VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaZanimljivi nacini uzgoja bilja
LEGACY

Zanimljivi nacini uzgoja bilja

31 odgovora6,573 pregleda

feb 2009.

Tema je otvorena da bi se dobio uvidi u sve neobicne nacine uzgoja ... Evo jedan vrlo nepraktican ali jako zanimljiv nacin ....
http://www.omegagarden.com/ ovaj nije tolko cudan kolko je profesionalno odraden ...po meni nemoze bolje
Slobodno postajte sve cudne ... nesvakidasnje setupove i grow room-ove :abducted:
#34POZNAVALAC

feb 2009.

Zamisli kako se ono prvo zaljiva! Kap vode na žarulju i ti 2 dana vade stakla iz lica:mrtva_banana:
#34POZNAVALAC

feb 2009.

Mislim da je ovo možda već videno al ipak...evo dobrog tutoriala za Bonsai mame http://www.softsecrets.nl/forum/viewtopic.php?t=3990 jako koristno ako imate dva boxa i radite SOG s klonovima:thumb:
mr.skunkAMBASADOR

feb 2009.

[bez sadržaja]

feb 2009.

Super za klonove , a kosta samo 5 dollara..20-25kn

feb 2009.

nije tolko cudno ...ali zanimljiva naprava....

mar 2009.

Evo,ipak da otvorim novu temu.Nekako je sve započeto s ovim pitanjima-visina 80cm,širina poprilična,lampa 600w.Rješenje vodi na lst,a tema je tuhttps://forums.vutra.org/uzgoj-faq/4734-lst-max.html E sad,jedno neobično pitanje-prvo slika: Dakle,kako bi bilo da se lampa postavi u sredinu,okomito kao na slici,neki groveri tako i stavljaju,a da se biljke rasporede naokolo i rasle bi prema svjetlu,naravno trebalo bi ih vezivati zbog težine:icon_lol:.Ova opcija izgleda puno bolje recimo od lst-a jer je lampa ipak donekle blizu,a tu se biljke mogu udaljavati dovoljno.Nekako po logici,zašto nebi moglo,rasla okomito prema svjetlu,rasla vodoravno prema svjetlu,ista stvar.Hlađenje neka trenutno bude nebitno.Šta misle iskusniji?I pitam ozbiljno,koliko god i meni glupo izgledalo.

mar 2009.

meni to izgleda da bi se samo biljoze izduzile... ali nebi svijetlost dobila cijela povrsina biljke ... Neznam nije losa ideja ali kontam da nije bas efektivna....

mar 2009.

??:blah:

mar 2009.

pa zato sto svijetlost ne pokriva cijelu povrsinu biljke ... bar po tvojoj shemi ... neznam ... mozda bi i proslo ako bi imo neku lampu tipa hps 1000w ili bar 600 na manjem prostoru i iznad njih bar 60 cm ... pa bi svijetlost pokrila cijelu povrsinu biljke !? probaj pa javi !

mar 2009.

Ta se solucija otprilike spominje u linku u 7 postu,ali ovo drugo mi je teško sad pojasniti...po meni još uvik slično...,samo nema reflektora,ali bi bilo biljki:crash:

mar 2009.

aj im ti gloss reči kad sam ovo činio :icon_lol: samo se to grugačije radi u praksi a za prvi link o masovnom gajenju okretnim sistemom...šta reći sem da postoji već više od 10 godina ništa novo

mar 2009.

mar 2009.

Malo mu je ona guma savijena:abducted:...
Kushonja O.GAMBASADOR

jul 2009.

ajde da malo obnovim temu ... Ovo je nešto novo ... bhEsRlGuifc&eurl A ovo je zanimljiv experiment iako nevidim kako bi to ikada moglo doči do kraja ... Mozda bi se i moglo izvest ako se radio o indooru , pa stavit neki masni hsp ispod ...mozda bi i narasla malo , ali nevjerujem da bi mogao dovršit taj grow .U biti sada kada drugi put pogledam ...pa rasla bi kao puzavac...ko zna ...:sun2:
Ima još jedan indoor pokušaj pa ako nekoga zanima kako je prošlo tj. kako nije prošlo evo link ovdje
Kushonja O.GAMBASADOR

jul 2009.

Kushonja O.GAMBASADOR

jul 2009.

nov 2009.

Cjeli sistem pokreče snaga vjetra ... ekološki ... nema šta !
FukmondoAMBASADOR

nov 2009.

e,vake teme odmaa u škovace,kome ce ove bre da posluzi,i tko ce to da praktikuje,ako neko ima nek otvori dnrevnik,fala:bis: ooops,dishem plucima:)

dec 2009.

Neče poslužiti nikome , ali je dobro vidjeti sve inovativne načine gajenja :)

feb 2010.

hmmmmm.....?!
CAMENTUZIJASTA

feb 2010.

opraši biljku .... baci 1000 sjemenki u zemlju ... održavaj sve uvjete ekstremne... par kojih prežive koristi dalje za isto dok ne dobiješ svoju super biljčicu

mar 2010.

hmmm.....

apr 2010.

Stvarno su si dali dečki truda! Ljepo pokosili,održavali...

apr 2010.

Stvarno su si dali dečki truda! Ljepo pokosili,održavali...

okt 2012.

K2289 IDRIS Plant Watering System - YouTube kada idete na put ili teren :)

okt 2012.

probao sam na sajt kad ono: This site is not available from your location. We apologize for the inconvenience. u svakom slucaju zanimljivo, a i lepu gajbu teta ima, naravno, ni ona nije za zanemariti ;)
TarkiPOZNAVALAC

okt 2012.

Ili uzmeš komad špage, kanister i to je to :)

okt 2012.

Ne bih volio otvarati novu temu pa ću postati ovdje . Kako sastaviti hydro drip sustav (kupovni) Poprilično je jednostavno , ali možda nekom pomogne ....Kad su slike već tu -http://postimage.org/gallery/v8z26h8/168974b1/ Sve što fali su glinene kuglice i sadnice :)
travahrENTUZIJASTA

okt 2012.

Najbolji način je ovaj sa konstantnim protokom. Ja bi u to još dodao dvije ultrazvučne parilice da sav korjen dobije svu vlagu i kisik. Kutija je za max dvije biljke. Hideoton možda nije dibra opcija jer mrda pH ali kokosov medij je možda najbolji. Staklena vuna je super ali se jako natopi a nije dobro ni da stabljika bude uvijek vlažna, hoće se bolesti razvijati.
TarkiPOZNAVALAC

okt 2012.

A zašto bi uopće imao medij? I kako to da je taj sustav najbolji, zašto? Svaki sustav ima svoji prednosti i nedostataka.
travahrENTUZIJASTA

okt 2012.

Samo da drzi pocetak korjena i stabljiku te da ne zadrzava prwvisw vode. Sustav je najbolji jer daje najvise i najbrze ali mjesta za greske nema, to je kao minus

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se