LEGACY
PC ventovi + filter?
38 odgovora2,252 pregleda
ZelenaGroznica
POZNAVALAC719 REP13%
→ Ambasador
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC
jan 2015.
jan 2015.#1
Citao sam dosta o opremi i filterima sa aktivnim ugljem ali nisam jos naisao na nekog ko je filter spoijo sa PC ventovima. Predpostavljam da nije bas dobro sa tim ventom al meni treba filter za jako mali box koji bi mi stajao u sobi pa necu da kupujem drugu ventilaciju. Zanima me ako bi naslagao vise ventova jedan na drugi pa onda na to filter (homemade ili kupovni, samo da radi) i sve to lepo zadihtovao dal bi se trud isplatio. Ako bi se isplatio onda mi treba pomoc oko biranja ili pravljenja odredjenog filtera. Da bude blizak sa mojim ventovima i da se lepo slazu :p Ako neko ima neku ideju ili iskustva sa filterima ako moze nek proceni kako bi to moglo da se sklopi. Unapred hvala. :D
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
jan 2015.
jan 2015.#2
mislim da ne bi vredelo, ventovi ce ti gusiti jedan drugi. slabi je pc vent za ozbiljniji filter, a neozbiljan ti ne treba :)
ZelenaGroznica
POZNAVALAC719 REP13%
→ Ambasador
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC
jan 2015.
jan 2015.#3
Probacu ipak pa da vidim kolko vuce. Mozda bude dovoljno za neki homemade filter kao onaj od cinija za olovke. Procitao sam ovde da dobro radi na dobar vent pa ako ne bude radio na ovima bar nisam mnogo izgubio :) Mislio sam da povezem cetri a predpostavio sam da nece gusiti jedan drugog ako rade u istom pravcu. Na yt sam video da nekad povezu dva venta na ulaz i izlaz u boxu zbog jaceg protoka vazduha pa da vidim dal to stvarno radi. A i ako radi pitanje je dal je dovoljno 4 slaba venta da zamene jedan dobar koji odgovara filteru..
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
jan 2015.
jan 2015.#4
jos nitko nije probao pa nemamo tocnih rezultate sve se svodi na teoriju da nije bas izvedivo al vec kad si naumio da probas bar nam javi rezultate da ostane za generacije poslije tebe koje ce isto pitanje zanimat;)
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
jan 2015.
jan 2015.#5
Ventovi
e se okretati u prazno. Te ventove zna zaustaviti(ne doslovno) vjetar ako puae iz suprotnog pravca a gdje je filter gdje treba sila zraka da to protjera.
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
jan 2015.
jan 2015.#6
Teoretski je moguće. Postoji komp ventova koji imaju protor od 250 m3 međutim to nisu ti ventovi koje ti imaš. Imam jednog na lageru, ako te zanima s čime bi u teoriji trebalo funkcionirati. 186 m3 mu je protok. 18 € cca. Međutim zvuk koji on daje nije zanemariv. Kod mene je bio spojen na potenciometar jer je preglasan na 100 %. Mozes ga nabaviti generalno u svakoj kvalitetnijoj trgovini pc opreme.
Gentelman
ISTRAŽIVAČ105 REP37%
→ Entuzijasta
GentelmanISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#7
Planiram isto tak nesto napraviti.
Trenutno sam u planiranjuoblika i velicice filtera, kad budem to znao i kad ga napravim budem kupio ventove i svr ti spojio da vidim kak radi.
ugl bice update o tome :)
Himalaya
ZMAJ145.729 REP
HimalayaZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#8
Mislim da nema tog pc venta koji moze povuci kroz filter.Pa meni turbina kad se pali cujes na njoj da se par sec muci dok povuce
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#9
Eto ti ga na slici iznad gore sto sam postavio. Provjereno...1.5 cm ugljeni sloj, home made filter. Da li ide kroz "original" neznam, nisam probao. S tim da ovo nije najjaci PC vent. :)
Himalaya
ZMAJ145.729 REP
HimalayaZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#10
Ne znam,ja mislim da to nebi islo.U najboljem bi slucaju radio par dana i izgorio od opterecenja
Dok ne proba necemo saznati,samo naprijed i mene zanima dali ce funkcionirati:)
Gentelman
ISTRAŽIVAČ105 REP37%
→ Entuzijasta
GentelmanISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#11
Malo prije sam napravii brzinski test kaj se dogada kad stavis dva venta jedan na drugi(naravno da puau u istom smjeru). Znaci, buka se malo poveca(na mobu imam Sound meter on veli da je na cca 15cm od njih buka nekih 50dB al se smanji cim se udalji na pol metra ili vise, meni je to ok je ce mi kanta bit iza dvoja vrata) jer lopatice od venta nisu uskladene pa "fu
ka", al i to se da rijesit ak se malo udalje jedan od drugog. Kaj se tice protoka on je isti. Pa ako jedan vent nije dovoljan da povuce kroz filter dva ili vise ce bit. Jos planiram neke sitnice promijenit pa malo konkretnije testirat al ovo mi zgleda obecavajuce posto radim pc grow i ocu stavit filter unutra.
Da dodam bitnu stvar. Ovo su stari mali ventovi od procesora. Oni su inace dosta fu
kaju. Misli da kad se uzme novi vent za kuciste da ce bit manja buka.
fulldedarak
LEGENDA7.154 REP22%
→ Zmaj
fulldedarakLEGENDA
jun 2015.
jun 2015.#12
Probaj,ali mislim da jedan vent ce poniatava ucinak od onog drugog..ne vjerujem da ce se snaga i protok zbrojiti..
Gentelman
ISTRAŽIVAČ105 REP37%
→ Entuzijasta
GentelmanISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#13
Nis se ne ponistava. To bi odmah uocio. Kak sam reko, protok ili kolicina zraka koja prode kroz njih je ista, al ce sigurno pomoc jedan drugom ksd dode opterecenje oliti filter.
BoRaiCho
AMBASADOR1.686 REP5%
→ Legenda
BoRaiChoAMBASADOR
jun 2015.
jun 2015.#14
ne bih da obeshrabrujem, ali mislim da ti taj filter sa pc ventovima nece raditi....naravno, ako budem u krivu, rado cu sebi samar oapalit :)
apdejtaj nas o projektu ;)
5 REP10%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#15
U skorije vrijeme planiram sloziti neki box sa pc ventovima pa me zanima dali si uspio rijeaiti ata sa filterom i njima?
grisnak
ZMAJ40.264 REP
grisnakZMAJ
jan 2016.
jan 2016.#16
Eventualno probaj dvije cijevi koje se spajaju na jednu, neato tipa slova "Y" (na svakoj po jedan vent). Ovo... vent na vent ti nee bit srea. Lopatice drugog venta e ti vra
at 30-tak % zrak unatrag, stvara ti se na taj na
in obrnuti obrtni moment na prvom ventu (sort of).
mtran
AMBASADOR1.636 REP4%
→ Legenda
mtranAMBASADOR
jan 2016.
jan 2016.#17
Bas tako,duva cak i slabije nego jedan.
Probano sa dve 9 jedna preko druge.
5 REP10%
→ Istraživač
3 REP6%
→ Istraživač