LEGACY
Indoor sun lights
10 odgovora2,043 pregleda
Stoka
ISTRAŽIVAČ69 REP13%
→ Entuzijasta
StokaISTRAŽIVAČ
dec 2012.
dec 2012.#1
Prilikom razmisljanja na temu kako da ustedim sto je moguce vise elektricnu energiju i da dam prirodnu svetlost biljkama makar danju,a kad je oblacno da koristim HPS.
Dosao zam do sledeceg rezultata.Postoje krovni velux prozori,odnosno suncevi tineli,koji reflektuju dnevno svetlo,unutar prostora gde se nalazi vestacko svetlo.
Tuneli koriste alflex cevi ali posebne slicne onima koje se koriste za air-tube.
Ova tema ima dve mogucnosti.Prva mogucnost je napraviti opticki sabirni centar svetlosti,te dopremiti sa jedne tacke svetlost na vise drugih tacaka,pokriti vecu kolicinu gospodjice marihuane pod suncem.Druga mogucnost je napraviti da izvor svetla bude Philips green power i Philips Agro u sluzbi 2000K i 2020K,te usmeriti ka sabirnom centru koji se grana na vise alu-flex cevi za dobijanje svetla.
Na toj slici se vidi sabirni centar kako ja to zovem,a sabirni centar se sastoji iz vise sociva od starog grafoskopa.
Sema sun tube sistema,ima gomila objasnjenja po internetu ali hocu da vam olaksam da se WEED raduje.
Staklena polukugla polutka,sa inox odsjajivacem,moze i aluminijumska folija da posluzi,to reflektuje svetlost.
To je alu-flex tube,ima ih raznih,a razlikuju se u strukturi folije,ima alu-flex tuneli koji su od poliuretana sa bojom aluminijuma,ima aluminijumski i ovi za sun tunel.
Evo kako bi izgledalo 4-sun tunela odvojeno
Ja mislim da sam pomogao,a verujte mi tek sam poceo,odusevicete se koliko cu da silujem forum sa tehnikom,samo nemojte da kinezi dodju do projekata,posle ce gajimo plasticnu marihuanu.
Idemo dalje.Nama treba jos i jos i hocemo jos HPS-a.
Sada cemo malo CFL-a.Postoji jos jedan sistem iskoriscenja sunca.To je usmerivacki tanjir snopa sunca,usmeruje se suncevo svetlo za zagrevanje i prenosa toplote na fluid.
Kroz cevi cirkulise voda,a usmereni snop sunca zagreva cev koja je od bakra.
Sve to funkcionise i zimi,samo je potrebno sunce.Posle cu vam pokazati kako se pravi elektronika TRAZILAC SUNCA,da se sam tanjir podesi i prati sunce radi stvaranja toplote.
Posto nama zagrejana voda ne treba,nego elektricna energija,koristimo termoelektricni hladnjak.To se zove TEC a snage idu do 500W,postoje i mnogo veci ali ne za komercijalnu prodaju.Tec se ugradjuje u 1U servere da hladi masine na ultra tankim hladnjacima,ovde necu vam napisati princip rada TEC-a nije to vazno,vazno je kako ga iskoristiti da nam radi posao.Postoje Tec kuleri za visoke i niske temperature,mi koristimo za visoke.
Kada se na Tec dovede napon jednosmerni on se ponaza kao hladnjak,toliko jak da stvara led,a kada se zagreje on distribuira struju nama potrebnu.
Cena Tec-a je nekih 50 eura za 415W i ima u sloveniji kao i mikroprincu kod nas.Na usmerivackom delu tanjira,gde tanjir usmerenim svetlom zagreva tu celinu,mi tu postavljamo plocu od bakra i dosta peltiera Tec-a.Koristimo regulator punjaca akumulatora i akumulatore sa tecnim gelom,oni se ne odrzavaju i nije potrebno dolivati destilovanu vodu da se ne bi celije pokrivile,znaci nije olovni akumulator.Regulator punjenja moze da se samogradi a cena je oko 10eura.Dalje bitno je kontrolisati temperaturu te bakarne ploce,jer sunce zna da ugreje plocu jako puno,te se Tec moze odlemiti a izdrzavaju 170 stepeni maksimalno,pise 200 ali nije to tako kako pise.
Usmerivacki uredjaji termoelektricnih coolera u staklenoj cevi
Kako TEC peltier cooler izgleda onaj koji je nama dostupan
Stoka
ISTRAŽIVAČ69 REP13%
→ Entuzijasta
StokaISTRAŽIVAČ
dec 2012.
dec 2012.#3
Idemo dalje.Nama treba jos i jos i hocemo jos HPS-a.
Sada cemo malo CFL-a.Postoji jos jedan sistem iskoriscenja sunca.To je usmerivacki tanjir snopa sunca,usmeruje se suncevo svetlo za zagrevanje i prenosa toplote na fluid.
Kroz cevi cirkulise voda,a usmereni snop sunca zagreva cev koja je od bakra.
Sve to funkcionise i zimi,samo je potrebno sunce.Posle cu vam pokazati kako se pravi elektronika TRAZILAC SUNCA,da se sam tanjir podesi i prati sunce radi stvaranja toplote.
Posto nama zagrejana voda ne treba,nego elektricna energija,koristimo termoelektricni hladnjak.To se zove TEC a snage idu do 500W,postoje i mnogo veci ali ne za komercijalnu prodaju.Tec se ugradjuje u 1U servere da hladi masine na ultra tankim hladnjacima,ovde necu vam napisati princip rada TEC-a nije to vazno,vazno je kako ga iskoristiti da nam radi posao.Postoje Tec kuleri za visoke i niske temperature,mi koristimo za visoke.
Kada se na Tec dovede napon jednosmerni on se ponaza kao hladnjak,toliko jak da stvara led,a kada se zagreje on distribuira struju nama potrebnu.
Cena Tec-a je nekih 50 eura za 415W i ima u sloveniji kao i mikroprincu kod nas.Na usmerivackom delu tanjira,gde tanjir usmerenim svetlom zagreva tu celinu,mi tu postavljamo plocu od bakra i dosta peltiera Tec-a.Koristimo regulator punjaca akumulatora i akumulatore sa tecnim gelom,oni se ne odrzavaju i nije potrebno dolivati destilovanu vodu da se ne bi celije pokrivile,znaci nije olovni akumulator.Regulator punjenja moze da se samogradi a cena je oko 10eura.Dalje bitno je kontrolisati temperaturu te bakarne ploce,jer sunce zna da ugreje plocu jako puno,te se Tec moze odlemiti a izdrzavaju 170 stepeni maksimalno,pise 200 ali nije to tako kako pise.
Usmerivacki uredjaji termoelektricnih coolera u staklenoj cevi
Kako TEC peltier cooler izgleda onaj koji je nama dostupan
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
dec 2012.
dec 2012.#4
Predobro. Ovo za svjetlosne tunele je jebenica. Outdoor u indoor-u. :-)))
dec 2012.
1 / 6
dec 2012.
dec 2012.