LEGACY
Kontroler za ventilatore u boxu
36 odgovora2,789 pregleda
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#1
Lijep pozdrav svima :wave:
zanima me ima li tko iskustva sa kontrolerima za ventilatore u growboxu?
lagano razmialjam o homemade boxu, te mi je za oko zapeo kontroler NZXT - sentry 2.
kontroler ima na touchscreenu trenutnu temperaturu, na njega se mo~e spojiti do 5 ventilatora, te im podeaavati da odr~avaju odreenu temperaturu, te podeaavati svaki zasebno od 40% do 100%.
koata manje od 30e. :puuuh::
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Prater
AMBASADOR3.437 REP55%
→ Legenda
PraterAMBASADOR
maj 2015.
maj 2015.#3
Omjer cijene i toga ato dobijea dobar, ali na tvom mjestu ako nisi kratak sa lovom GSE kontroler za okretaje ventilatora, vlagu, temperaturu, podtlak je isto dobar... ali je dosta skuplji, cijena je nekih 170-200 eura. Nisam imao iskustva sa tim kojim si spomenuo, sa ovim jesam... mogu re da je odli
an - ali i skup, mo~da tebi i takav nepotreban ako si stalno uz bilj
ice. Netko nekada zna po 3-4 dana oti na put, pa fino neka se sve samo namjeata i navodnjavanje i temp, i podtlak, i ventilatori i vlaga...
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#4
@PowerSeed, ja joa nemam ni box! :lol:
@Prater na~alost preskupo mi je, radim za minimalac :objesen: ali svia mi se jako, mo~da kad dou neka bolja vremena.. a i kao ato ka~ea, nepotreban mi je,jer sam svakodnevno doma.
Uglavnom neznam dali ima potrebe za kontrolerom u boxu za dvije biljke, mislim mo~e samo pomo?
Blade
ZMAJ23.847 REP
Prater
AMBASADOR3.437 REP55%
→ Legenda
PraterAMBASADOR
maj 2015.
maj 2015.#6
Pa mo~e pomo naravno... Ako ga ve namjeravaa uzet, ne treba ti taj za 5 ventilatora, imaa kontrolera za 5-6 eura u vrh glave 10 eura u svakom malo viae opremljenom marketu sa elektrotehnikom, sjeam se da sam ja svoj prvi platio 6-7 eura, kupio par metara bakrene ~ice i spojio 2 pc ventilatora svaki 120mm oko 180m3/h na taj jedan kontroler.
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#7
moze proci za prvu ruku i ova varijanta sa regulatorom za rasvjetu, ali uz to nemam podeaavanje stalne temperature
sutra u se zaletit do trgovine pa vidjet malo kako se kreu cijene i ato imaju u ponudi( trgovina 2 min od kue :D )
izvinjavam se na offtopicu, @Prater spomenuo si automatsko navodnjavanje? :zvezda::
Prater
AMBASADOR3.437 REP55%
→ Legenda
PraterAMBASADOR
maj 2015.
maj 2015.#8
Koliko ja znam, imaa 3 izbora, mo~ea imati pumpu za vodu pa da ona pumpa svakih xy minuta/sati xy vode kroz cijevi, zatim mo~ea iskoristit gravitaciju, staviti neki veliki kanistar, 40-50L na neku uzviaenu povrainu ili direktno spojit na pipu pa pustit kad hoea da ti se zaliju da ne moraa sam... Mada ono ato je najviae automatski je sa pumpom... Bolje postavit automatsko navodnjavanje, nego prije puta zalit biljku previae... mada siguran sam da ima i drugih metoda kojima se ljudi koriste, da napune tanjurie pa da tako povu
e biljka itd... ne znam ata joa ima. :)
Slike govore 1000 rije
i.
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#9
Zasad sam upoznat samo sa ovim tanjuricem i vodom :D
ovo s pumpom mi je zanimljivo ali izgleda neprakti
no za box.
u svakom slu
aju hvala na odgovoru :respect:
Edit- javljam se sutra sa opcijama kontolera
Pedala
AMBASADOR1.913 REP12%
→ Legenda
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#11
Dobro jutro Pedala :)
jesi zadovoljan s tim? cijena i opcije? :D
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
maj 2015.
maj 2015.#12
isplati se investicija, super za regulaciju vlage i temp.
- Prater od tebe cemo puno nauciti, lijepo je da si tu.
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#13
Bio sam u trgovini, nazalost imaju samo klasi
ne potenciometre za velike ventilatore cijena 160 kn.
mislim da cu radije kupiti onda ovaj kontroler za 210 o kojem sam prvom govorio
Smells
ZMAJ29.263 REP
SmellsZMAJ
maj 2015.
maj 2015.#14
Ja imam ovaj...i neznam sta da ti kazem,nakon 1 growa kupaonski aksijalni je poceo odlazit...jako je bu
an,lupa nesto u njemu...radi normalno kad ga poja
am do kraja na full speed,na pol snage radi jako loae.
Upo
etku su radili savrseno,3 komada koristim...drugi vent isto pokazuje
udne znakove,gasi se kad ga namjestim na minimum (na kojem je radio normalno cijelo vrijeme)
ZdravaTrava
LEGENDA10.650 REP56%
→ Zmaj
ZdravaTravaLEGENDA
maj 2015.
maj 2015.#15
Nez zaato ste zakomplicirali. Kupi adapter 12V sa regulacijom za 50kn, namjesti okretaje za ~eljenu temperaturu i bok. Ako bude pomaka u temperaturi bit e to male oscilacije, a ka~ea da si
esto u boxu pa nije problem naatimat jednom tjedno.
Ja imam stc1000 i ove adaptere tako da je ovo iz prve ruke. Koliko sam ja shvatio tebi je to samo za ventilatore, prema tome nema potrebe za kontrolerom. ;)
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#16
@ZdravaTrava hvala na odgovoru!
svaki savjet i svaka varijanta mi je dobrodoala. ovo sa tim adapterom mi se cini kao najjeftinija varijanta. imam 3 ventilatora, tocne oznake neznam, stavit cu slike za par minuta
koliko sam shvatio trebaju mi 3 ventilatora: 1 za ulaz, 1 za izlaz zraka i jedan unutra da to cirkulira :watch:
ZdravaTrava
LEGENDA10.650 REP56%
→ Zmaj
ZdravaTravaLEGENDA
maj 2015.
maj 2015.#17
Nezz koje snage ti lampa al pametnije stavit vent sa upuha na lampu a upuh pasivan. Jedan adapter od 1A je odprilike dovoljan za tri pc venta.
Binatone
POZNAVALAC787 REP21%
→ Ambasador
BinatonePOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#18
evo ovako. dva ventilatora od pc-a imam i ovaj treci veliki neznam od cega je 230v,14/16Watt.
a lampe sam mislio rijesit sa 4 ili 6 ovakvih malih na stropu boxa,50w je jedna
The Man From Utopia
POZNAVALAC779 REP20%
→ Ambasador
The Man From UtopiaPOZNAVALAC
maj 2015.
maj 2015.#19
Nea se ti trave napuaiti s tim lampicama. Ne optereuj se mnogo sa ventovima dok ne sredia rasvetu, meri temp. u boksu pa na osnovu toga stavi vent ili dva. A pre svega prou
i malo tematiku pre sadnje, ima toga ovde na tone.
maj 2015.
1 / 19
maj 2015.
maj 2015.