VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaPomoc oko pc boxa
LEGACY

Pomoc oko pc boxa

296 odgovora18,415 pregleda
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

E ovkao jos sam nov u svemu ovome tako da mi je potreda pomoc uveliko citam forum i nalazim potrebne informacje ali imam malo vremena jer mi seme polako klija napravio bi box od pc kucista pa su mi potrebe neke vazne informacije u vezi toga bilo ko voljan da pomogne malo detaljnije stvarno bi mi znacilo procitao sam topic za box ali neke stvari mi jos nisu jasne radi se o midi tower-uklasicno kuciste stvari koje me zanimaju ventilacija (koliko vent kako da ih prikljucim ) osvetljenje (koje osvetljnje i kako da ga postavim ) velicina saksije dali tu uopste ima prostora za gajenje .. za jednu biljku hvala unapred
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Ventilacija, sta? Ventilatori od kompa 80mm... Osvetljenje, sta? CFL ili HPS, biraj sam. Velicina saksije... Zavisi od vrste do vrste. Ako stavis premalu dobit ces malu biljku, ako stavis preveliku, biljka ce ti prerasti box. Pogledaj malo po forumu uzgoje u pc box, hvala bogu ima ih 3 iz kojih sve mozes pohvatat.
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

1)koliko venta da postavim i kako da ih prikljucim za adapter (moram da pitam kad neznam):) 2)na kojoj udaljenosti da postavim svetlo i koje (neka preporuka) ostale stvari sam kupio merace i foliju sutra prekosutra cu da postavim slike kucista i venta koje imam taman da vidite koliko je kuciste dali moze da se u njemu drzi biljka i kako da isplaniram unutrasnji prostor
bruno93ENTUZIJASTA

sep 2008.

2 venta 80mm(kao za napajanje od kompa) sa straznje strane jedan i jedan sa prednje. 2 stedne zarulje 23W(1500 lumena) i nekako ih stavis na vrh kucista. izvadi sve iz kucista i onda prvo stavis ventilatore i lampe, zakljucis kolko ti mjesta ostaje i onda isplaniras ostalo
CasperENTUZIJASTA

sep 2008.

i stavi si pleksiglas izmeu lampe i biljki da dobijes vise prostora... to sam si ja napravio. sad namjeravam stavit klijat i pocet prvi pc grow.

sep 2008.

ata da stavi ???? :ohno::vb_whip: plastiku pored lampe ? :bis: i kad izlazia iz kue obavezno majci daa vatrogasni aparat u ruke casperu nije plexi providan kao ti jesi li ti to probao reci nam molim te
CasperENTUZIJASTA

sep 2008.

ups oprostite mislio sam na vatrostalno staklo ako ga moze nabaavit... moja greska
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

@mc.Dju 2 ispuh, 1 usis... 2 stedne ce ti biti dosta za vegetaciju, ali za cvjetanje dodaj barem jos 2 od 23w @casper Da dobijes vise prostora?! Pleksi samo uzima prostor i gubi se masu svjetlosti.
CasperENTUZIJASTA

sep 2008.

ma mislio sam da se stavi da biljke mogu blize svjetlosti a da se ne sprze kod hps lampe od 70 w koja je vjerojatno unutra. kako me ne kuzite?!?
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

HPS 70w i pleksi!? Sretno... Ili nabavi cooltube ili stavi cfl

sep 2008.

dobri duae ne grijeai da se ne zadimi neki grower
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

prekosutra mi stize kuciste taman cu da kupim lampe i vent i kacim slike ...

sep 2008.

uzmi barem big tower ili gaji dzoint po godine
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

ma daj ja pitao par puta da li to uopste moze bas zbog toga ...... necu da se cimam za joint po godini ne trazim nista mnogo ali za kucnu upotrebu ???

sep 2008.

pa pro itaj majka mu stara neato ako ne skapiraa proces dzaba ti i vodeno hlaenje imaa minimalne uslove koje moraa da poatujea oli da ti napiaem ukratko ?
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

