VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPitajte sve što Vas interesuje
LEGACY

Pitajte sve što Vas interesuje

7652 odgovora268,977 pregleda
Zabljak 1992POZNAVALAC

nov 2009.

haha kakva tema.namazi se jutroklekom i neces imat thc u mokraci.provjereno
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Tema je otvorena kako bi se dali odgovori na sva pitanja i probleme vezane za unutarnji uzgoj. Prije nego postavite pitanje, koristite SEARCH i pro itajte PRAVILNIK foruma. Svaki spam bit e brisan.

maj 2011.

Sla~em se u potpunosti! Evo rep+ od mene!
xxrobixxAMBASADOR

maj 2011.

Svakako da bi trebalo ovako neato. Olakaava se i moderatorima posao. Thumbs up za ovo, a tebi MoXx evo po repu :)
TarkiPOZNAVALAC

maj 2011.

Bilo bi dobro da se tema pitajte sve ato vas interesuje vrati na stiki i nek se ispituje jer ovako previae gluposti ima.

maj 2011.

Slazem se! :thumb:
ludi skorpionISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Braticu al starno si 100 % u pravu.Treba da se cita ali izgleda da je to tesko.........da se prvo procita i pretazi vec napisano pa tek onda da se pita ako stvarno nesto nije jasno POZDRAV
gargamelPOZNAVALAC

maj 2011.

bas sam htio rec kako vec ima ovaka tema.. kako to da se zagubila? ili je to bilo samo na unutrasnjem uzgajanju? ne sjecam se sad, a mrzi me trazit.... edit: evo nisam htio bit lijen, da me ne napadnu odmah ko zadnju njubaru sa KORISTI SEARCH I SL..... tema je na vanjskom, ali je lockana...
HighBadgerPOZNAVALAC

maj 2011.

E brate svaka cast...:icon_lol:Ovako ce biti mnogo organizovanije, a i bice milion korisnih stvari i za one koji budu pratili ovu temu bez da postavljaju pitanja...Stvarno, svaka cast!:thumb::clap:
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

evo da pitam.. :D biljka je stara 23 dana, 21 dan je bila u vegetaciji pa sam je prebacio u cvjetanje. Zbog putovanja (17.6) najvjerovatnije u morati zaustaviti grow, pa me zanima hoe li uspjeti iscvjetat do kraja, poato putujem za odprilike 43 dana? Znam da to nitko ne zna to no jer sve ovisi od sorte, ali u stisci sam pa ako netko mo~e odprilike rei pa da se barem nadam ako niata. I da, ako i ne uspije odcvjetat do kraja, mo~e li se ubrat iako nije izdr~ala do kraja, a da ne izgubi svoju ulogu (da "udara" kad se popuai)?
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Sigurno ti nece zavrsiti s cvjetanjem i nikako se ne moze ubrzati...ona ima svoj ritam... Ako bas moras ubrati, uberi ranije...rad ce ti naravno biti dosta slabiji...

maj 2011.

Ja imam jedno brzinsko pitanje: Proklijane sjemenke su stavljene u zemlju, case od pola litre, i bacio sam ih na balkon... s obzirom da je vrijeme malo hladnije tu kod nas (nekih 13-18 stupnjeva), hoce li im to smetati da niknu iz zemlje? Ili bolje da ih stavim unutra na prozor? samo sto unutra nema toliko sunca iako mi je prozor na juznoj strani...
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Napravi "staklenik" sa prerezanom flaaom i nemaa frke...kad bace koji listi, i vrijeme e zatoplit i to je to....
ZOKIAMBASADOR

maj 2011.

nEphNiO savetujem ti da je presadis napolje..... ako si u mogucnosti

maj 2011.

Thx MoXx! :-)

maj 2011.

Imam doma prigusnicu 250w na kojoj piae to no ovak: 1xVTF(HQ) 250w, e sad jel moze ici na to hps :S???

maj 2011.

de ki imam pitanje... posadio sam 6 sjemenki, od toga je uspjelo 5, presadio sam ih u kali i dobivaju male listove... uglavnom da skratim pri u ... o emu ovisi dali e biljka biti muaka ili ~enska???? (dali je to ve odreeno u sjemenci ili ovisi o na inu uzgajanja)... unaprijed hvala :)

maj 2011.

ovisi i o jednom i drugom.. svaka sjemenka u sebi ima zapisan genetski kod koji ju odreuje u viae stvari pa i tome da li je ~enka ili jajasta mo~ea imat feminizirano sjeme uglavnom kupovno pa je na taj na in odreeno da e biti ~enka. u suprotnom ne mo~ea znat dok ne odradia vegetaciju (svjetlo 18h dnevno - visina biljke cca 30cm) i zapo nea sa cvjetanjem (svjetlo 12h mrak 12h) pa e ti biljka pokazati nakon tjedan dva dana ili jaja ili bijele pistile. isto tako na inom uzgoja mo~ea utjecat da ~enku pretvoria u hemia iliti ima i jaja i bijele pistile. to e ti uspjet ako imaa npr. imaa, previsoku temperaturu, nema vlage i ventilacije itd... u svakom slu aju, vodi za po etnike upiai u search, i zagrij stolicu dok ga ne pro itaa s razumijevanjem :cow_yellow:

maj 2011.

