VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaPomozite da ih spasim
LEGACY

Pomozite da ih spasim

43 odgovora3,332 pregleda

avg 2021.

Auto orange bud,led mars hydro sp3000,zemlja terra magma,u kojoj je vjer. i problem jer za vrijeme sadnjebimala je neki sumporast smrad al sam telac mislio da će bit sve ok. Nisam ih gnojio za vrijeme veg. Sad gnojem sa hesi bloom svako drugo zaljebanje i vitamini i powerzyme svako drugo. Ph smanjujem sa Canna ph- grow u vege i bloom u cvj.ph provjeraam na trakice Od četiri biljke u boksu(190×190×80) dvije su ok,a od ostale dvije jedna ima svijetlo zelene rubove lista(možda magnezij ili cink),a druha ima tanke i uvijene listove oko cvijeta i sporo cvjeta. Nemam ideju kako da im pomognem pa ppmozite vi. Bit ćemo vam zahvalni i ja i biljke.

avg 2021.

Isperi zemlju sa vodom, onda pognoji normalno sa vege/cvijet i ne diraj ph.

avg 2021.

Hvala na savjetu. Stavljam vodu iz pipe. Mislim da je ph oko 8. Kad gnojim normalno da se ph smanji,posluaat u te pa neu smanjivati ph niti kad ne gnojim. Da ti budem iskren mislio sam da je ona biljka sa tankim listovima oko cvijeta u loaem stanju zbog previsokog ph. Poz!

avg 2021.

Ja joa nisam osetio ni jednu moju zemlju da se pribli~no tako oseti, meni ako zasmrducka ja odma idem po novi d~ak, dobra zemlja ti je 50% uraenog posla u startu. Meni se ini da si je pecnuo fino ubrivom, probaj da flushas i nahrania kako je Ven rekao, ali takoe budi spreman na to da mo~da to i nije reaenje. Ako se problem nastavi: Ako imaa PH metar po ni da atelujea PH vode za zalivanje, gaaj da bude uvek negde oko ~6.5, imaa puno o tome na netu. Ako ubria. PH atelujea tek nakon dodavanja svega ato dodajea u vodu. Ako zalivaa istom vodom isto ateluj PH. `to se ti e PH-a, ovde ea uti raznorazne teorije, meni li no se pokazalo da sve zavisi od vrste do vrste, tako da treba biti spreman na sve mogue ishode. edit: tek sad vidim da je automat, ja tu ne bih gubio vreme da je moj uradio bih i flush i PH korekciju.

avg 2021.

Samo da provjerim!? Flush radim isto sa naatelanim ph ili ih samo stavim pod tua(to mi je prvo flushanje?) Kao ato sam rekao druge dvije biljke napreduju ok. Pa vjerojatno ove dvije loaije podnose loau zemlju. Ova sa tankim listovima je od po etka slabija,a ova ato se mijenja boja lista je po ela u cvijetanju.(sino sam je naapricao sa gorkom soli),mislio sam da je nedost.magnezija pa sam pro itao da to spaaava. Pokuaat u sa ispiranjem.Sjeme je dutch passion. Evo slike i jedne koja dobro napreduje

avg 2021.

flush pod tus i onda sa zadnjih litar dva korigiraj ph zavisi od sorte do sorte neke sorte vole da se tesko gnoji neke nemogu skoro nikako podnjet gnojenje

avg 2021.

Osobno mislim da tu ne treba flush, nego smanjiti sa gnojivom. Par dobrih zaljevanja samo voda, ali ti radi kako ti mislis da je najbolje ali ne zaboravi da je flush isto dosta stresan za biljku.

avg 2021.

zavisi jel preko noci dobila ovoliko zutog ili se ovo nakuplja par dana? ako je preko noci mislim da je vrjedno flusha

sep 2021.

Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali pokuaat u Problem je takve prirode da donje liae po inje ~utjeti i otpadati Ja stalno koristim istu zemlju i isto tekue gnojivo, doslovno sve isto .. Jedina promjena koja je se desila na kratko razdoblje je promjena sa kupovne vode na vodu sa pipe ali na kratko razdoblje, i nedugo zatim donji listovi su po eli dobivati zutkastu boju To je se sve po elo airiti lagano na gornji dio Biljke joa nisu po ele cvjetati i zanima me da li e to praviti problem kod cvjetanja. U prilog u vam postaviti par slika da vidite o emu se to no radi Zanima me da li se mo~e utjecati na to i da vratimo biljku na stare staze i koliko e to utjecati na cvjetanja Inace radi se od watermelon zkittles i gellato Nadam se da sam pogodio temu i hvala vam unaprijed Nemojte sta'god zamjerit

sep 2021.

Koja je litra~a tih potova? Meni to deluje opasno 'tesno' da budem iskren...

sep 2021.

Litraza ove velike je 10 litara a ove manje 5 litara, presadjivana viae puta Uskoro e se i ove od 5 presadit u ove od 10 Mo~e li biti da je presaivanje mo~da bilo prestresno za biljku i ako u to sumnjam Najviae na vodu sumnjam

sep 2021.

Zapremnine ove velike saksije*
BadiZMAJ

sep 2021.

Baa i nisi :D Zbog vode nije sigurno. Kolega ti je sve rekao, premali su ti potovi. Presauj ato prije, po meni nije dosta niti 10 l barem u 15 - 20 l. Ako niata ne poduzmea naravno da hoe :D. Kao ato rekoh, presadi ih u dovoljno velike potove, oporavit e se i nema problema. Kao ato ka~ea, cvjetanje joa nije niti po elo...reagiraj ato prije, stigne se joa oporavit do cvjetanja. Ubudue kad nastane neki problem u vezi uzgoja tu pitaa :) https://www.vutra.org/threads/ako-imate-problem-ovdje-mo%C5%BEete-pitati-iskusnije-%C4%8Dlanove-za-pomo%C4%87.11083/page-999#post-741053 Ma kakvi :razvaljen::

sep 2021.

Evo joa par slika da vidite, Sutra ih presadjujem u vee saksije

sep 2021.

Svaka tebi ast ako ih izvu ea,a i ako uspijea nee tu bit jako malo ganje,nemaa ti tu dovoljno svjetla,jbg buraz ja svakih 7 dana uzbrdo probijam se kroz sve i svaata,a ti bi na prozoru ne ide.Bar ih na tu terasu tamo iznesi,savi ih dole zave~i pa ata bude.......peace:wave:
BadiZMAJ

sep 2021.

Sla~em se, i svjetla im fali :). Jeremy fox Kakvu zemlju koristia (proizvod~a )?

sep 2021.

Naprotiv :) Nije da nee biti jako malo ve (ho)e biti jako malo.

sep 2021.

Supstrat za spajanje, tako se zove zemlja Najobi nija zemlja

sep 2021.

Sajanje*

sep 2021.

* koristi opciju edit koristi opciju izmeniti* Editovanje posta: Ne piai post za postom
BadiZMAJ

sep 2021.

Jeremy fox Eh, supstrata za sijanje ima puno...ne piae niata drugo, neki proizvod~a ili neato? Uglavnom, ne znam kakva je ta tvoja zemlja, ali valjda znaa da se ne sadi u bilo kakvu zemlju/supstrat. Samo kvalitetni supstrati dolaze u obzir, npr... https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/page-89#post-740069 Kod tebe je najvei problem to ato su ti te posude/potovi premali i nedostatak svjetla. Jesi ih bar presadio?

sep 2021.

Jesam, presadjene su Vidjet emo za koji dan kakva e biti situacija Hvala vam puno

sep 2021.

Onda tema moze pod kljuc Ako hoces otvori dnevnik,pa tamo nastavi sa uzgojem i nek te ekipa isprati kroz grow

🔒 Ova tema je zaključana