U big toweru sa jebackim uzgojem mozes dobiti najvise 40tak grama, mozda 50... PC grow se radi iz samog gusta uzgajanja i igranja s biljkama. Neces tu dobiti neke kolicine, ali ces dobiti kvalitetu.
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

kao sto rekoh citam uveliko upravo sam i odgledao i neke filmice edukacija :) ali svaka pomoc je od koristi hvala svima ..... nadam se da cu do cetvrtka da imam kuciste sredjeno i spremno .... jos jedno pitanjce da li je bolje na ovolikom prostoru neka hps 75w ili kao sto je Laidback pedlozio 2 stedne pa da dodam u cvetnom jos koju ???

sep 2008.

brate ja imam 4 stedne i na tom malom prostoru je ok, ali hps je vjerovatno bolji samo sto jako grije ...ak mozes sreditit temp. onda sigurno bolje hps... sretno
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

probacu sa 2 stedne + 2 u cvetnoj fazi ili da stavim mozda odmah sve ??? i biljka ide u pocetku na 10/15 cm od svetla ??? da i koliko ce to da se oseca??? mnogo ?? ili ...
bruno93ENTUZIJASTA

sep 2008.

u vegetaciji su dovoljno 2 stedne i biljku stavis 2-3 cm od lampe nije to skupo, 2 stedne grla i sve ostalo za rasvjetu oko 100 kn-15 eura

sep 2008.

brate naj bolje bi bilo da puknes 4 stedne 865 plavi spektar za veg, a 4 827 crvene za cvijet ...jbg stedna od 23w 1550lu - 40kn kablovi, grla... 20kn samoljepljiva folija u pevecu dig tajmer u pevecu 50kn termometar 10-20kn vent. za komp 12cm 18db podesiva brzina 79kn ma brate sve si nabavis za 200kn, a ostalo sklepas sam ...
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

e ovako ventovi 3x1 e stedne 4x5 e tajmer 1x5 e merac digitalni 1x15 e +adapter folija nesto sitno nekih 10 e sve skupa uzeo sam onu najkvalitetniju foliju toliko me je do sad kostalo
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

da sutra cu da verovatno da uzmem i neki regulator za brzinu ventova tako da mogu temp da namestim
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

[bez sadržaja]
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

evo ove stvari sam trenitno nabavio i prispojio sijalice e sad kako da prikljucim ove ventove na neki adapter ??? i da li je ovo ok da uzeo sam i tajmer ali kako bre ono funkcionise nikako da provalim ?? i jos mi treba humus i folia moram da nadjem neku bolju verovatno cu da uzmem onu crno belu i to bi bilo to :spliff:

sep 2008.

prerezi zicu od adaptera i spoji na vent jednostavno crno u crno crveno u crveno... meni isto treba reg brzine ventova , al neznam di da to kupim...
G e r o n i m OENTUZIJASTA

sep 2008.

Ne treba ti regulator brzine jednostavno spoji ventove na punja od nekog mobitela sto ti ne treba jer punja i ve inom imaju napon od 5-7 V
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

ali imam 3 venta mislim stavio bih na isti adapter

sep 2008.

pa to se podrazumjeva da ih se spoji na punjac od mobittela , al meni treba da se jace i brze vrte....zato pitam gjde da kupim reg. brzine
NoTrippinAMBASADOR

sep 2008.

adapter 12V, ipoteka ili bilo kakav elektro duan,nikakvi punja i jer onda rade skoro duplo sporije.Pazit na ampera~u adaptera ako se spaja viae stvari

sep 2008.

pa da stvarno mi sporo rade...a ja sam ih pristeko na punjac od moba, sutra idem do chipoteke! hvala
StonerLEGENDA

sep 2008.

ako hoces pravu stvar onda je to napajanje za kompjuter. e na njega mozes prikopcati koliko hoces pc ventova a na normalni adapter za 12 V nemozes jer nema takvu izlaznu snagu. i adapter se jako grije uzmi u obazir da radi mjesecima i satima. Neko staro PC napajanje definitivno je naj rjesenje. napisat cu ja danas sutra jedan DIY sa slikama kako to napraviti pa ce biti jasnije
NoTrippinAMBASADOR

sep 2008.