zapadnaZGbaraba hvala puno, nadam se da su ~enske i da u se ugruvat ko ~ivotinja xD
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Pogledaj dodatne info na njoj...ono sto te zanima je koji je faktor snage... cos fi bi trebao biti veci od 0,85...ako je veci, onda ti ostaje da probas hoce li raditi... A ako je manji, nemoj ni pokusavati... ;)

maj 2011.

fala sekach ;) i moxx dobro si se sjetio za ovu temu =D

maj 2011.

Ovakva tema je bila ali se nije znalo tko pije tko pla a, tko pita i tko odgovara. `ta se mene ti e neka stoji zasad.
TarkiPOZNAVALAC

maj 2011.

Nema veze, bolje da su sva sranja u jednoj temi, nego da indijanci otvaraju teme svaki dan "jel ovo muaka biljka" pa da se graveyard puni.
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Imam pitanje :p planiram lupit SCROG, a za rezanje vrha se preporu a sljedee: 1.) rez odraditi poslje mraka da biljoza ima ato viae svjetla kako bi se ato bezbolnije oporavila i potjerala grane 2.) dan nakon rezabiljka treba bit na 24/0 3.) rez nikako ne raditi neposredno prije prebacivanja na cvjetanje( govori se o par tjedana prije ) Ja planiram odradit 4 tj vegetacije, u drugom tjednu napravit rez na treoj internodi(eventualno 4. ako je bude bilo :P), i u treem tjednu ih baciti pod mre~u(mre~a razdvojiva i lako se izbace mudonje)... Zanima me dali ste vi poja ali svjetlo poslje reza, i koliko prije prebacivanja na 12/12 ste ju rezali te kakvi su vam rezultati bili?? (do sad je samo LST bio na repertoaru pa se informiram)

maj 2011.

Nemam iskustva s rezom sto se tice boxa, ali sam jednom prilikom napravio rez na biljci koja je bila na prozoru. S obzirom da je imala puno manje svijetla nego bi imala u boxu, oporavila se od reza nakon 4 dana. A i malo sam zajebo rez (nisam imalo ziletu pa sam s najostrijim nozom prerezao i pretjerao) i sve je bilo u redu. Mislim da ne treba pojacati svjetlo, ja bi ih ostavio na rezimu na kojem su bile i do tada.
pozdrav, zanima me da li bi bilo dobro box napravit sa roofmate izolacijskim plocama, hvala unaprijed.. ovako to izgleda http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.texsa.com/es/img/570x235/roofmate_sl.jpg&imgrefurl=http://www.texsa.com/es/productos_general.asp%3Fid%3Droofmate_sl&usg=__7WyRVI7NRATAwoJMjjH7GuqMxsQ=&h=235&w=570&sz=14&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=uPe-9cD-LKHrXM:&tbnh=74&tbnw=179&ei=6nLGTfb0ONDzsgag8PDLDw&prev=/search%3Fq%3Droofmate%2Bsl-a%26um%3D1%26hl%3Dhr%26sa%3DN%26biw%3D1600%26bih%3D708%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=588&vpy=239&dur=1111&hovh=144&hovw=350&tx=155&ty=86&page=1&ndsp=35&ved=1t:429,r:11,s:0 a tu su osobine.. http://building.dow.com/eu/srb/sr/proizvodi/rmsla.htm
Dr GrowENTUZIJASTA

maj 2011.

Nevidim zaato nebi bilo dobro high all the time
Dr GrowENTUZIJASTA

maj 2011.

Moxx a zaato bi rezao bilje? (znam zaato se re~e bilje)al mene zanima zaato si ti odluio rezati?
Dr GrowENTUZIJASTA

maj 2011.

Mo~e hps 250w ali treba ti i starter
gargamelPOZNAVALAC

maj 2011.

ja soram scrog vec dugo zbog jako jako niskog boxa, i mogu ti rec da nevidim uopce potrebu za topiranjem. samo podvlacim pod mrezu, i podosta onih plasticnih vezica stavim di je pregusto, i to je to... svi vrhovi budu podjednake velicine, jedino su oni tocno pod lampom mrvu ljepsi.

maj 2011.

evo ja nemam pitanje nego odgovor na ne ije potencijalno pitanje.neznam jer dobra tema al nisam znao di da to svrstim.uglavnom ako je neko germinizirao sjemenke u vodi 24 sata pa stavio na wc papir i ako mu se taj papir osuaio nije kraj svjeta. itam svugdje da piae NIKAKO pustit da se sjemenke osuae,ne e niknut bla,bla,bla itd.potopio sam ih u vodu na 24 sata pa stavio na vla~ni papir.e onda sam bio odsutan i to sve se naravno osuailo i bilo suho doslovno 3 dana.ja sam onda opet namo io to i proklijale su sve.ako se to nekome desi bilo na papiru ili tresetu nije kraj svjeta.ako je post na krivom mjestu maknite ga.htio sam podjeliti ovo s vama al neznam di stavit.
TarkiPOZNAVALAC

maj 2011.

