VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaHomeBox
LEGACY

HomeBox

26 odgovora2,165 pregleda

okt 2010.

Evo novi sam na forumu, proveo sam dosta vremena citajuci, proucavajuci i jedino mogu rec SVAKA CAST. Stvarno sry znam da ovakvig tema ima na bacanje i svi nesto ispituju ali stvarno bi bio zahvalan na bilo kakvoj pomoci. Ako sam pogrijesio rubriku molim admine da obrisu temu Ali ja imam pitanje ... nemam prostora za radit box ali imam ormaric irine 20cm, duzine,47 i visine 67 cm... Pa me zanimalo dali mi je to dovoljno za 1, max 2 biljke? Koju rasvjetu za to preporucit, da je dovoljno jaka ? i koje su mi vjerojatnosti sobzirom da je od drveta pa bi mi temperatura i vlaka mogla znatno varirat ?
SvetilistPOZNAVALAC

okt 2010.

naravno da mo~e ti poslu~i to ormar e :) ti bi trebo prvo da rjeaia rasvjetu za taj tvoj budui mini box:icon_lol: ako bi stavljo hps 75w ima ea zezancije s temperaturom zbog male visine boxa tako da za po etak bi najbolje bilo cfl atedne sijalice i to bi trebo od starta na re~im svjetlosti 12/12 stime da tih atedni ato viae ih stane to bolje a neki minimum da bar imaa unutra 8000 lumena pa nadalje, ato viae lumena to bolji urod i naravno da biljke imaju dobar protok zraka jedna ili dve biljke mogu stat unutra ali opet ovisi kakvu ea vrstu gajia, najbolje bi bilo neku indiku ili autoflovering zbog same visine boxa

okt 2010.

sobzirom da je meni najveci problem rasvjeta i perveliko zagrijavanje jel bi moglo ic recimo da stavim sa svih strana led diode one male, one se ne zagrijavaju skoro uopce a u velikoj kolicini daju sasvim dovoljno svjetla ?? jel ima tko iskustva ?
zuz1AMBASADOR

okt 2010.

Treba ti jaca rasvjeta,ne znam za led diode ali koliko znam one ne daju dovoljno svjetla tj. lumena..kao sto je kolega vec rekao uzmi cfl stedne zarulje od 23w najmanje 4-5 komada.Ali ako se mislis zezat s temperaturom ili staviti odlicnu ventilaciju i protok zraka ili mozda imas ideju kako se rjesiti viska topline e onda uzmi hps od 75w
friška figaAMBASADOR

avg 2011.

cfl atedne 4 kom po 23w i box obojiti bijelom mat bojom, male to vole, temperatura 32c vlaga 75% stabilno vrjeme, dodaj par vetilaroria i wola!!!!
DEDEPOZNAVALAC

dec 2011.

Da nije malo puno 32°??????
MrLakiAMBASADOR

dec 2011.

uzmes lepo hps 70 w,stavis staklo 2,3 mm ispod i jedan pc vent izmedju hps i stakla i nema problema sa temperaturom,tako sam ja uradio i ventovi rade na 20% snage temperatura 25-do 26 a staklo hladi pc vent 4x4.ps manji je box od tvog :) srecno
Big LLEGENDA

dec 2011.

Vi namjerno kopate te stare teme i refreshate ih???

dec 2011.

da, koji ***** s tim starim temama?!?!?! Vec sam na neznam koju naletel i citam.... Ajde malo se skulirajte!!
DEDEPOZNAVALAC

dec 2011.

Pa da im nebude dosadno ;))))

jan 2012.

E ljudi ja se izvinjavam na pitanju ali me zanima dali se moze naruciti HPS sa aliena postom ja sam iz Bosne :-)
GreenRyderLEGENDA

jan 2012.

.....evo prolistaj ovu temu i sigurno ces nac mjesto u Bosni di ima za kupit HPS, manje rizicno nego narucivat HPS iz Aliena, nije to isto ko sjemenke..... https://forums.vutra.org/oprema-za-unutrasnji-uzgoj/1601-nabavka-opreme-%5Bprodajna-mjesta-po-gradovima%5D.html

jan 2012.

Ne brine me rizik nemogu da padnem sa lampom :D ali druga stvar da me njuskala ne provale u kakvom paketu bi poslali nebi mi dodju u posjetu nakon mjesec dva u pola posla :DDD

jan 2012.

Nasao sam trgovinu sad samo skupim pare i to je to pozz do tada ! :-) :banana_rasta:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se