Pa kupia adapter od 1000mA za 50 kn i na njega stane 4,5 ventia.Napajanje je dobra stvar ako imaa viae ventia od toga ili par malo ja ih al ja ne volim nered od ~ica oko boksa,al dalo bi se i to sredit.S adapterom im je lakae mjenjat brzinu 3-6-9-12V a s napajanjem treba ~ice prespajat. Kako kome paae.
StonerLEGENDA

sep 2008.

ako hoces pravu stvar onda je to napajanje za kompjuter. e na njega mozes prikopcati koliko hoces pc ventova a na normalni adapter za 12 V nemozes jer nema takvu izlaznu snagu. i adapter se jako grije uzmi u obazir da radi mjesecima i satima. Neko staro PC napajanje definitivno je naj rjesenje. napisat cu ja danas sutra jedan DIY sa slikama kako to napraviti pa ce biti jasnije
NoTrippinAMBASADOR

sep 2008.

Ja koristim "adapter" ata sam na faksu sklepa od 2.2 A i nebi ga mjenjo za niata drugo.Radi ve konstantno godinu ipo dana i nema razloga da ga gasim.Gura mi 7 12V i 2 24V venta sa odvojenom regulacijom za svaki.Tako da je za mene ovo prava stvar ko ato je tebi napajanje tvoje zakon. Al svako hvali svoga tovara.
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

dobro ok je to nego kako da prikljucim 3 venta na jedan adapter od 1000mA ??? mislim da je to pitanje ovde :)) i kako radi onaj analogni tajmer znacu nema sanse da ga provalim tt namestim koliko hocu svetlo koliko mrak ali on jednostavno nece da se pomera stoji u mestu

sep 2008.

i ja sam se jebo s tim tajmerom pa sam ga na kraju bacio i stavio digitalni (50kn) , ... samo me zanima kako spojit 3-4 venta na jednu zicu ?? ja sam bacic elektricar p a neznam..!!
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

nadam se da ce neko da nam odgovori na to pitanje tt jer ja cekam i nikako da pokrenem box a seme mi nije uspleo tako da cu morati novo da narucim tt

sep 2008.

pa odakle si narucio da ti nije uspjelo ...mora t i bar lapo proklijat ...jbg kupio sam adapter s promjenjivom voltazom i radi ko zmaj za razliku od onog punjaca za mob al jos uvijek neznam kak da spojim par ventova na taj jedan adapter...
Nameless_OnePOZNAVALAC

sep 2008.

@mc.Dju (+ Bothanicharrr); Digitalni timer je bacanje para sem ako potrebe ne nalazu programiranje vremena na bazi vetjoj od 24h. Mehanicki radi tako sto se za period kad hocemo da radi ( znaci da provodi struju) zubici na onom njegovom krugu ( programatoru) spuste. Znaci ako hocemo da na npr. radi od 11:00-11:15 zubic izmedju ta dva podeoka mora biti spusten dole. Kada to uradimo nastimujemo tacno vreme na njemu ( mrdanjem kruga tj. strelice na njemu). Timer ubodemo u struju a u tajmer zeljeni uredjaj. []
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

To sam i ja provalio za bacanje para to stoji NEGO DA LI NEKO ZNA KAKO DA PRIKLJUCIM OVE VENTOVE ZA ADAPTER !!! :))) poz

sep 2008.

istina je to za pare , to uvjek stoji al meni se stvarno nije dalo jebat s tim tajmerom brate ventove ti je lako spojit samo spoji zicu sa zicom (ogoli zice i spoji ih sa ventom, izoliraj i udri) Nije bad ...i ja sam malo zujio jer nisam bas dobar s elektonikom ali zapravo sve radi na istom principu + i - spoji zice i radi!!!!
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

daj malo deatljenije to ovi ventovi imaju po 3 zice zrna crvena i zuta a adapter ima dve e sad ti meni to lepo obasni kako si ti spojio to sve poz
StonerLEGENDA

sep 2008.

ti spoji samo crvenu i crnu a ovu zutu nemoras spojit zaboravi na nju
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

[bez sadržaja]
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

e sad ovako fali mi jos da stavim foliju drugu sijalicu koju sam razbio tt i da malo jos to sve podesim nego sta vi mislite kako izgleda ?? cini mi se da nisam lose uradio i da da li neko zna gde mogu da nabavim ono crno belu foliu u beogradu ??

sep 2008.

lepo izleda a sto se tice tih ventova ...ovako naj jednostavnije da jednu od te dvije zice adaptera stavis u crni ulaz na bijeloj kockici a drugu u crveni ...a ak hoces oba venta na jedan adapter onda idi u neku trg. el opremom i kupi si adapter od 12 v a nemoj se jebat s ovim od moba ... kod mene je to ovako ako ista vidis .... nego reci ti meni kolko si platio taj dig. termometar (jel on to mjeri i vlagu?)
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

platio sam ga 15 evrica i da meri vlagu mozes da vidis dole na slici

sep 2008.

ubaci jos 2 lampe...
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

cim pocne da cveta biljcica idu jos dve lampe za druge strane probacu tad da nadjem one sa crvenim svetlom

sep 2008.

ma sad stavi jos 2 plave... kad bude cvjetala sve 4 crvene 827

sep 2008.

