VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaProblem sa žaruljama
LEGACY

Problem sa žaruljama

18 odgovora1,350 pregleda
slap-jackAMBASADOR

jan 2011.

ljudi imam jedan problem, trebala bi mi pomo.... naime, slo~io sam pc box, stavio nutra 4 kerami ka grla paralelno ih povezao, provjerena su sa instrumentom za mjerenje i sve funkcionira. i sav sretan idem aarafit ~arulje, zaaarafim prvo 3, isprobam rade, stavim etvrtu ukop am u struju, samo se zabljesnulo iz svake i izbacilo mi je osigura u toj prostoriji i niti jedna uti nica mi ne radi, a utika od ~arulja se izgleda zapeko u uti nici i nemogu ga izvaditi.... pa me zanima jel iko imao sli nih problema, dal netko zna u emu bi mogao bit problem? ato hitnije bi mi trebao odgovor, jer sjemenke samo ato ne proklijaju :S
Z&NZMAJ

jan 2011.

... udno... Bit e da si neato shebo kod spajanja grla,pa je doalo do kratkog spoja kad si uaarafio zadnju ~arulju,a mo~da je i grlo bilo neispravno.
slap-jackAMBASADOR

jan 2011.

ma sve je ispravno 100%, jer sam iaao od grla do grla sa ~aruljom i ispitivao dal sve radi, pretpostavljam da bi doalo do kratkog spoja i s tom jednom ~aruljom. a od 4 grla na 2 je neki feder izbacilo van, evo slika: http://img841.imageshack.us/i/01012011305.jpg/ http://img29.imageshack.us/i/01012011306.jpg/ nijedno grlo nije crno iznutra, isto kao ni navoji na ~aruljama, dakle niata nije skureno.... neznam dal je mo~da prejaku struju povuklo, pa uti nica to nije mogla dat, il je mo~da debljina ~ica pretanka, nemam pojma :S samo moram neato poduzet podhitno da mi ne propadnu sjemenke
Z&NZMAJ

jan 2011.

Kako si to uspio?:icon_lol: Taj feder treba bit ispod tog kontakta na sredini.Ne znam kako se to desilo. Jbga,ka~ea da ti je uti nica zaljepila?! Mo~da je uti nica u qrcu!?
slap-jackAMBASADOR

jan 2011.

pa da, ni meni nije jasno kako se to uspjelo dogodit :O da, glavna sumnja mi je uti nica za sada..... sad prvo moram nekak is upat van kabel iz uti nice, a neda se, mislim da u morat razvalit uti nicu..... pa promijenit osigura da uope struju dobim nazad u sobu..... moram kupit nova 2 grla, pospojit ponovo, i smislit di drugdje uatekat u struju :S
papandopuloISTRAŽIVAČ

jan 2011.

izvadi taj feder van i rjesioi si problem.
Z&NZMAJ

jan 2011.

Kupi uti nicu i zamjeni,jbga...smea na lijevi kontakt,plava na desni,~uto zelena na onaj gore i dole kao opruga :) vrsto zavrni i nemoj da ti strae ~ice okolo :)
slap-jackAMBASADOR

jan 2011.

uti nica mi je najmanji problem. uatekat u u neku drugu. jel mi mo~e samo neko re kolko bi bila potrebna kvadratura kabla za te etri ~arulje, dal je dovoljno 1.5 mm kvadratni, da mo~da u tome nije problem?
Z&NZMAJ

jan 2011.

Da dovoljno :) Kod mene 6 cflki (ukupno 135W) na 0,75 i aljaka bez greake :) Negdje je tebi kratki spoj bio.Ili na kabelu,ili na grlu,ali naj vjerojatnije je uti nica.
slap-jackAMBASADOR

jan 2011.

i ja se tjeaim da je uti nica....jer nakon 5min mu enja sam kona no izvadio utika iz nje, i nebi vjerovao, na jednom onom ~eljeznom polu fali komadi, izgleda da ga je otopilo :O ja u ukupno imat oko 100w zna i svakako bi trebalo bit dovoljno.... a daj mi reci ato mogu napravit sa sjemenkama ako mi proklijaju u meuvremenu, nebi htio da propadnu, a nemam ih gdje pod svjetlo stavit....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se