VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDigitalne Protiv Magnetnih Prigusnica
LEGACY

Digitalne Protiv Magnetnih Prigusnica

50 odgovora5,548 pregleda
BudMachineISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Trazio sam temu po forumima ali je nigdje nisam nasao. Pa cisto da pitam. Da li smatrate da su bolje digitalne od magnethnig prigusnica i da li vrijede te dodatne novce? :wave::wave::joint2:
bakalulaLEGENDA

mar 2015.

A gledaj, naii ea na opre na mialjenja. Netko e ti re jedno, netko drugo. Ja recimo imam magnetnu priguanicu kao i veina ljudi tu s foruma i aljaka nam viae manje svima dobro.

mar 2015.

ja imam par magnetnih i nakad nisu zakazale :)
BudMachineISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Znam da su ljudi dosta podjeljeni ali mislio sam da je neko mozda imao iskustvo i sa digitalnim i sa ovim "obicnim":) Citao sam po netu da se magnetne znatno manje kvare ali da su digitalne dosta tise i manje se griju. Sad je pretpostavljam pitanje sta kome treba i sta je kome prioritet :p
bakalulaLEGENDA

mar 2015.

Ja imam Green Power 400W, maksimalno mi se grije na 40ak stupnjeva i nema nikakvog zvuka.
trubabubaLEGENDA

mar 2015.

ja imam green power 600w. zuji lagano, ali nista strasno. povrsina 47C (sobna 20C) sa 120mm PC ventom koji puse stalno po njoj. bez venta bi islo dosta vise. ako se dobro sjecam pisalo je za digitalne da "ubija" zarulju dosta prije; trosi manje struje. meni se osobno kod digitalnih najvise svida sto one skuplje imaju mogucnost smanjivanja snage dok si u boxu i ak se ne varam ima verzija koje podrzavaju nekoliko jacina zarulja. al onda opet cjena je jako visoka. poz edit: e da, i ovo ako nekoga interesira; neznam dali je istina http://www.rollitup.org/t/warning-digital-electronic-ballasts-can-get-you-busted-the-a-m-radio-test.497790/page-6
BudMachineISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Ah da famozne smetnje koje izazivaju digitalne prigusnice zbog kojih je pao ogroman broj uzgajivaca :) Skeptican sam sto se tice pitanja radio smetnji cisto sumnjam da mogu toliko da smetaju i da bi to neko mogao da otkrije na AM radio prijemniku. :p:)
mikolo13ENTUZIJASTA

mar 2015.

ma cisto me zanima posto nigdi nisan vidia. jel ti treba prigusnica za led system? ili led samo piknem u struju i to eto
StipeZMAJ

mar 2015.

Led paneli vec imaju svoje drivere integrirane tako da samo plug&play ;)
doomerLEGENDA

mar 2015.

BSN > ALL kakva digitalna, to je pizdarija napravljena za grow jos kad vidim vent na njoj padne mi mrak na oci. Sve te prigusnice magnetne ili digitalne za grow su losije kvalitete nego prave industrijske. Po meni je Philips BSN najbolja prigusnica, cisti bakar, visoka kvaliteta, nije napravljena za grow nego kao ulicna rasvjeta da traje i po 50 godina. Grije fino ali to mi ne smeta kad znam da je neunistiva.

mar 2015.

joa ne isprobana 400w-600w ,lumen + ,sto uda :) Kad vidim jednog dana kako radi,napiaem :D
trubabubaLEGENDA

jun 2015.

VenloNL, jesi isprobao tu dig prigusnicu? malo citam o tim balastima i interesira me zbog RF smetnji najvise. po netu jako puno pisu o problemu sa smetnjama pogotovo o lumateku. ja nekako mislim da je to do amerikanaca i njihovih jadnih instalacija. vidio sam da pise da nije dobro ostavljat da starta na 600+ (ili 400+) jer da to skracuje zarulju, a ako je tome tak taj superlumen onda nema bas nekog smisla jer bi onda mora svaki dan ulazit u box i prebacivat nakon sto se svjetlo upali - ugasi. gledam i Ballast Green Power 600W+u hempati pa mi nije jasno zasto tolika razlika u odnosu na obicni green 600W. jel netko isprobao tu + verziju i da je vrti na +? lp
trubabubaLEGENDA

jun 2015.

dali koristis superlumens stalno upaljen?
trubabubaLEGENDA

jun 2015.

sta ti nebi davalo jos vise lumena i na novoj?
zorozoricISTRAŽIVAČ

jun 2015.

stara koka-dobra juha a moze i "bez starca nema udarca!!" to vam je kao da upredjujete Gorenje aparat za varenje koji ima 40kg i ove sad koji se kupuji vomax,einhel i sl,imaju 5kg i posle 15min izbacuje bimetal. Zec lezi u onim teskim bakarnim namotajima! ja nekazem da dig.balastnevalja,ima on i prednosti,ali stari su pouzdaniji.:respect::respect:
nidolinoxISTRAŽIVAČ

mar 2018.

Imam jedno pitanje za one koji imaju digitalne priguanice?Recimo imam dig priguanicu od 600w i one uglavnom imaju taj potenciometar za 250,400 i 600w.dali je onda dovoljno imat jednu ~arulju od 600w pa samo smanjit ili poja at kolko trebaa svjetla ili za svaku ja inu na potencijometru mjenjat i drugu ~arulju?
StipeZMAJ

mar 2018.

Mozes i jedno i drugo. Samo provjeri da li normalno upali 600w lampu na 250w. Uglavnom mozes lampu od 600w drzat na 250 ili 400
nidolinoxISTRAŽIVAČ

mar 2018.

pitam,jer to je onda prakti no.dok je biljka mala dr~ia na 250w i kako raste samo poja avaa.a ako bi za svaku ja inu moro joa i drugu ~arulju mjenjat na ionako ve skupu priguanicu malo bi sve zajedno bilo preskupo.a ako je ovo istina da ~arulja od 600w mo~e normalno radit ina 400w i 250w to je onda turbo super
trubabubaLEGENDA

mar 2018.

stipe, jel mozda smanjuje life lampi ako 600w drzim na 250W?
StipeZMAJ

mar 2018.

Ne bi reko, ne znam. Al se moze desit da ne dobijes pravi spektar posto lampa ne radi na svojoj optimalnoj watazi. Po nekoj logici bi trebao biti dulji vijek, al fakat nemam pojma :D

mar 2018.

https://sunmastergrowlamps.com/2018/03/01/light-science-march-2018-the-perils-and-pitfalls-of-dimming-hid-lamps/ @trubabuba Nisam baa sve pro itao al izmeu ostalog ka~e da treba radit na 100% neko kratko vrijeme prije dimmanja...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se