:hotpants:sto vise svijetla to bolje....
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

da ali nemam kesa oprilike me iznelo sve do sad oko 100 evrica plus to sad za seme treba da dam jos jedno 50 videcu ali kupicu sigurno po 4 da imam ali kad imam kesa do tad moracu da se strpim

sep 2008.

istina .... i mene jebe kesh ....lol

sep 2008.

Pa vidi u toj Hidroponici. Bila je reklama na sajtu. Jos nisam isao tamo, posto nemam kinte, ali na njihovom sajtu sam video da imaju majler. Puno uspeha!
bongashLEGENDA

sep 2008.

Kad smo ve kod ventova, ova dva kod tebe, za usis pretpostavljam su prenisko, ra unaj da ea biljke morat staviti u nekakve saksije koje su duge, visoke i airoke. :D Moja preporuka za PC box je da sam izgradia nekakav spremnik za zemlju koji e pasat dimenzijama kuiata.
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

ta dva venta izduvavaju vazduh :) ako sam ja to lepo namestio a mislim da jesam

sep 2008.

i nemoj da ti pada na pamet iata drugo se 12/12 od po etka
dedaZMAJ

sep 2008.

nisam neki indoraa,bar ne all the way, al kad vidim kako se zabavljate i deda bi! jedino mi se ini da su ti ventovi za ispuh trebali biti skroz gore, tamo di si provuka kabele za svitlo.to ne zna i da ove trebaa micat, nego dodaj joa.istestiraj to sa full osvitljenjem i sve pozatvaraj i vidi ato termometar ka~e. meni je jedan pokuaaj propa zbog overheata,isto su atedne ~arulje bile u iru, grije se to sve jedno, ne ko hps ali isto se zagrije tako "mali" prostor,a topli (vrui) zrak voli i prema gore. ajde baa probaj instalirat sva 4 svitla, pozatvaraj kuiate i javi nam temperaturu.baa me zanima.jer meni ventovi od kompa nisu baa pomogli.tek je onaj za u zahod pokaza rezultate.ali to je buka onda. sve u svemu palac gore i svako dobro!
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

ako ovo ne bude radilo kako treba kada stavim sve 4 silalice dodajem jos jedan ventilator bas iznad silalica koji ce direktno da ih hladi ..... mislim da ce to da sredi stvari kupio sam kvalitetne ventove bas iz tog razloga pa cu da vidim za neki dan ce verovatno sve da bude iskompletirano pa cu da vam javim poz
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

ja mislio ono 18/6 pa posle 12/12 ali ok nije problem ide na 12/12

sep 2008.

ne citiraj bez potrebe nemaa ti mjesta za vegetaciju,vjeruj mi

sep 2008.

ma ima super ventova za komp ja sam uzeo 120mm , 18db(79kn) , podesiva voltaza na adapteru radi ko zmaj a tih ko bubica ...(temp. ne prelazi 30) a kad radi na 12 v onda neprelazi 25 a imam 4 tedne na prostoru slicnom pc boxu... evo slika venta

sep 2008.

ja sam u slicnoj situaciji ko ti mc ...jucer sam dodao homemade co2 gen. kontam da bi trebalo pomoc...
mc.DjuISTRAŽIVAČ

sep 2008.

brate ja ovo radim iz svog licnog interesa i cisto meni za dusu

sep 2008.

pa naarvno ... gust je gajit kako neki kazu a i bolje je pusit svoje nego s ulice ...

okt 2008.