Kao prvo nemoj pri ati gluposti, netko bi te mogao posluaati i sve mu propadne zbog tvog pametovanja. Da su ti izaale klice iz sjemenki i da si ostavio suho 3 dana sve bi poumiralo. Imao si sree ato ti nije u tom periodu proklijalo. I ovo je tema GDJE SE DAJU ODGOVORI NA POSTAVLJENA PITANJA, a ne bacaju gluposti. Tvoj post e ostati samo zato da ljudi vide kako se ne komunicira u ovoj temi gdje e ionako biti gro spama i gluposti.
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Gargamel, ak tako kažeš, budem i ja pleo mrežu..hihihi @DR. perverzije radi, zanima me kako se biljka ponaša, i to još nisam probao... htio bih s grmolikom biljkom koja ne pumpa sve u glavni hed ujednačit urod, nekako imam feeling da ću uvijek jedan vrh biti glavni.. ništ, eksperimenti s rezanjem će pasti(na 2-3 biljoze ostale nek se pletu i to je to...fala svima @ZGbaraba: ˇˇ Scrog je dušu dao ako znaš da su ženske biljke pa sve to metneš pod jednu "mrežu"... ova tvoja ideja ima rupu, šta ako prepleteš mušku biljku, otpetljat i skinut biljku je dosta zeznut posao i mrdanje simo tamo može dovesti do oprašivanja (teoretiziram malo..hh) >>mislio si na vinogradarske mreže za zaštitu grožđa i voćaka od ptičurina.. ;P) Ja sam si složio već okvir koji obuhvati sve tegle s biljkama, popreko su našpanate sajle na koje će ići mreža. Svaka biljka će imati svoju mrežu(dakle, složene kao puzzle-jedna do druge ali ne spojene),da kod pokazivanja spola mogu najlakše izbacit mudonju i da se ne hebem s raspetljavanjem. vrlo rado bih to poslikao ali imageshack nije https pa si ne želim radit probleme kad ne moram.

maj 2011.

negdje sam pro ito na forumu da imaa takve mre~e mislim platnene ili sli no za kupit u vrtnom centru i da si napravia okvir od drvenih letvica s dovoljno duga kim nogicama da nebi bilo da kasnije moraa nadoatukavat. :) zategnea i zakucaa mre~u. ak su ti rupe prevelike zategnea joa jedanput sa drugom mre~om prek te, s potrebnim odmakom i dobijea duplo viae rupa... ne znam da li poma~e al reko svejednako u podijelit s vama kad je ve rije o scrogu..

maj 2011.

Imam 3 pitanja: 1) kad proklija seme klica(ono belo ato izae) se stavlja prema dole ili gore??? pro itao sam razli ite odgovore na forumu... 2) da li je zemlja sa PH 7 dobra za po etak, u aau, dok ne naraste biljka dovoljno da pree u saksiju?... 3) koja je idealna veli ina saksije, i koliko ona uti e na razvoj biljke?
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Prema dolje...to ti je korijen... ;) Samo Ph ne govori puno o toj zemlji, tako da ne bih ti znao jel dobra...ali ph je u redu...sve izmedu 6,5 i 7,5... =)

maj 2011.

Evo ovo je zemlja: PH 7, CaCO2 5,7%, Sm 48%, Vlaga 52%, P2O5 170mg, K2O 145mg, N 1,6%, Humus 11%:read: Da li da uzmem neato drugo za kasnije, ili mo~e isto ovo?

maj 2011.

evo opet vrjedanja.evo ostavi isto i ovaj post ovdje tak da ljudi vide da si idiot.
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Evo malo oftopika, moram. SlowRider kak to da forum godinama bez tebe funkcionira bez greake i sad odjednom kad ti doea nia ne valja i niko niata ne zna. Kakva vrijeanja!? Nije ih bilo dok ih ti nisi zapo eo. A na kraju krajeva Tarkijev post je bio savjet drugima, a ne vrijeanje tebe. Kolko ja vidim, ti si jedini koji vrijea. Ja sam isto nov kao ti pa ipak prihvaam druga mialjenja i kad vidim da neko drugi zna neato bolje od mene poatujem ga, a ne vrijeam. Nemoj ovo shvatiti kao neku prodiku nego samo razmisli. Joa jednom sori na offtopicu.
dinosaurAMBASADOR

maj 2011.

