Imao sam ovih dana jedno pomalo neprijatno iskustvo, pa bih to podelio sa vama. Znam da je ljudima u Srbiji veliki problem naru
ivanje, pa e im ovo moje iskustvo mo~da pomoi.
Seme sam poru
io i platio 23.11. (ponedeljak). Dobio sam poruku 24.11. da je porud~bina poslata i da je o
ekujem u roku od 3 radna dana. Kako paket nije stigao ni do kraja sledee nedelje, poslao sam im mejl da pitam ata se deaava sa paketom, da li su imali sli
nih problema pri slanju u Srbiju i sl. U ponedeljak sam dobio mejl da nisu imali neko seme na lageru, da su mislili da su mi poslali mejl u vezi toga i da e opet proveriti lager itd. U utorak sti~e mejl da su poslali paket. Sutradan, u sredu, meni sti~e paket u sandu
e, na sigurnu adresu koju sam tamo naveo. Bilo mi je malo
udno kako je paket uspeo da stigne za jedan dan iz Slovenije, ali nisam se puno uzbuivao, sve do danas dok ga zapravo nisam dobio u ruke.
Prvo ato se uo
ava na ~utoj koverti (a ato ja nisam uo
io odmah) jeste velika ~uta traka sa crnim atampanim slovima PO`TA CARINJENA kojom je zapravo koverta zatvorena. Ja sam prvo otvorio koverat i na svoje zaprepaaenje ugledao mali smotuljak onog puckavog celofana oblepljen selotejp trakom u kome se nalazilo seme u originalnom pakovanju. Ceo smotuljak je takoe bio oblepljen trakom PO`TA CARINJENA. Nije bilo
vrsto oblepljeno, dovoljno je bilo malo prstima to pomeriti i ambala~a je izletela napolje. Sve to je bilo umotano u veliki trostrani katalog na kome je ogromnim slovima pisalo CANNABIS SEEDS. Umalo nisam pao u nesvest. A sada ono najlue, na koverti lepo piae da je poslata 24.11. dakle, kada je i trebalo da bude poslata prvi put. Nije istina ono ato su mi javili u kasnijem mejlu, da nisu imali seme, pa se na to
ekalo.
Ono ato je sigurno je da je poata otvorena i pregledana na carini u Beogradu (piae poatanski broj) i da je neko vreme stajala tamo dok neko nekome nije neato javio, te je puatena dalje i sutradan odmah stigla na odrediate.
Sad, ja glavu razbijam sa sledeim pitanjima...
Da li je seme uopate bilo zapakovano u stealth pakovanje kao prethodni put (mada sam ih tada, prvi put kada sam poru
ivao u avgustu, u mejlu pitao to i potvrdili su mi da to uvek rade)? Neozbiljno mi deluje da ih
ovek mora svaki put podseati da takvu robu moraju na taj na
in da pakuju, pogotovu ato na sajtu nema posebne opcije za stealth.
Zaato nisam pozvan da to podignem u Poati gde bi me
ekali drugovi u plavom?:murija:
Da li su uopate obavestili policiju i ako nisu, zaato nisu?
Da li sam mo~da evidentiran negde (odnosno moje ime i adresa)?
Ja definitivno viae neu naru
ivati preko Hempatije. Ne znam da li je u pitanju njihov propust ili jednostavno nisam imao sree, ali ne smem viae rizikovati. Ako su oni uspeli da reae problem sa carinom, hvala im za to, ali stres je pro~ivljen i nema tu ata. Uzdr~au se u narednom periodu od bilo kakvog naru
ivanja, a pogotovu ne na istu adresu.
Moj savet ljudima ovde je da obavezno u mejlu naglase da ~ele stealth pakovanje.
Eto, baa sam mislio da e naaa saradnja potrajati jer sam baa bio zadovoljan prvi put... ali ve druga porud~bina i sranje. Ne mo~'
ovek niata bez nerviranja, pa to ti je...:(