VUTRA
ForumUzgajanjeOpremapravim box,potrebna pomoc :)
LEGACY

pravim box,potrebna pomoc :)

32 odgovora2,498 pregleda
MrLakiAMBASADOR

sep 2010.

E pa ovako prvo da vam kazem da zivim sa 6 ukucana na gajbi i veoma sam ogranicen sa prostorom,zapravo planiram da napravim box u svojoj sobi koja je veoma mala.Ovako od prostora imam 40x40 cm,visinu do 180 cm,posto mi je to jedini prostor u sobi i to mora da bude box i za vegetaciju i za cvetanje,planiram da uzmem hps 70 w,4 cfl jos uvek ne znam koje??Zanima me da li mi treba jos nesto uz ovu hps sijalicu osim nje??znam da za vece treba prigusnica i ostalo.sta mi preporucijete za ventilaciju pc kulere ili nesto ozbiljnije???i na kraju najveca stavka koja me muci,posto planiram da narucim semenke,koju vrstu da uzmem za ovaj box,da moze da stane vise od 1 biljke i da je ok prins?? Znam da ima dosta informacija na forumu,citam ga vec nekoliko dana,mozda ovo i nekog smara ali ne bih zeleo da kiksnem i uradim nesto pogresno :) Hvala svima unapred
PeronosporaISTRAŽIVAČ

sep 2010.

Jedna biljka, obavezno reflektor za hps-ku, folija ili bijela boja unutra po boxu. dolje 2x 120mm pc venta za upuh i 2x 120mm gore za ispuh. I stavi radije 150w hps. 25 cm visina tegle, 25 cm visina reflektora + 30tak cm razmaka izmeu biljke i reflektora. Zna i ostaje ti 1 metar visine za biljku.
SuperAngelPOZNAVALAC

sep 2010.

Ako ukuani nesmiju znati ni ne pomialjaj na uzgoj...
MrLakiAMBASADOR

sep 2010.

pa planiram da ga drzim iza svog ormana,u sobu mi skoro niko i ne ulazi,kad nisam tu zakljucavacu je,a stavicu i grow box pod kljuc za svaki slucaj :) mislis da ce da me provale zbog mirisa dzeje ili...?
SuperAngelPOZNAVALAC

sep 2010.

Pa naravno mirisi, zvukovi, ima joa milijon stvari po kojima e sku~iti da neato nije u redu. Bilo je ve tu dosta takvih koji su probali pa je poslje bilo "zatvaraj dnevnik provalila me keva...", "stari mi bacio bilje" itd.
SiDAMBASADOR

sep 2010.

najbolje bi bilo da se manite orava posla... lijepo ka~e SuperAngel... kada doete na isto sami sa sobom, i kada ne ovisite o roditeljima onda je mogue da ete napraviti grow kako spada! ja se dam kladit da ako ti zapo nea ovaj grow, neea ga zavraiti 100%. kome ea pravdati vei ra un za struju npr... Baa kao ato kolega ka~e, imaa milijon stvari na koje moraa paziti i radi kojih e te provaliti! Ne zapo inji grow nikako, mo~da outdoor slijedee godine ali do onda niata!
zuz1AMBASADOR

sep 2010.

Nema sanse da te ukucani ne otkriju do zavrsetka growa to bi ti trebalo vec biti jasno kao sto kazu SuperAnger i SiD Dogodine outdoor :thumb:

sep 2010.

Ja ukuane ne zamialjam kao roditelje,brau,sestre. Mo~da je ovjek monter pa govori u tom smislu.Hrpa montera u stanu a on izborio svoju sobu,malu...al' je njegova:). Ali,svejedno....bolje se nemoj s tim zjbavat.Svjetlo,temperatura,ventilatori,pa miris....pa sto uda.
DataAMBASADOR

sep 2010.