Kreni od manje tj 21 cm ili 4 lit, pa lako je upgredati kasnije, naravno posle proklijavanja i rasta od nekih 3-5 cm u obicnoj casici
indian_summerISTRAŽIVAČ

maj 2011.

hahah, tema je osloboena, i opet sve po starom :)) heh, nisam ni mislio da e bit druga ije,... biseri di god okrenea! ova zemlja e ti bit ok, nemoj se previae zamarat brojevima nego posadi i odradi.! ee da, rOrOnoa... ne mislim na tebe ovo ato sam gore pisao... nego na neke odreene ljude koji vole sijat pamet :)) alo bre, pa nemoa Tarkiju ka~ea da je idiot... ak je netko idiot u ovom slu aju, svi mi znamo tko je to! i ja te pratim neko vrijeme i iskreno VRI`TIM TI OD SMEHA! samo ja se za razliku od ve ine ne zamaram s tim... imam svoj poso, radim svoje i puca mi patka!

maj 2011.

ee iam hermafrodit...ugl.oce kaj pomoc ako odrezem ta jaja/praanjake??
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

Hoe ako si u mogu nosti stalno ih rezat. Zato ato e narast nova ubrzo nakon ato ih odre~ea.

maj 2011.

ako je tu netko bio popljuvan to sam onda ja od svih vas.joa o ekujem odgovor od hemana koji o ito nije ni mogao izguglat kaj sam ga pitao.nek mi odgovori na to pitanje i respect svima.ja u snimit video kako me neko tu e s nogom po guzici i postat tu ako odgovori.kao glumi da je hladan a ustvari nezna odgovor.ono za sjemenke je to na izjava a ako netko misli da nije onda nek dopusti da dam argument.indian summer kak me pratia?ata imam sto tisu a postova gluposti pa ti mene pratia neko vrjeme.a sad neka mi neko ka~e da sam u krivu ako se sjemenke namo e u vodi stave na papir i osuae se pa se opet stavi voda i da sjemenka ne uspije???e meni su uspjele.samo sam ljudima htio dat savjet ako im se slu ajno desi da im se osuai da ne bacaju sjemenke nego da e niknut.(nisam spominjao ve otvorene sjemenke)a tarki se naaao da mi neato govori.zar to nije svrha...razmjenjivat mialjenja i iskustva.e pa to je moje iskustvo kojih imam joa puno a nebi se slo~ili s njima.a vi svi koji itate uzmite neku bezveze sjemenku pa to probajte.pa emo vidjet dal pri am gluposti i krive informacije.za muake,~enske sjemenke sam pro itao na forumu strainhunters di imam ve svojih 6 growa prezentiranih.pa da vidite kako se tamo ljudi kultivirano ponaaaju.tamo i da ka~ea najve u glupost ne ea dobit podsmjehivanje itd nego 100 savjeta.doaao sam na ovaj forum koji je balkanski i mislio sam to su moji balkanci,napokon netko normalan al vidim da kad tu ovjek neato ka~e a netko drugi misli da nije to no odma podsmjehivanje.ja znam da ste vi ovdje neki dugo imate reputaciju svoju itd ali neznaju svi sve pa tako ni ja ni vi.pa dajte budite razumni i prihvatite malo i tua mialjenja. ISPRI AVAM SE RADI OFFA AL MORAO SAM TO RE I.
gargamelPOZNAVALAC

maj 2011.

istina, ako neznas spol, nikako jedna mreza.. ja u zadnje vrijeme pustim biljku od klijanja 12/12, i kad pokazu spol idu pod mrezu na 24 sata svijetla, dok ju ne popune. nije najsretnije, al trenutacno imam jedan box, i jako je nizak, pa mi je to nekako bilo najlakse. isto tako nebih preporucio jednu mrezu ako je vise razlicitih strainova, jer se ne razvijaju jednoliko, pa ce negdje urod morat trpit (ako nista drugo zbog trenutka kad ces ic u cvjetanje, jer nesmijes ni prerano, ni prekasno, da bi lijepo popunio prostor). a mreza moze stvarno bilo sta. ja imam okvir od letvica i spagu obicnu isprepletenu u mrezu.
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

daj nabaci neku sliku, baa me zanima ta mre~a, nisam nikad radio s njom, a svi je stalno spominju i govore da je vei urod. za ata slu~i i kako se koristi?
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

bit svega je da vrhove dovedea u jednu razinu(scrog)...mre~a(mo~e biti bilo koji materijal-apaga-sajla-metalna mre~a) slu~i da to lakae izvedea, i automatski nemaa onakav standardni sistem da glavni vrh dobije najviae svjetla nego svi vrhii podjednako, mre~a slu~i da vrh, odnosno grane podvla ia/ve~ea i "pletea i tako formiraa kroanju ....googlaj-odmah izbaci slike, i sve je poprili no jasno:D
dinosaurAMBASADOR

maj 2011.

