VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaAmaterski PC grow
LEGACY

Amaterski PC grow

82 odgovora4,880 pregleda
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

Pozdrav svima! Danas sam naletio na vutra.org pa rekoh da podjelim s vama svoj mini projekt. Kutija je skroz obljepljena aluminijskom folijom, unutra su 3 venta jedan puse unutra dva van. Stavio sam dvije CFL lampice koje sam imao kod kuce 2x20W Trebala je doci i treca ali nazalost nisam imao grlo. Ranije danas su me prevarili u ducanu i prodali 100W Osram zarulju za "bilje" SPOT NATURA od Neodym stakla. Koliko sam procitao... Nista od tih na nit, ispravite me ako sam u krivu. Biljka je stara nesto vise od 2 tjedna a posto je nikla u dvoristu valjda je zato i ostala mala, danas sam je puknuo u kutiju. Evo i slike pa me spotajte i ostalo :) Znam da treba jaca zarulja no zanima me koliko je potrebno za samo jednu biljku!
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

ispricavam se mislim da sam u krivi forum postao, slobodno pobrisite.

maj 2011.

Nece obrisati, samo premjestiti. Ovako, savjetujem ti da maknes produzni van boxa jer ce ti kuca izgorjeti. Stvorit ce se kondenzacija zbog razlike temp. kad je "dan" i kad je "mrak", a struja i voda ne idu zajedno! Nema veze koliko je biljaka unutra, rasvjeta ovisi o metrima kvadratnim! Jesi procitao sta na ovom forumu? Jos dvije od 23W minimalno...
BadAMBASADOR

maj 2011.

definitivno makni napajanje iz boxa...
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

Da.. sad kad actually promislim stvarno je bila glupa ideja stavit ga unutra :D Steta jer je izgledalo dosta stealthy.
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

Dodan jos jedan CFL ( za vikend cu ih slozit 4 u seriju pa ce biti manje zica i nereda ) Te vent koji puse po biljci. Savija se pod ventom ali ne puno, lagano ju talasa, sad jel to dobro ili nije neznam I produzni je vani! :)
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Dobro je da se njiae od propuha. To e u initi stabljiku vrstom i moi e nositi viae hedova.
ZOKIAMBASADOR

maj 2011.

malo ti je jedna biljke ako bude musko sta onda poisadi jos tri komada pa ces na kraju ostaviti jednu dve ako budu zenske.... alufolija nije bas neko resenje.... svetla vise obavezno ako mozes stavi i 6 komada...
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Ako ea ve dodavat joa sijalica, onda prepostavljam da ea ih spajat u PARALELU, a ne seriju,.. :) jer kad ih spajaa u seriju dolazi do pada napona i svaka sljedea sijalica e svijetliti slabije.
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

Ova je ovako za isprobat box kako dise a mozda i nabavim neko sjeme
zl33POZNAVALAC

maj 2011.

@ nEphNiO paralela kazes.. nazalost se ne razumijem u struju uopce pa sve ucim u hodu, morat cu proguglat paralelu onda

maj 2011.

vrlo jednostavno za objasnit... fazne vodice zarulja spoji na jedan, a tako i nul vodice zarulja spojis sve na jedan...i na to spojis kabel sa utikacem i to je to...samo pazi na boje naravno...plava ti je uvijek nul-vodic, a spoji i zastitne vodice ako imas, oni su zeleno-zute boje...
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Evo mali update da se vidi kako napreduje Lampe su u PARALELI :)
Big LLEGENDA

jun 2011.

Meni nije jasno, gledam te PC boxove, ato je to dovoljna visina za biljku? Mislim, oni lowryderi da, ali neko "obi no" sjeme (iz keta npr.) ato biljka mo~e ~ivit unutra s obzirom na malu visinu PC kutije?
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Pa nekima uspjeva, radio bi LST samo nisam siguran jel mozda prerano za to. Lowrydera bi si uzeo samo tako
dinosaurAMBASADOR

jun 2011.

Evo i mala pomoc : - Ako ces samo ovu jednu, onda presadi, obavezno u neki pravokut saksiju, sto vecu ( ovih dana sam video kako se koren krece, prvo prema spolja, pa onda na unutra ) - Posto jos nisi radio LST, obavezno cim je presadis, uvek pre zalivanja po malo - Ako je neces presadjivati, odmah LST, i svaki dan po malo. Matematika je : Koliko na vege dana, toliko na cvetanje = veci urod
AndrijaJAMBASADOR

jun 2011.

