LEGACY
Ispravljač od laptopa
10 odgovora1,247 pregleda
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2019.
sep 2019.#1
:)
Teako da je ovo isplativo, kad drugovi kinezi nude sve za par dolara.
Nekakvo sklapanje jeste! :banana_rasta:
Dosadno mi neato.
Iaao slagati neki ispravlja
sa potenciometrom, i da ima kao neki i ekran.
Naaao sam ispravlja
od 100w ima na sebi da se podesi od 12v do 24v.
To je univerzalni punja
za laptopove.
Sad je on ispravlja
.
Na njega sam naka
io
ovaj PWM potenciometar :
(na slici je joa jedan sli
an, rezervni)
https://www.ebay.com/itm/Mini-DC-Motor-PWM-Speed-Controller-5A-4-5V-35V-Speed-Control-Switch-LED-PKJ/202776593941?hash=item2f366d4615:g:lrAAAOSwzcpbQGwF
i ovaj volt/amper metar:
https://www.ebay.com/itm/LED-Blue-Red-Dual-Digital-Voltage-Amp-Meter-DC-100V-10A-50A-Voltmeter-Ammeter/143335234662?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D59444%26meid%3D5aed161cd62148958730736bfaa770cc%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D12%26mehot%3Dco%26sd%3D112581197562%26itm%3D143335234662%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100005.m1851
zna
i nekih 4 dolara + stari punja
za laptope.
To bi sad trebalo u neato ubaciti. mada neznam u neki router ili neat.
Ili jednostavno zaljepiti na kakvu daa
icu.
Spojio po ovoj aemi;
Eto i imam ispravlja
sa potenciometrom, Full podesiv. 12v do 24V i 100W za ventilatore, ili neato sl.
neznam mo~e li led trake goniti?
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
sep 2019.
sep 2019.#2
Hejla frik, super ispao uradak!
Naravno da moze trake pogonit! 12 i 24V i male led cobove 9/12V ( traziti 45mil 900-1000 mA, jeftino do boli , pogledaj adrijev led propisno a onda kod mene panel katarinu, napajanje pc, regulaciju V i A bornovim regulatorom , kineski trgovci to zovu opisno s puno rijeci, nedavno sam ih vidio po 2$ bili su 8$, ovaj je 12v i max3500mA)
E sad, moje znanje je jako manjkavo ali ima tu likova koji to bolje razumiju, stipe, dr.mr smok, chilliman420. Cobova ide 4-6 po bornu, radi amperaze e sad kad se doda pwm , amperi gube znacaj, tako kaze adri a ja ti nisam siguran u kom obliku je ta tvrdnja tocna. Naime na adrijevom panelu pwm regulator je ogranicio zapravo oznacio do kud smije okretat gumb, vise od toga je prziona ledica. S ovim displejom ne treba multimetar( nije mala stvar, zaboravio sam kako ocitati ampere na regulatoru, brkam dva nacina, propisno i brzinsko) drmrsmok i chili420 koriste bornove regulatore i razumiju elektroniku pa njih cimnut za pomoc.
Ima diyer na jutubu, perks, napajanje 18v , pwm regulator, 12V trake , paralelno i serijsko spajanje cuzamen pa su trake na 9V i panelcic je tu. Jedino je upitno dal je svjetlo na 9V dovoljno jako za cvatnju.
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2019.
sep 2019.#3
@1310
itao sam ja adrijevu temu viae puta, kao i ostale. i nema aanse da nau
im
itajui, stari konj se teako nau
i da ne vu
e u stranu :)
sama rije
"drajver" mene asocira na neki upravlja
ki program.
Mislio sam da je to neato specijalno, pa hajde, "ni po mise" ato rekli dalmatinci, kupiu,ali onda to je skupo.
treba na svaki par ledica drajver, kvragu i drajver, onda vidim da je to obi
an ispravlja
.
gdje treba paziti samo na volta~u i ampera~u.
ok, moji unimetri ili multimetri su sa pijace i jedva slu~e za neko okvirno grubo mjerenje.
Ne znam ni ja sa njima izmjeriti ampera~u. tj, lupa mi neke cifre, ide valjda u seriju sa potroaa
em.
Zato sam i uzeo ovaj amper/voltmetar. trebao bi ga ba~dariti sa nekim potroaa
em poznate volta~e i ampera~e. tj volta~a je ispravna, kako namjeatam na ispravlja
u tako se i na njemu mijenja. nisam siguran za ampera~u.
Primjetio sam dok sam spajao ovaj regulator,da mo~e zavisno kako ga spojia da smanjuje volta~u i ampera~u,
ili da volta~a stoji a samo ampera~a se smanjuje.
kupiu i bornov regulator da vidim.
Ka~ea pc napajanje. mislio sam iz ne znam kog razloga da ne mo~e pc napajanje. ali ako mo~e super.