Pravio sam sok od Bazge - Zova, te u njemu ima Konzervansa ( Natrijum-benzonat ) , secera, limunske kiseline. Ukusom bas i nisam zadovoljan za piti, ali je kao sirup dosta sladak, pa me interesuje da li mogu to da ubacim prilikom zalivanja ( 1 dc na 5 lit ) ili da se drzim dobrog starog pcelinjeg Meda ?

maj 2011.

..pozdav svima,interesuje me moze li neonka, STYLANDIA standard fluroscent 2x f/18 6500 k 26 mm(tako pise na njoj) da se upotrebi za kakav box??

maj 2011.

mo~e za vegetaciju i kao pomo pri cvjetanju

maj 2011.

Znaci dok ne pokazu pol??(vegetacija)...a koja bi bila potrebna za box 50x50 sa 110?
rastafarijanAMBASADOR

maj 2011.

ljudi pomagajte imam 5 sjemnki special kusha, stavio sam ih prije 4 dana da proklijaju...sjemenke su krenile pucat i najednom sstale i tako stoje klica neizlazi van...nekuzim sta da radim?? pa ako ko moze pomoc bilo bi super....

maj 2011.

da dok ne poka~u pol... puno njih, ato viae to bolje, ak ti je prvi rae se ne zajebavaj nego uzmi cfl ~arulje na grlima, jeftinije viae lumena (bolje). 827 ti trebaju za cvjetanje ili hps

maj 2011.

oi oi jel pomaze kaj ako ih zaljevan vodom+secer?? jel to pametno??
gargamelPOZNAVALAC

maj 2011.

jesu se osusile mozda?
rastafarijanAMBASADOR

maj 2011.

nisu se osusile stalno su izmedu 2 sloja vlazne vate...al plase me da nece istrunit....
rastafarijanAMBASADOR

maj 2011.

nisu se osusile...u vlaznom su stalno...
xxrobixxAMBASADOR

maj 2011.

Nebi ialo voda + ae er obi an, ali bi voda + melesa bilo ok. Nebih znao u kojim omjerima se mijeaa sa vodom. :)
idoserPOZNAVALAC

maj 2011.

stavi na 3 litre vode jednu ajnu ~licu meda i mjeaaj. za 10 min je otopljen med i zaljevanje onda. dobitna kombinacija mo~da mo~e i viae meda al za ovo gore sam ziher 100% da prolazi.
ludi skorpionISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Pozdrav svima.Kako napraviti mrezu Dali moze da posluzi pletena plastificirana mreza za ogradu.posto se koriste klonovi za indor
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Naravno da moze...sve sto ce zaustaviti rast a propustati svjetlost je ok... ;)
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Mre~a...jel ti mene zezaa? pa kako izgeda mre~a? XD Naravno da mo~ea koristit bilo koji materijal da bi dobio na ~eljenoj funkcionalnosti( u naaem slu aju grananje).... ljudi koriste apagu pa sami pletu, ~icu, gotovu ~icu za kokoai-onu peterokutnu, ~icu za ograde, mre~e....ajme....hhhh ne radite si probleme di ih ne treba biti :D

maj 2011.

e vakooo, da i ja nesto pitam, box samo sto mi nije gotov velicine 120/60/60 pa me sad zanima sto od rasvjete uzeti...mnogo sam citala, ali negdje pise ovako negdje onako...totalno sam zbunjena...obisla sam sve okolo trgovine, ima svasta...e sad zanima me dali one CLF takozvane stedne zarulje valjaju i koliko bi ih trebala otprilike, za 5 biljaka, okolo cu obloziti aluminijskom folijom...i kojih oznaka tipa- 827 warm white itd...znaci koje mi trebaju za vegetaciju a koje za cvjetanje...ih i da koje rezime svjetlosti da drzim...u vegetaciji a koje u cvjetanju...kazem sorry sto pitam, sigurno se ponavljam ali sam nesigurna...citala sam mnogo ali etoo...:))) pa ako se moze naci neko fin pa mi odgovoriti, bit cu mnogo zahvalna... :))))))
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Najbolje da zaboravis stedne jer te izade puno skuplje i kompliciranije od jednog HPS-a... Za tvoj box je sasvim solidan HPS od 150W(pretpostavljam da je 120 visina)...izade te jeftinije, mozes s njime odraditi cijeli grow i bez problema da naguras sve te silne stedne... ;)

maj 2011.

to je slazem se manje muke, znaci cijeli grow samo nju koristim?? ...a nista sad na traganje za HPS...da 120 je visina...i jedno malo pitanje dali mi se isplati traziti po trgovinama ili da narucujem preko interneta?? bez reklame hihihihi cisto informativno trazila sam ovdje u okolnim trgovinama, vecina nije ni cula za to...imam jos na izbor zato pitam
dinosaurAMBASADOR

maj 2011.

Ton ice, pogledja na netu, isto informativno, pa ako naletia negde jeftinije ti kupi ;) Odvoji nedelju dana za trazenje i resavanje problema ;)
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Vjerujem da je **** jos uvijek nas sponzor, pa mozes pogledati na njihovoj stranici... EDIT: Izgleda da nije vise... EDIT2: Stavi oglas u ovu temu da trazis... ;) https://forums.vutra.org/threads/7853-Prodaja-%28razmjena%29-opreme-za-uzgoj....

maj 2011.