Usudio bih se rei da je svaka visina dovoljna za biljku :) Prvenstveno ovisi o veini tegle u kojoj se nalazi odnosno prostoru koji je korijenu na raspoloaganju i "eventualno" trajanju vegetacije... ispravite me ako grijeaim.. Baci pogled na moj grow , "obi no sjeme" radi se o big toweru, s tim da mi je skoro pola boxa ostalo neiskoriateno (LST), drugim rije ima uz CFL-ke ili HPS odvojen staklom od ostatka ku iata moja doma ica bi stala i u neki malo vei MIDI tower :) ...
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Ljudi, prvi LST i malo me muci kako izgleda. Zbusio rupicu na tegli, zicom osigurao vrh prema dolje no preko noci odbila biljka suradnju i odlucila da taj vrh ide natrag gore. Kada se pogleda biljka sastrane ili odozgo vidi se da su listovi napravili zeleni zid! Evo par slika pa recite jel valja to i sto da radim.
NoTrippinAMBASADOR

jun 2011.

Ako ea koristit ~icu nai neku sa izolacijom(tipa 1x1.5mm2) jer se tanka ~ica urezuje kako biljka raste.Ili konop. `ta se ti e savijanja samo malo pomalo i mo~ea napravit ata o ea.To je ok samo treba malo oja at, stavi vent direkt po njoj.
Che*LEGENDA

jun 2011.

nema te sta muciti :) Ne budi curica :P Shvati da je to biljka...i da ju polomis, ona ce dalje rasti.Ako mi ne vjerujes polomit cu svoju da ti pokazem... :D Super si poceo, osobno ne bih uzeo te po 20w nego po 23w jer je velika razlika u lumenima a mala u potrosnji. Uzmi u obzir da bi ti takodjer te zarulje trebale biti cijelo vrijeme na cca 5-7cm od vrha biljke tako da biljka maksimalno uspjeva jer je velika razlika u 'lumenima' na 1cm od zarulje i recimo 10cm od zarulje...ogromna. Tako da drzi svjetlo blizu. Stavi odgovovarajucu ventilaciju da se ti isti vrhovi ne spale u ovim ljetnim mjesecima. Ja bih na tvom mjestu stavio jos par da klijaju jer ako ovo bude musko bezveze si trosio vrijeme na njih. A jos bolje.. prodji malo po netu, imas jako povoljno sjemena , po 3kom u pakiranju (autoflowering) s kojima mozes napraviti cuda u tom boxu a kostaju kao da si otisao u McDonalds sa curom..i dva debela prijatelja.. :P
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Ajde necemo nista lomit :) je, uzet cu vise svjetla, drzim biljku sto blize moguce lampama sa CD boxovima. Necu je moci ni dovrsiti pa za sad samo vjezbam. Doci ce godisnji pa na more. tako da bi narucio neko sjeme na jesen.
Che*LEGENDA

jun 2011.

Ako ides na more...prebaci ju kroz par dana na 12/12 pa da nesto i popusis :D Je da ce biti mizerno ali vrijedit ce, vjeruj mi. Nema ljepseg osjecaja od toga :) Kad zapalis svoje :)
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Evo mali update, ali doslovno mali, posto gledam biljku stalno niti ne vidim promjene. Presadena, vezana a i izraslo joj nesto sto mi lici na zensko ali necu da copram! Kada dodem do boljeg fotica uslikat cu.
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Ljudi! Danas zapazio prve pistile pri vrhu biljke. Prvo pa zensko jeli moguce? Imat cu danas bolji fotic pa mozda i uhvatim da vam pokazem. Za sada Iz boxa sam izvadio alu foliju i ofarbao mat bijelom.
nEphNiOISTRAŽIVAČ

jun 2011.

naravno da je mogue, ja sam u svom prvom growu posadio 3, i dobio 3 ~enke :D
zl33POZNAVALAC

jun 2011.

Update Na 12/12 nekih tjedan i pola ako ne i dva. Doljnje lisce mi bljedi, dodao sam gnojiva za ru~e 7/7/5
MoxENTUZIJASTA

jun 2011.

stavi drugo gnojivo, meni plantela cvijet (6/8/8 ako se ne varam-ne mogu se teleportirat da provjerim :D) odli no radi... i da, fine je hedove bacila, ako je sama u boxu, raairi ih tako da su ato izlo~eniji svjetlu, vjeruj mi, neea po~aliti ... sretno!!
zl33POZNAVALAC

jul 2011.