sta to za hladjenje nije najlakse rijesit da se spoje ventilatori na 4-pinske konektore od napajanja i jos stavit potenciometar od 5kn za podesavanje i gotova stvar
mc.DjuISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Prikljucio sam sve vec nekoliko dana mi stoji box i za sad stvari stoje ovako sa 3 kulera i dve stedne 26w temp i vlazniost su odlicni idealni sta vise biljka se podigla za 4 dana nekih 4 do 6 cm i ima dva mala listica slike cu kasnije sad za neki dan stavljam jos jedan kuler i jos dve stedne i foliuju da iskompletiram to do kraja ... pa cu da javim za temp i vlaznost poz
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Nemoj stavljat foliju... Stavi onu izolaciju sta se stavi na vjetrobran da sunce na pali auto... Em ima odlicnu refleksiju, em je toplinska izolacija. Box ce ti biti topal ko tava, pogotovo oko lampi. Ovako je lijepo hladan
mc.DjuISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Jos jedna pohvala forumu i ljudima koji su mi pomogli da napravim box Ako ovo uspe otvoricu dnevnik i detaljniji topic kako sam napravio box
cigoISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Pitanje u vezi ventilatora. Sinoc mi je pregorio vent od pca, 8cm. Na ventu je pisalo 0,45A. Spojen je bio na adapter koji je u outputu imao 1A. Dali je izgorio zbog te razlike u amperazi ili je samo crko zbog starosti il neceg..
mc.DjuISTRAŽIVAČ

okt 2008.

stvarno neznam meni rade 3 venta od pca isto 8cm na jedan adapter od 12v i plesu ...
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

cigo, sta se hebes sa punjacima... kupi u nekom elektro shopu adapter 220>12-1 i na miru si. Lijepo mozes kontrolirat brzinu ventilatora

okt 2008.

i jedan ti nije dosta...
StonerLEGENDA

okt 2008.

da upravo tako zato su adapteri loaa rjeaenja jer 1,nemo~ea ih zaredat mislim ventova vise od 3 onda gubi snagu i to nije to 2.grije se jako i neki nekvalitetni zna riknut upravo zato svima bi preporucio da za 50 kn odu i kupe napajanje za kompjuter ima i novo za 50 kn i na njega se kop a koliko ti ~elja ventilatora i cak ima i svoje hladjenje . jedino ato se mora je na najvecem konektoru koji se kopca u maticnu plocu jedan jedini spojiti zelenu ~icu sa smedjom i onda se tek mo~e upaliti napajanje bez mati ne inace ne ide i to vam je ljudi najbolje rjeaenje po meni .
BrenerPOZNAVALAC

okt 2008.

Koliko ja znam ako ti je output recimo 1A, a tvoj vent 0.45A, tada vent vuce iz adaptera navedenu struju, trebalo bi sve stimat i nevjerujem da je otiso radi "vece" struje. Znaci na taj 1A mozes spojit 2 venta gore navedene snage i jos ti ostane 0.1A .
cigoISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Da da skonto san. Cak san nasa apapter di mogu minjat voltazu i spojia novi vent na njega.. Radi super. Stari je crko jer je...star bia :D
mc.DjuISTRAŽIVAČ

okt 2008.

e ovoko biljcica je porasla jos nekih 2 cm i odvojili su se oni vegetativni listici ako se tako zovu
mc.DjuISTRAŽIVAČ

okt 2008.

samo moze li neko da mi kaze da li je ovo ok .za 8 dana biljka je porasla 8 cm na 12/12 ??
bongashLEGENDA

okt 2008.

OK je. Ra unaj ve kako ea ih povezati (LST).
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

ovako ,uskoro cu poceti sa prvim growom,PC grow...buduci da nemam bas neke mogucnosti ni uvjete za veci,a i 5-10 g meni sasvim dosta ako dobijem...:) dakle imam par pitanja... odgovor na pitanja nisam uspio naci mada sam searchao i lista forum dosta dugo... 1.Moram li za pc grow kupiti dvije vrste zarulja(mislim na CFL),iako bi odmah poceo od 12/12...? 2:Ventilatore planiram spojit na napajanje,e sada mene zanima,vi koji ste radili pc grow,gdje stavite te ventove?jedan ide na straznju stranu kompa,gjde i inace ide kada je komp u pitanju...a jos 2 ?naprijed kazete,samo gdje?jer nemogu rezat predn ju stranu kompa,a i to ce se vidjeti...radite li nekakvu pregradu ili sta? 3.Nigdje, ni na netu nemogu naci,kako spojiti zarulju , grlo i to sve...ajd ako se nekome da,mislim da bi svima dosta koristilo,da napravi neki tutorial...onako u slikama:) 4.Za par tjedana idem u Amsterdam, koje bi mi vrste pasale za PC grow,osim lowrydera? Ajd ,hvala,nemojte me sada popljuvat ,sve ti pise..jer stvarno nisam konkretne odgovore nasao... Bless;)
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