Prije 7 dana je proklijana sjemenka (vise njih razlicitih) stavljena u zemlju. Do sad ta jedna nije izasla iz zemlje! Da jos pricekam ili da se prestanem nadati? Di je zapelo?
TarkiPOZNAVALAC

maj 2011.

Jesi ih preduboko zakopao? Otkopaj malo (bar jednu dve pogledaj) pa baci oko kakvo je stanje, mo~da se razvijaju, mo~da su se utopile, mo~da nemaju snage za izgurati do kraja.

maj 2011.

Sve su na istu dubinu zakopane.... 1-2cm. S tim da su dvije imale dosta manju klicu od cega je jedna izasla nakon 5. dana, a druga nista. Budem probao pazljivo otkopati... EDIT: Pogledao sam, klica je zagnilila (nema je vise), samo sjemenka ostala. Tako da, izbaceno iz boxa.
TarkiPOZNAVALAC

maj 2011.

Utopile su se... Idui put malo manje zalij, ili rijeai bolju drena~u u zemlji. Treba to bit mokro, al opet ne ko da ri~u sadia, i biljkama treba zraka ;)
njrnjavaAMBASADOR

maj 2011.

pozdrav svima, i svaka cast svim savjetodavcima koji se ovdje svakodnevno bave svim nasim pametnim i onim ne bas pametnim pitanjima!! sad cemo vidjet kakvo je ovo moje pitanje... dakle, namjeravam bacit jedan pc grow, sa nekom domajom,pa me zanima sljedece. obzirom da ce mi u box stat max 2 mary j., mislio sam ih (vise mrmenki) posadit van dok ne pokazu spol, i onda uzet jednu 2 najljepse curice i snjima u box. jeli to possible?? i ima li jos neka caka sa tim.. hvala, pozz!!:sun2:
xxrobixxAMBASADOR

maj 2011.

Napravi si posude od boca, obavezno probuai dolje rupe, njih ea moi viae ugurati u box, pustia tjedan dana vegetacije, zna i 18 sati svjetla i 6 sati mraka i onda nakon tjedan dana prebacia na 12 sati svjetla i 12 sati mraka, biljka e ti nakon tjedan-dva pokazat spol, ~enske presadia u posude koje si mislio, muake izbacia i rijeaen problem. A ako si mislio u jednu posudu viae biljki, i to je mogue, samo ti se onda korijen mo~e zapetljat, ne znam koliko tu gubia/dobivaa, ali ja bi bolje u viae posuda, pa presadia.
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Nece ti uspjeti da drzis vani dok ne pokazu spol, jer ce biti preogromne za pc...

maj 2011.

Vozdra! "Pitajte sve ato vas interesuje", pa hajde da probam (bolje nego da otvaram novi topic za svakojaka pitanja...). Mislio uradit mali pc box ali kako nisam naaao nikakav stari tower a i nemam apsolutno nikakve potrebe za stealthom, odlu io se sklepat box od aperplo e dimenzija ala pc tower...uglavnom nebitno, nego mi se pojavila mala dilema: da li box oblo~it folijom ili obojat u mat bijelu boju? Eto pitanja. Kako u izradu kreem ubrzo, odlu ih dilemu podijelit s forumaaima. Mo~da je rijeaenje svejedno, mo~da je pitanje glupo, al pitam jedino iz razloga ato sam se na itao da bijela mat boja bolje reflektira svjetlost a ipak pri itanju raznih dnevnika i gledanju masa sli ica sa foruma vidim da ipak prete~e upotreba folije (bilo alu bilo one autofolije) kod tih manjih uzgoja. Pa me zanima emu tako ili se to meni samo ini? Dobro, kod pc boxa mi se ini puno jednostavnije: nakon muke rastavljanja i piljenja sve to jednostavno oblo~it sa folijom, lakae je...al zaato ne nekaki manji box od aperplo e/drva obojat u bijelu, kad ve bolje reflektira svjetlost, nego ju oblagat sa folijom... Ina e, imam ve jedan manji box (nije neato, zato i radim novi) oblo~en folijom, al kad vidim kako popodne vani sunce pi i i bljeati ta bijela boja dojde mi da se pitam ... Ps: znam da je negdje u prastarim postovima bilo govora o ovome al ne mogu momentalno na...
indian_summerISTRAŽIVAČ

maj 2011.

nemoj stavljat obi nu alu foliju za kola e, ( HOTSPOT ) stavi bijelu mat, ili pofarbaj u bijelo... eto, to ti je najjeftinija varijanta koja radi sigurno... biljke e ti rast neovisno o boji zidova.. :icon_lol:
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Kad vec pravis od drveta, onda mozes i napraviti box malo vecih dimenzija... Iznutra bijelim sprejom, vani smedim i izgledati ce kao neki mali ormaric...pa moze proci kao stealth... =) A mislim i da ti nije puno dati 3 eur za onu foliju za sajbu auta...to ce te sasvim zadovoljiti sto se tice refleksije... ;)

maj 2011.

