VUTRA
ForumUzgajanjeOpremaDali je legalno prodavati opremu u BiH
LEGACY

Dali je legalno prodavati opremu u BiH

16 odgovora1,601 pregleda
jahachmagleENTUZIJASTA

jun 2014.

Pozdrav svima Zanima me dali je legalno prodavati opremu u BiH na nekom online oglasniku koji je takodje iz BiH. Recimo ako stavis oglase da prodajes balast , lampu , karbon filtere..... Interesuje me dali se dolazi do sukoba sa zakonom samom prodajom tih artikala. Unaprijed hvala.
StipeZMAJ

jun 2014.

lampe, balasti za zarulje, zarulje, boxovi, klijalista...filteri......sve se to koristi i u ugoju cvijeca, povrca, voca itd. prema tome je 100% legalno. btw...neka ulicna rasvijeta, ili rasvijeta jumbo plakata, kipova, zgrada.....koristi MH ili zivine zarulje koje isto moraju imati svoj ballast i propaljivac....nisam siguran za hps dal se u tome koristi.....tako da.....jos jedna stavka da je apsolutno legalno :)

jun 2014.

i hps se koristi kao ulicna rasveta, naravno da je sve legalno
mičurinLEGENDA

jun 2014.

Kako slinim na one jake HPS ice na raskri~ju autocesta :bale Joa da mi se prikop at na neku javnu rasvjetu bila bi idila :)

jun 2014.

da, tu se stavljaju prvenstveno jer dobro "razbijaju" maglu, tj. bolja je vidljivost u otezanim uslovima nego pod "belim" svetlom
jahachmagleENTUZIJASTA

jun 2014.

OK Ljudi hvala vam , mislim da je zakljucak jasan , nema zakonske prepreke da se proda bilo sta od opreme . Imam i drugaricu koja je pravnik i bio sam danas sa njom rekla mi je da nije problem prodaja ali ima caka , ako neko kupi opremu i trazi savjet kako da uzgoji biljke i kojim slucajem padne bukagija u policiji mogu me teretiti za saucesnistvo sto je ozbiljan problem. Znaci moze prodaja ali oprez.
StipeZMAJ

jun 2014.

Pa normalno...to ti je koda ides kupit sjekiru, u~e, no~, lopatu i vapno i jos pitas za savijet kako se rijesiti trupla ;) :D
Ivana_zgPOZNAVALAC

jun 2014.

Sve si rekao u zadnjoj re enici :-) btw, savjete ea uvijek moi dobiti ovdje (bez sankcija), na tebi je samo da rijeaia opremu...
Eva RainENTUZIJASTA

jun 2014.

Budi oprezan svejedno i sretno s prodajom :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se