VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaHid eksplozija
LEGACY

Hid eksplozija

10 odgovora1,795 pregleda
dr_biberISTRAŽIVAČ

okt 2007.

Da li je iko prisustvovao eksploziji HID lampe. Predpostavljam da ima veoma razoran efekat!

okt 2007.

Meni je pukla HID, ali ne VTNa nego ~ivina, i nije nikakva strasna eksplozija, jednostavno mala implozija (zbog vakuuma) i staklo padne na pod... sa zvukom slabijim od pucanja balona... Ne znam kako bi bilo sa HPS-om, ali ne vjerujem da se moze nesto strasno desiti, najveca opasnost su uzarene krhotine i otrovne pare...
DoktorPOZNAVALAC

okt 2007.

Od eksplozije Kaetodne cevi tj ekrana ti nista nemoze biti tako da ti ni od sijalise mece diti nista! Jeste da je vamo vakum a u sijalici HPS pritisak ali nece ona ni puci ako je pazis tj ako ti je stajno cista tj ako je dva tri puta mesecno skines i ocistis sa mekanom krpom od prljavstine!
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

okt 2007.

Meni je prije nekih pola godine ekspolodirao hps 150w iako je bio redovito odr~avan. Nisam prisustvovao dogaaju, ali nije da mi se box razletio na komadie(hehe), samo ~arulja, niata posebno...nije bilo nikakvog po~ara niti i ega sli nog. Ne ponovilo se!!!:ohno:
bongashLEGENDA

okt 2007.

Jbte, sad si mi paranoju uvalio sa tim '150W HPS', kod mene dva komada konstantno rade skoro godinu ...:spcartman:
InqAMBASADOR

okt 2007.

Pocnii da razmisljas o kupovini 2 rezervne od 150w :) Ne zbog eksplozije... vez zbog dotrajalosti....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se