Ljudi nezadovoljan sam Biljkici i dalje zute i bljede listovi. Zagnojio jesam, neznam sto vise mogu napraviti. Moguce da je boks pre uzak jer pritisce listove tako da do donjih svjetlo jedva da dolazi!
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

ako samo doljnji ~ute budi sretan, normalna pojava- nedostatak svijetla i biljka puata sporedne grane.
Che*LEGENDA

jul 2011.

Ako zute... mozda i pretjerujes sa zaljevanjem i gnojenjem... Moras pustiti da biljka dise...tj da korijen dise... Zaljevas svakih koliko i koliko vode stavis? Budi iskren :) Da vidimo da li je to.. jer mi je to trenutacno jedino sto moze biti...
zl33POZNAVALAC

jul 2011.

Zalijem ju svaki treci dan sa oko pola litre vode, gnojio sam tek kada sam vidio da lisce zuti
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

Che ti je rekao problematiku... previae zaljevanja, list ti se po rubovima suai i ~uti, a gnojenje si pogledaj u prihrani-kak izgledaju problemi... ako su to doljnji listovi, normalno je da se tako neat dogaa, biljka te listove odbacuje, i stvara bo ne grane. slobodno cvakni te listove ako zaklanjaju hedove. ali, slika govori 1000 rije i, tak da baci sliku i dobit ea ~eljenu informaciju ata trebaa popravit.
zl33POZNAVALAC

jul 2011.

Nemam fotic pa moram sa mobitelom slikat tak da su slike... jadne. Evo sto se desi sa listom A ovdje se vidi kako list bljedi, tojest mozda se vidi
Dr GrowENTUZIJASTA

jul 2011.

Ja smatram da biljka mora bit bar 30 cm inae nema baa smisla.A mo~da i grijeaim?Al nije ni bitno jer ja uvijek radim vegetaciju 2 mj i cvijet 2 mje.Jbg volim koliinu :-))) Moram napomenuti da su mi ovi PC Growowi super,ja nikad nisam probao ali obo~avam ih pratiti i gledati kako se bilje razvija
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

ajd probaj ovo napravit: zali kada gore zemlja bude suha i kada joj se naprave brazde, sa 2 dl vode... tako zali svaki drugi dan, i etvrto zaljevanje neka ti bude s gnojivom...dakle mix za 2 dl vode, ne pretjerivati s gnojivom...ako se poka~e ok, onda zaljevaa sve kako sam ti rekao, ali kog gnojenja puna doza.Biljke bolje podnose manjak vode nego viaak, jednom sam to nau io na svojoj ko~i :D (prati ata se dogaa i kako biljka reagira, i garantiram da ti se listovi sami od sebe nee suait -kao ovaj na prvoj slici) A po mom mialjenju doljnji ~uti list ima dovoljno svjetla, ali mu se tamo formira sporedna grana i zbog tog ga biljka odbacuje... biljka u globalu izgleda zdravo, samo obrati pa~nju na zaljevanje i sve e biti ok
zl33POZNAVALAC

jul 2011.

Hermic, E sta ces sad, bananice se objesile... Greske: Lose svijetlo od pocetka ( prvo bila na suncu pa pod dvije lampe pa pod tri pa onda kupljene jace lampe itd) Nepravilni 18/6 i 12/12 intervali ( bio sam ljen kupit tajmer ) Ljudi dobro se pripremit, nacitat i primjenit!! prije nego sto pocnete growat Drugi put ce biti bolje :)
oprezENTUZIJASTA

jul 2011.

Jbg, steta..ajde, vise srece drugi put !
zwerovskiENTUZIJASTA

jul 2011.

fak taman sam smislio sta bi ti napiso za listove XD

jul 2011.

kap po kap pa bu narasla
zl33POZNAVALAC

jul 2011.

Samo da napomenem da nisam bacio biljku, posusio sam i upravo probao kako radi. Miris je uzasan no okus je jako dobar i tek kad se smrvi jako fino mirise i radi slabije ali ok :D
ParazydPOZNAVALAC

jul 2011.

Mogao si s njim oprasivat cvjetove i dobit feminizirane sjemenke...
SulundarAMBASADOR

jul 2011.

mogao je i da u tortu sa lesnicima doda grasak pa da ne mora da ruca veceru..hehehhe MA de je mogo...nema sta da oprasi a i nije to hermi kojim treba oprasivati!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se