@Sekach, od drveta u isto zato jer mogu i jer mi se da. Veih dimenzija neato previae i neu jer mi ne treba a i po etnik sam, a od malih nogu se kree :)... Naravno da nije bed za tu foliju za sajbu od auta, koata i manje od 3 eura, ima u kineza za 9kn (1.2eur), i najvjerovatnije u nju i upotrijebit na kraju, al eto to me zanimalo-pade izbor na foliju unato tome ato po "podacima" bijela reflektira viae... Pa me u prethodnom pitanju samo zanimalo zaato to tako uvijek biva :) ... Na kraju krajeva, nije neka investicija sreivanje "zidova"....imam i aajba-folije i boje sasvim dovoljno... A kako bi kolega gore rekao-rast e one neovisno o boji zidova, NADAMO SE!
indian_summerISTRAŽIVAČ

maj 2011.

vjeruj mi bude :icon_lol: ti samo osiguraj da sve napravia kako spada ato se ti e ventilacije i svjetla... samo za to e ti biljke biti zahvalne.. a bijela boja ili "aajba-folija" :icon_lol: samo je dodatni plus za tvoje biljke... samo teraj, sve e bit u redu! :thumb:
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

Imam pitanje: Ventilaciju(ispuh) mislim odradit kroz dimnjak koji se ne koristi. Problem je ato je dimnjak udaljen jedno 4-5 m zra ne linije od prozora susjedne kue(ljeto je prozor e 100% biti otvoren) prakti ki su u istoj razini, pa me zabrinjavaju mirisi kod cvjetanja. dimnjak je jedno 5 m visok, dali e se ti mirisi "izgubit" il bi trebao joa i improvizirat neki filter? Izlaz zraka sam rijeaio s pomou vodovodnih cijevi. Filter bi slo~io tako da na otvor navuem najlonku(izgledalo bi kao "bubanj") na to stavim akt.ugljen(ne pre gusto da zrak ipak prolazi) i preko tog joa gazu da ugljen ne pleae.. to planiram napraviti 4 puta, dakle na presjeku cijevi od 1 m na svakih 25 cm jedan sloj i s tim crijevom u dimnjak...(cijev stoji vertikalno) dali bi to teoretski moglo funkcionirat? za prakti ni dio treba pri ekat... vaaa mialjenja? tnx
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Biljka mi je sveukupno stara 31 dan, prije 11 dana sam je stavio na re~im svijetla 12/12 kako bi pokazala spol, ali joa niata ne pokazuje. pro itao sam da bi u roku od 2 tjedna trebala pokazati ali kod mene se niata ne dogaa. :watchplant:

maj 2011.

pokazae, mo~da ve i pokazuje ali ne vidia, im je sun aa?
big buddhaISTRAŽIVAČ

maj 2011.

mox cemu toliko komplicirat, samo stavi hladnjak za ipuh na tu cjev nek tamo izbacuje i to ej to, nece to bas ttoliko da smrdi :)

maj 2011.

Gle tu ti se radi o varijaciji od kakvih 10-15% posto svijetlosti, diamond mylar ti je najbolja-reflektira98%, pa ti ide mylar 95%, pa ti je onda bijela mat ini mise od kakvih 85% tak ti se negdje vrte cifre, kolega bezze sa foruma koristi obi nu aluminijsku, ali okrenutu na mat stranu, to ti je sve relativno, ali normalno im je vea refleksija i urod e bit bolji...probaj nabaviti mylar-odi baloni od helija su ti od nje slo~eni pa ak mo~ea to nabaviti probaj ;)

maj 2011.

5 metara je malo, tko zna nanjuait e. Ja bi filter na tvom mjestu, to povla i i odgovaraju i ventilator.
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

oke, nadam se.. nije pokazala niata, niata se ne vidi sa 100-postotnom sigurnoau to mogu utvrditi, a stoji ispod 7 komada cfl, 825.

maj 2011.

Majstore pogle kaj sam naao u vezi te priguanice tj. priguanica za ~ivine ~arulje, postoje zamjenske natrijeve ~arulje sa manje lumena jbg :S, ali se mogu spojiti na takvu prigu nicu ;) pogledaj ovo http://www.tez.hr/_hr/katalog/visokotlacne/natrijeve_zamjenske/ uzo bi ovu 210w i to bi bilo dovoljno za box 60x60x120-150 ja brijem ;)
biljcica mi je na 12/12 i kad je mrak dal da ostavim ventilator da puse po njoj ili ne?
MoxENTUZIJASTA

maj 2011.

o tom ti ja pri am... i meni se inilo malo,a ne riskira mi se baa tolko da stvar pustim na biti ili ne biti(iza reaetaka)... bit e kemijanja u svakom slu aju trebalo-ne trebalo... tnx green

maj 2011.