ne preostaje ti niata drugo osim da nabavia (za po etak) mali teleporter,biljku jednostavno teleportiraa na lokaciju poznatu samo tebi i kad treba zalit i poslikat za dnevnik samo ju nakratko teleportiraa u sobu i to je to:rofl: a sad zaozbiljno....mislim da si samo malo pretjerao sa dimenzijama boxa....mo~e se odradit dobar stealth u npr. PC kuiatu koje pak mo~ea stavit u ormar i joa ga dodatno uredit u tom smislu(karbonski filter poma~e)-imaa na forumu primjera.Pa~ljivo izabrati sortu koja je niska rastom i kolko toliko neupadna mirisom.Za po etak dovoljno dok ne steknea uvjete koji e udovoljiti tvojim apetitima... sretno
MrLakiAMBASADOR

sep 2010.

hehe sve u svemu sjeban sam kako okrenes :) terate me da se preselim u selo vidim ja :)) jos uvek razmisljam o pc box,ali imam neke nedoumice vezano za to.videcu sta cu da radim,uglavnom sve ostalo mi je da kazem na dohvat ruke osim semena nekog low ridera NISAM ODUSTAO :) Ovako box je skoro gotov,dimenzije 42x22x56(dsv),hps 70w ide unutra,kupio ali nije montiran jos uvek,reflektor napravljen,tri 8x8 pc venta,dva izbacuju jedan ubacuje i jedan 4x4 unutra da duva po devojcicama,staklo ide ispod hps-a debljine 3 mm,ostalo je samo da oblozim reflektujucom dolijom,povezem hps,ventilaciju i da se otvara neki dnevnik.Selim se trenutno pa se oduzilo malo,ali bice :) Ostajem bez interneta zbog selidbe,ali cim ga prikljucim otvoricu dnevnik da vidite o cemu vam pricam :) Pozdrav groverima

sep 2011.

Mislim da bi ti bilo pametno staviti jos dva venta da hlade HPS. Imat ces bolju kontrolu topline, jer samo staklo ce ti se "uzariti" ako neces hladiti HPS. Sretno!
MrLakiAMBASADOR

sep 2011.

Posao se blizi kraju,ali vremena se nema nazalost...N Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
BladeZMAJ

sep 2011.

Moram ti ispriati kako je jedan moj poznanik radio grow bez znanja ukuana.Dakle isto kao i ti vrsto je odluio odraditi grow u svojoj sobi,preradio je ormar,slo~io je box onako akolski sve po PS-u,profesionalno i ozbiljno je on pristupio tome,zamaskirao mirise raznim filterima itd. Grow mu je uspio i odradio ga dokraja,nisu ga provalili,meutim njemu se dopalo,nije viae ~elio davat lovu na ulici nekim dilerima nego mu se omililo imti svoje.I tako on pone sa drugim growom,prolaze tijedni,starci dobili raun za struju,on nije imo ni pojma o tome. Njegov stari pozvao elektru da provijere brojilo,elektriar to gleda oni pogasili veinu ureaja a brojilo se i dalje vrtilo ko blesavo,na prvu je elektriar pomislio kako im netko krade sruju i tako oni poeli provijeravati sve ~ivo pa tako i uali u sobu od sina,zatekli su cudno zujanje iz ormara (ventovi i priguanica od HPS-a) i ustajali vla~ni zrak u sobi raskopali sve i otkrili mu grow 4 biljice skoro pred berbu,elektriar odmah pozvao muriju.Dalje si mo~ete zamisliti ata je bilo....

sep 2011.

Ma ekaj malo....ovo ko' neki vremepolov ili ata....:thumb: Ma jesi ti to uspio napraviti box:)...pa da krenimo uzgajat :)
MrLakiAMBASADOR

sep 2011.

Haha moje stolarske vestine su razne nuli,3 puta sam pogresno isekao ivericu pogodite sto ;) jedva sam sklepao ovog frankestajna,malo ne dihtuje napred gde se otvara ali sredicu i to.uglavnom sve sam sredio,samo jos da kupim zemlju i tajmer to dolazi sutra,bilo kako bilo imam jednu nedoumicu,bio sam high kad sam isao da kupim staklo i ne znam dal sam se zajebao sto se duzine tice,zapravo box je 43x22 a staklo sam uzeo 41x21,jel ne smeta sto ima samo 2x22 cm za prolaz vazduha??? ventovi koje izvlace su 8x8 pc 2 komada

dec 2011.

Jel to taj gbox sto prodajes? XD

dec 2011.

Jel to taj gbox sto prodajes? XD

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se