1. Trebas kupiti dvije vrste cfl-a. 6500k i 2700k ili mozda ce ti biti oznake 865 i 827. Recimo za obican pc box - preporuka 2x23w 6500k i 2x23w 2700k 2. Cuj, moras sam improvizirat (dosta je razlicitih kucista), al bitno ti je da je protok zraka ispod lampi, da ih ujedno i hladi. 3. .... 4. Moja preporuka bi ti bila da trazis indice, pogotovo nizeg rasta. Sve ces to moci saznati na licu mjesta kad budes kupovao sjemenke. Iako, teoretski svaka vutra moze ici na 12/12 i pasati u pc box. Iako, sve ti to pise po forumu ;) Polistaj malo dnevnike uzgoja, pa vidi kako koji pc grow izgleda - sve ih je vise u zadnje vrijeme
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

hvala na brzom odgovoru...samo zasto ovo 3. tri tockice?:) to je najtezi dio:)

okt 2008.

neu pametovat puno, neka ti PC _groweri Pomognu Ja bi ti samo sawjetowo da se strpia ako we idea u amsterdam, da gore potra~ia PurpleCFL...vidia kako intezivno baca spektar(25000kelvina) za Plawi(vegetacija) i za crweni(cvjetanje) tako da ti nebi trebale druge ~arulje, a kwaliteta je bolja nego pod bilo kojom drugom cflk_om ili hps_om... ewo tolko!

okt 2008.

muci te kako spojit zarulje nista lakse imas dvije rupe na grlu u te rupe gurnes zice jednu u jednu rupu drugu u drugu zasarafis i to je to... odi u neku elektro trgovinu i pitaj da ti pojasne 30 sek. posla
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Inace ovo sto ti je flo rekao se zove nLite PURple 25000k (Bio-Tropic) CFL. Cisto da znas cim vise informacija kad budes trazio. Definitivno bi bio zanimljiv grow s tim zaruljama. Vjerovatno ces tesko naci nLite, ali nesto slicno vjerovatno da...
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

a kolika je cijena tog purple CFLa cca? @ Laid,gdje si ti stavio taj prednji vent na tvom PC growu? Znaci treba rezat zadnji dio kucista,za provuci te zice od zarulja?
Che*LEGENDA

okt 2008.

Ja bih ti samo savjetovao ako vec nisi spajao i ako ne znas spojiti zarulju,znaci nisi se sa tim susretao u zivotu...da das nekomu tko je,jer struja nije za zajebanciju.Mogu ti ja nacrtati u paintu da jednostavnije ne moze biti,ali uz malo nepaznje moze te udariti struja ili zapaliti ako si stavio neke losije kablove.Ventilacija,rupe,ma sve brate improviziraj ali sa strujom se ne zajebavaj ...vjeruj mi nije ugodno kad te udari 220V.Nek ti netko sve to kvalitetno spoji.
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

znam prijatelju,zato i pitam...jer znam da se moze desiti 100 sranja...a ono nigdje nemogu naci tocno kako,a prvi put u zivotu spajam tako nesto... ajd ako ti nije bed skiciraj to u paintu,hvala:) jer nitko od frendova ne zna to,a nekoga sa foruma nemogu pitat da se uzivo nadjemo;)
Che*LEGENDA

okt 2008.

