→ Poznavalac
maj 2010.
Interesuju me iskustva ili mishljenja vezano za ovu sijalicu.
S' obzirom da je na sredini izmedju 2700 i 6500K, takodje me interesuje da li je dobra za uzgoj. Da se razumemo ne radi se o kupovini, nego drug vetj to ima pa ga interesuje shta moze da se izvuche iz toga.
Ja sam lichno josh pre chuo da kada se na ovoj vrsti sijalica razbije "balon", da se samim tim dobija ne znam koliko bolja svetlost. Ne bi to da komentarishem, jer nisam struchan u ovoj oblasti. A prvi put da mi google nije neshto posluzio, da ne kazem uvopshte.Krejzy
POZNAVALAC→ Ambasador
maj 2010.
Krejzy
POZNAVALAC→ Ambasador
maj 2010.
Trip
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
maj 2010.
bozga
LEGENDA→ Zmaj
maj 2010.
Krejzy
POZNAVALAC→ Ambasador
maj 2010.
Z&N
ZMAJmaj 2010.
:ohno:
E sad,kao što vidiš,nije to baš tako velika razlika,ali nijanse su itekako bitne.Razlika i razlog zašto je son-T(HPS) bolji je u spektru boja koje isijava i zato je ta žarulja zakon za cvjetanje,iako je index uzvrata boje tek 25,dok je recimo kod fluo cijevi bitno da je taj index najmanje 80 za optimalne rezultate.
Živina žarulja ima vrhove u plavom i zelenom,ali i u crvenom.Taj mix nije dobar za biljke,što su i pokazala iskustva ljudi koji su pokušali uzgajati pod njom.
Samo da usporediš,evo ti i MH spektar
Uploaded with ImageShack.usmr.dr.Smok
ZMAJmeduLLa
ISTRAŽIVAČ→ Entuzijasta
maj 2010.

Zakljucit cu iz toga da je bolja za growanje (ali i nesto skuplja), pa me zanima koliko je zapravo bolja u praksi?
Ovo izgleda zvijer: http://www.eyehortilux.com/superhps.html ehhh, samo gdje do toga doci :DmeduLLa
ISTRAŽIVAČ→ Entuzijasta
maj 2010.
Z&N
ZMAJmaj 2010.
Trip
ENTUZIJASTA→ Poznavalac
maj 2010.
Z&N
ZMAJmaj 2010.
maj 2010.
1 / 28
maj 2010.