Ne mogu da naem tu tvoju temu
Pretraga na forumu je ajme meni i i kuku, i opet ajme. pokuaau preko google ili neat.
https://www.vutra.org/search/342859/?q=katarina+panel&o=relevance
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
sep 2019.
sep 2019.#4
Kolega @likfrik ja sam ti isto old kljuse, demencija uznapredovala, tema je :(projekt vega 2017,
ini mi se da se tako zvala. Moja stolarija a adrijeva elektronika, ludilo sto je napravio, pc napajanje vrti mi 12 i 24V vente, 6-7kom, mjesanje zraka,upuh i ispuh svak svoju regulaciju potenciometrima. 5modula ledica ( njih se mjenjalo i testiralo u raznim K kombinacijama). Moras ledarama moci regulirati amperazu kad ih visak sprzi za to je koristio bornov regulator ( zeka je s namjestanjem jer kad taknes jedno, ono drugo se poremeti, prvo Voltazu poriktaj a ampere skoro do minimuma pa polako dodajes ampere i kontroliras voltazu, kad se namjesti na zeljeno ostaje tako, nema promjene uzrokovane povisenom temp ili ma neka uzrocno posljedicna veza kod paralelnog ozicenja, uglavnom stvar stima ali kad bih dodao pwm regulator na taj born onda lijepo vrtis gumbeke bez multimetra jer smo ogranicili max ampere. Katarinom smo nazvali prvi panel, sad vegam na jednom drugom adrijevom panelu, 24V napajanje i pcb umjesto razvlacenja zica , 1V ledice, pwm regulacija i neki skup elektronike koju ne kontam.
@Chilliman420 kad does do poriktavanja bourna sjeti se potrebitih, isto zazivam @mr.dr.Smok i svetog @Stipe za osvjezenje pamcenja, kud koje pipkalo turiti?
Ima na jutubu filmica o pc napajanjima, ima i tajmera za 12v struju na ebaju, dalo bi se svasta kombinirati, cobovi 9/12V cca 1$ (45mil valjaju , 35 mil ne, nema lumena dovoljno ,ti su jos jeftiniji) robusno i idealno za ucenje lemljenja. Adrijev panel je imao 7-8 kom i radio je dobro u 70 x 80 ili tu negdje , na katarini su 30 kom. rade na cca 350mA prostor 45x60x60 izvrsno, zapravo ih je previse, 20 bi bilo taman ali radi eventualnog kvara dodane su jos dvije po modulu pa ako rikne jedna ili dvije modul radi i dalje. Ni jedna nije riknula od struje, jesam ih par skurio lemilicom i 2,5 kvadratnom zicom.
Da ne duljim pogledaj 2017 godinu, bilo je diyera windfucker, zlocestoca, led@grad, WD, ...nesto po dnevnicima nesto po led temama.
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2019.
sep 2019.#5
Hvala, mislim da sam po
eo shvatati. Bitno im je kontrolirati ampere.
Ali najbolje u vidjeti kad budem toga imao i koju spr~io :thumb:
Zna
i ako su ledice na 12 v. na tome i ostaje. bitno je ampera~a.
Sa kojom je opet najbolje po
eti od nule. tj od malo.
Naru
iu nekih ledica pa u malo isprobavati.
Ima tu raznih spajanja, ovog pwm regulatora,
Zato ga nisam htio mnogo fiksirati.
pa sam napravio ovo:
Iskoristiu priliku i naglasiti da je proizvod, velikim dijelom napravljen od recikliranog materijala.
Spoj je kineske tehnologije i domae pameti. :)
1310
ZMAJ27.690 REP
1310ZMAJ
sep 2019.
sep 2019.#6
Ledice i trake 12V rade i na manjoj voltazi , 9V ali negdje na skali izmeu 9-12 postoji koljeno i od njega na vise ledica jace svijetli, vidjet ces i sam. Ampere uzima kolko joj pustis ak je previse ode u nepovrat. Moramo ograniciti ampere, to radimo sa bournovim regulatorom a onda s pwm reg na jednostavniji nacin stelamo po nahodjenju bez frke od preforsiranja. Postoje i boosteri ihebi ga zaboravii ovo drugo, uglavnom smanjujes ili povecavas voltazu npr s 24V na 36V, kolega @mr.dr.Smok je slozio zanimljiv uradak, samsung trake i brdo elektronike.
Doma
a pamet i recikla~a, hehe moj
ovjek! Super ispalo, pretpostavljam da je vent 12V 0,1A i sad na max pwm reg. ocitavamo amperazu uzetu. Vent uzima ampera kako je napravljen medjutim led dioda se ne ogranicava sama uzme sve ampere raspolozive i izgori od viska. Dal bi pwm reg ogranicio ampere , on radi na drugom principu, na titraje, npr, kod venta i ostalih motora pusti max ali periodicno, kao kad kotrljamo kotac rukom, zamah pa potjeramo pa zamah pa... Diode rade drugacije od ostalog. Mislim, ne tvrdim da je ovaj uradak za sve osim za ledice ako je napajanje s vise ampera nego ledice mogu podnjeti. A mozda i grijesim pa je moguce okrenut pwm do zeljene amperaze i led dioda ne uzima vise. U svakom slucaju to sam htio kod sebe na bornima pa me adri odgovorio, kao imas multi, bezezan trosak, a vidi ga lipog kako je pametan ( zna ocitavat i blesice u plavom i crvenom) i sad zaboravio ocitavati , mogu se slikat dok netko ne dojde sa znanjem ili ulovim tu smoka ,cila420 ili stipu, oni znaju. Cestitam na uredaju i poticem na daljnja istrazivanja, cimni nekog od ovih kolega , rade pa kad stignu odgovorit ce.
sep 2019.
1 / 6
sep 2019.
sep 2019.