,pa 2 dignute,pa opet 10 spustenih,i tako u krug,za ciklus 20-4... Jesam zeznuo ili je to-to...!?
Sunflower
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
SunflowerISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#16
Ekipa,problem stoji...
Timer radi kad je ona polugica sa strane na I,znaci prolazi struja kroz njega,e sad...
Ja namjestim najprije trenutno vrijeme,ima skalu po 4h za svaki dan,znaci brojeve od 2-22,i ispod ime dana,i tako u krug,a oko tog kruga su te zute kukice sto se spustaju za programiranje kad je ona polugica u gornjem polozaju,a ne na I.
Na kutiji i pise da je svaka ta kukica 2 sata rada,znaci ja onda spustim 10 kukica(20h),pa 2 dignute ostavim (4h),i tako cijeli krug za svih 7 dana,ali svjetlo se jednostavno ne pali,nego moram rucno,a one spustene kukice prelaze preko onog zubca koji izade kad je polugica u polozaju za programiranje timera,znaci da se okrece,i zuji,i sve,al svetlo se ne pali...?
Help!!!!
U cemu je atos!?
Timer mi je skoro identican ovome tu http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://img.alibaba.com/photo/50820977/timer.jpg&imgrefurl=http://www.alibaba.com/product-gs/50820977/timer/showimage.html&usg=__ucYZkshRicCsqoeb1S41mL1TiYs=&h=360&w=360&sz=10&hl=hr&start=108&tbnid=iG7LBZ77e_2nbM:&tbnh=121&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3Dtimer%2Bplug%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dhr%26sa%3DN%26start%3D100 samo sto ovaj u linku ima te kukice sto se spustaju okolo bijele,a kod mene su ~ute,al to je taj princip....
HazeSeeker
ZMAJ21.171 REP
HazeSeekerZMAJ
nov 2009.
nov 2009.#19
https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/5393-pomo-oko-timera-hitno.html
:icon_lol::icon_lol:
Postoji opcija edit ... nema potrebe za 4 posta za redom !
Sve ato si trebao je napisati VUTRA TAJMER na google!:vb_whip::2flip:
edit : sorry , nisam
ito ...
kupi digitalni :icon_lol:
Sunflower
ISTRAŽIVAČ136 REP57%
→ Entuzijasta
SunflowerISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#20
Haze,neznam jel ti nisi procito taj link sta si stavio,ili nisi procito sto sam ja napiso...
Da jesi,vidio bi da mi to bas nista ne pomaze,vec pro~vakano...
I ajde ti upisi u google VUTRA TAJMER,pa reci sta ti je izbacilo...
Hvala ti na trudu,al nije bas pomoglo....
HazeSeeker
ZMAJ21.171 REP
HazeSeekerZMAJ
nov 2009.
nov 2009.#25
kupi digitalni:icon_lol:
nikad nisam koristio taj analogni ...
griva
ENTUZIJASTA231 REP8%
→ Poznavalac
grivaENTUZIJASTA
jan 2010.
jan 2010.#28
Da ne otvaram novu temu.Dali neko koristi neki kvalitetniji timer(umesto ovog kineskog djubreta od 3 koja sam kupio 2 su riknula) i gde u BG moze da se pazari ?Nije problem u ceni 350 din nije nista ali nemozes da se oslonis na njih
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
jan 2010.
jan 2010.#29
Istina,dana svako njesra dolazi iz kine,ali nebi trebalo zna
iti da ne valja,ali ovisi do sre
e izgleda.
Ja imam mehani
ki i prije neki dan san mu da jedan blagi udarac jer je na momente kao struja preskakivala,kao da je kontakt bija slab.Ali sad radi:)
A gle,ako o
ea neato bolje,ajde onom teorijom ata skuplje to bolje.
Takoer malo baci oko na svoje instalacije,ima li nepo~eljne vlage u blizini i provjeri sve spojeve.
kiLDer
POZNAVALAC649 REP5%
→ Ambasador
kiLDerPOZNAVALAC
jan 2010.
jan 2010.#30
U BG-u su ti najjeftiniji na buvljaku na NBGD-u i tamo su 300-350din. U Hidroponici su potpuno isti takvi 500 din a kod kineza nisam proveravao. Imam 2 kom i oba mi rade bez problema. Kao sto ti Greenpower rece,bolje proveri svoje instalacije. Ako je kod tebe sve ok,onda ih kupi na nekom drugom mestu,jer postoji mogucnost da ih taj gde si kupio nije propisno skladistio pa zato riknjavaju. Iako malo skuplji u Hidroponici su ok,a i sacuvas fiskalni racun...
feb 2008.
1 / 30
feb 2008.
jan 2010.