VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDIY growbox i ostalo
LEGACY

DIY growbox i ostalo

29 odgovora1,797 pregleda
wileecoyoteENTUZIJASTA

feb 2015.

pozdrav svima, nov sam ovde pa u iz tog razloga pitati neke stvari,ne zamerite ako je previae po etni ki.otvoren sam za kritike i predloge. elem,hteo bih da sam napravim growbox i tako nadam se uatedim koji dinar a da to ulo~im u ostatak opreme.box bi bio oko 60x60x150 cm.nije mi problem da to napravim,imam uslove za to ;) e sad,po onome ato sam do sad pro itao ovde,ja bih stavio HPS 250W.da li je ok ili da menjam neato? da li je to dovoljno i za vege i cvet? kog mi proizvoa a sijalice preporu ujete? kod jednog naaeg online prodvca sam naao priguanicu-balast sa ugraenim upalja em,da li su pozitivna iskustva sa tim ili je bolje odvojeno? Hvala,i izvinjavam se ako sam promaaio mesto teme :)

feb 2015.

ok je, dovoljno je za vege i cvet, proizvodjac nije toliko bitan ali izbegavaj kineske no name lampe, licno preferiram odvojene komponenete, al mozes uzeti i taj integrisani
wileecoyoteENTUZIJASTA

feb 2015.

Sto se sijalica tice mislio sam na izbor izmedju Philips i Silvania,a ovo za integrisane komponente-i ja ih ne volim,zato i pitam.

feb 2015.

ja koristim philips, al isto ti dodje
wileecoyoteENTUZIJASTA

feb 2015.

mali update: dimenzije boxa bih poveao na 0,8 do 1m kv u osnovi.naru io bih komplet Philipsov hps,400w(sijalica,priguanica i upalja ).e sad,ata mi savetujete za visinu(ona nije problem,mo~e do 2m ako je potrebno) i da li mi je potrebno CT za ovaj reflektor? poato je prostorija u kojoj planiram grow ovih dana malo hladnija,da li je neophodna i grejalica,i kolika je u stvari dovoljna temperatura u prostoriji gde je box? nadam se da nisam smorio ;)
bakalulaLEGENDA

feb 2015.

Dobra ventilacija, sva mudrost u tome le~i. Ja imam boks 1m2 i visinu 1,6m, set-up isti kao tvoj (400W HPS bez cooltube-a) te sa ventilacijom od 300m3/h bez problema hladim. Temperatura mi je 26,2-26,6 na 50cm od lampe. Kad je lampa off, temperatura mi je 21-22. Ra unaj da ti je optimalno od 24-28 dok lampa radi, te od 20-24 dok je ugaaena. Ja sam ti objasnio za ventilaciju, ti sad ra unaj kako ea dok ti je ugaaena lampa.
TarzanZMAJ

feb 2015.

nek ne pada ispod 17-18C
wileecoyoteENTUZIJASTA

feb 2015.

Hvala ljudi,to su prave informacije koje su mi potrebne.Svaki podatak mi zna i poato mi je prvi grow HVALA :clap::
MarkerAMBASADOR

mar 2015.

uzmi si 400w na taj box...imam identicne dim. ko ti ispast ce te malo skuplje al ce ti se zato isplatiti ;)

mar 2015.

da li se od ove stare televizije mo~e slo~it box za jednu do dvije biljke? airina 72cm visina 59cm dubina 46cm do kraja, 30 cm ovaj airi dio

mar 2015.

Kad skines staklo koje zauzima veinu prostora unutra to viae baa i ne izgleda ko televizija zar ne

mar 2015.

zna i mislia da ne mo~e od toga biti niata?

mar 2015.

Rastavi pa se uvjeri sam, mo~da si na pragu totalne revolucije unutarnjeg uzgajanja :) a mo~da ipak ne :D

mar 2015.

Sta sve necu viditi. Sta je sljedece,mikrovalna?

mar 2015.

toster

okt 2022.

Pozdrav ljudi, zanima me koje lampe trebam uzeti za growbox (dimenzije 600x300x200). Koji kapacitet ima box te velicine (koliko bi trebao posadim i koliko bi dobio suseni proizvod na kraju otprilike) I ako mozete da mi preporucite neki sajt za kupovinu lapmi, djubriva, aditiva i slicno. Hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se