Ajd da pokusam ovako iako i dalje ti ne savjetujem...jer evo zadnjeg primjera: GETRO izgorio zbog 'neispravne' lampe... :( ajmo ovako....Imas utikac,kvalitetni strujni kabel i grlo za zarulju... Veina utika a imaju na sebi jedan saraf koji odsarafis i utika se ''otvori po pola'' Unutra imas dvije rupe u koje moras prisarafiti kabel:Kabel ima u sebi 2 zice,ako ima 3,(jednu zanemari) Normalno malo ogulis i prisarafis svaki kabel pojedninacno u svaku rupu,znaci 2 kabla u 2 rupe,provjeris da si cvrsto prisarafio i da slucajno neka od niti s jednog kabla ne dodiruje drugi kabel ili drugu stranu utikaca(tu imas mogucnost kratkog spoja)..po mogucnosti jos malo izoriras sa izolir trakom ...i spojis natrag utikac i zasarafis istim onim sarafom koji si odsarafio. Isti ti je princim i s druge strane,neka grla se odmah mogu zasarafiti,neka prvo moras odvrnuti...ali pazljivo,struja ubija. Znaci dvije zice,svaka u svoju rupu na jednoj i drugoj strani,ako imas trecu zicu ,jednu zanemari,ako vec biras koju,zanemari zutozelenu,ali svejedno je,ali onda tu istu zicu nemoj prikljuciti ni s druge strane... nadam se da sam ti malo pomogao.
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

jesi ,hvala puno..a jel se moze to grlo spjiti na neki recimo odrezan kabel koji vec ima utikac? @ laid,jel ti stvarno prodajes onaj svoj PC box,il se zajebavas:)?

okt 2008.

moze , a imas i za kupit kabel s utikacem u baumaxu ...ja danas kupio 2 (10kn)
Che*LEGENDA

okt 2008.

Ja danas gledam ....produzni kabel u pevecu sa tri stekera...7.99kn... dobijes i utikac i kabel u komadu...samo odrezes ostatak :)
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2008.

Probaj vent montiat negdje na prednju stranu... Uvijek imas mjesta izmedju maske i kostura kucista od kuda vent moze vuci zrak. Pa da, prodao bi ga, jer imam neke ideje koje bi htio realizirat u drugom boxu. Ako si zainteresiran za box javi se na pm

okt 2008.

pa nije skupo, recimo neka od 150w dođe oko 20€... ...uglawnom imaj na umu kad budeš gore pa ako slučajno naletiš na našto tako ZAKOon... baš bi wolio widjet neki takaw grow!!!
Che*LEGENDA

okt 2008.

Znaci koliko sam skuzio jedna lampa za obje faze?I koliko sam proguglao po netu,kod nas ih nema?

okt 2008.

pa da ih ima i to jos za 20 e svi bi imali te lampe....
G e r o n i m OENTUZIJASTA

okt 2008.

Kad budes spajao spoji fazu (crnu ili smeu zicu) u jednu rupu,~ a nulu (plavu) u drugu rupu. Zuto-zelenu ne trebas tu ti je uzemljenje.

okt 2008.

