VUTRA
ForumUzgajanjeProblemi i dijagnostikaKolabiranje
LEGACY

Kolabiranje

38 odgovora1,641 pregleda
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Pozdrav svima, novi sam na forumu no ne i u uzgoju. Uvijek je sve ialo normalno prije. Ovo puta sam odlu io startati sjeme u kokosu. Sve je ialo dobro. Poato je kokos ne hranjiv itajui svi ka~u da im nakon tjedan do 10 dana treba sati 100ppm nutrienata kako bi ~ivile dalje. ju er slo~im 100ppm, ph 6.8, 22C voda zalijem je sa 10ml i jutros naem ovo. Nije nikakav nutrient burn ve se samo objesila. Suicid? :) Nikada mi se ovo nije dogodilo niti sam iata naaao igdje na forumima i sad nemam pojma ata joj je. Drugu sva srea nisam zalio ali treu jesam koja je divljak i toj nije bilo niata. Trebam dodati da je ova ato se objesila auto sorta.
BladeZMAJ

apr 2013.

Izvadi iz hebenog kokosa to je smece.....i zatrpaj biljkicu u zemlju skroz do listova,daj joj dan dva i doci ce sebi

apr 2013.

zasto ista stvar u dve teme, ne ponavljaj postove nego sacekaj da ti neko odgovori, pogotovo sto si otvorio novu temu
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Lik je radio u hidru pa sam i njega mislio pitati. Ajd baa da pro itam ata ovdje ka~u. Je to je dumping, zna i sve to sjeme je doalo sa nekom gljivicom, jer su prije ove tri isto tako zavraile. Zna i taj paket je inficiran. Kokos je zakon. Nema nikakve veze sa kokososm. Sve ostalo je dobro u kokosu, atoviae u kokosu sve napreduje duplo bolje. Biljka je ve mrtva. sorry za dupli post.

apr 2013.

imam samo jedno pitanje..nisam nikada radila sa kokoksom...ali neshto mi je tu malo nelogichno. naime...zashto dohranjivanje vech nakon 7-10 dana ako tada biljka josh ima hranjiva u kotiledonima?? barem mi ova tvja izgleda tako-kotiledoni su josh puni.. + druga stvar..mozhda bi se taj kokos mogao tretirati nekakvim laganim rastvorom sa hidro.peroksidom...chisto kao dezinfekcija samog kokosa.naravno-u kolichini koja nebi nashtetila biljchicama???
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Ma ljudi moji kokos je zakon. Prihrana jer ja svoj kokos isperem do kraja. Steriliziran je vrelom vodom, tako da nema u njemu baji. Bila je joa jedna takva sjemenka i ona je isto tako umrla, dosolovno isto, zna i sjeme je doalo sa fungom. Prihrana od 100ppma je niata kad pogledate da voda vododovodna ima 500, izvorska i do 800, tako da tih 100 na nuliranu vodu nije baa niata. Zaato ej kokos dobar. Jer je ultimativno prozra an, naravno sa perlitom ili vermikulitom joa i bolje. Voda sa nutrientima se procijedi brzo. Nikada nije previae mokro ni previae suho. kokos otpuata nutriente polako i efikasno a korijen raste kao blesav. Jedno 30% bolje nego u zemlji. Lakae je nego klasi nan hidro u vodi. Daje viae, raste bolje. No mora se paziti na sve i svaata i imati sve potrebne instrumente. Naravno i hidro gnojivo GH flora serija recimo jedna od najboljih. Kad to imate mirni ste.

apr 2013.

dakle ti si vec radio u kokosu?? iz tvog prvog posta se dalo ischitati da ti je 1.puta da radish sa kokosom... daj mi onda, molim te, reci : koliko je kokos lakshi tj. laganiji, u odnosu na zemlju?? koliko gnojiva potroshish na jednu biljku i kojeg? mozhda bi i ja probala-chisto za probu-jedan usporedni test... i.koje gnojivo bi mi prepouchio -ali da mogu isto gnojivo koristiti i za ove u zemlji i za ove u kokosu-to mi je bitno ako bi ishla raditi usporedni test... ( vec neko vrijeme promishljam preshaltati se na hidro..a mislim da bi kokos mogao biti dobar kao prelazna faza+zashto prechi na hidro i lupati lovu u opremu.ako se slichno mozhe sa kokosom postichi )
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

Imao sam prilike pratiti u zivo kako biljka raste u kokosu,,i mogu zaista reci da je cool ,,,kome se da stim--- --raditi,,,frend veli da bas kroz tu sterilizaciju ima laganu prednost pred nama starom dobrom zemljicom,, da je urod znatno veci ,Coco Vs Zemlja,,,neznam,,po mojem skromnom misljenju tu negdje su..
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