Pozdrav! Imam pitanje u vezi Advanced Hydroponics Bloom formule. Gnjojivo se inace koristi za hidroponiku, ali vrlo dobri rezultati se postizu i u zemlji. Zanima me ako tko ima iskustva sa tim gnjojivom, i kako ga najbolje dozirati. Na uputama pise da ide 16ml na 10l vode, pola ako se koristi za uzgoj u zemlji. Isto tako pise da se na "kraju faze cvjetanja" dozira na 30ml, posto san u uvjerenju da je kraj cvjetanja zadnjih 10 dana, a tad se biljke flushiraju i ne koristi se nikakvo gnjojivo, nije ni meni bas jasno na sta misle. Zahvalan san na bilo kakvoj pomoci!
gargamelPOZNAVALAC

maj 2011.

pola bi trebao znat izracunat, a ovo "na kraju faze cvjetanja mozes" i shvatit kao "na kraju faze gnojenja".. znaci zadnjih 1-2 gnojenja das toliko. zadnjih desetak dana ne gnojis, osim ako npr. volis water curing.
SekachAMBASADOR

maj 2011.

RastaBird Moze ta, i taman ti je za te dimenzije boksa... =) high_all_the_time Ventovi nek ti rade cijelo vrijeme...neka se gibaju i neka imaju svjezeg zraka kostantno... =) Mozes ih eventualno smanjiti ako prave neku buku da ti po noci bude malo tise... =) gijoe Proizvodaci ne uzimaju u obzir da mi flushamo biljke prije rezanja(neki to cak ni ne rade), zato tako pise...a kraj ti moze biti zadnja 3 tjedna...tada mozes pojacati dozu pred kraj da se sto jace udebljaju i da stvore neke zalihe hrane u sebi da ih drzi do kraja nakon sto prestanes hraniti... =)

maj 2011.

E to me bunilo, hvala majstore!

maj 2011.

nabavio sam sijalicu 250 w e40 grlo natrijumovu ...sta mi predlazete kako da je spojim...skup je reflektor
dite_splitaAMBASADOR

maj 2011.

pozz, mislim se narucit sjeme lowrider autoflowera za indor drveni box grow, zanima me koja je shema sa svjetlosnim rezimom sobzirom da je autoflower, jeli ju bolje drzat na 18/6 pa da iraste sto vise pa je puknut na 12/12 kad pocne cvjetat, ipak je autoflower :D ako tko zna molio bi sto prije da javi tnx ekipa

maj 2011.

U opisu sorte ti pise sko sve kaj trebas znati, a ako slucajno ne pise onda drzi na 16/8 a pod kraj stavi na 12/12.
SekachAMBASADOR

maj 2011.

wu-varcar Spajas normalno zarulju, prigusnicu i propaljivac... Reflektor je samo tu ako zelis dodatno iskoristiti potencijal zarulje, nije obavezan...moze ti pomoci i ako ti je gornja stranica boxa opremljena nekim reflektivnim materijalom kao i stranice... ;) dite_splita Kod autoflowera nemas potrebe bacati na 12/12 da induciras cvjetanje, posto ce to biljka sama...tako da tokom citavog uzgoja drzi na 18/6... Neki cak preporucuju i 20/4, ali to ovisi i o vrsti... =)

maj 2011.

Autoflower biljke ne ovise o svjetlosnom rezimu za cvjetanje, ona prati svoj unutrasnji ritam, znaci da ce na 18/6 vegetirat, a kad joj dodje vrime pocet ce cvijetat. Za neke autoflowere san vidija da ih se i drzi na 24/0. Uglavnom moje biljke su uvik bolje reagirale kad su imale period mraka.
dite_splitaAMBASADOR

maj 2011.

ma kontam ja da njoj cvijetanje ne ovisi o svjetlu nego sam mislio da trba imat isto neki rezim, pa eto 20/4 da vise raste :D tnx ekipa
xxrobixxAMBASADOR

maj 2011.

Neke banke sjemena za autofloweringa ak preporu uju i 14/10 16/8. Ja sam dr~ao na 18/6 i super ispalo. Iznad toga mislim da nema potrebe ii :)
nEphNiOISTRAŽIVAČ

maj 2011.

ev da podjelim svoj problem s vama. biljka, koja je bila 20 dana u vegi, i sad mi je to no 2 tjedna u re~imu svijetla 12/12 (cvjetanju) u nadi da e pokazati spol, no niata, ni traga naznakama muakog il ~enskog spola. i joa jedno pitanje, koliko bi otprilike biljka trebala biti uope stara da bi uope mogla pokazati spol, jer imam joa 4 bilj ice koje teram od po etka growa na re~imu 12/12, pa da se nadam da mi i one poka~u spol?

🔒 Ova tema je zaključana