Pozdrav, imam ideju za box, za tjedan dana se bacam na izradu iako sam vech nabavio drvo (ima ga za oko jednu kuhinju složit :))) no potrebni bi mi bili vaši savjeti kako i što još dodati ili oduzeti jer ovo bi bio moj prvi box mrvicu većih razmjera i spremam paru za njega, daleko od ochiju bolje polovice vech pola godine pa da ne shebem sve. evo nacrt koji sam nabrzaka napravio pa me nemojte razapet ako je nešto nejasno na njemu ;-) box bi se isključivo koristio za zadnju fazu uzgajanja paradajza. 1. dali je cooltube, ako se poveže cijevima, totalno izoliran od ostatka boxa ili i on ima nekakve izlaze na samom kučištu? povezivao bi ga kao što je nacrtano da bude protočan, hladan zrak direkt izvana kroz njega i opet van... 2. može li se sa fexi cijevima povezat dva cooltube-a?, pošto zagrijan zrak od prvog piči prema drugom pa da se nebi drugi oštetio na neki način? 3. ventilaciju bi rijesio sa dva jača ventilatora, s time da bi ovaj za ulaz bio slabiji od onog za izlaz, tako da se stvori jeeeeeebemti zaboravio sam kako se to zove, pod tlak, nizak tlak, negativan tlak, nekakav tlak jest. 4. zvuk svih tih ventilatora je bitan faktor, nesmije se chut ma nikako, zato sam to zamislio sa unutarnjom kutijom onda 5 ili 10cm kamene vune pa onda vanjska kutija, s time da bi svi ventilatori bili montirani na unutarnjoj zbog što manje prijenosa vibracija na vanjsku iako bi kamena vuna onda igrala kao i toplinski izolator, al to je više minus nego plus, pogotovo ljeti...valjda...ja sve ovo pišem na temelju onog što sam čitao po forumu i po nekoj logici pa stoga ako sam falio ispravljate me. 5. temperatura, temperatura je ako sam shvatio heben faktor, uzeo bi jedan sklop na koji se moze spojit grijalica, ulaz-izlaz ventilatori, termostat da cijeli box odrzava na nekih 25 stupnjeva. za taj sklop sam pikirao nesto iz alien-shop-a ... zove se Evolution Digital Temperature Controller, nisam po ducanima primjetio slicne stvari pa ako tko ima nesto zanimljivo oko toga nek napishe jer ipak 217€ za to i nije bash svejedno. imam nekih zamisli za termostatima od grijalice i relejima al o tome moram još razmislit. 6. hps400w dva komada na tu dimenziju sa nacrta, jel to malo? puno? ... još sam razmišljao ako bi uvalio 10 cm one prije spomenute kamene vune, onda razrežem tu unutarnju kutiju pa sa svake strane uvalim još po 2 x18w neonke iznad tih hps-ova 2 x 36w, hebiga megalomanski uvijek razmišljam :)))) 7. što se tiče tih malih ventilatora koje sam zamislio za "cirkulaciju" zraka, jel to potrebno? ... imam ih doma već 10-12komada, nisam siguran, sve pentium 4 cooleri, tako da nebi bio problem nabavit još 10 komada, uostalom, kupit 10 celeron procesora za 200-300kn komad, procesore pobacat i uzet ventilatore :)))))) joke joke ;-). + onda još fali cirkulacije zraka kroz sredinu boxa pa bi po boxu, montirao one ventilatore iz napajanja, ima i njih na bacanje, al njih montirat na deblju čeličnu žicu i žicu zašarafit u drvo tako da mogu manipulirat sa njima kako god je potrebno. ima neko mišljenje o tome? ventilatore bi napajao sa stabiliziranim laboratorijskim napajanjima, elektroničar sam stoga tu nema nekih problema. imam još pitanja al nemogu se sad sjetit svega. što se tiče izjeb-ujeb "sklopa" mislim da je to svima jasno, samo me zanima dal će to umanjit protok zraka kroz ventilator dok dotični radi?... unutrašnjost će kompletno biti svježe-veselo bijele boje :) filteri od aktivnog urana :) će bit kućne izrade i nalazit će se izvan boxa, valjda je to ok pošto ću se pobrinut da je kompletna ventilacija kao i box budu totalno ko hladnjak kad se zatvori, izolirano totalno ili što bliže tome mogu doć i sve te flex cijevi pospajat sa steznicima + silikon, tako da zrak izlazi samo gdje je i namjenjeno da izlazi + vrata boxa, kako mi je kolega obećao, napravit će mi dvodjelni aluminijski prozor (lik se bavi alu stolarijom) prozor točno tih dimenzija samo neće bit stakla već ćemo umjesto stakla stavit onu dasku sa limom sa obe strane ko sto se u vrata ugradjuje + brava. odvod zraka će biti direkt kroz zid pa van kuće, dovod zraka iz prostorije u kojoj je box, u toj prostoriji temperatura zna zimi biti i do 5-6 stupnjeva, al mislim da bi onaj prije spomenuti sklop to trebao uredno regulirat... vjerovatno sam zaboravio još par stvari, budem nadopisao ono što sam zaboravio. previše sam se raspisao, hebemu, sorry :))) unaprijed hvala na utrošenom vremenu oko čitanja ovog, savjetima, kritikama, itd.
gargamelPOZNAVALAC

okt 2008.

ovako malo na brzinu... ventovi od procesora su pretpostavljam mali pa nebi bilo lose da ih izbacis jer se mali ventovi jace cuju, kupi (cca 5e komad) par 120mm ventova umjesto njih. i da jesu potrebni za cirkulaciju zraka po boxu (glume vjetar, pa stabljika paradajiza ojaca). onaj ujeb/izjeb zraka se moze puno bolje rjesit (hint ). i da takva kutija bi malo ujebala protok zbog cudnih kuteva... sto se lampi tice, ne pise ti nigdje dubina boxa, ali ako je
MightyHerbPOZNAVALAC

okt 2008.

JOs jedno pitanje:) Kako se 4 zarulje spoje na jedan kabel,dakle serijski spoj? Ima li netko kakvu shemu,ili neka opise...fala:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se