mo~da sam se krivo izrazio. Nije prvi puta u kokosu nego mi je prvi puta da se ovako suicidno objesila. Daljnjim istra~ivanjem ipak je rije o dumping off, tj vjejorajno nekoj gljivici jer se to desilo i prvoj. trea sorta je evo od jutros narasla puni 1cm. Kokos je taman izmeu zemlje i vodene kulture. Kokos doe kao medij za korijen a hrani se hidroponskim gnojivima i na toj bazi. Mogu rei da nije teako. NO pazit se mora na ph i na koncentracije gnojiva. Polijeva se po potrebi. Dr~i vodu od 3 do 10 dana sve ovisi koliko je vani toplo. Naravno kada je velika biljka puno vode pije. Ph dr~im na oko 6 uvijek. Ustvari dr~im se hidroponskih pravila. Dobra stvar kokosa je ta ato se nikada ne mo~e pretjerati sa vodom. On popije koliko mo~e i ostatak samo iscuri. Nikada se ne nabije kao zemlja ato daje korijenu stvarno puno prostora za airenje. Ina e se kokos mjeaa sa perlitom ili vermikultiom i tako bi trebalo raditi. Oko 30% perla ili verma se stavlja. Oni pak joa dulje zadr~avaju vlagu tako da sa polijevanjem nema problema. recimo green house sve sadi na hidro principu u kokosu i perlitu. I imaju straane rezultate. Gnojivo je GH flora serija trikomponentna mikro, gro i flower(bloom). Ode ga oko deci svakog do kraja ciklusa. Uvijek polijevam sa otopinom, nema naizmjeni nog polijevanja gnojivo voda, samo gnojivo, s time da krenem ovako laganoi sa 100 pa sve viae i viae. JEdnostavno je gledam i vidim da li joj treba joa ili ne. Uvijek izmjerim ono ato iscuri dolje, kako ppm tako i ph da vidim kako je stanje kokosa. Ako iscuri manje ppm onda je ostalo viae hrane u njemu ato zna i da je biljka pojela viae u prethodnoj turi. Onda u slijedeu poja am. Ph je manje viae stabilan. Uvijek ide prvo gnojivo i to prvo mikro pa onda grow ili bloom ovisi koji je period u pitanju. Njega ostavim pola sata pa onda reguliram ph, ostavim pola sata pa provjerim oboje. Ovo GH gnojivo je najbolje od svih ikada a jeftino je. oko 90kn litra. Posuda je klasi na plasti na etverokutasta posuda 30x30cm ili ak 35x35, tu negdje. Nakon svega korijena bude toliko da nije za vjerovati. Naspram zemlje ima 50% viae korijena, fine bijele boje, debelog i dlakavog. Nema gnojiva koje mo~ea koristiti i za zemlju i za hidro jer su u druga ijoj kemijskoj osnovi. Jedan predvien da se ve~e za vodu a drugi da se ve~e kao sol u zemlji. Mislim da dalje od kokos+perlit kombinacije ne treba ni ii jer je rezultat gotovo isti kao i voda. S time da u vodi oh uvijek aeta, temperatura vode aeta i hoe alge i pizdarije rasti unutra. U kokosu je sve fantasti no jer odbija sve loae bakterije dok one dobre tipa trihoderme ak poti e na rast. A trihoderma je pogodna za korijen i aeere. Ah da, i prije nego sve polijem stavim pumpu za zrak i air stone u tu otopinu na tih sat vremena da nabije kisik. Mislim da se baa vidi razlika kad to napravim i ne napravim. ak imaa joa neko pitanje samo pitaj. Poprati ovog lika na youtube - lik je manga za hidro i coco http://www.youtube.com/channel/UCy-lfTiFSiHioPynUYPCjkw PS. Mo~da mo~ea probati testa radi obi no gnojivo za zemlju na kokosu. Nikad se ne zna. Mo~da svako tree polijevanje uvesti vodu sa 6.0 ph i vidjeti ata je izaalo dolje. Pa se po tome ravnati i naravno uzdati se u o i o boju.
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Bome ja sam dobivao puno viae. Okus skoro bolji. Uvijek je tu flush naravno na kraju. Gnojivo mi je toliko fino da bi ga ja jeo :) Tako da sve bude super. Ka~u lijepo vei korijen vea biljka. A ovdje korijen bude king size.

apr 2013.

ovo mi je novo.nisam imao priliku ovo viditi ali mi se ini ok.ako nije problem da sa viae detalja i info.napiaea viae o tome.pratim ovo poz.
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Pogledaj dva posta iznad odgovor mislim da sam napisao par dobrih detalja. Nema puno nauke. SVe je u praenju pravila, reda i gledanja u nju. Biljka ti sve ka~e svojim izgledom kao ato ovjek sve bolesti odaje licecem. List je biljci lice i sve se vidi.
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

pa ajd onda sretno u tom Coco Growu,,,pozz, ak ce bit dnevnik ,pratim

apr 2013.

@transformer - h v a l a na iscrpnom postu/pojashnjenju... vjerojatno chu probati kokos..a mozhda vech u narednom growu..ovaj mi je pri kraju..pa sammirna za ljeto..tako da najesen se mozhda okusham sa kokosom. hvala trans.

apr 2013.

razne su mogunosti kolabiranja mlade biljke... meni se desilo ovo,..jako sunce,u~arena povraina i pljusak koji je kumovao svemu :) http://postimg.org/image/4ibtagu8f/ http://postimg.org/image/8h90taivj/ nisu pre~ivjele :)
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Viaak vlage kumuje svemu, joa ako postoji fa gljivica onda je to to. Vidi se da ti je dosta mokro sve.
Z&NZMAJ

apr 2013.

Meni su znale tako popadat na zemlju. Uzmem komad ~ice (one bakrene sa izolacijom iz PGP kabela), napravim malu om u oko stabljike i zabodem to tako u zemlju pored biljke da ju dr~i. Mo~e bilo kakav atapi poslu~iti i komadi konca ili ~ice. Vee aanse su da se oporavi ako ne le~i na zemlji.
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Istina, samo ato je u ovom slu aju stapka bila na jednom mjestu su~ena kao pup na vrpca kad se osuai i to je znak da kroz to viae voda i hrana ne kolaju.

apr 2013.

je, i tu vise nema zivota, na zalost
transformerISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Vrlo zanimljivo, trea serija po dvije i sve su pomrle. Do sada 6 komada, i brdo para. Dakle ovo je neata udno. Bit e da negdje u kui imam neku gamad. Mamicu im njihovu. Pobiae mi svu familiju. misterij

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se